Rendang uit de slowcooker
Dit recept bevalt ons prima en sinds ik een slowcooker heb nog meer, geen omkijken meer naar.het originele recept heb ik wat aangepast naar eigen smaak. Ook bak ik het vlees,uien en de kruiden niet meer altijd aan maar gooi alles zo in de slowcooker.Ik zet de slowcooker op high en leg onderop de kruiden. ondertussen sniper ik het ui en snijd het vlees. alles erin doorhusselen , deksel erop en 1 uur op high en 7 uur op low
Ingrediënten 6 personen
1 kilo rundvlees (sukadelappen, doorregen lappen of magere of allebei), Wokolie / Rijstolie, 1 volle theelepel sambal badjak2 kleine pepertjes (zonder zaadjes of met voor extra pit), 1 grote ui grof gesnipperd, 3 tenen knoflook geperst, 2 tl Koenjit (kurkuma), 2 tl Laos (gemalen gelangawortel), 2 tl Djahé (gemberpoeder), 2 tl Ketoembar (gemalen koreanderzaad), 2 tl Sereh (gemalen citroengras), 2 tl Zwarte of witte peper, 3 tl (met kop erop) bruine of rietsuiker, 2 bouillonblokjes (rundvlees), 2 el droge kokos, blikje kokosmelk of blok santen+scheutje water, voor ieder persoon 1 ei, , sperziebonen of kouseband , chilisaus, geraspte kokosBereidingswijze
Slowcooker op highAlle kruiden en droge ingrediënten in de slowcooker, dan kunnen de kruiden al lekker geurenRundvlees in blokjes snijden.Ui snipperenAlle vlees en ui in de slowcooker, scheutje kokosmelk of het santen blok met een scheutje water. Doorroeren en alles in de slow cooker doenOp het eind, of halverwege de tijd, door roeren en op low laten pruttelen totdat het gaar is (6-8 uur). Af en toe proeven en water, kruiden e.d. naar smaak toevoegen. Er moet een romige jus ontstaan. Ik doe ook wel eens alles in de slow cooker zonder het aan te braden, ik merk niet veel verschil maar dat is persoonlijk.Serveren met witte (kleef)rijst en een beetje atjar, komkommersalade en sperzieboontjes met kokos en chilisaus en kroepoek.Ook lekker om een paar hard gekookte eieren als laatste toe te voegen bij de rendang, zodat de smaak heerlijk kan intrekken!Sperziebonen met wat chilisaus en kokos