Zwaardvis
4 moten zwaardvis (ca. 2,5 cm dik) sap van 1 citroen 1 teentje knoflook peper, zout 3 el ketjap 1/2 dl olie 1 el niet te scherpe mosterd olie
De bereidingstijd is exclusief marineren! Vis 1-2 uur marineren in een mengsel van citroensap, olie,knoflookteentjes uit de knijper, ketjap, mosterd, peper en zout. De moten insmeren met de marinade en omkeren als de helft van de marineertijd om is.
Vis droogdeppen en per kant 3 minuten roosteren. Evt. daarna nog met tevoren in een pollepel verwarmde en aangestoken calvados of brandewijn flamberen.
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-05-19990-10 min.
Zwaardvis
1 sneetje oud witbrood; 3 el melk; ? teentje knoflook; 30 gr walnoten; 1 el citroensap; 3 el olijfolie; 4 el walnotenolie; 125 ml Bulgaarse yoghurt; zout; peper; 4 zwaardvissteaks; peterselie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Zwaardvis met grapefruit
Elle 2-2002
4 moten zwaardvis; 1 blikje grapefruitpartjes op lichte siroop; 1 tl suiker; 1 mespunt wasabi; 1 avocado; 0,5 bosje koriander
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-03-2005Hoofdgerecht10-20 min.
Kebab van zwaardvis
1 kg. zwaardvis in moten,6 el.olijfolie,1 tl oregano,1 tl.marjolein,sap en schil van een halve citroen,4 tomaten in dikke plakken gesneden,2 citroenen in dunne schijfjes gesneden,zou en peper,peterselie.
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-02-200110-20 min.
Zwaardvis met tomatensalsa
Zwaardvis met tomatensalsa
3 eetlepels olijfolie, 4 vleestomaten ontveld en in kleine stukjes gesneden, 1 kleine rode uit, zeer fijn gehakt, 10 blaadjes basilicum fijngehakt, 1 dl visfond of witte wijn, 4 stukjes zwaardvis van 125 gram, peper en zout.
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-06-200410-20 min.
Zwaardvis Met Radicchio
Zwaardvis is lekkere stevige vis die zich in de pan makkelijk laat keren
4 stukken zwaardvis filets van 150 gr, 1 krop radicchio, 5 el slaolie, 2 el citroensap, 1 geperst knoflookteentje, 1 el kappertjes, 1 el gehakte peterselie, basilicum en oregano, peper en zout, olijfolie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-06-2000Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Zwaardvis amandine
Voor 4 personen, 202 Kcal p.p. Rijk aan vitamine A. Begin 20 minuten van tevoren
30 gr geschaafde amandelen, 30 gr boter of margarine, 1/4 theel paprikapoeder, 1 moot zwaardvis van ca. 1 cm dik (500 gr), 1 eetl witte wijn, 1 eetl fijngehakte peterselie,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-07-2003Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Zwaardvis met koriander
Dit is een recept uit een a la carte boekje,maar met een bijgerecht
4 moten zwaardvis, 2 geraspte uien, 6 laurierblaadjes, 3 eetlepels citroensap, 2 gesnipperde knoflookteentjes, 2 eetlepels korianderpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje paprikapoeder, olijfolie, zwarte peper, zout
- Turks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-12-2002Turks Hoofdgerecht> 120 min.
Zwaardvis Met Mango-Avocadosalsa
Zwaardvis met aparte salsa
2 grote rijpe mango's, 1 rijpe avocado, gehalveerd. Ontpit. Gepeld en in blokjes, ? verse groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt, 45 g gehakte rode ui, 1 th geraspte limoenschil, 3 el vers limoensap, 4 el vers sinaasappelsap, 4 el gehakte verse koriander, plus takjes verse koriander, ter garnering, 2 el olijfolie, zout en versgemalen peper, 6 moten zwaardvis, elk ca. 185 g en 2.5 cm dik, partjes limoen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-04-1999Hoofdgerecht20-30 min.
Zwaardvis Met Radicchio
1 krop radicchio, 4 stukken zwaardvis elk 150gram, peper, zout, olijfolie, 5el.slaolie, 2el.citroensap, 1geperst knoflookteentje, 1el.kappertjes, 1el.gehakte peterselie, basilicum en oregano
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-06-2000Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Gemarineerde Zwaardvis
Eenvoudig maar wel af.
2 redelijke moten zwaardvis, 12 eetlepels extra vergine olijfolie, 2 eetlepels citroensap(vers), 2 eetlepels limoensap(vers), 2 teentjes knoflook, bieslook(vers), zeezout, vers gemalen peper
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
zwaardvis spiesen
Zomerse spiesen voor op de BBQ
1 kg. zwaardvis - 90 ml. olijfolie - 1 tl. oregano gehakt - 1 tl. majoraan gehakt - sap van 1 citroen - geraspte schil van 1/2 citroen - per spies 2 sherry tomaatjes - 2 citroenen in dunne plakjes - zout en vers gemalen peper->
- Mediterraan
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-04-2001Mediterraan20-30 min.
Zwaardvis met tomatensaus
Pittig en eenvoudig visgerecht
-4 plakken zwaardvis, -50 g boter,peper en zout, SAUS:, -1 blik tomatenblokjes, -50 g boter, -1 ui (fijngesneden), -1 teentje knoflook (uitgeperst), -1 dl droge witte wijn, -1 th lepel citroensap, -1 th lepel suiker, -1 eetlepel Italiaanse kruiden, -peper en zout
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-12-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Pilaki met zwaardvis
Info: Slank op je sloffen
125 gr zwaardvis (of een andere witte vissoort), zonder vel, 1 kleine ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, uitgeperst, klein bosje selderijbladeren, fijngehakt, 150 gr tomaten, ontveld en kleingesneden, 1 eetl citroensap, 1 eetl vers gehakte peterselie, vers gemalen peper en zout, 125 ml bouillon, 4 groene olijven, fijngesneden,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-06-2002Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Zwaardvis Met Currygroenten
1 blikje rode kidneybonen (400 gram), 4 zwaardvissteaks (450 gram), halve ui, 2 eetlepels olie, zout, 1 eetlepel milde rode currypasta, 1 zak Thaise groentemix (400 gram), 1 blik tomatenblokjes (400 gram), 1 limoen, aluminiumfolie
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-06-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Zwaardvis met Paksoi
Hiervoor kan ook Tonijn gebruikt worden. Zwaardvis is wel steviger van structuur.
500 gr. zwaardvismoten in niet te grote stukken gesneden, 1 eetl. gekneusde zwarte peper, 3 eetl.olie, 3 teentjes knoflook in dunne plakjes, 1 ui in dunne ringen, 1 kg. paksoi,blaadjes losgehaald, 100 gr. shi-take paddestoelen in reepjes, 2 eetl. hoisinsaus, 2 eetl. rijstwijn of droge sherry, 1 eetl. oestersaus, 1 eetl. sojasaus, 1theel. sesamolie, 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-2009Hoofdgerecht30-60 min.
gegrilde zwaardvis
Simpel en smakelijk
4 moten zwaardvis(liefst vers maar kan ook diepvries),oregano,munt,olijf,kappertjes en citroen of limoensap,olijfolie,1 teentje knoflook,snufje zout en 1/2 el. gekneusde peperkorrels(zwart)
- Grieks Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2007Grieks Hoofdgerecht10-20 min.
Siciliaanse zwaardvis.
Het neusje van de zalm voor een bijzondere barbeque. Of een speciaal visgerecht voor een feestelijke gelegenheid.
* 1/8 liter olijfolie., * 1/8 liter witte wijn., * 2 uien., * 4 zwaardviisfilets.à 200 gr, * 2 laurierblaadjes., * 1 theelepel oregano., * 4 takjes rozemarijn voor de garnering., * Peper & zout.,
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op09-12-2009Italiaans> 120 min.
Zwaardvis met een tomatendressing
Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: +- 20 minuten; Van: "Nynke"
2 trostomaten, ontveld, zonder zaadjes en in stukjes, 1 eetlepel verse fijngesneden dragon, 1 sjalot, fijngesneden, 2 eetlepels citroensap, 5 eetlepels olijfolie, zeezout, peper uit de molen, 4 zwaardvissteaks, a 150-175 g,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-11-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Zwaardvis met een compote
1 kg zwaardvisfilet (zonder vel of graten) - zout en peper - 1 citroen, - 3 el bladpeterselie, gehakt - 2 laurierblaadjes - 50 gr uien (fijngehakt) - 1 teen knoflook, - 120 gr paprikamengeling, in blokjes - 1 aubergine (in blokjes) - 2 tomaten in stukjes, - 1 el bruine suiker - 1 tl fijngehakte verse oregano - 4 el Kalamata-olijven, - 7 el olijfolie,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-06-2005Hoofdgerecht20-30 min.
Zwaardvis Spiezen
4 zwaardvissteaks, sap van 1 citroen, mespunt cayennepeper, 1/2 eetlepel gekneusd, korianderzaad, 3 eetlepels olijfolie, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, mespunt kaneelpoeder, 8 kerstomaatjes, 4 bosuitjes,
- Turks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-11-2007Turks Hoofdgerecht60-120 min.
zwaardvis met currygroenten
Zwaardvis met currygroenten voor 4 personen .
Ingredienten, 2 eetlepels olie, zout, 1/2 ui, 1 limoen, aluminiumfolie, 1 blikje rode - kidneybonen (400 g), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 4 zwaardvissteaks (ca. 450 g), 2 eetlepels milde rode currypasta, 1 zak Thaise groentenmix (a 400 g),
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-11-2000Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Zwaardvis Met Pepersaus
4 zwaardvissteaks, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 1 eetlepel olijfolie, zout, 1 eetlepel boter, 2 gesnipperde sjalotjes, 1 theelepel mosterd, 1 1/2 eetlepel roze peperbessen, (potje) 3 eetlepels droge sherry, 2 eetlepel cognac, 1 bekertje creme fraiche.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2001Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
zwaardvis met ansjovismayonaise
Heerlijk visgerecht voor 2 personen
2 zwaardvismoten(175 tot 240 gr per stuk)* zout en versgemalen peper* ansjovismayonaise(zie recept) gemaakt met 2 eetl citroensap*, Voor de mayonaise:, 2 ansjovisfilets in olie* 1 middelgroot teentje knoflook, fijngeneden* 1/3 kop mayonaise (gekocht of zelfgemaakt)* 1 eetl vers citroensap* 1 eetl gehakte peterselie* 2 scheutjes tabasco*
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-1999Hoofdgerecht20-30 min.
Gegrilde Zwaardvis
Gegrilde zwaardvisfilets met kreeftensaus
4 zwaardvisfilets elk ongeveer 225 gram, zout, citruspeper, citroensap, olijfolie, Voor de saus:, , - 0.5l bechamelsaus, - 0.5dl room, - 1 dl kreeftefond, - stukjes gekookte rivierkreeft, - takjes verse dille
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-06-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Zwaardvis Met Ansjovis
, , 4 zwaardvissteaks, 50 gr ansjovisfilet, 2 el kappertjes, peper, 2 el olijfolie, 1 el boter of margarine
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2000Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Zwaardvis met tomatentapenade
Dit is een hele bijzondere lepelamuze,onderdeel van een bijzonder buffet
2 tomaten,2 ansjvisfileeets,1thl.kappertjes,8 zwarte olijven zonder pit,1 zwaardvissteak(200gr)15 gr.pijnboompitten,6 blaadjes basilicum,
- Mediterraan
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-02-2002Mediterraan10-20 min.
Zwaardvis met Salmorigliosaus
Recept van Epicurious. Lekker voor de komende zomer op de bbq. The Strait of Messina is a rich source for swordfish, which the Sicilians prepare in many ways. Here it is at its simplest: grilled and served with salmoriglio sauce. (In Sicilian, it is sammurigghiu sauce.) The words means "brine", a translation that does not convey the taste or texture of this cooked blend of olive oil, lemon juice, garlic and herbs. Serve with bread and pour a white wine, preferably Sicilian. For dessert, offer cannoli from the bakery.
1 dl olijfolie, 0,4 dl citroensap, 2 el heet water, 6 el gehakte peterselie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el gedroogde oregano, , 6 zwaardvisfilets van ca. 2 cm dik
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2006Italiaans20-30 min.
Gegrilleerde zwaardvis
Met komkommersalsa.
4 zwaardvissteaks-, 1 limoen -, 3 el olijfolie -, 2 teentjes knoflook -, zout -, peper -, ? komkommer-, 2 el suiker -, 2 tl zout -, 2 el rijstazijn -, ? rode ui -, 2 tomaten -, 2 el verse koriander -, ?-1 middelgrote rode peper -,
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2002Hoofdgerecht0-10 min.
zwaardvis met currygroenten
400gr rode kidneybonen (blikje), 4 zwaardvissteaks (450gr), = ui, 2 eetl. olie, zout, 1 eetl. milde rode currypasta, 1 zk. Thaise groentemix (400gr), 400 gr tomatenblokjes(blik), 1 limoen
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-09-1999Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Zwaardvis met mangochutneysaus
Een zalig :) gerecht gemaakt met zwaardvissteaks gemarineerd in mangochutney en gegaard in de oven. een mooi gerecht wat je met veel kunt combineren.
1 kg zwaardvissteaks of witvis naar keuze kan ook, 2 el limoensap, 100 ml droge sherry, 1 vingerlengte geraspte gember, 250 gr.mangochutney, wat amandelschaafsel
- Caribisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-12-2016Caribisch20-30 min.
Zwaardvis Met Taratorsaus
1 sneetje oud witbrood, 3 el melk, ? teentje knoflook, 30 gr walnoten, 1 el citroensap, 3 el olijfolie, 4 el walnotenolie, 125 ml Bulgaarse yoghurt, zout, peper, 4 zwaardvissteaks (&aagrave 50, gr), peterselie
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Zwaardvis ceviche
570 gr. zwaardvisfilet of een andere stevige vis (Ik gebruikte schelvis), in blokjes van 1 cm. gesneden * 225 gr. tomaten * 175 gr. rode ui, in dunne snippers gesneden * 1 dikke teen knoflook, fijngehakt * 10 gr. gehakte, verse korianderbladeren + 1 el om te garneren * 1 el gehakte verse muntbladeren * sap van 6 limoenen * 1 el gembersiroop * versgemalen zwarte peper
- Mexicaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-02-2005Mexicaans Hoofdgerecht> 120 min.
Pittige Zwaardvis
Lekker gezond!
4 zwaardvissteaks a 140 g *, 80 g witte wijn *, 60 ml olijfolie *, 1 cm gemberwortel,gehakt *, 1 el citroensap *, Mangosalade (zie recept op mijn pagina ),
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2001Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Zwaardvis met currygroenten
400 gram rode kidneybonen uit blik - 450 gram zwaardvissteaks - 1/2 ui - 2 eetlepels olie - zout - 1 eetlepel milde rode currypasta - 400 gram Thaise groentemix - 400 gram tomatenblokjes uit blik - 1 limoen
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-06-2005Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Zwaardvis met taratorsaus
1 sneetje oud witbrood, 3 el melk, ? teentje knoflook, 30 gr walnoten, 1 el citroensap, 3 el olijfolie, 4 el walnotenolie, 125 ml Bulgaarse yoghurt, zout, peper, 4 zwaardvissteaks, peterselie,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-08-2001Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Zwaardvis met groenterijst
4 zwaardvismoten (200 g, 2 cm), 2 koppen Chinese rijst, 3 koppen water, 1 paksoi, 1 gele en 1 groene courgette, 200 g shii-take, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels arachideolie, 1 eetlepel sesamolie., Marinade: 2 dl olijfolie extra vierge, sap van 4 limoenen, 4 eetlepels zoete sojasaus, 4 eetlepels vissaus, 1/2 eetlepel sambal, 5 knoflookteentjes (geplet), 2 eetlepels rietsuiker, 2 cm verse gemberwortel (geraspt), 3 eetlepels verse koriander.
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-11-2001Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
Tapas: Zwaardvis Met Limoen
Makkelijk, en niet onbelangrijk: snel!!!
2 moten zwaardvis, olijfolie, zwarte peper, 2 limoenen
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-2001Spaans10-20 min.
Gebakken Zwaardvis met tomaat en knoflookcitroenolie
Lekker gerechtje om te geven als je eters hebt met koele witte wijn en stokbrood om in de olie te dopen Zwaardvis heeft een stevige structuur, zelfs mn schoonzoon die niet zo van vis houd vindt het lekker, het heeft iets kip achtigs
4 stukken zwaardvis van ongeveer 100 gr. pp, 2 tomaten, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 dl. olijfolie, 1 citroen, peper en zout
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-05-2010Italiaans20-30 min.
Zwaardvis aan het spit
Marineren:2 uur900 gr. zwaardvis3 eetl. knoflookazijn5-6 eetl. olijfolie1 theel.geraspte citroenschil1/2 theel. uienpoeder, knoflookpoeder, en oregano1 theel. verkruimelde laurierblaadjes1 eetl. gehakte cilantro1 theel. zout
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-07-200310-20 min.
Zwaardvis met warme tomatensalsa
4 stukken zwaardvis a 125 g, 2 el olijfolie, 4 vleestomaten, ontveld en in blokjes, 1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd, 10 blaadjes basilicum, fijngehakt, 1/2 dl droge witte wijn, 1/2 dl visbouillon, peper, zout,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-09-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.