Spareribs
Grillen op bbq of in oven.
Ingrediënten 2 personen
1kg spareribs, met zo min mogelijk vet, 1 kopje ketjap manis, 1 kopje tomatenketchup, 5 el currysaus, 5 el zoete chilisaus, 2 el honing, 2 el limoensap, 5 tenen knoflook, 2cm geraspte gember, 2 el sambal badjak, zout naar smaakVoorbereiding
Een marinade maken van bovenstaande ingredienten en hiermee het vlees goed insmeren. Het geheel een nacht in de marinade laten staan (in de koelkast)
Bereidingswijze
De spareribs in een platte ovenschaal zetten, goed bestrijken met de marinade en de oven voorverwarmen op 175C. De spareribs in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Regelmatig keren en dan bestrijken met de marinade die nog over is. Dit gerecht is ook geschikt voor de bbq, maar kook dan eerst de spareribs voor, eer je ze in de marinade zet.