Kong na mool moo chim
Korea; taugesalade
Ingrediënten
225 gr. tauge1 eetl. lichte sojasaus2 eetl. sesamolie1 eetl. chilipoeder, 2 theel. zout1/2 theel. geperste knoflooksesamzaadjes2 1/2 dl. water1 theel. , zout om in te koken1 lente-uitje, gesnipperdVoorbereiding
Was de tauge, verwijder de vliesjes.Doe het in een pan, voeg het water en de theelepel zout toe en kook het in 15 a 20 minuten zacht.Dek de pan af met een deksel tijdens het koken en open de deksel niet !Giet de tauge af, laat het goed uitlekken en knijp het voorzichtig een beetje uit.
Bereidingswijze
Doe de tauge in een schaal.Voeg de sojasaus, sesamolie, chilipoeder, zout, knoflook en sesamzaadjes toe.Meng alles goed door elkaar.Het makkelijkste gaat dat met de hand.