Zuurkoolsoep
250 gr zuurkool50 gr mager gerooktspek, in blokjes 30 gr boter 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, uitgeperst ? - 1 theel karwijzaad of kummelzaad 30 gr bloem1 liter bouillon of water met 1-2 bouillontabletten 1 rookworst 1 bekertje zure room of sour cream (1/8 liter) peper of cayennepeper.
Smelt de boet in een pan en bak het spek hierin langzaam uit. Voeg ui, knoflook en karwijzaad toe en fruit het geheel tot de ui glazig ziet. Snijd de zuurkool klein en smoor de zuurkool onder af en toe omscheppen ongeveer 10 minuten met de ui mee. Roer de bloem erdoor, schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa onstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Laat de soep onder af en toe roeren 10 minuten doorkoken. Wel derookworst in de soep of in water tot de worst gaar is. Snijd de rookworst in plakjes en doe deze in de soep. Klop de zure room los en verdun deze met wat hete soep. Schenk dit mengsel al roerend ij de restewrende soep,maar laat deze niet meer koken. Breng de zuurkoolsoep op smaak met zout en peper.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-09-2004Nederlands30-60 min.
Zuurkoolsoep
Zuurkoolsoep is een speciaal recept, dat voor sommigen wat raar klinkt misschien.Toch is de zuurkoolsoep bijzonder lekker. Het is een recept dat van oorsprong uit verschillende Europese landen komt, en daardoor zijn er net zoveel variaties mogelijk, met telkens de zuurkool als hoofdingrediënt. Dit is een vrij makkelijk te bereiden soep in ongeveer 45 minuten. De kritieken zijn altijd lovend te noemen. Probeer hem zou ik zeggen !
3 Wortels, grof in stukjes gesneden, 2 Takjes Peterselie, grof gehakt, 3 Eetlepels Boter, 150 Milliliter Sherry, 1.2 Liter Groentebouillon, 2 Sneetjes Bruin brood, 1 cm blokjes, 180 Gram Walnoten, grof gehakt, 750 Gram Zuurkool, uitgelekt, 2 Eetlepels Honing, 400 Gram Crème fraiche, 3 Uien, in stukjes grof, Zout en peper naar smaak, 1 Bosje Bieslook, fijngehakt en een paar heel overhouden om de soep te garneren
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2020Duits30-60 min.
Zuurkoolsoep
250 G ZUURKOOL - 50 G BLOKJES MAGER GEROOKT SPEK - 30 G BOTER - 1 GESNIPPERDE UI - 1 UITGEPERST TEENTJE KNOFLOOK - 1/2 THEELEPEL KARWEIZAAD - 30 G BLOEM - 1 L BOUILLON - 1 ROOKWORST - 1/8 L ZURE ROOM - ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2001Nederlands30-60 min.
zuurkoolsoep
Een heerlijke verrassende soep
* 1 pond zuurkool, * 1 pond gehakt, * 1 a 2 uien, * 2 ltr. Goudbouillon, * paprikapoeder (scherp ), * tomatenpuree, * 4 grote augurken
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-06-1999Internationaal10-20 min.
Zuurkoolsoep
1 el olijfolie traditioneel, 1 bakje Zwanenberg zuurkoolspekreepjes a 125 gram, 1 prei, in dunne ringen, 250 g zuurkool, fijngesneden, 1 tl chilipoeder, 1 dl droge witte wijn, 2 kippenbouillontabletten, 1 klein bekertje creme fraiche, eventueel 1 1/2 el fijngeknipt bieslook
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2002Nederlands20-30 min.
Zuurkoolsoep
Zuurkoolsoepbron:www.c1000.nl
1 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 125 g zuurkoolspekreepjes, 1 prei, in dunne ringen, 250 g zuurkool, fijngesneden, 1 tl chilipoeder, 1 dl droge witte wijn, 2 kippenbouillontabletten, 1 klein bekertje creme fraiche, eventueel 1 1/2 el fijngeknipt bieslook
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2003Nederlands20-30 min.
Zuurkoolsoep
250 G ZUURKOOL ., 50 G BLOKJES MAGER GEROOKT SPEK., 30 G BOTER., 1 GESNIPPERDE UI., 1 UITGEPERST TEENTJE KNOFLOOK., 1/2 THEELEPEL KARWEIZAAD., 30 G BLOEM., 1 L BOUILLON., 1 ROOKWORST., 1/8 L ZURE ROOM., ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK.,
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-200530-60 min.
Zuurkoolsoep
1 eetlepel olijfolie * 125 gram zuurkoolspekreepjes * 1 in dunne ringen gesneden prei * 250 gram fijngesneden zuurkool * 1 theelepel chilipoeder * 1 dl droge witte wijn * 2 kippebouillontabletten * 1 klein bekertje creme fraiche * 2 eetlepels fijngeknipte bieslook.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-04-2003Nederlands20-30 min.
Zuurkoolsoep
Kapustnyak, soep uit de Oekraine, wordt gemaakt van varkensvlees, reuzel en zuurkool. Deze soep is rijk van smaak en wordt geserveerd met zure room.
400 gr. varkensvlees, 1 kilo zuurkool, 400, gr. aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 100 gr. wortels, 50 gr. peterseliewortel, 125 gr ui, 2 teentjes knoflook, 50 gr., varkensreuzel, 70 gr. bloem, zout, peper, peterselieblad, zure room
- Russisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-03-2002Russisch60-120 min.
Zuurkoolsoep
Een soep afkomstig uit Oost-Europa. Behalve zuurkool worden nog allerlei ingredienten in de soep verwerkt. Men evenveel recht zou men kunnen spreken van een zure goulashsoep.De soep heet een kater te voorkomen.
, 300-500 gr schenkelvlees of runderpoelet, 1,5 liter water, 2 worteletjes, peterselie, 10 peperkorrels, 10-15 gr zout (3 theelepels), 2 laurierbladen, 1 grote ui, 2 flinke eetlepels boter of margarine, 40 gr bloem, 150 gr zuurkool, 3 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel kummel (karwijzaad), 1 theelepel paprikapoeder, 100 gr salami of andere worst waar knoflook in is verwerkt, 1/8 liter slagroom, peterselie, eventueel strooiaroma en peper, ,
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-09-2002Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurkoolsoep
Verrassend. Anders.
1 ui gesnipperd, 1 grote aardappel in kleine blokjes, 1 kleine rookworst in plakjes, 200 gr. gekookte zuurkool, 1 dl. room, 1 liter kippebouillon, iets karwijzaad
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2002Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Zuurkoolsoep
Voor de koudere dagen heel lekker, kan als lunch of makkelijk hoofdgerecht
500 gr zuurkool, 1 1/2e l bouillon, 1oo gr ontbijtpek, in blokjes, 1 ui, gesnipperd, 2 aardappelen, geraspt, 1 el tomatenpuree, 1 tl karwijzaad, 1 rookworst, zure room/creme fraiche
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-11-2008Nederlands30-60 min.
Zuurkoolsoep
Winters Soepje
400 gr. Zuurkool===75 gr. Druiven ontpit===1 Appel===2 Uien gesnipperd===2 el.Olie===2 t. Knoflook===2 el.Tomatenpuree===6dl. Runderbouillon===100gr.Salami in blokjes===0,5dl Room===Peterselie voor garnering.,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-02-2006Internationaal20-30 min.
Zuurkoolsoep
In restaurant de Hemel in Nijmegen werd ik op het idee gebracht om deze romige soep te maken.
* Zuurkool (500 gram), * Ui (2 stuks gesnipperd), * Bouillon (1? l .), * Flesje pils, * Room (2 dl.), * Spek, mager, gerookt (150 gram), * Mosterd (1-2 el, afhankelijk van soort), * Eierdooier (2 x), , * Peper Zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-07-2002Nederlands20-30 min.
Zuurkoolsoep
250 g zuurkool, 50 g magere blokjes gerookte spek, 30 g boter, 1 gesnipperde ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1/2 thl karwijzaad, 30 g bloem, 1 l bouillon, 1 rookworst, 1/8 l zure room, zout en peper
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-200920-30 min.
Zuurkoolsoep
..
Ongeveer 1 liter basiscrémesoep, ongeveer 1.5 onz zuurkool, maggie, spek, worst, room
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-03-2007Nederlands60-120 min.
zuurkoolsoep
Gezond lekker soepje,en een iets anders.
1 ui,1 teentje knoflook,1 paprika,2 aardappelen,1 liter bouillon,50 gr. zuurkool.olie.schijfjes gerookte worst.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2005Belgisch20-30 min.
zuurkoolsoep
500 gram gehakt, 1 blik goulashsoep, 1 pak gezeefde tomaten, 1 pak zuurkool, 4 a 5 uien in ringen, bruine bastersuiker, chilisaus
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-09-2007Goedkoop en snel20-30 min.
Zuurkoolsoep
100 gr zuurkool, 300 gr aardappel, 100 gr wortel, 50 gr knolselderij, 100 gr prei, 50 gr rozijnen, 1 l water, 1 plantaardig bouillonblokje, 1 theel tijm,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2000Internationaal30-60 min.
Zuurkoolsoep
*2 eetlepels olie.*1 grote ui,gesnipperd.*200 gram zuurkool,uitgelekt en fijngesneden.*1/2 blikje tomaatstukjes.*2 eetlepels tijm.*2 kippenbouillontabletten.*versgemalen peper.*2 plakjes kipfilet, in dunnen reepjes.*2 takjes basilicum,in fijne reepjes.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-12-2000Voorgerecht20-30 min.
Zuurkoolsoep
1 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), -1 bakje Zwanenberg zuurkoolspekreepjes a 125 gram, -1 prei, in dunne ringen, -250 g zuurkool, fijngesneden, -1 tl chilipoeder, -1 dl droge witte wijn, -2 kippenbouillontabletten, -1 klein bekertje creme fraiche, -eventueel 1 1/2 el fijngeknipt bieslook,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2002Nederlands20-30 min.
zuurkoolsoep
Zuurkool maar dan een keer niet als stampot
1 eetl. olijfolie traditioneel * 125 gr. zuurkoolspekreepjes * 1 prei,in dunne ringen * 250 gr. zuurkool,fijngesneden * 1theel. chilipoeder * 1 dl.droge witte wijn * 2 kippenbouillontabletten * klein bekertje creme fraiche * eventueel 1 1/2 eetl.fijngeknipte bieslook
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-200220-30 min.
zuurkoolsoep
1 el olijfolie traditioneel,125g spekreepjes,1 prei,250g fijne zuurkool,1 tl chilipoeder,1 dl droge witte wijn,2 kippenbouillontabletten,klein bekertje creme fraiche 1 1/2 el fijngesneden bieslook 7 dl water
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-05-2003Goedkoop en snel20-30 min.
Zuurkoolsoep
250 gram zuurkool, 2 liter runderbouillon, 0,25 liter slagroom, 4 kruidnagels, 2 laurierbladeren, peper, zout, worchestersaus, 150 gram gekookt spek, een halve rookworst,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op08-07-2002Nederlands> 120 min.
Zuurkoolsoep
2 el olie, 1 grote ui ? gesnipperd, 200 gr zuurkool - uitgelekt en fijngesneden, 1/2 blikje tomaatstukjes, 2 theelepels tijm, 2 tabletten kippenbouillon, versgemalen peper, 2 plakjes kipfilet (vleeswaar), in dunne reepjes, 2 takjes basilicum - in fijne reepjes.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-08-2002Nederlands20-30 min.
Zuurkoolsoep
500 gram zuurkool * 250 gram rookspek * 1 ui * 75 gram gort * 4 kleine tomaten * 2 appels * peper * zout.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-11-2005Nederlands60-120 min.
Zuurkoolsoep
500 gram schenkel - 500 gram zuurkool - 1 struik prei - 1 ui - 1 wortel - bosje selderij - 2 eetlepels tomatenpuree - 2 eetlepels boter - 1 eetlepel bloem - 1/8 liter zure room - 1/4 liter bouillon van 1 blokje - 1 1/2 liter water - laurierblaadje - zout en peper
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-01-2005Nederlands60-120 min.
Zuurkoolsoep
150 g mager ontbijtspek, in reepjes, 2 grote uien, in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 2-3 tl paprikapoeder, 1 1/2 l vleesbouillon, 500 g zuurkool, afgespoeld en uitgeknepen, 1 tl gedroogde oregano, 1 kleine rookworst, in plakjes, 1 1/4 dl zure room, 4 gedroogde tomaatjes op olie, in dunne reepjes, 2-3 el fijngesneden peterselie,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-10-2000Nederlands30-60 min.
Zuurkoolsoep
100 gr. ontbijtspek, 200 gr. niet te magere varkenslappen, 1 el. boter of margarine, 1 grote ui, 1 tl. kummelzaadjes, 1 el. paprikapoeder, 1 tl. suiker, 1 1/2 l. water, 500 gr. zuurkool, 1 bekertje zure room, 1 volle el. bloem.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-08-2000Nederlands60-120 min.
Zuurkoolsoep
Beetje Hollands, beetje Hongaars
, 150 gr mager ontbijtspek, in reepjes, 2 grote uien, in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 203 theelepels paprikapoeder (mild), 1,5 liter vleesbouillon (van tablet), 500 gr zuurkool (de zuurkool voor deze soep moet zacht van smaak zijn, anders wordt de soep te zuur. Eventueel enkele minuten in ruim kokend water weken en uit laten lekken), 1 theelepel gedroogde oregano, 1 kleine rookworst, in plakjes, zout en peper, 1,5 dl zure rom, 4 gedroogde tomaatjes op olie, in dunne reepjes gesneden, 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-09-2002Hoofdgerecht60-120 min.
Zuurkoolsoep
De stevige ingredienten zoals worst en spek maken deze soep tot een ideale maaltijdsoep. Lekker met grof boerenbrood of roggebrood met mosterd en katenspek.
200 gram in blokjes gesneden ontbijtspek * 1 eetlepel boter * 250 gram kleine gepelde uitjes * 2 geperste teentjes knoflook * 2 eetlepels paprikapoeder * 1 eetlepel bloem * 1 1/4 liter vleesbouillon * 500 gram zuurkool * 1 blaadje laurier * 1 rauwe gerookte slagersworst * peper * zout * 1 1/2 dl zure room.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-03-2005Nederlands30-60 min.
Zuurkoolsoep
Een van de gebruikte specerijen is foelie. Foelie is het gedroogde rode vlies (zaadrok), die de muskaatnoot (nootmuskaat) omhult. Na het openbarsten van de vrucht wordt de felrode foelie zichtbaar. De foelie wordt na het drogen geelbruin van kleur, door het sterke aroma moet foelie altijd voorzichtig gebruikt worden, bijvoorbeeld bij het trekken van bouillon, in soepen en in gekruid gehakt. Engels: mace, Frans: macis, Duits: muskatblute.
30 g reuzel of boter, 100 g mager ontbijtspek in blokjes, 200 g schouderkarbonade, ontbeend, in reepjes, 1 grote ui in dunne ringen, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 tl kummelzaadjes, 1 el paprikapoeder, 1 el bloem, 11/2 l vleesbouillon, 500 g zuurkool, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 1 stukje foelie, 200 g chorizo in plakjes, zout, zwarte peper, 11/4 dl zure room
- Duits Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-10-2000Duits Hoofdgerecht60-120 min.
zuurkoolsoep
Weer eens wat anders
280 gram zuurkool, 0,66 liter water, 7 gram groentebouillonpoeder, 3 gram knoflookpasta, 0,175 liter koksroom, 60 gram casselerrib ( in reepjes), peper en zout
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-08-200120-30 min.
zuurkoolsoep
1 ui, klontje boter, 1 rode paprika, 350 g zuurkool, 1 liter groentenbouillon,
- Hongaars
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-05-2007Hongaars10-20 min.
Zuurkoolsoep
Weer eens wat anders
1 ui, 1 pond gerookt spek, 1 pond rundergehakt, 4 metworsten, 1,5 pond zuurkool, minimaal halve liter bouillon, tomatenpuree, halve theelepel sambal
- Duits Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-02-2001Duits Hoofdgerecht60-120 min.
Zuurkoolsoep
2 el olie, 1 grote ui ? gesnipperd, 200 gr zuurkool ? uitgelekt en fijngesneden, ? blikje tomaatstukjes, 2 theelepels tijm, 2 tabletten kippenbouillon, versgemalen peper, 2 plakjes kipfilet (vleeswaar) ? in dunne reepjes, 2 takjes basilicum ? in fijne reepjes
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-07-200120-30 min.
zuurkoolsoep
O zo lekker en weer eens iets anders met die zuurkool...
De kooktijd is pruttelen op t vuur dus je hoeft niet lang bezig te zijn dit recept te bereiden., , , , , , - 1,5 pond zuurkool, laten uitlekken, - 3 ribkarbonades, - 4 grote tomaten, fijngesneden, - 1 middelgrote ui, in schijfjes, - 2 tenen knoflook, fijngehakt, - 1,25 liter water (meer of minder kan ook), - ? eetlepel suiker (optioneel), - paprikapoeder, - zout/ peper, , , , , , , , , ,
- Goedkoop en snel
- > 120 min.
- Geplaatst op19-01-2002Goedkoop en snel> 120 min.
Zuurkoolsoep
250 gram zuurkool, 2 liter runderbouillon, 0,25 liter slagroom, 4 kruidnagels, 2 laurierbladeren, peper, zout, worchestersaus, 150 gram gekookt spek, een halve rookworst,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-09-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Zuurkoolsoep
1 eetlepel olijfolie traditioneel -, 125 gram zuurkoolspekreepjes -, 1 prei, in dunne ringen -, 250 gram zuurkool, fijngesneden -, 1 theelepel chilipoeder -, 1 dl droge witte wijn -, 2 kippenbouillontabletten -, 1 klein bekertje creme fraiche -, eventueel 1 1/2 eetlepel fijngeknipt bieslook, , ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-04-2003Nederlands20-30 min.
Zuurkoolsoep
*1 liter kippenbouillon, *200 gram zuurkool, *1 halve rookworst, *2 turfgerookte droge worstjes, *50 gram gerookte spek blokjes, *zout en peper, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-01-2004Nederlands30-60 min.
Zuurkoolsoep
Soep met zuurkool en casselerib
200 gr zuurkool, 3/4 liter kippeboulion, 30 gr boter, 1 gesnipperde ui, 2 plakken casselerib van ca 1 cm dik, 2 eetlepels versgehakte peterselie, 4 eetlepels slagroom, zout en peper, franse mosterd 2 eetlepels.
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-01-2005Internationaal Voorgerecht20-30 min.
-
soep terrine
van zoepie , 29 recepten, 0 volgers