1. Home
  2. Recepten
  3. Zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot recepten (170)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot met dille en zure room

INGREDIENTEN

Aardappels, zuurkool, margarine, zure room, dille, zout. (evt geraspte kaas als je dat lekker vindt)

Voorbereiding

Boodschappen doen, aardappelen schillen

Bereidingswijze

Aardappelen en zuurkool koken met beetje zout en water. Als het klaar is stamp je er naar smaak zure room en dille doorheen

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot met creme fraiche en fruit

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 500 gram zuurkool, 50 gram rozijnen, 1/2 - 1 dl melk, zout, 1 ui, 2 bananen, 1 klein blikje ananasstukjes, 2 theelepels kerriepoeder, 1 bekertje creme fraiche, 2 el boter, 100 gram jonge kaas in plakjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

750 gram pekelspek, 750 gram zuurkool uit het vat, 1 1/2 - 2 kilo aardappelen, boter, reuzel, melk, zout, peper, suiker.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot

Echt winters en makkelijker kan het niet!

INGREDIENTEN

750 tot 1000 gr. iets kruimige aardappels, 1 zakje zuurkool, 1 duobakje gerookte spekreepjes, scheutje melk, zout en peper.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

zuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

Zuurkool koolraap spek en worst jus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zuurkoolstamppot

Ouderwetse zuurkoolstampot met gedroogde appeltjes en katenspek

INGREDIENTEN

1 kilo bloemige aardappels*, 1 zakje gedroogde appeltjes*, 1 zakje kruiden zuurkool*, 19 gram katenspekreepjes*, 4 eetlepels creme fraiche*, nootmuskaat*, zout*, peper*

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

2 kg AARDAPPELEN - 1 KG ZUURKOOL - 500 G DOORREGEN SPEK, 1 GEKOOKTE WORST - PEPER NAAR SMAAK.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zuurkoolstamppot

Ovenstamppot met gehakt.

INGREDIENTEN

Zuurkool,aardappelen,gehakt, gehaktkruiden en paneermeel.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot

Met vegetarische macaroniblokjes als vleesvervanger

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, 600 gr zuurkool, pakje macaroniblokjes (AH), scheutje melk, boter, nootmuskaat, zout, peper en maggi.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot

Uit Avro's slankmenu boek voor 4 personen, ca. 500 Kcal p.p.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 500 gr zuurkool, 400 gr magere speklappen, 1 dl melk, peper, zout,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkool-stamppot.

Het basisrecept.

INGREDIENTEN

1? kg aardappelenzout? eetl. jeneverbessen750 g zuurkool (uit het vat of 1? zakje)1 eetl. boter of margarine± 1? dl. melkpeper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zuurkoolstamppot

Zuurkool met banaan

INGREDIENTEN

1 pakje zuurkool, aardappelpuree, 300 gr gehakt, 4 bananen, boter, paneermeel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot

Altijd goed deze heerlijke zuurkoolstamppot.Snel en gemakkelijk klaar!

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappels, 1 ui, 500 g zuurkool, 1 blokje vleesbouillon, 125 g magere spekblokjes, 1 dl melk, 1 Unox Gelderse rookworst 275 g

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zuurkoolstamppot

Een Hollandse maaltijd met een Mediteraan tintje

INGREDIENTEN

- 6 grote aardappelen, - 1 pakje wijnzuurkool, - potje feta op olie (bij voorkeur schapenkaas gebruiken), - 6 zongedroogde tomaatjes op olie, - 1 pakje vegetarische balletjes

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool, - 50 gram boter, - 500 gram gehakt, - 3 theelepels kerriepoeder, - 3 uien, - peper, - zout, - 100 gram ontbijtspek, - 1 blikje ananas, - 1 kilo aardappels, - paneermeel, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot

(760 kcal)

INGREDIENTEN

* 1kg aardappelen * 1 ui * 60 g boter * 750 g zuurkool * 2 laurierblaadjes * 1 tl tijm * 1 dl droge witte wijn * zout en peper * 4 schouderkarbonaadjes * 4 saucijsjes * 1 1/2 dl melk.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zuurkoolstamppot

Een vegetarische variant op de bekende stamppot

INGREDIENTEN

- 8 niet te grote aardappelen, - 1 zak wijnzuurkool, - 1 pakje knoflook roomkaas, - 1 pakje vegetarische knakworstjes (planet green), - zonnebloemolie om in te bakken,

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuur­kool­stamp­pot

De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool.

INGREDIENTEN

1¼ kg kruimige aardappelen, 500 g zuurkool, 2 elstar-appels, 2 boeren scharrelrookworsten (à 250 g), 40 g ongezouten boter (of margarine), 150 ml halfvolle melk,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

500 g wijnzuurkool, 2 zakjes aardappelpuree voor stamppotten, 1 liter water, 300 g zuurkoolspek, peper, zout

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

500 gr aardappels, , melk, , , boter, , , nootmuskaat, , , zout, , , , , 1 pak zuurkool, , , 1 blikje ananasschijven, , , halve paprika, , , 250 gr gerookt spek, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zuurkoolstamppot

1 Portie Kcal: 378 Vet: 15.0 V.vet: 6.0 Eiwit: 17.8 Koolhy: 37.5 Vezels: 11.4 Zout: 6.01

INGREDIENTEN

1 kg. Zuurkool, 750 gr. Aardappel, 300 gr. Gerookte spekreepjes

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zuurkoolstamppot

Lekker en gemakkelijk

INGREDIENTEN

Ca.800 gr.zuurkool naturel.Ik gebruik liever zuurkool uit een pakje want die is stukken zuurder dan "verse" uit het vat., Ca.2kg.aardappelen., Margarine., Melk., Zout., Peper., 3 a 4 grote rode uien, fijngehakt., 2 eidooiers., Vleesjus die over is van een of twee dagen daarvoor, liefst van rundvlees., 350 gr. gerookte spekblokjes,zachtjes uitgebakken., Evt. een klein scheutje olijfolie (Extra Vierge)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot Met Shoarmakruiden

Snel omdat het zo slim geshopt is! Uit de Allerhande

INGREDIENTEN

Een zak zuurkoolstamppot van Iglo, 1 zakje paprikamix (AH, koeling, 175 gram), 150 gram rollade plakjes, 1 1/2 eetlepel shoarmakruiden,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

hongaarse zuurkoolstamppot

Een echte topper nu de winter er weer aankomt. Zo gemaakt bovendien, voor een avond snel en makkelijk.

INGREDIENTEN

1,2 kg. aardappelen1 paprika600 gr. zuurkool1 pakje kant en klaar jus1 rookworst (mager)paprikapoederpeper4 dl. tomaten basis sauszout100 gr. spekblokjes (mager)boter/margarinemelk

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde Zuurkoolstamppot

Een lekkere verrassing onder een mooi korstje

INGREDIENTEN

500 gr. aardappelen, 500 gr. zuurkool, 250 gr. gehakt, 30 gr. boter, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 el paprikapoeder, 1 tl oregano, 1,5 dl gepureerde tomaten, 1 dl bouillon, 1 takje tijm, 1 tl suiker, 0,5 dl melk, 2 el paneermeel, 150 gr. geraspte kaas, ,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oerhollandsche zuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

500gr aardappelen - pakje zuurkool - 1 dl appelsap - scheut room - zuurkoolspek 1stuk - rookworst - 2 theelepels zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot Met Ananas

Voor dit recept heb je nodig 2 pakjes zuurkool,1 kilo aardappels,1 rookworst, stukje zuurkoolspek,klein blikje ananas. zet de zuurkool op samen met de spek als dit kookt zet je het op een laag pitje,en zet je de aardappels op. als de aardappels bijna gaar zijn leg je de rookworst 15 minuten in de zuurkool. als alles dan gaar is giet je het af en stamp je het goed door elkaar. dan doe je het sap van de ananas en de stukjes ananas er door mengen,tevens snij je de worst en de spek in kleine plakjes en die doe je er ook doorheen mengen. als je dit alles heeft gedaan kun je nu aan tafel gaan EET SMAKELIJK

INGREDIENTEN

Aardappels,zuurkool,rookworst,stukje zuurkoolspek,klein blikje ananas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zuurkoolstamppot met appeltjes

Zuurkoolstamppot met appeltjes

INGREDIENTEN

1 1/2 kg kruimige aardappelen, zout, 500 g zuurkool, 100 g gerookte spekreepjes, 45 g gepelde walnoten, grof gehakt, 2 frisse, harde appels, 2 el citroensap, 50 g boter, 1 dl warme melk, peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot, ouderwets

Ouderwetse zuurkoolstamppot met een twist, die niet binnen een half uurtje op tafel staat

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool uit vat of pakje, 1 dl witte wijn, 400 gram zuurkoolspek, 10 jeneverbessen gekneusd, 4 tot 5 grote kruimige aardappelen, melk, boter, 1 gelderse rookworst, kant-en-klaar gebakken uitjes, grove mosterd, vers gemalen peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zuurkoolstamppot met tomatensaus

Vanwege de mist en het daardoor winterse weer zou mijn partner gisteren: morgen wil ik zuurkoolstamppot eten. Ik heb normale zuurkoolstamppot klaargemaakt, maar los daarvan ook een tomatensaus met ui, knoflook, wat spek en olijven. Die combinatie heb ik uitgeprobeerd en ik moet zeggen: een Italiaanse variant op een typisch Nederlands gerecht!

INGREDIENTEN

Aardappelen, zuurkool en rookworst, het normale basisrecept voor zuurkool (maar zonder jus)., Een ui, 2 teentjes knoflook, naar behoefte gerookt spek, blikje tomatenpulp, extra vergine olijfolie.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot met runderworstjes

Hollandse zuurkoolstamppot met runderworstjes, appel en zoetgebakken sjalotjes.

INGREDIENTEN

Voor 4 personen:,, 1000 g Eigenheimer aardappelen, 3 sjalot, 800 g zuurkool, 2 goudreinet appel, 4 runderworst, 4 el roomboter, Scheutje melk, Peper en zout naar smaak toevoegen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot met champignons

Makkelijke en lekkere variatie op de zuurkoolstamppot.

INGREDIENTEN

1250 g 1250 g kruimig kokende aardappelen, 500 g 500 g zuurkool, 400 g 400 g champignons, 2 2 teentjes knoflook, 250 g 1 Unox boerenscharrel rookworst gelderse 250 g, 1 tbsp 1 eetlepel vloeibare margarine, 0.5 tsp 0.5 theelepel verse tijmblaadjes, 1 versgemalen peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere Zuurkoolstamppot!

Heerlijke zuurkoolstamppot met een Tutti Frutti jus en varkenshaajes... Heeeeeerlijk!

INGREDIENTEN

- 500 gr. aardappelen, half pakje zuurkool mild gekruid, 2 varkenshaajes ( - 200 gr. per varkenshaasje), half blikje Tutti Frutti, 50 CCM melk, c.a. 75 gr. boter

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot met ananas

De weerman voorspelt regen en wind, dan is het tijd voor: Stamppot !

INGREDIENTEN

1 1/2 kg. aardappelen500 gr. zuurkool1 rookworstzoutpeper2 dl. warme, melk40 gr. margarine125 gr. ananas1 kleine rode paprika125 gr. spekjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot met worst

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

500 gram verse zuurkool, 1? knolselderij, scheutje slagroom, sap van een citroen, peper en zout, rookworst.

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oma's zuurkoolstamppot

Mijn oma kon, net als velen andere oma's, koken als geen ander. Van kroketten tot wentelteefjes: (bijna) alles wat zij uit haar keukentje toverde was goddelijk. Helaas behoort oma's kookkunst voorgoed tot het verleden en daarmee ook veel van haar eigen receptjes.  Op oma's zuurkool na dan! Dat gerecht maakte zij altijd voor mijn vaders verjaardag, omdat hij zo van zuurkool houdt. Na goed meekijken en jaren van proefervaring heeft mijn vader dit recept opgeschreven (natuurlijk na oma's goedkeuring). Nu maken wij de zuurkoolstamppot regelmatig, met name in de winter. Het is namelijk goed vullende kost waar je warm van wordt.  Nostalgische gevoelens ten top dus bij deze lekkere stamppot, en die willen wij graag delen!  Succes en Smakelijk! 

INGREDIENTEN

Benodigdheden (4 pers.):, - 1500 gr. aardappelen, geschild, - 1000 gr. zuurkool, - 1 varkensbraadworst (ca. 350 gr.), - 1 ui, gesnipperd, - 60 gr. rozijnen of krenten, - 2 blaadjes laurier, - 4 à 5 kruidnagels, - scheutje melk (ca. 100 ml), - boter of olie, om in te bakken, - zout en peper, naar smaak, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot met appel

Zomerzuurkool

INGREDIENTEN

1,5 kg kruimige aardappels, zout, peper, 150 gram blokjes ontbijtspek, 500 gram wijnzuurkool, 2 stevige zoetzure appels, 1 bakje MonChou Zacht en Luchtig (100 gram)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot met brie

INGREDIENTEN

1kg aardappelen, 300g zuurkool, 1 blik perziken, 300g brie, 100 ham, zout, peper, boter, 2 teentjes knoflook,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot met perzik en brie

Een heerlijk zuurkoolgerecht en net even anders

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen; 500 gram zuurkool; blikje perziken; 200 gram brie; 200 gram bacon

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Exotische Zuurkoolstamppot

Een lekkere fruitige stamppot

INGREDIENTEN

500 gr. aardappelen, 50 gr. rozijnen, 200 gr. zuurkoolspek, 500 gr. zuurkool, 1/2 blikje ananas-stukjes, 1 banaan, 200 gr. belegen kaas, 1 dl melk, ,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zuurkoolstamppot recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top