Pittigzoete bananensoep
Voor het eerst gegeten op Curacao uit nieuwsgierigheid, maar wat was dit heerlijk! Uiteraard wilde de kok het recept niet weggeven, dus heb ik hem zelf zo goed mogelijk na proberen te maken.
Ingrediënten 4 personen
3 bananen (middelgroot), 4 trostomaten, 500 ml kokosmelk (de dikke variant), 3 eetlepels kerriepoeder, 1 grote rode ui , 4 teentjes knoflook, 250 ml kookroom , 2 groentebouillon blokjes, 1 rode peper, Kokosolie, WaterBereidingswijze
Snipper de ui, peper (in heel kleine stukjes) en knoflook en bak dit in kokosolie in de pan. Was de bananen met schil, snij deze in stukken en doe dit in de pan. De schil van de banaan is erg gezond en zorgt tevens voor een dikke romige soep. Snij ook de tomaten in stukken en doe deze er ook bij. Voeg de bouillonblokjes toe en doe een beetje water bij. Niet zoveel dat alles onder water staat, maar ongeveer tot de helft. Dan de deksel op de pan en laat het een kwartiertje garen.Doe dan de kokosmelk en kookroom erbij. Pureer alles met een staafmixer. Voeg kerrie toe en roer goed door. Proef even of je de soep pittig genoeg vindt, zo niet, voeg dan nog meer kerriepoeder (en/of cayennepeper) toe tot hij lekker pittig is. Eet smakelijk!