1. Home
  2. Recepten
  3. Zuurkool%20tsjechisch

Zuurkool%20tsjechisch recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

slowcooking zuurkool

Eerst bakken in pan, dan overgieten in bk slowcooker

INGREDIENTEN

400-500 gram in smalle,dunnereepjes varkensfilet 400-500 gram zuurkool 1 geschilde en in reepjes gesneden rode paprika 1 flesje koksroom light 1 klein blikje ananas 1teentje knoflook paprikapoeder,peper,zout boter om te bakken 1 dikke gesneden ui

Voorbereiding

Alles snijden en slowcooker 20 min in koud water zetten

Bereidingswijze

Vlees aanbakken met peper,zout en flink wat paprikapoeder, dan ui en knoflook meebakken dan de koksroom toevoegen en als laatste het zuurkool goed eronderroeren eventueel nog wat water of ananassap toevoegen.dan alles in slowcooker doen en in een onverwarmde oven 1,5 uur op 175 graden het laatste kwartier de ananasstukjes toevoegen.let op dat tijdens het slowcookingproces voldoende vocht is anders iets toevoegen.

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2010
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tjechische rundvleesschotel met zuurkool

Lekker smullen en zacht van smaak!!!

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 600 gr. doorregen runderlappen in stukjes van 3 cm., 50 gr. boter, 100 gr. dobbelsteentjes spek, 2 theelepels karwijzaak (Albert Hein), 1 theelepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook, ? liter runderbouillon, 400 gr. zuurkool, 25 gr. bloem, 1 bekertje zure room a 125 ml (magere), peter, zout,

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tsjechische goulash oftewel bierzuurkool

Dit gerecht is afkomstig uit de streek rond de plaats Pilsen. Daar werd zo'n 150 jaar geleden de basis gelegd voor het ondergistende biertype dat nog steeds het meest gedronken en gemaakt wordt. Wat wij nu het Pilsenertype of gewoon pils noemen, is feitelijk in Pilsen uitgevonden. De bierzuurkool hoort bereid te worden met Pilsner Urquell; kun je dat niet krijgen, kies dan voor een andere pils. Een verrassend lekker recept, gepikt van de biergoeroe.

INGREDIENTEN

500 g mager vlees (in het oorspronkelijke recept wordt voor de helft ossenhaas en voor de helft varkensfricandeau gebruikt - kies bij voorkeur ook voor half rund/half varken; voor het rundvlees magere runderlappen of zogenaamd goulashvlees, voor het varkensvlees vlees van de schouder of de hals), boter, 3 flinke uien, 1 teen knoflook, 1 flesje Pilsner Urquell, peperkorrels, laurierblad, jeneverbessen, broodkruim of paneermeel, 750 g zuurkool, 1 el kummelzaad, 1 kg aardappelen, peper en zout naar smaak

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebraden varkensvlees, knodels en (zuur)kool

Vertaald: Gebraden varkensvlees, knodels en (zuur)kool.Het is een tsjechisch nationaal eten, tsjechischer kan het niet, dan nog een pilsje bij= PIVO ( liefst 10-tje of 12-je,= desitka of dvanactka en u waant zich in de hemel)!

INGREDIENTEN

Een stuk 500-600 gram beetje doorregen varkensvlees,dat bij het braden sappig blijft en als gaar is, in schijfjes gesneden kan worden. Geen lappen e.d. Dan een pond Bloem, bakpoeder, oud,gedroogde wit brood,griesmeel,mager spek, in de winter zuurkool, in de zomer witte kool.Kummel, zout, peper, mosterd.

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2002
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Praagse zuurkool

Een gerecht voor een winterse dag

INGREDIENTEN

4 varkensschnitzels a 100 g, 1 tl paprikapoeder, peper, zout, 1 el grove mosterd, 1 tl karwijzaad, 1/2 rode paprika, 1 ui, 1 el bloem, 20 g boter of margarine, 50 g magere spekreepjes, 125 g gewelde pruimen, 500 g wijnzuurkool, 6 jeneverbessen, 4 kruidnagels, 1 laurierblad, enkele peperkorrels, 2 dl witte wijn

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dzegediner Goulasch

Runderlapjes met Zuurkool

INGREDIENTEN

750 gr. runderlapjes, 500 gr. zuurkool, 100 gr. bacon, 1 gr. ui, 1 laurierblad, 1 blikje tomatenpuree, peper, zout, bakboter om te braden.

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-06-2000
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Aardappelkoek met zuurkool

Tjechisch recept, Vegetarisch!

INGREDIENTEN

De zuurkool:, 1 ui, geraspt, 50 gr plantaardige margarine, 500 gr zuurkool, 1 theelepel karweizaad, 1 kleine aardappel, geraspt, De aardappelkoeken:, 1 kg aardappels, geschild en rauw geraspt, 50 ml melk, 120 gr bloem, 1 a 2 eieren, 3 eetlepels water, 1 theelepel kurkuma, 4 teentjes knoflook, fijn gesneden, 1 eetlepels majoraan, zout en peper naar smaak, olie om te frituren, Voor de garnering:, 1 handvol selderij blaadjes, fijn gesneden,

  • Tsjechisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Tsjechisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zuurkoolsoep(Zelnacka)

INGREDIENTEN

40 gr rookspek, 20 gr boter, 1 ui, 2 knoflooktenen, 2 theelp paprikapoeder, 250 gr zuurkool, zout, 1/2 theelp karwijzaad, 3/4 l vleesbouillon, 50 gr boter, 50 gr bloem, nog eens 3/4 l vleesbouillon, 2 aardappelen, 200 gr zuurroom, 200 gr knakworstjes, of een metworst

  • Tsjechisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2008
  • Tsjechisch
  •  30-60 min.

Zuurkool met eekhoorntjesbrood en bier

Een Tjechisch streekgerecht, een land van paddestoelen en Pilsner Urquell .

INGREDIENTEN

1 kopje gedroogd eekhoorntjesbrood (boleten) - in lauw water geweekt gedurende 30 minuten - 1 kg zuurkool - 1 grote ui, fijngehakt - 200 gr nogal vette gerookte bacon, in dunne plakjes en in reepjes gesneden - 1 grote appel, gepeld en in stukjes - 2 dl Pilsner Urquellbier - 1 el tijm - peper en zout naar smaak - boter of vet om in te vetten.

  • Tsjechisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Tsjechisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tsjechische Zuurkool

INGREDIENTEN

600 gram zuurkool, , ? 1 el kummel, , ? 2 uien, , ? 50 gram reuzel (of boter), , ? 2 el bloem, , ? 1 glas witte wijn, , ? suiker, , ? 1 bekertje zure room.,

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kool op Tsjechische wijze

Lichter dan gebonden kool, minder zuur dan zuurkool maar toch lekker fris.

INGREDIENTEN

1 kleine witte of rode kool, 2-3 el bloem, 1 flinke ui, boter (of reuzel), ? kopje azijn, evt. 1 el suiker, 1 tl karwijzaad bij witte kool, 3-5 pimentkorrels bij rode kool, 3 jeneverbessen, 1 appel - ook bij rode kool), versgemalen peper en zout,

  • Tsjechisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2002
  • Tsjechisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tsje­chi­sche var­kenslap­jes

Winterse kost van de bovenste plank , erg lekker , makkelijk en goedkoop  

INGREDIENTEN

200 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd + extra voor bestuiven), 1 ei (losgeklopt), 1 1/2 tl zout, 100 ml halfvolle melk, 25 g boter, 1 schaal varkens-filetlapjes (a la minute (300 g)), 2 uien (in ringen), 2 tl karwijzaad, 1 pak zuurkool (500 g)

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2018
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Praagse zuurkool

Simpel, maar weer eens wat anders

INGREDIENTEN

600 gr zuurkool, *1 el komijn, *2 uien, *1 rode paprika, *50 gr reuzel, *100 gr in blokjes gesneden salami, *100 gr in blokjes gesneden rookspek, * 1 glas witten wijn, *paprikapoeder

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste zuurkool%20tsjechisch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top