Surinaamse nasi
Lekkere zoete nasi. Ingreienten zijn bij een toko te koop.
Ingrediënten 4 personen
500 gr rijst., 250 gr kipfilet., 1 ui., 2 teentjes knoflook., 1 rode paprika., 1 prei., 2 daon salam bladjes., 2 stukjes laos van 1 cm., 2 eetlepels zoute ketjap., veel zoete ketjap., selderie., 2 eieren., margerine., 4 eetlepels olie., 2 maggiblokjes.Voorbereiding
Ui fijn snijden en de knoflook. De prei heel fijn snijden. De paprika in kleine stukjes snijden. De laos in 2 stukken snijden van 1 cm. Kook de kipfilet gaar en laat deze afkoelen en dan in stukjes plukken. De selderie fijn snijden. Van de twee eieren,omeletten bakken en deze in reepjes snijden. De rijst koken samen met 1 daon salam blad en laten afkoelen.(verwijder het daon salam blad)
Bereidingswijze
Maak de rijst los door er wat olie en zoete ketjap door te mengen. Maak de rijst los met de hand,er mag geen korreltje meer aan elkaar plakken. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de stukjes ui en de knoflook,de 2 stukjes laos en het daon salam blad.(langsaam bakken) Haal nu de twee stukjes laos en het daon salaam blad eruit.(deze hebben de smaak af gegeven) Nu de prei en de paprika er bij doen. Voeg nu de geplukte kipfilet eraan toe en bak deze tot deze kleurd. Voeg nu de zoete ketjap en de maggiblokjes toe (maggiblokjes los brokkelen) en schep het geheel om. Dan de rijst erbij doen en het geheel blijven omscheppen. Als het geheel warm is gebakken,de selderie en de reepjes ei erdoor mengen.