Mexicaanse pompoensoep
Soep is altijd een goed idee. Deze Mexicaanse pompoensoep is lekker kruidig van smaak. De mexicaanse kruiden passen perfect bij het romige van de pompoen en zoete aardappel. Een hartverwarmend soepje!
Ingrediënten 4 personen
2 uien, gesnipperd , 2 knoflooktenen, gepeld en fijn gesneden , 800 g pompoenblokjes , 200 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden , 1 el zoete paprikapoeder , 2 tl komijnzaad poeder , 1 el gedroogde oregano , 1 l groentebouillon , 3 el crème fraîche , Versgemalen peper en zoutBereidingswijze
1. Verwarm een el olie in een grote soeppan. Bak hier de ui in tot deze glazig wordt. 2. Doe hier vervolgens de pompoenblokjes, blokjes zoete aardappel, zoete paprikapoeder, komijnzaad poeder en gedroogde oregano bij. Bak ongeveer 5 minuten. 3. Giet dan de groentebouillon bij het mengsel. Plaats de deksel op de pan en laat 15 minuten koken. 4. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Mix nog een keer.