1. Home
  2. Recepten
  3. Zuurgoed

Zuurgoed recepten (15)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zuurgoed

Surinaams zoetzuur.

INGREDIENTEN

* 1/2 Madam Jeanette peper * 5 korrels Chinese suiker * 300 ml. water * 2 pimentkorrels * 1/2 witte uien * zout * 100 ml. azijn * 1/2 komkommer * 1/2 rode uien * 2 kruidnagels

Bereidingswijze

Maak de komkommer schoon en snijd het schuin in ronde plakjes. Snijd beide uien door het midden in twee helften en snijd ze vervolgens in halve ringen. Los de suiker en het zout in het water en de azijn op; eventueel met Chinese suiker en zout op smaak afmaken. De azijn over de groenten gieten tot alles onderstaat. De groenten goed mengen en overdoen in een pot. De kruidnagels en pimentkorrels over de groenten gelijkmatig in de pot verdelen. Het geheel 1 dag laten intrekken.

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zuurgoed

INGREDIENTEN

1/2 Madam Jeanette peper, 5 korrels Chinese suiker (of 5 druppels zoetstof), 300 ml. water, 2 pimentkorrels, 1/2 witte uien, zout, 100 ml. azijn, 1/2 komkommer, 1/2 rode uien, 2 kruidnagels

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2008
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zuurgoed

Zoetzuur van komkommer met rode en witte ui.

INGREDIENTEN

1 kleine Madam Jeanette peper1 a 2 eetl. suiker400 ml. water, 2 pimentkorrels2 uien2 rode uienzoutca 200 ml. azijn, 1 grote komkommer4 kruidnagels

  • Surinaams Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  > 120 min.

Zuurgoed

INGREDIENTEN

1 stuk(s) komkommer (plakjes), 1 stuk(s) paprika (groen in reepjes, 1 stuk(s) paprika (rood in reepjes), 0.50 stuk(s) bloemkool (roosjes), 0.50 liter(s) azijn (natuur), 2 stuk(s) sjalot (fijngesneden), 2 eetlepel(s) suiker, naar smaak zout, 10 stuk(s) pimentkorrels, 1 stuk(s) madam Jeanette, 2.50 deciliter(s) water (kokend),

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-1999
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Surinaams zuurgoed

Pittig Zuurgoed lekker bij hoofdgerechten en op broodjes met beleg

INGREDIENTEN

VOOR 2 GROTE GLAZEn POTTEN (bv. oude mayonaise of groentepotten ), , Nodig; 2 komkommers middelgroot moet niet teveel zaad inzitten / 3/4 madam Jeanette peper / mespunt Chinese suiker / 400 ml. water / 150 ml. sladressing naturel / 50 ml. azijn / 1 el suiker / 1 witte ui / 2 rode uien middelmaat / 4 kruidnagels / 4 pimentkorrels / Wat zout naar smaak.

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Surinaams zuurgoed

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1/2 bloemkool, 1 rode ui, 5 kruidnagels, 100 gram wortelen, 6 pimentkorrels, 5 korrels chinese suiker, 1 deel tafelazijn en 3 delen water

  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gemeng Zuurgoed

Een soort atjar ? 2 ltr

INGREDIENTEN

1 komkommer, 3 groene appels, 250 gr wortelen, 1/2 bloemkool, 2 rode uien, 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 6 pimentbolletjes, 3 el fijngeknipte bladselderij, 5 korrels chinese suiker(surinaamse winkel), zout, 1 ltr azijn

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Heerlijk pikante zoetzuur voor bij de nasi of bami, ook lekker op een boterham met kaas wel even uitlaten lekken. Echt heel erg lekker bij gerechten met rijst die zelf niet zo pikant zijn of wel natuurlijk. ik weet het bij mijn surinaamse nasi en Bami en op de boterham

INGREDIENTEN

Madam Jeanette peper, 2 tl suiker (eventueel wat meer als het te zuur is), 1 theelepel zout, 75 ml azijn, 2 pimentkorrels, 2 kruidnagels, 300 ml water, witte uien, rode uien, komkommer, 1 wortel (kleine)

  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2014
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Heerlijk zuurgerecht voor bij de nasi of bami. Ik zelf vind het lekker bij een pittig kipgerecht met een salade.

INGREDIENTEN

1/2  Madam Jeanette peper, 5 korrels Chinese suiker (korrels) of ½ theelepel Chinese suiker (poeder), 1 theelepel zout, 75 ml azijn, 2 pimentkorrels, 2 kruidnagels, 300 ml water, ½  witte uien, ½ rode uien, t½ komkommer, 1 wortel (kleine)

  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Masoesa-Alesie (Surinaams gele rijstgerecht)

INGREDIENTEN

Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix), 100 gram Kouseband, 3 kopjes Kotomisi Rijst, 1/2 Madam Jeanette peper, eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook, 1/2 ui, 7 eetlepels olie, 1 theelepel tomatenpuree, zout, 25 gram gedroogde garnalen, 2 stuks pimentkorrels, 1 laurierblad

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

PITTIG-DUVELTJES-VLEES

Heerlijk bij rijst en surinaams zuurgoed.

INGREDIENTEN

250 gr. mager varkens vlees in dunne plakjes gesneden,1 grote gesnipperde ui, 2 el.tomaten ketchup, 2 el sladressing naturel, Je kan ook azijn nemen maar dat vind ik te zuur., 2 el gedroogde nasi kruiden, 2 teentjes uitgeperste knoflook, 2 el. chilisaus, 1/2 tl. sambal, 3 el. ketjap, 2 flinke el pindakaas.en 8 verse champignons in schijfjes gesneden.2 el. olie.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste zuurgoed recepten

Surinaams zoetzuur Komkommer en rode ui

Surinaams zoetzuur Komkommer en rode ui

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 rode ui, 1 madame Jeannette peper, 100 ml water, 100 ml natuurazijn, 2 eetlepels suiker of enkele korreltjes Chinese suiker, 1 theelepel lont ai (pimentkorrels), 5 kruidnagels, mespuntje zout, mespuntje zwarte peper, Evt. een mespuntje ve-tsin

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2012
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse spaghetti

Met een chinees tintje doe er 2 mespuntjes trassie doorheen en serveren met zuurgoed

INGREDIENTEN

300 gr. kipfilet in smalle reepjes gesneden / 5 el olie / zout / 1 el. tomatenpuree / 150 gr. diepvries doperwtjes / 1/4 komkommer in halve maantjes gesneden / 6 takjes selderie fijn gesnipperd / 6 el roerbakmix van Faja Lobi Bami / 3 tl pinda satesaus van Faja Lobi (verkrijbaar bij C1000) / 1 pak spaghetti of spaghettini van 500 gr./ 1 madam jeanette in piep kleine blokjes.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Javaanse kip met Surinaamse Bami

Lekker recept kan ook vooraf klaargemaakt worden en dan later op bakken.

INGREDIENTEN

1. Javaanse Kip:, Zonnebloemolie, 500 gr kipfilet, 3 sjalotjes, 2 el Faja Lobi Bamie Trafasie Speciaal, 1 el tomatenpuree, 0,5 tl Trassie Trafasie, 0,5 tl Chinese vijfkruidenpoeder, 2 tl bruine suiker, 150 ml water, 2 tl rijstwijn, , 2 Surinaamse Bami;, 500 gram mie, zonnebloemolie, 1 ui, 200 gr julienne wortel, 1 stengel prei, 4 el Faja Lobie Bami Trafasie, 0,5 tl pimentpoeder,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2019
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste zuurgoed recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top