Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zuurgoed

Zuurgoed recepten (32) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zuurgoed

Surinaams zoetzuur.

INGREDIENTEN

, * 1/2 Madam Jeanette peper, * 5 korrels Chinese suiker, * 300 ml. water, * 2 pimentkorrels, * 1/2 witte uien, * zout, * 100 ml. azijn, * 1/2 komkommer, * 1/2 rode uien, * 2 kruidnagels, ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zuurgoed

INGREDIENTEN

1/2 Madam Jeanette peper, 5 korrels Chinese suiker (of 5 druppels zoetstof), 300 ml. water, 2 pimentkorrels, 1/2 witte uien, zout, 100 ml. azijn, 1/2 komkommer, 1/2 rode uien, 2 kruidnagels

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2008
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zuurgoed

Zoetzuur van komkommer met rode en witte ui.

INGREDIENTEN

1 kleine Madam Jeanette peper1 a 2 eetl. suiker400 ml. water, 2 pimentkorrels2 uien2 rode uienzoutca 200 ml. azijn, 1 grote komkommer4 kruidnagels

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  > 120 min.

Zuurgoed

INGREDIENTEN

1 stuk(s) komkommer (plakjes), 1 stuk(s) paprika (groen in reepjes, 1 stuk(s) paprika (rood in reepjes), 0.50 stuk(s) bloemkool (roosjes), 0.50 liter(s) azijn (natuur), 2 stuk(s) sjalot (fijngesneden), 2 eetlepel(s) suiker, naar smaak zout, 10 stuk(s) pimentkorrels, 1 stuk(s) madam Jeanette, 2.50 deciliter(s) water (kokend),

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-1999
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Surinaams zuurgoed

Pittig Zuurgoed lekker bij hoofdgerechten en op broodjes met beleg

INGREDIENTEN

VOOR 2 GROTE GLAZEn POTTEN (bv. oude mayonaise of groentepotten ), , Nodig; 2 komkommers middelgroot moet niet teveel zaad inzitten / 3/4 madam Jeanette peper / mespunt Chinese suiker / 400 ml. water / 150 ml. sladressing naturel / 50 ml. azijn / 1 el suiker / 1 witte ui / 2 rode uien middelmaat / 4 kruidnagels / 4 pimentkorrels / Wat zout naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Surinaams zuurgoed

Surinaams zuurgoed wordt altijd bij een rijstschotel geserveerd. Meestal niet apart, maar altijd op het bord zelf. Een plakje komkommer of ui,  zal niet zoveel doen bij een gerecht, maar de kunst zit in het op smaak maken van de azijn. Deze groentemix is ook lekker om zo op te eten. Hoe langer het is ingetrokken, des de beter de smaak het heeft. Dit is mijn versie van Surinaams zuurgoed.

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, 1 rode ui gesnipperd, 1/2 rode, groene en gele paprika, 1 ster anijs, 2 grote laurier bladeren, 4 gram zout, 1 theelepel zout, 450 ml azijn. 6-7 eetlepels kristal suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2015
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Surinaams zuurgoed

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1/2 bloemkool, 1 rode ui, 5 kruidnagels, 100 gram wortelen, 6 pimentkorrels, 5 korrels chinese suiker, 1 deel tafelazijn en 3 delen water

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gemeng Zuurgoed

Een soort atjar ? 2 ltr

INGREDIENTEN

1 komkommer, 3 groene appels, 250 gr wortelen, 1/2 bloemkool, 2 rode uien, 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 6 pimentbolletjes, 3 el fijngeknipte bladselderij, 5 korrels chinese suiker(surinaamse winkel), zout, 1 ltr azijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Heerlijk pikante zoetzuur voor bij de nasi of bami, ook lekker op een boterham met kaas wel even uitlaten lekken. Echt heel erg lekker bij gerechten met rijst die zelf niet zo pikant zijn of wel natuurlijk. ik weet het bij mijn surinaamse nasi en Bami en op de boterham

INGREDIENTEN

Madam Jeanette peper, 2 tl suiker (eventueel wat meer als het te zuur is), 1 theelepel zout, 75 ml azijn, 2 pimentkorrels, 2 kruidnagels, 300 ml water, witte uien, rode uien, komkommer, 1 wortel (kleine)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2014
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Heerlijk zuurgerecht voor bij de nasi of bami. Ik zelf vind het lekker bij een pittig kipgerecht met een salade.

INGREDIENTEN

1/2  Madam Jeanette peper, 5 korrels Chinese suiker (korrels) of ½ theelepel Chinese suiker (poeder), 1 theelepel zout, 75 ml azijn, 2 pimentkorrels, 2 kruidnagels, 300 ml water, ½  witte uien, ½ rode uien, t½ komkommer, 1 wortel (kleine)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Masoesa-Alesie (Surinaams gele rijstgerecht)

INGREDIENTEN

Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix), 100 gram Kouseband, 3 kopjes Kotomisi Rijst, 1/2 Madam Jeanette peper, eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook, 1/2 ui, 7 eetlepels olie, 1 theelepel tomatenpuree, zout, 25 gram gedroogde garnalen, 2 stuks pimentkorrels, 1 laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Surinaams zoetzuur Komkommer en rode ui

Surinaams zoetzuur Komkommer en rode ui

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 rode ui, 1 madame Jeannette peper, 100 ml water, 100 ml natuurazijn, 2 eetlepels suiker of enkele korreltjes Chinese suiker, 1 theelepel lont ai (pimentkorrels), 5 kruidnagels, mespuntje zout, mespuntje zwarte peper, Evt. een mespuntje ve-tsin

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2012
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse spaghetti

Met een chinees tintje doe er 2 mespuntjes trassie doorheen en serveren met zuurgoed

INGREDIENTEN

300 gr. kipfilet in smalle reepjes gesneden / 5 el olie / zout / 1 el. tomatenpuree / 150 gr. diepvries doperwtjes / 1/4 komkommer in halve maantjes gesneden / 6 takjes selderie fijn gesnipperd / 6 el roerbakmix van Faja Lobi Bami / 3 tl pinda satesaus van Faja Lobi (verkrijbaar bij C1000) / 1 pak spaghetti of spaghettini van 500 gr./ 1 madam jeanette in piep kleine blokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chicken Paramaribo

INGREDIENTEN

200 gram broccoli, 1 kleine ui, 500 gram kipfilet, 5 eetlepels olie, 1 potje (360ml) Faja Lobi Chicken Paramaribo (roerbaksaus), 1 gele paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi Goreng

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippenlevertjes met Rijst

INGREDIENTEN

1-2 stuks Madam Jeanette peper, Kouseband, 3 theelepels Exotimex Knoflook, 2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), Faja Lobi Pinda-Satesaus, 15 eetlepels olie, 2 takken selderij, zout, 1/2 ui, 1/4 rode paprika, 2 theelepels tomatenpuree, 350 gram kippenlever

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

(Hindoestaans gele rijstgerecht

INGREDIENTEN

3 kopjes Rijst, 1/2 Madam Jeanette peper, Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix), eventueel: 3 theelepels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Javaans gele rijstgerecht

INGREDIENTEN

3 kopjes Rijst, 1/2 Madam Jeanette peper, Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix), eventueel: 3 theelepels Knoflook, 1 theelepel tomatenpuree, 1/2 stengel prei, 1/2 rode paprika, 7 eetlepels olie, zout, 2 takken selderij, 1/2 ui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Chicken Paramaribo

Chicken Paramaribo

INGREDIENTEN

200 gram broccoli, 1 kleine ui, 500 gram kipfilet, 5 eetlepels olie, 1 potje (360ml) Faja Lobi Chicken Paramaribo (roerbaksaus), 1 gele paprika,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Nasi Goreng met Garnalen

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

Faja Lobi Nasi Goreng roerbakmix -, Faja Lobi Kouseband-Mix roerbakmix -, Kotomisi Rijst -, Faja Lobi Pinda-Satesaus -, 1 Madam Jeanette peper -, trassie -, 3 eieren -, olie -, 1 fijngesneden stengel selderij -, 1 gesneden stengel prei -, zout -, 50 gram doperwten -, 200 gram middelgrote garnalen, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Murgie Tarkari Masala = kip met kool in masala

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

5 eetlepels Faja Lobi Kip in Masala marinade -, 1 Madam Jeanette peper -, 2 theelepels Masala -, 4 theelepels Exotimex Knoflook -, 1 kilo witte kool -, 3 theelepels tomatenpuree -, 1 theelepel gemalen komijnzaad -, 300 gram kipfilet -, 2 kopjes water -, 15 eetlepels olie -, 1 ui -, zout, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi Goreng Sranang

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

Kotomisi Rijst -, Faja Lobi Nasi Goreng roerbakmix -, trassie -, 3 eieren -, olie -, 250 gram kipfilet -, 1 fijngesneden stengel selderij -, 1 gesneden stengel prei -, zout, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Masoesa-Alesie = Surinaams gele rijstgerecht

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

Faja Lobi Masoesa-Alesie roerbakmix -, 100 gram Kouseband -, 3 kopjes Kotomisi Rijst -, 1/2 Madam Jeanette peper -, eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook -, 1/2 ui -, 7 eetlepels olie -, 1 theelepel tomatenpuree -, zout -, 25 gram gedroogde garnalen -, 2 stuks pimentkorrels -, 1 laurierblad, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

1 Madam Jeanette peper -, Faja Lobi Bami roerbakmix -, Faja Lobi Pinda-Satesaus -, 10 eetlepels olie -, 2 takken selderij -, zout -, 2 theelepels tomatenpuree -, 150 gram doperwten -, 1/4 stuk komkommer -, 500 gram spaghetti -, 250 gram kipfilet, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kouseband met Aardappel

Recept van Sandhia

INGREDIENTEN

400 gram Kouseband -, 3 theelepels Exotimex Knoflook -, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix) -, 1 Madam Jeanette peper -, mespuntje gemalen komijnzaad -, 4 aardappelen -, 12 eetlepels olie -, 3 theelepels tomatenpuree -, 1 theelepel suiker -, 1/2 ui -, 3/4 kopje water -, zout, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippenlevertjes met Rijst

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

, 1 a 2 stuks Madam Jeanette peper -, kouseband -, 3 theelepels Exotimex Knoflook -, 2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix) -, Faja Lobi Pinda-Satesaus -, 15 eetlepels olie -, 2 takken selderij -, zout -, 1/2 ui -, 1/4 rode paprika -, 2 theelepels tomatenpuree -, 350 gram kippenlever, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoetzure vis

INGREDIENTEN

600 gram vis (naar eigen keuze) in moten, 3 eetlepels knoflook, 1 kopje tung chun mixed ginger, 1 takje soepgroente, 1 eetlepel tung chun plum sauce, 1 kleine ui, 1 blik tung chun sjalotjes, 2 eetlepels tung chun oestersaus, 1 theelepel gember, 1 theelepel aji-no-moto, 1 mespuntje tung chun spice powder, 1 deciliter olie, zwarte peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippenlevertjes met Rijst

Kippenlevertjes met Rijst

INGREDIENTEN

1-2 stuks Madam Jeanette peper, Kouseband, 3 theelepels Exotimex Knoflook, 2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), Faja Lobi Pinda-Satesaus, 15 eetlepels olie, 2 takken selderij, zout, 1/2 ui, 1/4 rode paprika, 2 theelepels tomatenpuree, 350 gram kippenlever

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi Goreng met Bakkeljauw

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

3 eetlepels Faja Lobi Nasi Goreng roerbakmix -, 1/2 Madam Jeanette peper -, 200 gram Bakkeljauw -, 3 theelepels Exotimex Knoflook -, 3 kopjes Kotomisi Rijst -, 3 theelepels tomatenpuree -, 15 eetlepels olie -, 100 gram doperwten -, 3 takken selderij -, 1/2 ui, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Moksie Alesie (gemengd rijstgerecht)

INGREDIENTEN

3 kopjes Rijst, 1/2 Madam Jeanette peper, 3 theelepels , 2 theelepels Aji-No-Moto, 1 potje Faja Lobi Moksie Metie (marinade), 75 gram gebraden kipfilet in dunne plakjes voorgesneden, 200 gram groentemix, 1 ui, 3 eieren, olie, zout, 250 gram kipfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bami met kip

Zelfs de kinderen lusten het graag het scherpe sausje is apart.

INGREDIENTEN

-2 pakken dunne eiermie, -1 Kipfillet, -250 gr. uitbakspekjes, -50 gr. croma, -1 mespuntjes Trassie of 200 gr. garnalen, -2 a 3 Uien, -3 a 4 Knoflookteentjes, -2 theel. ve-tsin, -3 laurierblaadjes, -Groentepakket voor bami, taugeh, -ketjap, , Ketjapsaus (tafelsausje), -2 a 3 Madame Jeanette pepers, -3 eetl. zoete Ketjap, -3 eetl. zoute ketjap, verdere ingredienten kunnen toegevoegt worden naar smaak., -1 tomaat heel fijn gesneden zonder pitjes, -1 uitje heel fijn gesneden, -1/2 theel koriander, -suiker/zout/peper naar smaak, -knoflookteentje, Dit sausje kan een dag of drie bewaart worden in de koelkast,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

moksi alesi of eenpansgerecht

Hoofdbestanddeel is witte rijst, samen gekookt met:peulvruchten-groenten-vlees en/of vis.Moksi-alesi's zijn vooral smakelijk wanneer meerdere vleessoorten of vlees met gedroogde garnalen worden gecombineerd.

INGREDIENTEN

500gr.rijst,100gr.zoutvlees,100gr.gedroogde garnalen,100gr.margarine of 1dl.olie,plm.0,25l water,1 ui, 1 half rijpe madamjanetpeper,zwarte peper,zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top