Sweet potato fries met chimichurry mayo
Sweet potato fries zijn helemaal hot! De combinatie van zoetige frietjes met de chimichurry mayo met een kick is heerlijk. De sweet potato fries bak je natuurlijk zelf thuis met Diamant frituurolie! Dit gerecht is erg leuk voor Koningsdag, de sweet oranje potato fries doen je denken aan Nederland en de mayonaise met een kick zijn de Argentijnse invloeden van Maxima.
Ingrediënten 4 personen
Voor de frietjes:, 4 grote zoete aardappelen , Diamant Frituurolie Verse Friet, 2 tl paprikapoeder, 1 tl komijnzaadpoeder, 1 tl uienpoeder, 2 tl zout, 5 el maïzena, 4 el water , , Voor de mayonaise:, 4 el mayonaise, 3 g platte peterselie, fijn gesneden, 2 g koriander, fijn gesneden, 1 tl rode peper flakes, 1 tl zoete paprikapoeder, 1 knoflookteen, fijn gesnedenBereidingswijze
1. Verwarm de frituurolie in een pan met dikke bodem of friteuse op 175 graden. 2. Was en schil de aardappelen. Snijd ze in plakken van 1,5 cm dik. En vervolgens in repen. 3. Meng de maïzena met het water en dompel hier de frites in. Laat ze uitlekken op een rooster. 4. Bak de friet in 6-8 minuten geelgoud in de frituurolie. 5. Maak ondertussen de chimichurri mayo. Meng de mayonaise met de peterselie, koriander, rode peper, zoete paprikapoeder en knoflook in een schaaltje. 6. Haal de friet uit de frituurolie, laat uitlekken op keukenpapier. Meng de paprikapoeder, komijnzaadpoeder, uienpoeder en zout in een kommetje en strooi over de frites. Serveer met de chimichurri mayo.