1. Home
  2. Recepten
  3. Zuivel

Zuivel recepten (91) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zuivel preisoep

Eiwitrijk, warm voorgerecht Lekker met een sneetje bruin stokbrood

INGREDIENTEN

2 flinke preien, een klein klontje (dieet)margarine, msp kerrie, 1/2 L magere bouillon, 1/2 L magere melk, 1 eierdooier, 1 eetl bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zuivel Preisoep

Eiwitrijk, warm voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 flinke preien, een klein klontje (dieet)margarine, msp kerrie, 0,5 L magere bouillon, 0,5 L magere melk, 1 eierdooier, 1 eetl bieslook, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

lichte zuivel

Is wat lichter dan alleen yoghurt

INGREDIENTEN

100 gram yofu, 100 gram yoghurt

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Zuivel groenteterrine

Terrine

INGREDIENTEN

3 dl. slagroom - 800 gr. magere kwark - 4 el. fijngesneden verse kruiden (basilicum, bieslook, kervel) - zout - cayennepeper - 8-10 blaadjes witte gelatine - 2 courgettes - 4 rijpe vleestomaten - 2 el. fijngesneden basilicum - zout - peper - 1 el. roze peperkorrels (gekneusd)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  •  
  •  60-120 min.

Zuurkoolstamppot met zuivel

INGREDIENTEN

1/2 kilo aardappelen, 250 gram hamlappen, zout, peper, 200 gram rust, 500 gram zuurkool, 1 theelepel karwijzaad, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 10 gram boter, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 bekertje zure room, 1 dl yoghurt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Broodje zuivel gezond

Lekker, razendsnel en gezond

INGREDIENTEN

Knapperige bruine broodjes, 1 pot Huttenkase, 1 blikje ananasstukjes, cayennepeper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Zuivel en fruit kinderijsjes

INGREDIENTEN

400g aardbeien, 100ml vers sinaasappelsap, 3 eetlepels suiker. 300ml chocohopjesvla, 300ml slagroomvanillevla

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke vegetarische dips zonder ei en zuivel!

Mijn moeder en ik zijn allerbei allergische voor ei. We houden enorm van lekker eten en nieuwe dingen proberen. Dus hebben we allebei het kookboek 'The Green Kitchen' gekocht. Een echte aanraden voor mensen die meer vegetarisch of veganistisch willen weten. Of voor mensen met gluten/ei/melk allergi zoals ik! Hier een paar heerlijke dips die ik heb gemaakt voor een familiedinertje. Je bent even bezig, dus neem er de tijd voor. Het is het zeker waard.

INGREDIENTEN

Rode Parpika en Rozemarijn:, -3 grote rode paprika's, -75 gr zonnebloem pitten, -snufje cayennepeper of chilipoeder, -zeezout, -sap van een halve citroen, -2 takjes rozemarijn (de naaldjes), , Salie en Walnoot:, -100 gr zongedroogte tomaten in olie (7-10 stuks), -100 gr walnoten (een nacht geweekt), -5 salieblaadjes, -zeezout en versgemalen peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2014
  •  
  •  60-120 min.

Drie soorten smoothies.

Smoothies zijn drankjes op basis van fruit en zuivel. U kunt ze van heel veel verschillende vruchten maken.

INGREDIENTEN

Mangosmoothie., , Voor 1 glas. Leg 200 gram mango in plakjes 1 uur in de diepvries. Pureer de mango daarna met 2 dl magere yoghurt in een blender tot een schuimig mengsel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

Een taartje zonder suiker, zonder gluten, zonder noten en als je wilt zonder zuivel en als je wilt zonder soja en toch feestelijk en lekker.

INGREDIENTEN

10 eetlepels havermout, 1/2 citroen, 3 appeltjes, 2 rijpe bananen, 2à3 eieren, hand rozijnen, 1 1/2 eetlepel olie naar keuze, kaneel, zout, 1/2 stuk tahoe of yoghurt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Koolrabi met walnoten en kervel

Een fijn (vegetarisch) bij- of hoofdgerecht. Door de walnoten en kervel komt de fijne smaak van de koolrabi goed tot zijn recht. Met slagroom en extra walnootolie: ca. 265 kcal pp. Koolrabi bevat veel vitaminen en mineralen.

INGREDIENTEN

, 2-3 jonge, malse koolrabi (evt. mooi groen bewaren voor garnering), 2 sjalotjes, 1 e.l. zonnebloemolie, evt. ½ e.l. walnootolie, 4 versgemalen witte peper, kruidenzout (bijv. Herbamare), versgeraspte nootmuskaat, 1/8 l slagroom (wil je het minder vet gebruik dan een half pakje room culinair, of nog beter: room fris; (wil je geen zuivel gebruik dan Soja-culinair (Alpro-Soya Cuisine), klein bosje verse kervel (50 g), 50 g grofgehakte walnoten,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2007
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bruschetta Smeersel

Smeerseltje lekker voor bij stokbrood of op toastjes.

INGREDIENTEN

- Heel pakje Philadelphia (ander pakje zuivel roomkaas kan ook, maar die zijn meestal veel te dun ervoor), - Olijfolie (3 eetlepels), - Bruschetta kruiden, rosso (3 eetlepels), - Water (3 eetlepels)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2014
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gerookte zalm met pasta

Een heerlijk snel gezond recept! Behoort tot 1 van mijn favoriete! Makkelijk te bereiden en erg smakelijk.

INGREDIENTEN

2 gaar gerookte zalm filets/moten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, Cherry tomaatjes, Half pakje zuivel spread light, 2 hardgekookte eieren, Bieslook, Citroen, Kappertjes, Pasta naar keuze 80-100 gram pp, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

frisse rodezuurkool

Zalig

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool naar smaak 1 grote pot rodekool met appel, 1 beker yofu (zuivel van alpro soya) in het zuivelvak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Peperkoekterrine.

* Kaas op kamertemperatuur kunt u mooi uitstrijken. * Leg een groot vel plasticfolie in de vorm. * Dan is de opgesteven terrine heel makkelijk te ontvormen. * Voor de peperkoek,ik persoonlijk koop peperkoek die per twee verpakt zitten in een groot pak.

INGREDIENTEN

* 300 gr peperkoek., * 100 gr Explorateur of andere kaas met "smeltend" zuivel., * 100 gr rambol met noten., * 1 eetlepel kweeperengelei of appelgelei., * 4 walnoten.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Baskische taart met kersenconfituur

Een heerlijke taart uit Spaans Baskenland

INGREDIENTEN

300 g patisseriebloem, 420 g kersen voor de boterham (afdeling zuivel), 100 g zwarte kersen, 1/2 citroen, 180 g fijne kristalsuiker, 200 g koude boter, 3 eigelen, 1 ei, bloem voor het werkblad, zout

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2019
  • Spaans Nagerecht
  •  60-120 min.

scones

INGREDIENTEN

250 gr zelfreizend bakmeel, 50 gr koude boter, 1 ei, 2 tot 4 eetl suiker, wat je zelf lekker vind., 1 dl zure zuivel of 6 eetl (dat kan karnemelk, yoghurt, kwark of zure room zijn). Als het karnemelk is, dus iets dunner zou ik niet meer dan 75 ml nemen)., snufje zout, los geklopt ei om te bestreiken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.

Spaghetti met tomaten, rucola en gehakt

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

3 el olijfolie traditioneel (c1000), 2 uien, in partjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 pakje valess gehakt uit zuivel ? 240 g, 500 g pomodori tomaten, 1 el gedroogde oregano, 1 blikje tomatenpuree ? 70 g, peper, zout, 400 g spaghetti, 75 g rucola (c1000), grof gesneden, 100 g pastakaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Quiche Toscana

Uit: Weekend Knack Culinair

INGREDIENTEN

1 vel kruimeldeeg (kant en klaar, Delhaize rayon zuivel), 500 g gehakte bladspinazie, 100 g gerijpte geitenkaas, 1 teen knoflook, 1 handje pijnboompitten, 100 g versneden droogtomaatjes, 1 mespunt zout, 1/2 l halfvolle melk, 4 eieren, 50 g bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pasta ovenschotel!

Heerlijk recept!

INGREDIENTEN

270 gr pasta, pennen of fusilli, , 1 bakje zuivel spread light bieslook AH merk of 1 bakje Boursin sjalot&bieslook, , 1 broccoli, , 250 mini trostomaatjes(grootte van cherry tomaatjes), , 1 soeplepel kookvocht(niet de eetlepel maar echt de lepel voor soep op te scheppen uit de pan), , 90 gr geraspte Parmezaanse kaas., , 2 lappen tilapiafilet, , Olijfolie, , Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

IERS ROZIJNENBROOD

Een stevig en fris smakend brood ,vooral lekker als je het vers en warm eet met wat roomboter.De structuur lijkt op die van scones!

INGREDIENTEN

* 450 g Bloem, * 1 Theelepel Zout, * 2 Eetlepels Bakpoeder, * 1 Eetlepel Suiker, * 85 g ongezwavelde Rozijnen, * 3 dl Karnemelk., Om rozijnen blank te houden worden ze veelal gezwaveld., U kunt rozijnen onder de kraan afspoelen om zwavelresten te verwijderen., Laat ze dan voor gebruik goed uitlekken!, Ongezwavelde rozijnen zijn o.a. te koop bij de natuurwinkel., U kunt de karnemelk ook vervangen door yoghurt of zure room, Het zuur uit de zuivel zorgt voor wat extra rijskracht.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Iers
  •  30-60 min.

Notenbrood

Snel een heerlijk notenbrood op tafel.

INGREDIENTEN

500 gr volkorenmeel, 1 theelepel zout, 1 zakje gedroogde gist, 2,5 dl water, 100 gr gemengde gehakte noten, 100 gr rozijnen, 50 gr zonnebloempitten, 6 eetlepels magere kwark,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

makkelijke chocolade taart

Aangepast recept uit de boodschappen, zonder suiker, zonder zuivel en glutenvrij!

INGREDIENTEN

150 g rijstestroop, 1 ei, 125 ml soja cuisine, 50 g cacaopoeder, 100 g plantaardige margarine, op kamertemperatuur, 1 theelepel vanille poeder, 1/4 theelepel zout, 175 gram boekweitmeel, , Voor het glazuur:, 250 gram pure suikervrije chocolade (Molenaartje), 1 pakje soja cuisine,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2006
  •  
  •  30-60 min.

Boerensalade uit Normandie

Deze boerensalade heeft zijn oorsprong in Normandie. Typerend voor deze streek is het gebruik van zuivel, heerlijke boerenboter, room, kaas, enz. Voor de dressing in deze salade wordt dan ook licht opgeklopte slagroom gebruikt.

INGREDIENTEN

3 flinke vastkokende aardappelen van gelijke grootte - 3 stengels bleekselderij - 1 dikke plak gekookte ham (plm. 1 cm dik) - 1 dl slagroom - zout - versgemalen peper - mespunt suiker - citroensap - 25 gr walnoten - 1 zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes - 1 el fijngehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Hartige Shoarmataart

Een prima combinatie van shoarma en zuivel, echt heel lekkere combinatie

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 2 uien, 300 g shoarma vlees, 100 g monchou, 2 eieren, 2 el peterselie, ? cayanne peper, naar smaak, ? 1/8 liter slagroom of garderoom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geweldige Blauwe kaassaus uit Frankrijk

BLEU DES CAUSSES SAUS: Zoals bij Roquefort wordt ook voor de Bleu Causses penseelschimmels toegevoegd. Daarna wordt de kaas met naalden doorprikt. Dan volgt een rijping van drie maanden in rotskelders. Zijn zuivel krijgt er een cremekleurige tint met een lange smaak.

INGREDIENTEN

? LITER BOUILLON 125 GR Bleu (blauwe schimmelkaas 50 gr boter 50 gr bloem 1 ui 20 dragonblaadjes, een kruidentuiltje 10 centiliter verse room zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Pepita'S Morning Smoothie

Lekkere "no moo" (= zonder zuivel) smoothie.

INGREDIENTEN

Perssinasappelen, bananen, peren, eventueel ijsklontjes.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-1999
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

HARINGMOUSSE MET BIETENSAUS

Feestelijk, luchtig haringhapje. Eigen foto.

INGREDIENTEN

MOUSSE: 1 blaadje gelatine, 100 g gerookte haring, 100 g verse roomkaas, 25 ml kwark, 1/2 tl citroensap, de helft van een stijfgeslagen eiwit, p en z, SAUS: 1 flinke gekookte rode biet, 50 ml slagroom, 50 ml yoghurt, zout, GARNERING: 1/4 rode ui, fijngehakt, 1 eetlepel kappertjes, blaadje basilicum, peterselie, of....,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pasteitje met Brie, Mosselen, Champignons en Garnalen

Een Pasteitje die het lekkerste is door hem te maken met de Brie: BRIE DE MEAUX. Een zachte zuivel met een licht donzige witte schimmelkorst, vaak geel tot goudgeel gestreept.

INGREDIENTEN

100 gram Brie 1 glas witte wijn200 gr champignons 100 gr gepelde en gekookte garnaaltjes 1 liter mosselen 40 gr zachte boter 40 gr bloem scheutje Madera 1 teentje knoflook Pastei bakjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tzatziki

Zuivel voorgerecht of bijgerecht, bijv. bij moussaka, vegetarisch of niet.

INGREDIENTEN

Kuipjes (2) Griekse yoghurt (alberthein), Craime fraiche, zout, peper, veel knoflook, en komkommer, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zalmkoekjes

Lekker als tapas met een schaal gemengde olijven erbij. Bron: Nederlandse Zuivel Organisatie/Immerc

INGREDIENTEN

- 50 gram sperziebonen, - 400 gram zalmfilet, - 2 lente-uitjes, - 1 groene Spaanse peper, - 2 el gesneden korianderblad, - 1 el rode currypasta (Patak), - zout en peper uit de molen, - 1 limoen, - 2 el citroenolijfolie, - 1 el azijn, - 1 el suiker, - zonnebloemolie om in te bakken, - gemengde olijven.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2005
  • Thais
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hasselback kip met Apetina® witte kaas, tomaat en zoete aardappelfriet

Apetina® witte kaas in een plak heeft een stevige structuur en is gemaakt van een smeuïge zuivel. Het is een kaas met een zilte, rinse smaak. Het plakje Apetina® witte kaas leent zich bij uitstek voor gebruik in salades, op de grill en in warme gerechten. Apetina® witte kaas is verkrijgbaar in plakjes van 150 gr.

INGREDIENTEN

1 plak Apetina® witte kaas, verkruimeld, 4 kipfilets, 4 tomaten, in plakken, 15g verse Italiaanse kruidenmix, grof gehakt, 600g zoete aardappelfriet, 6 el olijfolie, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Warme Kaaskoekjes

Een lekker borrelhapje afkomstig uit Duizend gezichten van zuivel. Een prachtig boek van het Nederlands Zuivelbureau vol met informatie en lekkere recepten

INGREDIENTEN

250 g pittige smeerkaas; 125 g bloem; 100 g boter; zout en peper; mosterd (eventueel).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-1999
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Brownies met pistaches

Een brownie is een klein chocolade-cakeje en is, zoals de naam al zegt, bruin. Brownies kunnen zuivel en noten bevatten. In dit recept voegen we pistaches toe. Leuk weetje; een brownie zonder chocolade of gemaakt van witte chocolade wordt een `blondie` genoemd!

INGREDIENTEN

75 g pure chocolade, 1 eetlepel cacaopoeder, 60 g gepelde pistaches, 100 g boter, 2 grote eieren, 200 g basterdsuiker, 50 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, mespunt zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2008
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Gestoomde eieren met garnalen

Bron: Nederlandse Zuivel Organisatie.

INGREDIENTEN

- 4 eieren, - 2 bosuitjes, - 1 rode peper, - 100 gram gekookte garnalen, gepeld, - 2 el korianderblad, fijngehakt, - driekwart liter kokosmelk, - 2 tl Thaise vissaus, - 1 el limoensap, - 1 limoen, - boter

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Yoghurt trifle

Gemakkelijk in de zomer, een beetje van jezelf en een beetje............

INGREDIENTEN

2 plakjes cake, 1 klein blikje bessen op siroop, 4 abrikozen (of 2 perziken of nectarines), ? 2 dl. yoghurt, ? 2 dl. vanillevla, chocoladehagel (evt. spuitbus slagroom)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Kruidkoek

Een smaakvolle kruidkoek, vetarm door het gebruik van zuivel.

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 300 gram donkerbruine basterdsuiker, 100 gram rozijnen, 100 gram krenten, ongeveer twee kopjes karnemelk of magere yoghurt. Kruiden: 1 theelepel kaneel, een halve theelepel nootmuskaat, een halve theelepel gemberpoeder, zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

rijstdessert

Lekker toetje zonder zuivel en suiker

INGREDIENTEN

- 75 gr kortkokende zilvervliesrijst, - ? liter rijstmelk, - 50 gr gehakte gedroogde dadels, - 50 gr rozijnen, - 50 gr gepelde amandelen, - 1 kleine reep pure chocolade (er is er eentje in de natuurwinkel suikervrij, gezoet met tarwestroop), - 1 bolletje gember, - 1 theel geraspte sinaasappelschil

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Biologisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hutspot met Apetina® witte kaas en koriander

Apetina® witte kaas in een plak heeft een stevige structuur en is gemaakt van een smeuïge zuivel. Het is een kaas met een zilte, rinse smaak. Het plakje Apetina® witte kaas leent zich bij uitstek voor gebruik in salades, op de grill en in warme gerechten. Apetina® witte kaas is verkrijgbaar in plakjes van 150 gr.

INGREDIENTEN

1 blok Apetina® witte kaas, gesneden, 800g kruimige aardappels, geschild, 800g hutspotgroenten, 10 takjes koriander, grof gehakt, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kots

Een mengsel van allerlei soorten zuivel en de naam geeft absoluut niet aan hoe hte smaakt, probeer het maar en je zult het merken!!

INGREDIENTEN

1 pak yoghurt, 1 bak (500 gram) magere vruchtenkwark, 1/2 liter slagroom, 1 pakje Saroma(smaak naar keuze), 1 pak vanillevla

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top