1. Home
  2. Recepten
  3. Zoete Aardappel Puree

Zoete aardappel puree recepten (87)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

zoete aardappel puree

INGREDIENTEN

750 gr zoete aardappelen, 200 geschrapte wortelen, 1 kippen-bouillonblokje, 2 eetl sinasapplesap, 2 eetl ongezouten boter, 15 gr bruine bastardsuiker, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel koekkruiden, 1 theelepel gemalen foelie, peper en zout

Voorbereiding

Schil de zoete aardaapelen en snijdt deze in blokjes van 2-3 cm. snijdt de worteltjes ook in blokjes van 2-3 cm

Bereidingswijze

Doe de blokjes zoete aardappelen en worteltjes in de kookpan, vul water bij tot alles onder water staat, doe bouillonblokje erbij en een beetje zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 15-18 min koken. Met een vork even kijken of alles gaar is. als alles gaar is, giet af en vang het vocht in een bakje op. Stamp alles doorelkaar, tot een puree ontstaat, voeg de sinasappelsap, de boter, de suiker , kaneel, koekkruiden en foelie toe en meng alles door elkaar eventueel naar behoefte nog wat vocht toevoegen. Afmaken met zout en peper.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2009
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Puree van zoete aardappel met salie

Romige puree van zoete aardappel met gefrituurde salieblaadejs. Elle 3-2003

INGREDIENTEN

Ca 2,5 kg zoete aardappels, gekookt; 200 ml melk; 2 bakjes mascarpone; vers geraspte nootmuskaat; zout en vers gemalen peper; 2 bosjes salie, blaadjes; 300 ml plantaardige olie, om te frituren

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Varkensvlees met puree van zoete aardappel

INGREDIENTEN

1 kilo zoete aardappelen, 3 teentjes knoflook, gepeld, peper en zeezout naar smaak, 1 eetlepel rijstolie, 4 kleine varkenshaasjes, 2 eetlepels droge witten wijn, 1 eetlepel grove mosterd, 4 eetlepels creme fraiche, 1/4 theelepel oregano, 4 stevige handen kort gekookte of gestoomde groenten, zoals broccoli, sugarsnaps of wortels, wat peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vispannetje met puree van zoete aardappel

Lekker vispannetje met een originele toets

INGREDIENTEN

300 g koolvisfilets, 300 g zalmfilet, 1 ui, 2 preiwitten, 4 wortelen, 1 el bladpeterselie (gehakt), 100 g kaas (gemalen), 2 el bloem, 250 ml visbouillon, 250 ml room, 400 g aardappelen, 400 g zoete aardappelen, nootmuskaat, boter, peper, zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Vispannetje met puree van zoete aardappel

Lekkere ovenschotel met een originele toets

INGREDIENTEN

300 g koolvisfilets, 300 g zalmfilet, 1 ui, 2 preiwitten, 4 wortelen, 1 el bladpeterselie (gehakt), 100 g kaas (gemalen), 2 el bloem, 250 ml visbouillon, 250 ml room, 400 g aardappelen, 400 g zoete aardappelen, nootmuskaat, boter, peper, zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Puree van zoete aardappel (Z. Amerika)

INGREDIENTEN

1,5 pond gewone aardappelen, 1 pond zoete aardappelen, 1/2 kop melk, 1/8 kop zure room, 2 el boter, 1/4 el nootmuskaat, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl zout en peper

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven

Weer een lekker recept uit de Boodschappen

INGREDIENTEN

750 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes), 4 rode puntpaprika's, 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 ei (losgeklopt), snuif rozemarijn of tijm, 150 gram groene olijven (grof gehakt, zonder pit), 150 gram witte kaas (verkruimeld of in kleine stukjes),

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2019
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snoekbaars met schorseneren en puree van zoete aardappel met clementine

Heerlijke snoekbaarsfilet met schorseneren en een puree van zoete aardappel met clementine...feestelijk lekker ! 

INGREDIENTEN

8 snoekbaarsfilets met vel, peper en zout, naar smaak, olijfolie, 2 clementines, waarvan 1 de schil (niet het wit) eraf gesneden in een dunne sliert en 1 geschild en de partjes van tussen de vliesjes gesneden, , Voor de schorseneren:, 1 kg schorseneren, geschild, een paar achtergehouden en de rest in julienne, 1 deel water en 1 deel melk, 1 citroen, uitgeperst, peper en zout, naar smaak, nootmuskaat, naar smaak, roomboter, Mandarin Napoleon, dille, fijngehakt, platte peterselie, fijngehakt, , Voor de zoete aardappel:, , 400 g zoete aardappel, geschild en in stukken, 200 ml water|, 2 clementines, uitgeperst, enkele komijnzaadjes, zout, naar smaak, roomboter, , Voor de saus:, , 200 ml visfumet, 100 ml clementinesap, 100 ml room, 2 sjalotjes, gesnipperd, paar hele stengels dille, paar hele stengels platte peterselie, roomboter, dille, fijngehakt en naar smaak Mandarin Napoleon,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelpuree met zoete aardappel

Lekkere combi.

INGREDIENTEN

4 zoete aardappels, 1 kilo kruimige aardappels, 1 dl halfvolle melk, 1 ei, zout, peper, halve theelepel nootmuskaat en een klontje boter

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met zoete aardappel en broccoli

-

INGREDIENTEN

, 400 gram broccoli, wat wortel, 600 gram (puree van) zoete aardappel, zeezout met kruiden, geraspte kaas voor gratin,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Soep van zoete aardappel met een zoete bergeracwijn

En grote garnalen

INGREDIENTEN

400 g zoete aardappels, geschild, 5 dl kippenbouillon, 5 dl room, 2 dl zoete Bergeracwijn, cayennepeper en zout, 50 g creme fraiche, 25 g boter, 4 grote garnalen, 1 el olijfolie extra vierge

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
Nieuwste zoete aardappel puree recepten
  • Eigen recept

Zoete aardappel hutspot met braadworst

Groenten op zijn best.

INGREDIENTEN

gelijke hoeveelheden, geschilde zoete aardappel, in blokjes, geschilde aardappels, in blokjes (of pastinaak), winterpeen, in blokjes, ui, fijn, zout, peper, , 1 braadworst per persoon, jachtsaus van eigen keuze

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-05-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

ovenschotel met zoete aardappel

In een tijdschrift gevonden, maar aangepast naar eigen smaak, iedereen vond het lekker.

INGREDIENTEN

8 ons zoete aardappel, 4 ons Thaise wok groenten, 200 gram kastanje champignons, 1 rode paprika, 5 ons gehakt, wat melk, zout, peper, knoflookpoeder, olie, 2 ons geraspte kaas

  • Thais
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2017
  • Thais
  •  60-120 min.

Zoete aardappel Casserole

INGREDIENTEN

2 grote zoete aardappelen ( puree ongeveer 4 kopjes ), 4 eetlepels ahornstroop, 1 / 2 kop melk, 1 ei, 1 theelepel vanille-extract, 1 / 2 theelepel zout, , 1 / 2 kopje bruine suiker, 1 / 2 kop pecannoten (fijngehakt), 1 / 4 kop bloem, 3 eetlepels boter ( zacht )

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2010
  •  
  •  30-60 min.

Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Eens wat anders en de zoetzure combinatie is erg lekker.

INGREDIENTEN

1 kg zoete aardappels, 500 gr zuurkool, 250 gr rundergehakt, 125 gr spekblokjes, 2 uien, 1 a 2 appels, gehaktkruiden, peper, zout, kaneel, warme melk,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

OVENSCHOTEL MET ZOETE AARDAPPEL EN LAMSGEHAKT

Makkelijk en super lekkere ovenschotel met lamsgehakt en zoete aardappel

INGREDIENTEN

750 g zoete aardappels, 1 pakje Solo Crèmefine Cuisine 200 ml, versgemalen peper, zeezout, 2 sjalotten, 1 el Solo margarine, 500 g lamsgehakt, 1 tl verse tijmblaadjes, 2 peren, 3 el paneermeel

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

JACHTSCHOTEL MET ZOETE AARDAPPEL

JACHTSCHOTEL MET ZOETE AARDAPPEL

INGREDIENTEN

1 kg zoete aardappelen, 400 gr rundergehakt, 2 uien, 1 paprika, 1 prei, 200 ml (rundvlees) bouillon, 2 appels (bijv. Jonagold), 50 gr geraspte kaas, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagelen, Snuf nootmuskaat, Peper en zout

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappel en zoete aardappelpuree

 Een heerlijk romig exotische puree.  

INGREDIENTEN

5 aardappelen, in blokjes, 4 zoete aardappelen, in blokjes, 15 ml boter, zout, zwarte peper, 1 t bakpoeder, 100 ml slagroom, geraspte belegen kaas, peterselie, fijn

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2016
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Een eenvoudig recept om je vingers bij af te likken! Heerlijke variatie op de traditionele zuurkoolstamppot. 

INGREDIENTEN

* Pakje zuurkool, * 2 Grote zoete aardappelen, * 2 Gele uien, * Pakje Spekreepjes, * Zakje geraspte kaas, * Snufje peper, * 2 theelepels Sambal Badjak (of meer naar eigen smaak)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gehaktschotel met korstje van zoete aardappel

Lekkere ovenschotel met butternut pompoen

INGREDIENTEN

600 g gehakt, 1/2 butternutpompoen, 400 g aardappelen, 400 g zoete aardappelen, 1 ui, 100 ml melk (lauwe), 100 g cheddar (geraspt), boter, 1 tl komijnpoeder, nootmuskaat, peper, zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Soepje van zoete aardappel met zoete wijn en een garnaal

Lekker en ziet er mooi uit.

INGREDIENTEN

3 deciliter Kippenbouillon, 3 deciliter Room, 2 deciliter Zoete volle witte wijn, 1 snufje Cayennepeper, 1 snufje Zout, 50 gr. Crème fraîche op kamertemperatuur, 25 gr. Boter, 1 eetlepel Olijfolie, 8 grote Garnalen, 400 gr. Aardappel zoete

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  20-30 min.

Stamp­pot dub­be­le groen­ten met zoe­te aard­ap­pel

Lekker

INGREDIENTEN

1 kg zoete aardappel, 300 g gesneden boerenkool, 300 g gesneden witte kool, 1 el milde olijfolie, 3 rode uien, 125 g chorizo, 2 el grove mosterd

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stamppot dubbele groenten met zoete aardappel

Lekker gezond: met extra veel groenten en net even wat minder vlees per persoon. Recept uit Allerhande, maar een beetje aangepast

INGREDIENTEN

1 kg zoete aardappel, 300 g gesneden boerenkool, 300 g gesneden witte kool, 1 el milde olijfolie, 3 rode uien, 150-200 g magere spekreepjes, 2 el grove mosterd, Pot kikkererwten ± 350 gr., 3 eetl. pijnboompitten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Super simpele stamppot van zoete aardappel

Zoete aardappels zijn tegenwoordig harstikke populair. Overal schieten de receptjes met de oranje (of witte) knol in de hoofdrol als paddestoelen uit de grond. Wat niet zo verwonderlijk is, want de zoete aardappel is erg lekker en koolhydraatarmer dan de 'reguliere' pieper (een conclusie die het goed doet in de gezondheidsfreakerij ;-)).  Wat veel mensen echter niet weten is dat de zoete aardappel al eeuwenlang het basisgewas is voor veel mensen in de wereld. Van Nieuw-Guinea tot Suriname; bij allen vormt de zoete aardappel een belangrijk onderdeel van de nationale keuken.  Zelf leerde ik de zoete aardappel ongeveer een jaartje geleden kennen en ik was gelijk verknocht aan deze ietwat raar gevormde knollen. Ik verwerk de zoete aardappel vaak in een lekkere stamppot met ruculasla en sjalotjes; super simpel, maar ò zo lekker!  Smakelijk!  

INGREDIENTEN

- 1000 gr. zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden, - 1 tot 2 sjalotjes, fijn gesnipperd (naar gelang je eigen smaak), - 0,5 l groente- of kippenbouillon (gebruik je kippenbouillon, dan is het gerecht natuurlijk niet meer vegetarisch), - handje rucola sla, grof gesneden, - (evt.) handje pijnboompitjes, - snufje kaneel, - zout, peper en knoflookpoeder, naar smaak

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2017
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stamppotje van zoete aardappel met spitskool en pecannoten

Dit is een recept van HelloFresh. HelloFresh maakt elke week nieuwe recepten en bezorgt alle ingrediënten die hiervoor nodig zijn bij mensen thuis. HelloFresh zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gevarieerd en gezond eet. Kijk voor meer informatie op www.hellofresh.nl

INGREDIENTEN

1 kilo zoete aardappelen, 2 spitskolen, 3 tenen knoflook, 4 el olijfolie, 3 tl komijnzaad, 8 takjes tijm, 40 g pecannoten, 400 ml groentebouillon, 30 g roomboter, Scheutje melk, Peper en zout naar smaak

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Parmentier van zoete aardappel met zalm en witloof

Makkelijk en super lekker 

INGREDIENTEN

4 zalmfilets, 1 kg witloof, 50 g rucola, 1 kg zoete aardappelen, 1 eetl. boter, 1 dl melk, 2 eetl. pesto siciliano met ricotta (bokaal), nootmuskaat, zwarte peper (molen), zout

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2019
  • Frans
  •  30-60 min.

Lamsfilet met parmentier van zoete aardappel en waterkers

Hartig gerecht dat naar meer smaakt . Machtige saus op basis van Trappist . 

INGREDIENTEN

4 lamsfilets (diepvries), 1 sinaasappel (enkel het sap), 2 eetl. boter, 1 dl trappistenbier (bv. Chimay Blauw), 2 dl kalfsfond (bokaal), 1/3 tl. komijnzaadjes, peper en zout, instantsausbinder (facultatief), , Voor de parmentier:, 2 bosjes waterkers, 200 g champignons, 5 zoete aardappelen, 2 eetl. boter, paneermeel, nootmuskaat, melk (facultatief)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zoete aardappel stamppot met geitenkaas, rucola &; pijnboompitten

Weer eens iets anders.

INGREDIENTEN

, , , , 4 grote zoete aardappels (ongeveer 1,5 kg), olijfolie, limoensap van ½ limoen, 150 gram rucola, 200 gram zachte geitenkaas, 150 gram pijnboompitten, versgemalen peper en zout, , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegrilde entrecote met gepofte paprika en beignet van zoete aardappel

Pof de paprika's voor dit gerecht tegelijkertijd met de zoete aardappel. Op het laatste moment hoeft u deze enkel nog maar op te warmen.

INGREDIENTEN

250 g zoete aardappels, 1 bol verse knoflook, 4 takjes tijm, 2 gele paprika's, 4 stronkjes witlof, 1 citroen, 65 g bloem, ½ el bakpoeder, 25 g (ca. ½) ei, 8 plakjes gerookt spek, 200 g vetspek (niervet), 8 takjes peterselie, 2 entrecotes à 250 g, zonnebloemolie, om in te frituren

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zoete aardappel pannenkoekjes met yoghurt koriander dip

Kruidige pannenkoekjes met frisse yoghurt dip. Lekker met verse pompoensoep! Ook als lunch...

INGREDIENTEN

Pannenkoekjes, - 3 grote zoete aardappelen, ca. 750 gram, - 300 gram zelfrijzend bakmeel, - 5 eieren, - 10 eetlepels melk, - 2 handjes koriander, gesnipperd, - 3 lenteuitjes gesnipperd, - 2.5 theelepel gemalen koriander, - 0.75 cayennepeper, - 0.75 theelepel zout, - olijfolie om in te bakken, , Dip:, - 125 ml yoghurt, - 2 eetlepels olijfolie, - 2 eetlepels citroensap, - 1.5 handje gesnipperde koriander, - 0.75 theelepel gemalen koriander, - snufje zout, - mespunt cayennepeper, - 1 theelepel vers gemalen peper

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2013
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ZZZ tompouce met zoete aardappel, zalm en zuurkool

Dit recept kreeg ik bij de wekelijkse verskrat van people's farm (op zich al een aanrader)  het behoort absoluut tot onze favorieten inmiddels! 

INGREDIENTEN

Voor de zuurkool:, , 500g zuurkool naturel, 50 g boter, 50 nl witte wijn (droge), 0,5 eetl. agave siroop ( 0f 10 g suiker), 4 jeneverbessen, 1 kruidnagel, 1 laurierblaadje, Beetje zout, , Voor de zoete aardappelpuree:, 2 zoete aardappels, Beetje peper en zout, Ras el hanout ( bv van Jonnie Boer), Evt beetje groentebouillon, , Voor de tompouce:, , 8 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, 16 plakjes gerookte zalm, , , ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stamppot met zoete aardappel, paksoi of spinazie en kip

Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi ze met zout en peper en kerriepoeder bak ze in de verhitte roerbakolie omscheppend goudbruin en gaar. Roer de ketjap en de tomatenpuree en sambal erdoor. Kook de aardappelen met wat zout in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze grof. Voeg zoveel melk en boter toe, dat een smeuïge puree ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper. Snijd de paksoi in repen, schep ze door de aardappelpuree en warm goed door. Schep de puree in kommen en verdeel de kip erover. Garneer met de koriander.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2010
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

No carb-lasagne met savooikool, zoete aardappel, parmaham, ricotta

Wil jij vaker op voorhand koken? Deze lasagne is ideaal voor wie dit wil doen en bovendien deze lasagne is koolhydratenvrij! 

INGREDIENTEN

1 savooikool, 2 zoete aardappelen, 200 g parmaham, 400 g ricotta, 250 g mozzarella (in plakjes), 1 sjalot (gesnipperd), 1 knoflook (geperst) teentje, 1 bosje basilicum, 800 g tomaten (gehakte, in blik), 1 ei, 40 g geraspte parmezaan, 1 tl suiker, nootmuskaatsnuifje, boter, olijfolie, peper en zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2020
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Gevulde aardappel

INGREDIENTEN

- 4 aardappelen, - 1 grote witte zoete ui, - 4 sneetjes gerookte zalm, - viseitjes (kaviaar of zwarte lompviseitjes), - margarine, - peterselie, - bieslook,

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde aardappel

Echt iets voor 4 fijnproevers! kleine aardappelen kunnen als borrelhapje geserveerd worden

INGREDIENTEN

4 aardappelen (of 8 kleine aardappelen of 16 zeer kleine aardappelen), 1 grote witte zoete ui, 4 sneetjes gerookte zalm, viseitjes (kaviaar, zwarte lompviseitjes, zalmeitjes of foreleitjes), boter

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde aardappel

Een lekker voorgerecht uit de oven deze gevulde aardappel met ui en gerookte zalm

INGREDIENTEN

- 4 aardappelen, - 1 grote witte zoete ui, - 4 sneetjes gerookte zalm, - viseitjes (kaviaar of zwarte lompviseitjes), - Solo Margarine, - peterselie, - bieslook, , , , , , ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde aardappel.

Dit gerecht is echt iets voor fijnproevers.

INGREDIENTEN

- 4 aardappelen, - 1 grote witte zoete ui, - 4 sneetjes gerookte zalm, - viseitjes (kaviaar of zwarte lompviseitjes), - boter, - peterselie, - bieslook.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zoete aardappelcake

INGREDIENTEN

*2 grote zoete oranje aardappels, *4 eieren, *150 gram losse lichtbruine suiker, *? theelepel gemalen kaneel, *? theelepel nootmuskaat, *1 mespuntje kruidnagel, *? theelepel piment, *250 ml. melk, *poedersuiker

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gevulde aardappel

Prima gevulde aardappeltjes uit de oven , gegarneerd met gerookte zalm

INGREDIENTEN

-4 aardappelen, - 1 grote witte zoete ui, - 4 sneetjes gerookte zalm, - viseitjes (kaviaar of zwarte lompviseitjes), - Margarine, - peterselie, - bieslook, , , , , , , ,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zoete aardappelstamppot met spinazie en chorizo

Maak zelf de lekkerste stamppot met dit recept voor een zoete aardappelstamppot met spinazie en chorizo. Serveer de stamppot met een glas Merlot van Barton & Guestier .

INGREDIENTEN

1,5 kg zoete aardappel, 100 ml crème fraîche, versgemalen peper en zout, 1 witte ui, in halve ringen gesneden, 600 g verse spinazie, 300 g chorizo in blokjes, 1 fles B&G Merlot

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoete aardappelsoep met feta

Zoete aardappel heeft een mooie oranje kleur en heeft een zoete, aromatische smaak. De ongewone combinatie met de zoute feta geeft een perfecte balans in smaak. Exotisch, verassend en feestelijk. In 35 minuten op tafel bovendien! Uit een Zweedse krant.

INGREDIENTEN

* 700g zoete aardappel, * 1 el olijfolie, * 2-4 tenen knoflook (= ongeveer een halve knoflook), * 1 tl gedroogde basilicum, * zoutkristallen, * versgemalen zwarte peper, * 1 liter (kippe)bouillon, * 150 g feta, * 2 el geroosterde pompoenpitten ter decoratie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2006
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste zoete aardappel puree recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top