- Eigen recept
Echte (zalige) winter ovenschotel
Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.
1 - 1, 5 kg aardappels , kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool
Kook de aardappels in de kippenbouillon. maak er een lekkere puree van door de aardappels te mixen met melk, klontje roomboter en flink wat nootmuskaat. Ondertussen staat de zuurkool te pruttelen met wat magere spekjes, een scheut room en met een flinke bodem water. Het vlees maak je als volgt: Braad 500 gr. rundergehakt rul aan met zout en peper naar smaak. Zorg dat het vlees lekker bruin wordt, dat komt de smaak van de jus ten goede. Voeg paprikapoeder toe, twee eetlepels (voor)gebakken uitjes, het sap van een geperste sinaasappel, beetje bruine suiker en een flinke theelepel sambal badjak.. Klein scheutje ketjap manis en een flinke scheut ketchup. Op smaak afmaken met 1 of meerdere van de ingredienten. Zorg dat alles redelijk "nat" blijft. zet de oven aan op 180 graden c. vul een flinke Ovenschaal met eerst de laag zuurkool, dan het vlees en vervolgens de aardappel puree. Beetje boter over de puree, en dan goudbruin bakken in ongeveer een half uur tot drie kwartier.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-10-2008Nederlands30-60 min.
Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!
Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !
750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-2012Internationaal30-60 min.
Zuurkool ovenschotel met gehakt, ananas en kaas
Het voordeel van de winter is die overheerlijke winter groentes. Zuurkool, boerenkool, hutspot. Het leuke is om dat iedere keer weer op een andere manier te maken. Deze ovenschotel wordt hier regelmatig gemaakt.
300 gram (wijn)zuurkool, 300 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, 3 eetlepel creme fraiche, 3 theelepel chilipoeder, 200 gram champignons, 1 1/2 theelepel karwijzaad, peper en zout, 150 gram geraspte oude kaas, aardappelen voor puree, hoeveelheid naar smaak (normaal gesproken ruim 300 gram), boter, Halve liter blik ananas, eventueel paneermeel, ,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-01-2005Nederlands60-120 min.
Zuurkool Ovenschotel
Heerlijke ovenschotel met zuurkool, gehakt, worst, spekjes, aardappelpuree, gegratineerd met kaas. Ook heerlijk voor mensen die normaal geen zuurkoolfan zijn.
1 pond zuurkol, 4 ons runder- of varkensgehakt, 1 rookworst, 100 gram spekblokjes, 1 ui, teentje knoflook, paprikapoeder, 3 jeneverbessen, 2 kruidnagels, laurierblad, beetje zout, boter, droge witte wijn, aardappelpuree (water & melk), zakje geraspte kaas,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-03-2001Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche
Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.
, - 5 aardappelen, - 250 gram zuurkool, - 1 bakje spekjes, - klein potje crème fraîche, - halve appel, - 150 gram gehakt, - geraspte kaas, - nootmuskaat, - peper en zout, - scheutje melk, - klontje boter, - mosterd, hoeveelheid naar eigen smaak,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-11-2011Nederlands0-10 min.
zuurkool
Een stamppot met zuurkool die echt de moeite waard is om te proberen. Mensen, vrienden en collega?s die zuurkool maar niks vinden zijn "OM" na geproeft te hebben.
Wijn zuurkool of een ander soort, het maakt niet uit, 1 dubbel pak magere spekjes, 1 blikje ananas (suikervrij is die van delmonte..), 1 halve of hele literblik perzik, schijfjes of niet maakt niet uit, melk boter peper zout en een lepel mosterd, dit is voor de puree, 1 gesnipperde ui, 2 handen vol blanke rozijnen, evt 1 gesnipperde rode paprika, aardappels voor de puree
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-10-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Zuurkool
Zuurkool met toch ook een lekkere pittige smaak.
Pakje zuurkool, ik neem meestal zuurkool met kruiden--Pnd.gehakt
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Zuurkool
Dieet recept voor suiker zieken, anno 1935.
200 gr zuurkool, 20 gr boter, zout.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-10-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
zuurkool
Zuurkool met krokante korst
Zakje zuurkool, aardappels, appelsap, rookworst, spekjes, boter
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-200420-30 min.
Zuurkool
Een frisse zuurkool stamppot
500 gr zuurkool,1 kg aardappelen,1 blik annanasstukjes, dobbelsteentjes spek,rookworst, pepper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-12-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
zuurkool
Met ananasWel zuurkool, geen stampot.
Pakje zuurkool, ketjap (manis), 250 gr. gehakt, Gehakt kruiden, Klein blikje ananas, 1 theel. laos, 1 theel. boemboe sate, 1 kopje rozijnen.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2000Hoofdgerecht10-20 min.
Zuurkool
Ook in suriname eten ze dit
500 gr zuurkool, 100 gr ham, 1 grote ui in reepjes, (1-2 tomaten), 1 madam janet peper, 75 gr boter, zout of 1 blokje
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-08-1999Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Zuurkool
Stampot zuurkool
Zuurkool, rozijnen, vruchtjes, aardappelen en evt. kookworst en jus.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-02-2001Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
zuurkool
Zuurkool met kerriepoeder
1 pond zuurkool, 1 bekertje creme fraiche, 3 a 4 aardappels, 1 ui, kerriepoeder
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-1998Multi-cultureel20-30 min.
Zuurkool
Een stamppot met salami, paprika en appel.
* 1 pond zuurkool, * 1 kilo aardappelen, * 1 groene paprika, * 1 zoete appel, * 250 gram salami in blokjes
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht30-60 min.
Zuurkool
Verrukkelijke zuurkool uit de romertopf.
400 g zuurkool, 200 g ananasstukjes uit blik, 1 laurierblad, 10 jeneverbessen, stukje spekzwoerd, scheutje water, scheutje droge witte wijn
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-10-1999Bijgerecht30-60 min.
Zuurkool
Uit de oven
750 gram zuurkool, 1= kilo aardappelen, 250 gram heel dun gesneden mager doorregen spek, peper, zout, nootmuskaat, 50 gram boter of margarine, scheutje melk, 1 ei, 1 rookworst,
- Duits Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-05-1999Duits Hoofdgerecht30-60 min.
Zuurkool
2 uien, fijngesneden, 40 g ganzenvet, 1 kg zuurkool, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 10 jeneverbessen, 3-4 dl witte wijn, peper, zout,
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-10-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Zuurkool
Zoetzure zuurkoolschotel
Pond rundergehakt, 3 uien, 3 theelepels kerriepoeder, 1 1/2 ons ontbijtspek,1 pond zuurkool, blik ananas, 3 bananen, aardappels, zout, peper, paneermeel
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-09-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Zuurkool
Gestoofd in donker bier
1 rode paprika, 50 gram boter, 1 ui, 500 gram zuurkool, 1 flesje donker bier, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 eetlepels blanke rozijnen, 1 eetlepel gehakte tijm, 200 gram zuurkoolspek, 1 rookworst
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-03-2007Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Zuurkool
Met ei en ham
1 pond zuurkool,5 eieren,5 eetl melk,1 plak ham,plak ham ongeveer twee ons,50g boter,beetje oregano en kervel,peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-08-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
zuurkool
Zuurkool schotel uit de oven
1 1/2 ons spekblokjes,3 theel paprikapoeder,2 dl yoghurt,1 1/2 theel thijm,blikje tomatenpuree,1 ui,1 eetl bloem,iets zwarte pepper,kaas(jong belegen),1 pak zuurkool,1 pak aardappelschijfjes,kipfilet.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-06-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht30-60 min.
Zuurkool
Stoofschotel met hachee
1 pond soepvlees, 1 portie puree voor 4 personen, 1 pond zuurkool, 1 pakje stoofmix voor hachee (Maggi), oude kaas.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-01-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
zuurkool
Volgens mijn Duitse moeder
1 varkenshammetje, 500 gr zuurkool, 1 dikke ajuin, 1 dikke zure appel, gerookte spekblokjes 200 gr, 1 liter bouillon, geneverbesjes (5), peper en zout, azijn, 1 rookworst, margarine, 2 soeplepels suiker, 2 laurierbladeren
- Duits Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-08-2001Duits Bijgerecht60-120 min.
zuurkool
Lekkernij
1000 gram zuurkool *4 plakjes gerookt spek * 1 grote ui * drie soeplepels kristalsuiker * peper.
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-04-2000Multi-cultureel20-30 min.
zuurkool
Zuurkool met gebakken spek en aardappelpuree
Een pakje zuurkool, een grote ui, een maggieblok, 2 plakjes van 25gr. onbijtspek,zout en peper, 8 speklapjes, 8 aardappels en eventueel rozijnen en of mandarijntjes
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Zuurkool
Zuurkool maar dan niet gestamt
1 pak maggie aardappelpure voor in de oven., 250 gram gehakt halfom of runder., 1 pakje zuurkool uit de koelling welke jezelf het lekkerste vind., (en water of melk wat er achter op het pak staat)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-07-2005Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Zuurkool
750 gram zuurkool, 1? kilo aardappelen, 250 gram heel dun gesneden mager doorregen spek, peper, zout, nootmuskaat, 50 gram boter of margarine, scheutje melk, 1 ei, 1 rookworst
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2000Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
zuurkool
1 zakje zuurkool, 500 gram magere runderlappen, 1 ui, zout, peper, ca. 3 lepels boter, tijm, laurierblad, 2 theelepels paprika, enkele zilveruitjes, 1 glas rode wijn, 1 lepel bloem aardappelpuree,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-01-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Zuurkool
1 kg zuurkool, 1/2 l witte wijn, 400 gr katenspek, 50 ml azijn, 200 ml vet (gans of runder), 4 bl laurier, 1 kruidnagel, 8 jeneverbessen
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2011Nederlands30-60 min.
zuurkool
Zuurkool over maak dan dit recept,
Zuurkool rest (dus al gekookt),Krabbetjes klein gehakt, speklapjes (2) in reepjes gesneden, tomatenpuree, tomatefrito, 2 aardappels in blokjes gesneden, gesnipperde ui, knoflook fijn gehakt, kummel,oregano scheut rode wijn niet noodzakelijk maar wel lekker, olijfolie, bouillon eventueel restes knieschijf rookworst.
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-200230-60 min.
- Eigen recept
Zuurkool
Een recept wat zeker niet alleen in de winter gegeten hoeft te worden.
500 gr rundergehakt, 100 gr spekblokjes, 700 gr zuurkool, 100 gr roomboter, nootmuskaat, 750 gr aardappelen kruimig, 1 blikje bavaria wit 0%, 1 ui snipperen, 1 blaadje laurier, 3 kruidnagelen, 1 appel in blokjes, 2 koffielepels mosterd, 1 koffielepel ketjap manis, 2-3 plakken oude kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-07-2014Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Zuurkool
Met oosterse kruiden
Voor DE ZUURKOOL:25g boter of ganzenvet,500g zuurkool,1 goudrenet,in blokjes,5 jeneverbessen,zout,peper,2 dl kippebouillon(van tablet)., VOOR DE AARDAPPELPUREE:1 kg aardappelen,ongewschild,zout,peper,75g boter,2? dl volle melk,2 el fijngesneden koriander., VOOR HET GEHAKTMENGSEL:2 el olie,100g gekookte ham,in reepjes,500g rundergehakt,150g shii-take,in plakjes,? tl gemalen kaneel,1 tl gemalen komijn,1 tl gemalen koriander,1 tl kerriepoeder,1 dl Griekse yoghurt,zout,peper,takje koriander.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-03-2002Hoofdgerecht30-60 min.
Zuurkool
Een ongelooflijk lekker zuurkoolrecept bijeen geschraapt op een donkere koude wintermiddag
0.5 kilo wijnzuurkool, 0.5 kilo aardappelen, 1 kipfile, 2 theelepels dragon, scheut witte wijn, 3 jeneverbessen, 2 teentjes knoflook, olie, peper, zout, twee theelepels kerrie, eetlepel sesamzaad, bolletje gember
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-2000Amerikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Zuurkool
Gekruide zuurkool met varkensvleesreepjes. Lekker stevige najaarschotel.
Gesnipperde ui reepjes rode paprika knoflook 1/2 el paprikapoeder 1/2 tl kummel 1/2 tl majoraan 250 g varkensvlees in reepjes blikje tomatenpuree 1/2 bouillon tablet 500 g kruidenzuurkool olie of boter om in te bakken
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-10-2001Hoofdgerecht10-20 min.
Zuurkool
Zelfgemaakte zuurkool, makkelijk en lekker
7 kg witte kool,10 peperkorrels,60 gr zout,eetlepel kummel ., , .,
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-08-200330-60 min.
Zuurkool
Zelf gemaakte zuurkool
10 kilo witte kool (of 7 kilo witte en 3 kilo savoyekool), 100-120 gram zout, ongeveer 20 peperkorrels of jeneverbessen, ongeveer 1,5 deciliter karnemelk, extra zout,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-03-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
zuurkool
Stamppot zuurkool aardappels 1 kilo zuurkool kook de aardappels zuurkool laatste 20 minuten meekoken als het gaar is stampen mandarijnen en ananas en gebakken kippenlever erbij doen
Aardappels, zuurkool, mandarijnen, ananas, kippenlever,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-2008Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Zuurkool
Zuurkool uit de elzas
4 grote vastkokende aardappelen, 500 gram zuurkool, zout,peper, 125 ml.creme fraiche, 5 eetlepels witte wijn, 1 runderrookworst, 4 plakken beenham iets dikker vleeswaren., 4 takjes rozenmarijn
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-12-2000Hoofdgerecht20-30 min.
Zuurkool
Zuurkool met filetlapjes
1 pond wijnzuurkool, 1 klein blikje tomatenpuree, 2a3 eetlepels zure room, Varkensfiletlapjes.,
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-1998Multi-cultureel20-30 min.
Zuurkool
Zuurkoolschotel met perzik en brie
1 kg aardappelen in stukjes, 500 gr wijnzuurkool, zout, peper, 1 blik perzikken (820 gr), 200 gr roombrie, boter voor invetten ovenschaal, 300 gr dikgesneden caselerrib (vleeswaren)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
-
zuurkoolrecepten
van ljubav , 2 recepten, 0 volgers
-
Kool: Groene kool, zuurkool.
van debora , 2 recepten, 0 volgers
-
zuurkool
van mobiel_1355859976 , 2 recepten, 0 volgers
-
Zuurkool
van Fritsjoop10 , 2 recepten, 0 volgers
-
recepten met zuurkool
van ans51 , 1 recepten, 0 volgers
-
zuurkool
van tuinvrouwilona , 1 recepten, 0 volgers
-
zuurkool
van avanes , 1 recepten, 0 volgers
-
slanke zuurkoolschotel
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
zuurkool
van margeelhoed , 1 recepten, 0 volgers
-
zuurkool
van roel1962 , 1 recepten, 0 volgers
-
wintersegerechten
van planco , 167 recepten, 0 volgers
-
winterkost
van winterkost , 126 recepten, 0 volgers
-
soep terrine
van zoepie , 29 recepten, 0 volgers
-
Zuurkool
van reve51 , 29 recepten, 0 volgers
-
de wilde keuken
van Bjornthv , 18 recepten, 0 volgers