1. Home
  2. Recepten
  3. Zuurvlees

Zuurvlees recepten (134) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

zuurvlees

Echt Maastrichts "Zuurvlees". Lijkt op stoofvlees maar toch weer anders! Van dit recept bestaan er waarschijnlijk evenveel varianten als er families in Maastricht wonen (of daarbuiten, Hoi Jo, Koen en Ton)

INGREDIENTEN

400 gr Runder poelet 4 Uien (grote) meel Water Azijn (gewone tafelazijn, de bruinige) 3 el Rinse appelstroop 5 a 6 Kruidnagels 1 schijf ontbijtkoek 1 tl kruidnagelpoeder of Piment 2 Laurier bladen Zwarte peper uit de molen

Voorbereiding

Indien de poelet uit grotere stukken bestaat deze tot ca. stukken van max. 3 cm. terug snijden. De ui in ringen snijden. De poelet in een niet al te grote kom doen en hier de kruidnagels en laurier doorheen mengen. Zoveel azijn toevoegen dat ca. 2/3 van het volume van het vlees in de azijn staat. Verder aanvullen met water tot het vlees net onder staat. Flink met de pepermolen er over heen gaan en afdekken met de uien. Leg een schoteltje dat in de kom past, omgedraaid op de uien en verzwaar dit met b.v. een pot jam. Laat het vlees zeker 12 uur marineren.

Bereidingswijze

Uien apart nemen, Vlees droog deppen met keukenpapier. Marinade goed bewaren. Het vlees met wat meel bestuiven. In een zware ketel een klont boter smelten en hier de uien in fruiten zodat ze net kleur krijgen. De uien uit de ketel nemen en het vlees in aanbraden. Zorg er voor dat eventueel vrijkomend vocht kan verkoken. Voeg ca. 3 el stroop een het vlees toe en laat dit smelten. Roer het vlees voortdurend om. Voeg nu de marinade (incl. kruidnagels en laurier) beetje bij beetje toe tot dat het vlees net onder staat en roer goed om. Voeg de uien weer toe. Verkruimel de ontbijtkoek over het vlees. Voeg het kruidnagelpoeder of piment toe. Breng aan de kook. Dek af met de deksel en zet de ketel op je kleinste vlam (mogelijk met vlamverdeler) en laat zo ca. 1,5 uur zachtjes stoven. Kontroleer van tijd tot tijd of niet teveel vocht weg is en vul zonodig bij met de rest van de marinade of met water. Proef of de balans tussen zuur en zoet goed is (mag net iets zuurder zijn dan zoet maar dat is persoonlijk). Zo nodig kun je nog stroop of azijn toevoegen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Een typisch maastrichts gerecht

INGREDIENTEN

1.5kilo runderpoulet, 2 dikke uien, 1 teentje knoflook, 3 laurierbladeren, 10 jeneverbessen, 6 kruidnagels, peper, zout, 3 plakken ontbijtkoek, 2 eetlepels stroop, azijn, rode wijn 1/2 liter

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

zuurvlees

Zuurvlees maken is wel bekend maar doe er 2flinke lepelsappelstroop bij en of een dikke plak peperkoeken alles goed laten zuddere

INGREDIENTEN

1kg stukjes varkens of rundvlees, boter klein scheutje azijn laurbladen en kruidnagel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Zuurvlees?.elders noemen ze het ook wel stoofvlees, maar wij in limburg zeggen zuurvlees (zoervleis). Het is gemakkelijk te bereiden, je zult versteld staan dat je zo simpel zoiets lekkers kunt maken.

INGREDIENTEN

600 gr runderpoulet, 4 uien fijngesnipperd, 1 eetl ketjap, 3 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 eetl stroop, ? kopje azijn, 1 kopje water, Peper en zout, Maggiblokjes, Boter of margarine, Maizena om te binden,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

zuurvlees

Zuurvlees op Maastrichtse manier bereid

INGREDIENTEN

500 gr. mager runderpoulet, 2 grote uiten, 5 laurierbladen, 5 kruidnagelen, groot kopje water, groot kopje azijn, appelstroop/ontbijtkoek, bindmiddel, zout/peter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

zuurvlees

Limburgs zuurvlees

INGREDIENTEN

500 gram runderpoulet, ongeveer 5 dikke uien,kopje azijn, laurierblaadjes(5), kruidnagel(6) zout/ peper, bouillon van rundertablet, flinke lepel appelstroop.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

ZUURVLEES

Marineren voor 24 uur. Het recept is eeb basis recept. Je kan er ook nog jeneverbessen aan toevoegen of knoflook etc.

INGREDIENTEN

600 g runderlappen, 300 ml witte wijnazijn, 300 ml water water, 60 g boter, 2 grote uien in halve ringen, 2 plakken ontbijtkoek, 2 eetlepel appelstroop, 1 e bruine basterdsuiker, 4 kruidnagels, 2 laurierbladeren, 1 e maïzena om te binden (indien nodig), 1/2 t peper, 1 vol t zoutzout

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-11-2008
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Typisch Limburgs vleesgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. runder- of paardenpoulet, 2 grote uien, azijn, suiker, 1 el. appelstroop, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, juspoeder of maizena om te binden.

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Dit recept is voor zuurvlees zoals mijn moeder het mij geleerd heeft.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees, in blokken gesneden, 2 of 3 uien, gesneden,of gesnipperd. Laurier bladen, kruidnagels, zout en peper. Azijn.

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

zuurvlees

Ouderwets zuurvlees met wat aangepaste ingredienten.

INGREDIENTEN

1 kg. rundvlees (in stukjes gesneden sudderlapjes kan ook), 3 uien, boter, kruidnagels, laurierblaadjes, water, azijn, zoete ketjap, knoflookpoeder, zout, peper, bruine basterdsuiker, stroop en peperkoek

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Oma's zuurvlees

INGREDIENTEN

Runderpoulet, uien, zout, peper, water, azijn, appelstroop en ontbijtkoek

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurvlees

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees, in blokken gesneden-2 uien, gesnipperd- 5 laurierblaadjes,kruidnagels, zout en peper- flinke scheut azijn.

  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Regionaal
  •  > 120 min.

zuurvlees

Een heerlijk Limburgs gerecht dat op de friet gegeten kan worden, maar ook lekker is bij wortelstampot.

INGREDIENTEN

0.25 kg. runderpoulet/ azijn/ kruidnagel/laurierblad/ peper+zout/ ui/ mayzena/ stroop(ontbijtkoek)/bouillionblokje.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-1998
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zuurvlees

Mijn vriend komt uit Limburg en vraagt me elke keer wanneer ik nu eens Zoervleisj wil maken. Nu maar eens zien of het net zo lekker is als bij zijn vader.

INGREDIENTEN

500 gram doorregen runderlappen, zout, peper, 3 dl witte-wijn azijn, laurierblad, 2 kruidnagels, 2 uien, 50 gram boter, ? eetlepel appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek, 1 eetlepel aardappelmeel,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Limburgs stoofgerecht, erg lekker in de winter met bijv rode kool.

INGREDIENTEN

1 kg runderlappen, 3 grote uien, rode wijn, azijn, water, 3 laurier, 3 kruidnagel, eventueel jeneverbes, boter, 1,5 a 2 eetl stroop, 1 a 2 plakken ontbijtkoek, beetje maizena om te binden, mespuntje buijsman koffie-extract, peper, zout.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

zuurvlees

Een bekend recept van mijn moeder

INGREDIENTEN

500 gr.paarden poulet500 gr.uien.2teentjes knoflook.1rode paprika.1groene paprika.2 prei 2wortels.1 rode pepertje.1pakje mix voor zuurvlees/stoof vlees.1saus zakje.zout peper en suiker en sambal naar smaak.500 gr.champions olijf olie om mee tebakken.300 ml azijn of witte wijn azijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees.

De echte Limburgse!!! Recept gekregen van mijn tante.

INGREDIENTEN

500 gram Hachee vlees, Margarine, 1 grote ui,1 eetl. azijn, 4 kruidnagelen, 5 lauwrierbladen, 1 eetl. appelstroop, Maizena, Water, eventueel 2 theel. suiker.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zuurvlees

Stoofvlees naar oud-limburgs recept

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees aan een stuk ( mag beetje vet zijn, sucadestukje, riblap ),2 uien, 2 kruidnagels, 1 blaadje laurier, azijn, suiker, bouillon/water, rode wijn, peper, beetje maggi, bloem

  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-1999
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Een heerlijk vleesgerecht bij rode kool of met frietjes of met....of met....

INGREDIENTEN

1 kilo runderpoelet / 2 dikke uien / peperkoek / Rinse appelstroop / kruidnagelpoeder / zout / azijn / suiker / laurierblad / boter / mosterd

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Zuurvlees

Lekker Limburgs recept!

INGREDIENTEN

1 kilogram rundvlees, 3 grote uien, azijn, kruidnagels, laurierblad, 2 eetlepels appelstroop, 1 plak ontbijtkoek, zout/peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurvlees

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees; 250 gram grof gesneden uien; 3 kopjes azijn; 3 kopjes water; 4 kruidnagels; 1 laurierblad; een halve eetlepel stroop; 2 schijfjes peperkoek; 1 theelepel suiker; 10 peperbolletjes; een beetje boter en zout en peper.,

  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Stoofpotje van rundvlees op Maastrichtse wijze.

INGREDIENTEN

Rundvlees, kruidnagel, laurierblad, rode wijnazijn, peperkoek,appelstroop, uien, peperkorrels (zwart) en zout, rundvleesbouillontablet.

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Lekker geleerd van mijn nicht

INGREDIENTEN

125 gram boter, 500 gram braadlappen, 6 uien, 1 laurierblad, 1 kopje azijn, aardappelmeel, appelstroop

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Vlees op z'n Limburgs

INGREDIENTEN

500 gram paarden of runderpoulet, 400 gram uien, 4 eetlepels stroop, 2 deciliter azijn, zout en peper, kruidnagel, 2 laurierblaadjes, 4 plakken ontbijtkoek, bakboter

  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Zuur vlees

INGREDIENTEN

1 kg. varkensschouder in blokjes., 1,5 kg sjalotten en uien., reuzel., 2 e.l. olijfolie., 2 e.l. perenstroop., 3 plakken peperkoek., zout., voor marinade:, 100 ml. azijn., 750 ml. water., 125 ml. rode wijn., gemalen peper., 3 laurierblaadjes., kruidnagels.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Bourgondische stoofschotel die in tegenstelling tot wat je zou verwachten, helemaal niet zuur is.

INGREDIENTEN

1/2 kg varkenspoulet, 2 dikke uien, 1 eetl. ketjap, stroop (3 eetl.), azijn (1/2 mok), suiker (+ 2 eetl.), peper, laurier (vers, of gemalen), kruidnagel (gemalen),

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Zuurvlees

Het liefst een dag van te voren klaarmaken, en eten in combinatie met Vlaamse frieten

INGREDIENTEN

600 gr riblappen, *40 gr boter, *3 gesnipperde uien, *50 gr verkruimelde ontbijtkoek, * 2 gekneusde laurierblaadjes, * 4 kruidnagels, *2 el tomatenpuree, *1 dl trappistenbier, *1 runderbouillontablet, *peper en zout, beetje maizena

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Het originele limburgse recept. Van mijn oma gekregen.

INGREDIENTEN

1pnd rundvlees (mager) poulet, 2 uien in ringen snijden, 2-3 laurierbladeren, 5 kruidnagels, 1/2 el suiker, azijn, peper.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

zuurvlees

INGREDIENTEN

500 g doorregen runderlappen, zout en versgemalen peper, 3 dl witte-wijnazijn, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 2 uien, 50 g boter, 1/2 eetlepel appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek, 1 eetlepel aardappelmeel,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Limburgs stoofvlees

INGREDIENTEN

500 gram runderlappen, 3 flinke uien, 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 3 dl kruidenazijn, 3 dl water, zout, peper, 1 eetlepel appelstroop, maizena

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurvlees

Een recept wat ik heb gekregen van een collega. Het schijnt vooral in het zuiden van het land populair te zijn. Het is een soort hachee

INGREDIENTEN

3 (rode) uien, pond runderpoulet, 1 el. appelstroop, kopje azijn, 6 kruidnagelen, 5 laurierbladeren, glas lauw water, allesbinder, en eventueel een banaan, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Vooral in het zuiden van het land, erg populair stoofvlees.

INGREDIENTEN

1 kilo mager rundvlees., 2 dikke uien., 5 tot 6 kruidnagels., 2 tot 3 blaadjes laurier., 50 gram margarine., azijn (naar smaak)., een grote eetlepel appel-peer stroop., een eetlepel suiker., eventueel aardappelzetmeel.

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Limburgs "zuur vlees"

INGREDIENTEN

1 pond magere runderlappen2 grote uien2 blaadjes laurier1 teentje knoflook3 eetlepels azijn2 grote moesappels1/2 pond champignonszout en peper naar smaakkruidnagelenmespuntje Buismanpoeder voor de kleur80 gram boterbloem om te binden

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurvlees

INGREDIENTEN

1500gr rundvlees, 500ml azijn, 1000ml water, 6 lepels bruine suiker, peperkoek, appelstroop, 1kg uien, 2 rode paprika`s, 1kg champions, 6 laurierblaadjes, 10 kruidnagels, mayazaina, 125gr boter

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

zuurvlees

Limburgs streekgerecht; heerlijk stoofpotje met een zoet-zuur smaakje

INGREDIENTEN

- 750 gram runderpoulet, - 3 eetlepels appelstroop, - 2 dikke plakken ontbijtkoek, - flinke scheut azijn, - 7 laurierbladeren, - 5 kruidnagels, - suiker (naar smaak)

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Heerlijk recept van rundvlees (Draadjesvlees)

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees (draadjesvlees), 1 1/2 ui, 1/2 kopje azijn, peperkorrels, 5 laurierblaadjes, 2 plakken ontbijtkoek, bloem, wat juspoeder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

INGREDIENTEN

1kg.magere riblappen in dobbels, 2dl azijn 2dl.smakelijk limburgs bier, 1.5tl zout 1.5tl versgemalen peper, 2laurier 2kruidnagels, 4 gekneusde jeneverbessen 2tl tijm, 250gr uien 100gr boter, 3el.appelstroop 3pl.zoetekoek, 25gr.bloem,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

INGREDIENTEN

, , , , , , 500 gr runderlappen - 2 uien - 4 dl azijn (rode wijnazijn), , , , - 3 laurierblaadjes - 3 kruidnagels - 50 gr boter, , , , - 2 el stroop - 2 plakken ontbijtkoek - 2 el mosterd (grove), , , , - peper - zout, ,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zuurvlees

Suddervlees

INGREDIENTEN

1 kilogram magere rundlappen, 2 deciliter azijn, 1,5 theelepel zout, 1/2 theelepel versgemalen peper, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagelen, 2 jeneverbessen, 2 theelepels tijm, 4 uien, 100 gram boter, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel stroop, 3 plakjes peperkoek, 1 eetlepel bessengelei,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Origineel Limburgs recept

INGREDIENTEN

1 kg runderpoulet - 3 grote uien - azijn - kruidnagels - laurierblad - 2 eetlepels appelstroop - 1 plak ontbijtkoek - zout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

zuurvlees

INGREDIENTEN

, ? 250 g runderpoulet, ? 1 ui, ? snufje zout, ? 1 eetlepel mosterd (grove), ? 2 deciliter rode wijn azijn, ? 2 kruidnagels, ? 1 eetlepel bruine basterdsuiker, ? 25 g boter, ? 1 laurierblaadje, ? snufje peper, , ,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste zuurvlees recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top