zuurvlees
Echt Maastrichts "Zuurvlees". Lijkt op stoofvlees maar toch weer anders! Van dit recept bestaan er waarschijnlijk evenveel varianten als er families in Maastricht wonen (of daarbuiten, Hoi Jo, Koen en Ton)
400 gr Runder poelet 4 Uien (grote) meel Water Azijn (gewone tafelazijn, de bruinige) 3 el Rinse appelstroop 5 a 6 Kruidnagels 1 schijf ontbijtkoek 1 tl kruidnagelpoeder of Piment 2 Laurier bladen Zwarte peper uit de molen
Indien de poelet uit grotere stukken bestaat deze tot ca. stukken van max. 3 cm. terug snijden. De ui in ringen snijden. De poelet in een niet al te grote kom doen en hier de kruidnagels en laurier doorheen mengen. Zoveel azijn toevoegen dat ca. 2/3 van het volume van het vlees in de azijn staat. Verder aanvullen met water tot het vlees net onder staat. Flink met de pepermolen er over heen gaan en afdekken met de uien. Leg een schoteltje dat in de kom past, omgedraaid op de uien en verzwaar dit met b.v. een pot jam. Laat het vlees zeker 12 uur marineren.
Uien apart nemen, Vlees droog deppen met keukenpapier. Marinade goed bewaren. Het vlees met wat meel bestuiven. In een zware ketel een klont boter smelten en hier de uien in fruiten zodat ze net kleur krijgen. De uien uit de ketel nemen en het vlees in aanbraden. Zorg er voor dat eventueel vrijkomend vocht kan verkoken. Voeg ca. 3 el stroop een het vlees toe en laat dit smelten. Roer het vlees voortdurend om. Voeg nu de marinade (incl. kruidnagels en laurier) beetje bij beetje toe tot dat het vlees net onder staat en roer goed om. Voeg de uien weer toe. Verkruimel de ontbijtkoek over het vlees. Voeg het kruidnagelpoeder of piment toe. Breng aan de kook. Dek af met de deksel en zet de ketel op je kleinste vlam (mogelijk met vlamverdeler) en laat zo ca. 1,5 uur zachtjes stoven. Kontroleer van tijd tot tijd of niet teveel vocht weg is en vul zonodig bij met de rest van de marinade of met water. Proef of de balans tussen zuur en zoet goed is (mag net iets zuurder zijn dan zoet maar dat is persoonlijk). Zo nodig kun je nog stroop of azijn toevoegen.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-01-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Een typisch maastrichts gerecht
1.5kilo runderpoulet, 2 dikke uien, 1 teentje knoflook, 3 laurierbladeren, 10 jeneverbessen, 6 kruidnagels, peper, zout, 3 plakken ontbijtkoek, 2 eetlepels stroop, azijn, rode wijn 1/2 liter
- Regionaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-07-1999Regionaal Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Zuurvlees?.elders noemen ze het ook wel stoofvlees, maar wij in limburg zeggen zuurvlees (zoervleis). Het is gemakkelijk te bereiden, je zult versteld staan dat je zo simpel zoiets lekkers kunt maken.
600 gr runderpoulet, 4 uien fijngesnipperd, 1 eetl ketjap, 3 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 eetl stroop, ? kopje azijn, 1 kopje water, Peper en zout, Maggiblokjes, Boter of margarine, Maizena om te binden,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-08-2001Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
zuurvlees
Zuurvlees op Maastrichtse manier bereid
500 gr. mager runderpoulet, 2 grote uiten, 5 laurierbladen, 5 kruidnagelen, groot kopje water, groot kopje azijn, appelstroop/ontbijtkoek, bindmiddel, zout/peter
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-08-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
zuurvlees
Zuurvlees maken is wel bekend maar doe er 2flinke lepelsappelstroop bij en of een dikke plak peperkoeken alles goed laten zuddere
1kg stukjes varkens of rundvlees, boter klein scheutje azijn laurbladen en kruidnagel
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-03-2005Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
ZUURVLEES
Marineren voor 24 uur. Het recept is eeb basis recept. Je kan er ook nog jeneverbessen aan toevoegen of knoflook etc.
600 g runderlappen, 300 ml witte wijnazijn, 300 ml water water, 60 g boter, 2 grote uien in halve ringen, 2 plakken ontbijtkoek, 2 eetlepel appelstroop, 1 e bruine basterdsuiker, 4 kruidnagels, 2 laurierbladeren, 1 e maïzena om te binden (indien nodig), 1/2 t peper, 1 vol t zoutzout
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-11-2008Multi-cultureel Hoofdgerecht> 120 min.
zuurvlees
Limburgs zuurvlees
500 gram runderpoulet, ongeveer 5 dikke uien,kopje azijn, laurierblaadjes(5), kruidnagel(6) zout/ peper, bouillon van rundertablet, flinke lepel appelstroop.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-02-2005Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Typisch Limburgs vleesgerecht
500 gr. runder- of paardenpoulet, 2 grote uien, azijn, suiker, 1 el. appelstroop, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, juspoeder of maizena om te binden.
- Regionaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-03-2002Regionaal Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Dit recept is voor zuurvlees zoals mijn moeder het mij geleerd heeft.
1 kilo rundvlees, in blokken gesneden, 2 of 3 uien, gesneden,of gesnipperd. Laurier bladen, kruidnagels, zout en peper. Azijn.
- Regionaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-02-2001Regionaal Hoofdgerecht60-120 min.
zuurvlees
Ouderwets zuurvlees met wat aangepaste ingredienten.
1 kg. rundvlees (in stukjes gesneden sudderlapjes kan ook), 3 uien, boter, kruidnagels, laurierblaadjes, water, azijn, zoete ketjap, knoflookpoeder, zout, peper, bruine basterdsuiker, stroop en peperkoek
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-09-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Mijn vriend komt uit Limburg en vraagt me elke keer wanneer ik nu eens Zoervleisj wil maken. Nu maar eens zien of het net zo lekker is als bij zijn vader.
500 gram doorregen runderlappen, zout, peper, 3 dl witte-wijn azijn, laurierblad, 2 kruidnagels, 2 uien, 50 gram boter, ? eetlepel appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek, 1 eetlepel aardappelmeel,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-01-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Oma's zuurvlees
Runderpoulet, uien, zout, peper, water, azijn, appelstroop en ontbijtkoek
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-09-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Zuurvlees
1 kilo rundvlees, in blokken gesneden-2 uien, gesnipperd- 5 laurierblaadjes,kruidnagels, zout en peper- flinke scheut azijn.
- Regionaal
- > 120 min.
- Geplaatst op01-03-2002Regionaal> 120 min.
zuurvlees
Een heerlijk Limburgs gerecht dat op de friet gegeten kan worden, maar ook lekker is bij wortelstampot.
0.25 kg. runderpoulet/ azijn/ kruidnagel/laurierblad/ peper+zout/ ui/ mayzena/ stroop(ontbijtkoek)/bouillionblokje.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-10-1998Nederlands60-120 min.
zuurvlees
Een bekend recept van mijn moeder
500 gr.paarden poulet500 gr.uien.2teentjes knoflook.1rode paprika.1groene paprika.2 prei 2wortels.1 rode pepertje.1pakje mix voor zuurvlees/stoof vlees.1saus zakje.zout peper en suiker en sambal naar smaak.500 gr.champions olijf olie om mee tebakken.300 ml azijn of witte wijn azijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-03-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Limburgs stoofgerecht, erg lekker in de winter met bijv rode kool.
1 kg runderlappen, 3 grote uien, rode wijn, azijn, water, 3 laurier, 3 kruidnagel, eventueel jeneverbes, boter, 1,5 a 2 eetl stroop, 1 a 2 plakken ontbijtkoek, beetje maizena om te binden, mespuntje buijsman koffie-extract, peper, zout.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-03-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees.
De echte Limburgse!!! Recept gekregen van mijn tante.
500 gram Hachee vlees, Margarine, 1 grote ui,1 eetl. azijn, 4 kruidnagelen, 5 lauwrierbladen, 1 eetl. appelstroop, Maizena, Water, eventueel 2 theel. suiker.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-04-2004Nederlands60-120 min.
Zuurvlees
Stoofvlees naar oud-limburgs recept
500 gr. rundvlees aan een stuk ( mag beetje vet zijn, sucadestukje, riblap ),2 uien, 2 kruidnagels, 1 blaadje laurier, azijn, suiker, bouillon/water, rode wijn, peper, beetje maggi, bloem
- Regionaal
- > 120 min.
- Geplaatst op22-01-1999Regionaal> 120 min.
Zuurvlees
Een heerlijk vleesgerecht bij rode kool of met frietjes of met....of met....
1 kilo runderpoelet / 2 dikke uien / peperkoek / Rinse appelstroop / kruidnagelpoeder / zout / azijn / suiker / laurierblad / boter / mosterd
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-11-2003Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Zuurvlees
Lekker Limburgs recept!
1 kilogram rundvlees, 3 grote uien, azijn, kruidnagels, laurierblad, 2 eetlepels appelstroop, 1 plak ontbijtkoek, zout/peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-03-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Zuurvlees
1 kilo rundvlees; 250 gram grof gesneden uien; 3 kopjes azijn; 3 kopjes water; 4 kruidnagels; 1 laurierblad; een halve eetlepel stroop; 2 schijfjes peperkoek; 1 theelepel suiker; 10 peperbolletjes; een beetje boter en zout en peper.,
- Regionaal
- > 120 min.
- Geplaatst op12-11-2004Regionaal> 120 min.
Zuurvlees
Stoofpotje van rundvlees op Maastrichtse wijze.
Rundvlees, kruidnagel, laurierblad, rode wijnazijn, peperkoek,appelstroop, uien, peperkorrels (zwart) en zout, rundvleesbouillontablet.
- Regionaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-06-1999Regionaal Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Lekker geleerd van mijn nicht
125 gram boter, 500 gram braadlappen, 6 uien, 1 laurierblad, 1 kopje azijn, aardappelmeel, appelstroop
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-03-2010Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Vlees op z'n Limburgs
500 gram paarden of runderpoulet, 400 gram uien, 4 eetlepels stroop, 2 deciliter azijn, zout en peper, kruidnagel, 2 laurierblaadjes, 4 plakken ontbijtkoek, bakboter
- Regionaal
- > 120 min.
- Geplaatst op19-02-2004Regionaal> 120 min.
Zuurvlees
Zuur vlees
1 kg. varkensschouder in blokjes., 1,5 kg sjalotten en uien., reuzel., 2 e.l. olijfolie., 2 e.l. perenstroop., 3 plakken peperkoek., zout., voor marinade:, 100 ml. azijn., 750 ml. water., 125 ml. rode wijn., gemalen peper., 3 laurierblaadjes., kruidnagels.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-06-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Bourgondische stoofschotel die in tegenstelling tot wat je zou verwachten, helemaal niet zuur is.
1/2 kg varkenspoulet, 2 dikke uien, 1 eetl. ketjap, stroop (3 eetl.), azijn (1/2 mok), suiker (+ 2 eetl.), peper, laurier (vers, of gemalen), kruidnagel (gemalen),
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-07-2005Nederlands0-10 min.
Zuurvlees
Het liefst een dag van te voren klaarmaken, en eten in combinatie met Vlaamse frieten
600 gr riblappen, *40 gr boter, *3 gesnipperde uien, *50 gr verkruimelde ontbijtkoek, * 2 gekneusde laurierblaadjes, * 4 kruidnagels, *2 el tomatenpuree, *1 dl trappistenbier, *1 runderbouillontablet, *peper en zout, beetje maizena
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-12-2001Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Het originele limburgse recept. Van mijn oma gekregen.
1pnd rundvlees (mager) poulet, 2 uien in ringen snijden, 2-3 laurierbladeren, 5 kruidnagels, 1/2 el suiker, azijn, peper.
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op16-07-2003Nederlands> 120 min.
zuurvlees
500 g doorregen runderlappen, zout en versgemalen peper, 3 dl witte-wijnazijn, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 2 uien, 50 g boter, 1/2 eetlepel appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek, 1 eetlepel aardappelmeel,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-01-2005Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Limburgs stoofvlees
500 gram runderlappen, 3 flinke uien, 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 3 dl kruidenazijn, 3 dl water, zout, peper, 1 eetlepel appelstroop, maizena
- Regionaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-12-2004Regionaal Hoofdgerecht60-120 min.
Zuurvlees
Een recept wat ik heb gekregen van een collega. Het schijnt vooral in het zuiden van het land populair te zijn. Het is een soort hachee
3 (rode) uien, pond runderpoulet, 1 el. appelstroop, kopje azijn, 6 kruidnagelen, 5 laurierbladeren, glas lauw water, allesbinder, en eventueel een banaan, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-10-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Vooral in het zuiden van het land, erg populair stoofvlees.
1 kilo mager rundvlees., 2 dikke uien., 5 tot 6 kruidnagels., 2 tot 3 blaadjes laurier., 50 gram margarine., azijn (naar smaak)., een grote eetlepel appel-peer stroop., een eetlepel suiker., eventueel aardappelzetmeel.
- Regionaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-05-1999Regionaal Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Limburgs "zuur vlees"
1 pond magere runderlappen2 grote uien2 blaadjes laurier1 teentje knoflook3 eetlepels azijn2 grote moesappels1/2 pond champignonszout en peper naar smaakkruidnagelenmespuntje Buismanpoeder voor de kleur80 gram boterbloem om te binden
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-10-2004Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Zuurvlees
1500gr rundvlees, 500ml azijn, 1000ml water, 6 lepels bruine suiker, peperkoek, appelstroop, 1kg uien, 2 rode paprika`s, 1kg champions, 6 laurierblaadjes, 10 kruidnagels, mayazaina, 125gr boter
- Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-03-2001Bijgerecht> 120 min.
zuurvlees
Limburgs streekgerecht; heerlijk stoofpotje met een zoet-zuur smaakje
- 750 gram runderpoulet, - 3 eetlepels appelstroop, - 2 dikke plakken ontbijtkoek, - flinke scheut azijn, - 7 laurierbladeren, - 5 kruidnagels, - suiker (naar smaak)
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-12-2001Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Heerlijk recept van rundvlees (Draadjesvlees)
500 gr. rundvlees (draadjesvlees), 1 1/2 ui, 1/2 kopje azijn, peperkorrels, 5 laurierblaadjes, 2 plakken ontbijtkoek, bloem, wat juspoeder
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op31-07-2000Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
1kg.magere riblappen in dobbels, 2dl azijn 2dl.smakelijk limburgs bier, 1.5tl zout 1.5tl versgemalen peper, 2laurier 2kruidnagels, 4 gekneusde jeneverbessen 2tl tijm, 250gr uien 100gr boter, 3el.appelstroop 3pl.zoetekoek, 25gr.bloem,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-10-2001Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
, , , , , , 500 gr runderlappen - 2 uien - 4 dl azijn (rode wijnazijn), , , , - 3 laurierblaadjes - 3 kruidnagels - 50 gr boter, , , , - 2 el stroop - 2 plakken ontbijtkoek - 2 el mosterd (grove), , , , - peper - zout, ,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-07-2003Nederlands60-120 min.
Zuurvlees
Suddervlees
1 kilogram magere rundlappen, 2 deciliter azijn, 1,5 theelepel zout, 1/2 theelepel versgemalen peper, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagelen, 2 jeneverbessen, 2 theelepels tijm, 4 uien, 100 gram boter, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel stroop, 3 plakjes peperkoek, 1 eetlepel bessengelei,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-01-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurvlees
Origineel Limburgs recept
1 kg runderpoulet - 3 grote uien - azijn - kruidnagels - laurierblad - 2 eetlepels appelstroop - 1 plak ontbijtkoek - zout en peper
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op31-03-2003Hoofdgerecht> 120 min.
zuurvlees
, ? 250 g runderpoulet, ? 1 ui, ? snufje zout, ? 1 eetlepel mosterd (grove), ? 2 deciliter rode wijn azijn, ? 2 kruidnagels, ? 1 eetlepel bruine basterdsuiker, ? 25 g boter, ? 1 laurierblaadje, ? snufje peper, , ,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-11-2003Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
-
zuurvlees
van mobiel_1407050728 , 1 recepten, 0 volgers
-
zuurvlees
van mobiel_1332244770 , 1 recepten, 0 volgers
-
zuurvlees
van joopdeklein994 , 1 recepten, 0 volgers
-
Stoofvlees zuurvlees hachee
van desmikkelaar , 1 recepten, 0 volgers