1. Home
  2. Recepten
  3. Zomerse Tiramisu

Zomerse tiramisu recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zomerse tiramisu

INGREDIENTEN

1 bakje aardbeien, 2 eetl. mascarpone, 100 ml slagroom, 4 eetl. poedersuiker, 300- 400 gr. cake, takje munt, ter garnering, 2 eetl. marsala (Italiaanse likeur), 1/2 theel. vanille extract

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Zomerse Tiramisu

Tiramisu met aarbeien.

INGREDIENTEN

5 eetlepels aarbeienlikeur, 1 dl rode vruchtensap, 3 grote eieren, 250 gram mascarpone, 100 gram kristalsuiker, pak langevingers, 250 gram aardbeien, Voor de garnering plakjes aardbei en geraspte chocolade.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tiramisu estivo (zomerse Tiramisu)

Een lekker zomers toetje!

INGREDIENTEN

250 gram mascarpone, witte basterdsuiker naar smaak, theelepeltje vanillesuiker, 8 lange vingers, beetje melk, 250 gram bosvruchten (aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen etc.),

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zomerse tiramisu

INGREDIENTEN

Nodig:, 1 pak lange vingers, 2,5 dl bessenlikeur, 500 gr mascarpone, 70 gr poedersuiker, 2 zakjes vanille suiker, 300 gr frambozen/aardbeien/bosbessen ***, (*** zelf gebruik ik meestal vlaaivulling (2 blikjes) en wat verse vruchten (die ook heel goed uit een potje kunnen komen.),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2012
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Zomerse tiramisu met aardbeien

Makkelijk en op voorhand te maken  ; als de schotel klaar is zetten we dit heerlijk nagerecht 1 nacht in de koelkast zodat de smaken kunnen doordringen. TOP ! 

INGREDIENTEN

Voor het beslag:, 4 eieren, 100 g kristalsuiker, 500 g mascarpone, 1 pak lange vingers, 500 g aardbeien, in stukjes, , voor de coulis:, 500 g aardbeien, in grove blokjes, 2 tl citroensap, 2 el kristalsuiker, , voor de afwerking:, , enkele muntblaadjes

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2019
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Tiramisu met aardbeien

Heerlijke zomerse variant. Bereiding exclusief 3 uur wachten

INGREDIENTEN

* 3 eetlepels extra sterke koffie, * 1 eetlepel aarbeienlikeur, * 3 grote eieren, gesplitst, * 80 gram kristalsuiker, * 1 zakje vanille suiker, * 250 gram mascarpone, * ongeveer 15 italiaanse lange vingers (savoiardi), * 250 gram aardbeien, in plakjes gesneden, * 25 gram bittere chocolade geraspt, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Snelle tiramisu met frambozen

Een heerlijk frisse en zomerse tiramisu. Het is snel en simpel te maken zonder alcohol dus ook voor kinderen een lekker toetje.  

INGREDIENTEN

16 lange vingers, Frambozen, 250 ml Griekse yoghurt, 1 el honing, 100 ml mascarpone, Stukje (witte) chocolade, 1 glaasje aanmaaklimonade, 1 (biologische) citroen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2018
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardbeientiramisu

Leuke variatie op die eeuwige tiramisu zoals we `m allemaal wel kennen. Heerlijk na een zomerse maaltijd/barbecue en makkelijk te vermenigvuldigen voor grote groepen! Krijg altijd veel complimenten en het ziet er mooi uit! Enne, had ik al gezegd dat het heerlijk smaakt?

INGREDIENTEN

- 200 ml slagroom, - 1 zakje vanillesuiker, - 250 gram mascarpone, - 4 eetlepels aardbeienjam, - 500 gram aardbeien, - 1 pak lange vingers, - aardbeienlikeur

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Fruitamisu rood fruit

Een zomerse variant op de tiramisu zonder mascarpone

INGREDIENTEN

250 ml verse slagroom, 300 gr vruchtjes (rood fruit bij voorkeur uit de diepvries), +/- 20 lange vingers (ligt aan de grootte van je schaal), 3 - 4 el frambozen siroop, suiker, +/- 300 gr magere kwark

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-2011
  • Wereld Nagerecht
  •  > 120 min.

Bosvruchtentrifle

Toetje met zomerfruit. Een zomerse variant op Trifle en Tiramisu

INGREDIENTEN

500gr bosvruchten (evt uit de diepvries), 1 zakje vanille suiker, 6 eetl zoete witte wijn(Muscat de Beumes et Venise of Monbasillac), 200gr mascarpone, 2dl slagroomvla, 150gr italiaanse bitterkoekjes of lange vingers, pure chocolade, geschaafd, Bosvruchten likeur (optioneel),

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top