1. Home
  2. Recepten
  3. Zonnebloemolie

Zonnebloemolie recepten (10.103)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

HETE KIP

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet 5 el zonnebloemolie 3 grote gesnipperde uien 2 teentjes knoflook 1/4 liter bouillon (blokje of poeder) 2 el (keuken)azijn 9 el ketjap manis 4 el ketchup 6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker 2 el sambal (oelek) 4 el pindakaas 300 gram tauge.

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in stukjes. Was de tauge. Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn. Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee. Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen. Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De tauge moet wel knapperig blijven.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin .

INGREDIENTEN

6 struikjes witlof, schoongemaakt, uiteinde verwijderd, zout, peper, 250 gram champignons, schoongemaakt in plakjes gesneden, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnpperd, 2 eetlepels zonnebloemolie, 50 + 50 gram belegen geraspte kaas, 200 gram gekookte achterham in kleine reepjes, 2 eidooiers, 50 ml slagroom of melk, 800 gram kruimige aardappelen, 1 pakje boursin (150 gram)

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

BBQ - Duivelslekkere Griekse Kipspiesen

Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit.

INGREDIENTEN

1,5 kg kipfilet, Voor de marinade:, 1,5 - 2 dl olijfolie of zonnebloemolie, 5 knoflookteentjes, geperst, 2 el oregano, 1 tl dille, 2 tl citroensap, 1 tl paprikapoeder, 1 rood pepertje, zeer fijngehakt (incl. zaadjes), 1 rode ui, zeer fijgehakt

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie (ja kan elke soort olie gebruiken, let erop dat het geen sterke smaak heeft (zoals olijfolie)., 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker, , Als je in de reacties hieronder kijkt zie je allemaal leuke suggesties en tips van mensen die dit recept hebben aangepast naar hun eigen smaak, met een andere olie, andere noten en/of meer of minder van een ingrediënt of een glutenvrije variant. Super leuk, dus lees ze door en laat je inspireren!

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden.

INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilet - 2 eetlepels citroensap - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel roomboter (is niet echt nodig!) - 1 flinke theelepel gemberpoeder (djahe) - 1 flinke theelepel koenjit (geelwortel) - 1 flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 2 flinke theelepels kerriepoeder - 1 eetlepel tomatenpuree -, 3 eetlepels sweet mango chutney (Pataks bij AH) - 200 ml slagroom -, 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken blokjes kip in een zoetzure hoisinsaus

Een snelle, makkelijke gerechtje.

INGREDIENTEN

500 g kipblokjes zonder vel van de bout gesneden of blokjes kipfilet, 1 ei, bloem, 60 ml pindaolie of zonnebloemolie, 2 e olie voor saus, 1 e sesamzaad als garnering, , VOOR SAUS: , 70 ml kippenbouillon, 1+1/2-2 e suiker, 2 e Chinese witte rijstazijn, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e hoisinsaus, 1 e sesamolie, 1 volle t maïzena, , VERDER: , 3 lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, in dunne reepjes, 1 rode peper als jij van pittig houd

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boeuf Stroganoff

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.

INGREDIENTEN

* 600 gram biefstuk van de haas, * 1 el bloem, * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, * 2,5 el zonnebloemolie, * 1 kleine ui, genipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes, * 2,5 el cognac, * 150 ml rundvleesbouillon, * 150 ml zure room, * 2 el gehakte verse peterselie, * zout en (versgemalen) zwarte peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Thaise groene curry

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-)

INGREDIENTEN

3 x kipfilet, 2 eetlepels thaise groene currypasta maar als je niet van pittig houd dan iets minder.(rode currypasta kan ook maar is pittiger) 2 blikken kokosmelk, 4 horapatakjes (of basilicumblaadjes), 50 gram eggplant (of aubergine), rijst om erbij te serveren, zonnebloemolie, 2 volle eetlepels suiker, 4 eetlepels vissaus (of oestersaus)., , Thaise curry en vissaus of oestersaus zijn goed verkrijgbaar in de meeste Albert Heijns en andere grotere supermarkten.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zonnebloemolie recepten

Roti Kip Kerrie

Lekker lekker

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 tn knoflook, 2 of 3 verse rode perpers, 1 ui, 500 gr aardappelen, 400gr kouseband of sperziebonen, zonnebloemolie, 1 eetl tomatenpuree, 1 blokje kippenbouillon, 2 eetl kerriepoeder (surinaams heet te koop bij de toko)500 gr kippedijen of drumsticks,4 rotivellen (te koop bij de toko), halve eetl djinten(gemalen komijn)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2007
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker)

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.

INGREDIENTEN

1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -, 3 teentjes knoflook -, 1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-, 2 eetlepels sesamolie -, 1 verkruimelde vleesbouillontablet -, 150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 2 uien -, 600 gram sperziebonen -, 200 ml kokosmelk -, peper, zout

  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Salade van kip, kaas, appel en geroosterde pijnboompitjes

Een waanzinnig lekkere salade met een perfecte dressing

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet 100 gr oude kaas 300 gr gemengde sla 2 zoetzure appels 2 el azijn 2 tl mosterd zout en peper 60 gr pijnboompitten 2 el zonnebloemolie ca 1 el citroensap 1 tl suiker 2 teentjes knoflook.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Krokante schnitzels met ham-kaaskorstje uit de oven

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus!

INGREDIENTEN

4 schnitzels - 1 wijnglas witte wijn of sherry (in plaats hiervan kan eventueel ook bouillon worden gebruikt)- 1 eetlepel zonnebloemolie - peper, zout - 2 flinke eetlepels paneermeel - 50 gram geraspte belegen kaas - 50 gram reepjes achterham - 1 afgestreken eetlepel mosterd - 2 eetlepels koffiemelk of room - 1 eetlepel boter

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Roergebakken Tori Teriyaki

INGREDIENTEN

100 ml Droge sherry, 100 ml Sojasaus, 3 eetlepels Suiker, 3 eetlepels Zonnebloemolie, 600 gram Kipfilet - in stukjes, 1 cm Gemberpoeder - geraspt, 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd, 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Babi pangang met mihoen

Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan

INGREDIENTEN

500 g speklapjes met zwoerd, 1 prei, 1 rode paprika, 1 zakje kruidenmix voor bami, 2 lente/bosuitjes, 1 limoen of citroen, 3 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 2 dl tomatenketchup, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal badjak, 400 g mihoen, 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie, 50 g gefrituurde uitjes (potje),

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bladerdeegbroodjes gevuld met shoarmavlees

ALS JE DIT MAAKT VOOR JE GASTEN VRAGEN ZE VAST HET RECEPT.

INGREDIENTEN

, , , , , , , 2 bosuitjes, 1 rode paprika, 2 eieren, 1 pakje diepvries, bladerdeeg (10 stuks, van 10 x 10 cm), 250 g shoarmavlees, 2 eetl. zonnebloemolie, , , ,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.

De beroemde PARMIGIANA DI MARIO die geweldig is!!!

Echt een heel bijzonder en lekker SUPER ITALIAANS gerecht van Topkok Mario. Dit gerecht vonden onze vrienden helemaal geweldig en gingen met het recept de deur uit. Leuk dus!!.

INGREDIENTEN

3 aubergines zonnebloemolie met een scheut olijfolie om te frituren verse lasagnevellen, om de vorm te bekleden boter om in te vetten 2-3 bollen mozzarella, in stukjes 5 eieren, hardgekookt en grof gehakt 500 ml tomatensaus (eigen basis recept) 1 bosje basilicum, grof gehakt zout en peper 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 50 gr boter, in klontjes.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

De tortilla's worden gevuld met een kruidig gehaktmengsel. En de tacosaus, die maak je zelf!

INGREDIENTEN

1 ui; 500 g rundergehakt; 1 el zonnebloemolie; 1 el gemalen komijn (djinten); 1 teentje knoflook; 2 tl chilipoeder; peper; zout; 4 tortilla's (kant-en-klaar), , voor de saus: 1 el olijfolie, 400 g gepelde tomaten op sap (blik); 2 el tomatenpuree; 1 groen Spaanse peper; 1 teentje knoflook; 0,5 tl gemalen koriander (ketoembar); zout; mespuntje suiker; 100 g geraspte kaas

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Grandioze lekkere runder herfst stoofpot

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren

Dit lekkere rijstgerecht maakte ik lang geleden regelmatig. Toen weer even vergeten tot vorige week. Het smaakte ons weer prima. Komt weer regelmatig op tafel. Ook een heerlijk gerecht als je een restant rijst over hebt.

INGREDIENTEN

300 gram rijst (liefst voorgekookt) -, 2 uien -, 2 teentjes knoflook -, 3 eetlepels zonnebloemolie-, 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder -, 350 gram rundergehakt -, 1 rode paprika -, 1 ½ vleesbouillontablet -, 1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak -, 3 eieren -, fijngesneden selderij of peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rosbief uit de oven met portsaus

INGREDIENTEN

1 dl zonnebloemolie *, 1 dl olijfolie *, 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) *, 1/2 el scherpe mosterd *, 1 el balsamico-azijn *, zout * peper *, rosbief van ? 1,2 kg *, 25 g boter *, 1 sjalotje, fijngesneden *, 2 dl rode port *, 4 dl vleesfond *, 1 dl slagroom *, 50 g ijskoude boter, in blokjes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gehaktballen gevuld met (room) kaas en prei

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal?

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram half om half gehakt of rundergehakt - 1 ei - 2 afgestreken eetlepels paneermeel - nootmuskaat, peper en zout naar smaak - 1 afgestreken eetlepel pittige mosterd, Voor de vulling:, 50 gram (jong) belegen kaas in piepkleine blokjes - 50 gram gewassen en heel fijn gesneden prei (witte of lichtgroene gedeelte )-, 50 gram verse zachte roomkaas - wat zout naar smaak - paar druppels tabasco en 1 afgestreken theelepel pittige paprikapoeder -, Om te paneren:, 1 ei -, 4 flinke eetlepels paneermeel (ook lekker om hier wat geraspte Parmezaanse kaas door te mengen), Om te bakken:, 3 eetlepels (zonnebloem)-olie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pastasalade met honingkip

Komt er bij jou stoom uit je oren of rollen de zweetdruppels van je rug? Misschien is het een idee om straks een heerlijke pastasalade te maken.

INGREDIENTEN

, , , , , 250 gram schelpjespasta, zout, peper, 2-3 kipfilets, citroensap, 25 gram boter, 1 el honing, 1 blikje maiskorrels, 1/2 rode paprika, 2 el mayonaise, 3 el yoghurt, 1 el zonnebloemolie, 1 el mosterd, wat peterselie, , , ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalm teriyaki

INGREDIENTEN

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml);, 2 el honing;, 1 el wittewijnazijn;, 1 el sesamzaad (bakje 100 g);, 300 g wilde zalmfilet, ontdooid;, 4 el zonnebloemolie;, 1 pakje eiernoedels (250 g);, 400 g broccoli;, 1 rode ui, in halve ringen;, 1 schaal peultjes (200 g).

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2011
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gezond: Chocola banaan muffins

Gezond: Chocola banaan muffins. Heerlijke "light" muffins met banaan en chocolade snippers

INGREDIENTEN

, 180 gr Bloem, 100 gr Havermout, 150 gr suiker, 1 zakje bakpoeder, mespunt zout, 1 ei, 1 banaan, 1 appel, 1 tl caneelpoeder, 1 el boter, 125 g yogurt, 8 el zonnebloemolie, 100 gr chocolade snippers,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Spaans
  •  10-20 min.

Vietnamese Loempia's

Rijstvelletjes gevuld met vlees en groenten

INGREDIENTEN

Rijstvellen(springrolls),500 gr. gehakt,500 gr. kipfilet,2 preien,2 winterpenen,2 uien,pakje sooen of half pak mihoen,1 tl.sambal,1 el. peper,1 tl. zout,1 tl. suiker

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Eetlepeltaart

Eigen foto .In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken.

INGREDIENTEN

Blikje ananas of 2 stevige appels, boter suiker eieren, zelfrijzend bakmeel, olie, melk, zout

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel bloemkool met gehaktsaus gegratineerd met kaas

Als de bloemkool niet meer zo lekker is als in het voorjaar moet je er iets mee doen zoals in deze ovenschotel van bloemkoolroosjes met gehaktsaus. Een echte aanrader!

INGREDIENTEN

1 bloemkool - 300 gram gehakt - 1 eetl. zonnebloemolie - 1 prei - 1/2 eetl. mosterd - 2 eetl. zure room - peper - zout - 1/2 theel. oregano - geraspte belegen kaas

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, zout en versgemalen peper, 20 g boter, 2 eetl. zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 125 ml witte wijn, 6 zongedroogde tomaatjes (op olie), in reepjes, 1/2 theel. gedroogde oregano, 250 g champignons, gehalveerd, 125 ml crème fraîche (Melkan), aluminiumfolie,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry

INGREDIENTEN

1 eetl. zonnebloemolie, 2 theel. milde curry pasta, 2 grote kipfilets, in reepjes, 2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes, 4 eetl. rode linzen, 300 ml kippebouillon, 400 ml kokosmelk, 175 gr doperwtjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2009
  •  
  •  20-30 min.

Luikse gehaktballen

Heerlijke gehaktballen in een wat zoete saus. Ik at deze gehaktbal op een terras in Luik afgelopen week. Daar waren ook wat rozijnen door de saus gedaan. Zelf vind ik zonder rozijnen lekkerder, maar dat ligt aan je eigen smaak.

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballen:500 gram gehakt halfom, 4 witte boterhammen zonder korst, 1 kopje melk, 2 sjalotjes of een kleine ui, 1 theelepel tijmblaadjes, peper, zout, 1 eetlepel zonnebloemolie, Voor de saus:, 1 middelgrote ui, 20 gram boter, 1 flinke eetlepel bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel witte azijn, 2 eetlepels appel- of perenstroop, 2 dl (runder)bouillon, eventueel 2 eetlepels rozijnen

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Originele kip madras

Mijn kinderen vinden Kip Madras van Knorr heerlijk. Een uitdaging dus om dit beter te doen. In ieder geval één zonder E-nummers en mét zoveel als mogelijk originele ingrediënten. Mijn zoektocht bracht me tot dit recept. Vanwege die originaliteit dus géén Crème Fraîche maar wel yoghurt. Géén rozijnen (kom je in verschillende varianten tegen) maar wél appel. Geen kipfilet, maar stukken kip. Omdat Kip Madras een curry-gerecht is heb ik overwogen om de currypasta zelf te maken. Dit is een tijdrovende bezigheid en goede pastas zijn er volop te krijgen in toko of supermarkt. Ook zonder E-nummers en goed van smaak. Houd met de dosering wel rekening met de pittigheid. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.com

INGREDIENTEN

12 stukken kip (poten, vleugels, billen), 50 gram roomboter (of olie);, 3 eetlepels zonnebloemolie;, 1 paprika;, 1 grote ui;, 2-3 ontvelde tomaten;, 1-2 eetlepels currypasta (bij voorkeur Madras);, 200 ml yoghurt;, 1 appel;, water;, peper, zout;, Basmatirijst., , *Onderstaande ingrediënten zitten meestal ook in de currypasta maar kunnen naar smaak nog worden toegevoegd:, knoflook;, gember;, Specerijen (koriander, komijn, kurkuma);, suiker;, rode peper (ontpit).

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marokkaanse pompoensoep

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep.

INGREDIENTEN

* Twee eetlepels zonnebloemolie, * Twee fijngehakte teentjes knoflook, * 1 pompoen van ongeveer een kilo, * 1 liter groentebouillon (tabletten), * 1 theelepel gemalen komijn, * 1 theelepel citroensap, * zout en versgemalen zwarte peper, * 1 deciliter olie om te frituren, * 1 eetlepel korianderblaadjes, * 1 eetlepel muntblaadjes, * 200 gram kipfilet in reepjes, * mespunt kaneel

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2007
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Dressings - 15 verschillende sauzen voor sla en salades

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar.

INGREDIENTEN

Zie voor ingrediënten bij de bereidingswijze van de sla-sauzen

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2015
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.

INGREDIENTEN

500 g hamlappen, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, , voor de marinade:, , 1 citroen, 6 eetl. ketjap manis, 2 tenen knoflook, 1 theel. gemberpoeder, 1 theel. ketoembar (korianderpoeder), snufje zout, 4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

verse mayonaise

De voedingsmiddelen industrie bederft ons onder kookgemak. Nog even en niemand weet meer wat dat is: koken. De mayonaise is hier een duidelijk voorbeeld van. Houd de oefeningen vol en maak bij gelegenheid eens deze "huisgekookte" verse mayonaise

INGREDIENTEN

1 eidooier, 1 theelepel dyon mosterd, zout, 3 theelepels (rodewijn)azijn, 1 dl olijfolie of zonnebloemolie, 1 dl olijfolie extra vierge

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kipsaté met hele lekkere eigen gemaakte marinade

Snelle, maar hele lekkere kipsaté als snack bij het EK voetbal of als heerlijk bijrecht bij snelle Bami of Nasi

INGREDIENTEN

500 gr mooie kipfilets, 2 el wokolie of zonnebloemolie, 2 knoflookteenjtes fijngeperst, 2 sjalotjes heel fijn gehakt, 2 el ketjap manis, 1 ½ el vers geperste citroensap, 1 tl zeezout, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijn, ½ tl cayennepeper, 2 tl paprikapoeder, 1 tl chilipoeder, (voor nog meer pit voeg dan nog een beetje sambal toe)

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zonnebloemolie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top