Kiptajine met zoete aardappelen, courgettes,rozijnen en aman
Een heerlijk tajinegerecht met weer die verrukkelijke mix van zoet en hartig......
Ingrediënten
3 of 4 kippenpoten;, 1 grote ui;, 3 zoete aardappelen;, 2 courgettes;, 1 handje rozijnen;, 1 handje witte amandelen;, 1 groentenbouillonblokje;, 1 koffielepel "ras el hanout" (mar.kruidenmengsel;marokkaanse winkel);, 1 koffielepel kurkuma;, zout en peper naar smaak;, olijfolie.Voorbereiding
Verhit een scheut olijfolie in een tajine of in een kookpan en braad daar de kippenpoten om en om in aan tot ze lekker bruin zijn. Voeg er de fijngehakte ui aan toe en fruit die even mee tot ook dat een kleurtje heeft. Voeg er dan de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappel en courgette en de rozijnen en de amandelen aan toe. Voeg er de specerijen, het verkruimelde groentenbouillonblokje en peper en zout naar smaak aan toe en overgiet alles met een groot glas water.
Bereidingswijze
Breng aan de kook, zet het gas laag en plaats het deksel op de tajine of kookpan. Laat een flink uurtje (2 uur is nog beter) zachtjes stoven. Dien kokendheet op in de tajine of schep de kip op een mooie schaal met daaroverheen en rondom de groenten, de rozijnen, amandelen en de saus. Geef er Marokkaans brood bij en een paar lekkere salades...