Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)
Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.
500 gram rundvlees bv riblappen in stukken peper, zout, laurierblad 1 teen knoflook 100 gram boter 2 kruidnagelen 1 kg uien, gepeld grof gesneden 1 scheut rode wijn 4 eetl zoete ketjap (manis) 1 theel. sambal(of naar smaak) 1-2 eetl tomatenpuree 1 scheutje wijnazijn 1 theel. bruine suiker
Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin. Vervolgens alle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik. Lekker met rijst, kapucijners, zoetzure uitjes en augurken. Maar met aardappelen ook heel lekker
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-09-2011Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Zoete Aardappelen
Zoete aardappelen worden vooral gebruikt in de caribische keuken en zijn lekker bij bijvoorbeeld argentijnse ribeye, gemarineerde karbonades of kip uit de oven.
Olie, 6 zoete aardappelen (witte of oranje), bij voorkeur 1 zoete witte ui en anders een gewone witte,2 teentjes knoflook, 1 zakje cheddarkaas, peper en zeezout.,
- Multi-cultureel
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-1999Multi-cultureel30-60 min.
Vegetarische tajine met pompoen, zoete aardappel en feta
Heerlijk gerecht in de tajine. Kan ook gewoon in een braadpan klaargemaakt worden.
Half blok feta, 2 zoete aardappelen (die met oranje vruchtvlees zijn het zoetst), 1 kleine winterwortel, butternut squash (ik vond hele kleintjes bij de turk, anders gewoon de helft van een grote ofzo), twee grote tomaten, wat gedroogde abrikozen of ander tuttifrutti fruit, half (tuinkruiden-)bouillonblokje, 1 eetlepel Ras en Hanout (Marokkaans specerijnmengsel), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 2 flinke tenen knoflook. Eventueel een handje geroosterde sesamzaadjes.,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-09-2006Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak
Marokkaans stoofgerecht uit een taijne
400 g. runderpoulet,of stooflappen, Ras-El-Hanout*, zout, peper, olijfolie, 2 rode uien, 3 tomaten, 1 blik. tomatenblokjes met sap, 1 rode peper, 3 knoflooktenen, paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes, 2 pastinaken, 1 winterwortel, 1/2 groene paprika, 1 gele paprika, 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden, 1/2 pot groene olijven, 1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-01-2011Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry
1 eetl. zonnebloemolie, 2 theel. milde curry pasta, 2 grote kipfilets, in reepjes, 2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes, 4 eetl. rode linzen, 300 ml kippebouillon, 400 ml kokosmelk, 175 gr doperwtjes
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-200920-30 min.
zoete aardappelen
Lekker zoet en niet voor een diet
4 Grote zoete aardappelen,150gram roomboter,halve theelepel zout,1 grote kop bruine siuker,1 theelepel kaneel.
- Afrikaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-03-2002Afrikaans Bijgerecht20-30 min.
Zoete gepofte aardappel
Zoete gepofte aardappel uit Amerika.De zoete aardappel, of de sweet patato, is een aan de buitenkant rode aardappel en aan de binnenkant oranje aardappel. Het is een typisch Amerikaans gerecht. De aardappel is bij speciaalzaken te verkrijgen.
*2 grote zoete aardappelen *vier eetlepels roomboter *2 eetlepels basterd suiker *1 theelepel kaneelpoeder
- Amerikaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2003Amerikaans Bijgerecht60-120 min.
Kiptajine met zoete aardappelen, courgettes,rozijnen en aman
Een heerlijk tajinegerecht met weer die verrukkelijke mix van zoet en hartig......
3 of 4 kippenpoten;, 1 grote ui;, 3 zoete aardappelen;, 2 courgettes;, 1 handje rozijnen;, 1 handje witte amandelen;, 1 groentenbouillonblokje;, 1 koffielepel "ras el hanout" (mar.kruidenmengsel;marokkaanse winkel);, 1 koffielepel kurkuma;, zout en peper naar smaak;, olijfolie.
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-01-2010Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Ovenschotel met zoete aardappelen
Pittige ovenschotel met zoete aardappel en kaas.
750 g zoete aardappelen, 200 g geraspte pittige kaas, 1 el suiker, 2 dl melk, 30 g boter, zout, peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-1999Hoofdgerecht20-30 min.
Grandioze lekkere runder herfst stoofpot
Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.
1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.
- Afrikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op17-09-2012Afrikaans> 120 min.
- Eigen recept
Ovenschotel van zoete aardappelen
Een ovenschotel van zoete aardappelen. Geïnspireerd op een gerecht van "de makkelijke maaltijd" van rudolph van Veen.
Voor de aardappelen:, 800gr zoete aardappelen, 1 ui, 1 knoflookteen, 1 el gedroogde italiaanse kruiden, 2 tl paprika poeder, olijfolie, , Voor de gehaktballetjes, 250gr gehakt, 2 tl sambal oelek, 1 sjalotje, 1 ei, panneermeel,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-04-2012Nederlands30-60 min.
TAGINE VAN KALKOEN MET ZOETE AARDAPPELEN
Tajinegerecht van kalkoenfilets met een zoet accent van dadels en zoete aardappelen
500 gram kalkoenfilets;, 2 á 3 zoete aardappelen;, 12 dadels zonder pit;, 1 grote ui;, 3 eetlepels gehakte verse koriander;, 3 eetlepels olijfolie;, 1 afgestreken theelepel gemberpoeder, zwarte peper, gemalen komijn en kurkuma;, zout naar smaak.,
- Marokkaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-10-2008Marokkaans60-120 min.
- Eigen recept
Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen
6 geschilde zoete aardappelen en zelfde hoeveelheid pompoen (verkrijgtbaar bij indonesische toko`s), 65 g boter, 4 e bruine suiker, 1 pijpkaneel of 2 stukjes sinaasappelschil, 1/2 t zout
- Afrikaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-10-2008Afrikaans Bijgerecht20-30 min.
Gekaramelliseerde Zoete Aardappelen
Knapperig karamel! Ideaal hefstvoedsel dat goed combineert met bijv. gebraden ham. Uit Roald Dahl's kookboek, die erbij vertelt hoe hij weer van een patholoog te horen kreeg dat de Westindiers die deze in zijn ziekenhuis tegenkwam nooit darmklachten hadden. Allemaal dankzij hun dagelijkse portie zoete aardappel of yam, die vele malen vezelrijker zijn dan de binten en Opperdoezers die wij plachten te eten!
Ca. 7 ons zoete aardappelen - 30 gr. boter - 85 gr. rietsuiker - (cayennepeper naar smaak)
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-09-2004Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
kleine zoete aardappelen
Heerlijk bij allerlei gerechten ipv gewone gekookte aardappelen. Ook lekker met boter, kaneel en suiker......
4 kleine zoete aardappelen
- Amerikaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-2015Amerikaans Bijgerecht30-60 min.
Ovenschotel van Zoete aardappelen (Bataten)
Een ovenschotel van zoete aardappelen met bacon.
4 zoete aardappelen ongeschild (babaten) 4 plakken bacon 3 el boter 2 tl kaneel 1 tl nootmuskaat 1 dl slagroom 0,5 dl melk zout en peper, , ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-01-2003Frans30-60 min.
Pompoenstoof met zoete aardappelen
Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen! We zullen het maar eerlijk bekennen: vegetarisch eten is lang niet altijd een pretje. Maar met deze kleurrijke pompoenstoof, gaat zelfs de meest verstokte vleeseter overstag.
Een kleine pompoen +/- 500 gr, 2 Zoete aardappelen, 2 Blikken tomaten, Groetenbouillontablet, 400 gr spinazie, 2 theelepels komijnzaad, 4 theelepels kerrie, 2 theelepels kaneel, Snuf peper, Snuf zout, Olijfolie, Rijst
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2010Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Zoete aardappelen schotel met kaas
Pittige ovenschotel met zoete aardappel en kaas
750 g zoete aardappelen, 200 g geraspte pittige kaas, 1 el suiker, 2 dl melk, 30 g boter, zout, peper
- Europees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2015Europees Hoofdgerecht20-30 min.
Zoete aardappelen met appel
Smakelijke ovenschotel, heerlijk bij rode kool of rode bietje.
750 g zoete aardappelen, 3 zachtzure appels, 75 g bruine suiker, 60 g boter, zout
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-1999Bijgerecht30-60 min.
Een salade van Rucola en zoete aardappelen
Lekker zomers!! Maar dit is natuurlijk ook perfect als voorgerechtje!!
450 gram zoete aardappelen geschild 200 gram haloumi (schapenkaas) chili olie 200 ram rucola 2 el muntblaadjes 4 sjalotjes fijngesneden DRESSING 1 rood pepertje fijngesneden 2 el sojasaus 2 el limoensap 2 tl bruine suiker.
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-07-2003Frans Voorgerecht10-20 min.
Zoete Aardappelen met Tomaat
Zoete aardappelen zijn veelzijdig en bovendien snel gaar. In deze versie komt de zoete smaak naar voren. De tomaten en het chilipoeder zorgen voor een prettige, iets scherpe tegenhanger.
2 zoete aardappelen, geschild en in plakjes van 1 cm dik gesneden, , 3 tomaten, in dunne plakjes gesneden, , ? theelepel chilipoeder, , olie, , zout, ,
- Afrikaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2004Afrikaans Bijgerecht20-30 min.
Zoete aardappelen met tomaat en prei
Van "moesje2"
250 gr. zoete aardappelen, 1 dikke prei, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 vleestomaten, 1 rode/groene paprika, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. zoete ketjap, zout en peper.,
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-05-2002Bijgerecht0-10 min.
Gepofte zoete aardappelen met geitenkaas
Recept van een kennis
Grote zoete aardappelen, 150 gram geitenkaas, creme fraiche, 2 teentjes knoflook, walnoten, olijfolie, zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-03-2017Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Zoete aardappelen met cognac en rozijnen
Ovenschotel van zoete aardappelen met cognac en rozijnen. Een typisch bijgerecht op Thanksgiving
1/2 cup rozijnen, 1/4 cup cognac, 3 medium zoete aardappelen, 2/3 cup bruine suiker, 1/2 theelepel kaneel, 3 eetlepels water, 1/4 cup boter,
- Amerikaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-04-2001Amerikaans Bijgerecht60-120 min.
stamppot zoete aardappelen
Dit is een heerlijk stappotje bij de winterdag
3 dikke zoete aardappelen, 100 gr rucola, 200 gr champignons, 50 gr magere spekreepjes, 2 speklappen, rookworstje
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-12-2016Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
SALADE VAN ZOETE AARDAPPELEN MET KNOFLOOKMAYONAISE
Bijgerecht
8 eetlepels mayonaise, 2 teentjes uitgeperste knoflook, 2 eetlepels azijn, 3 eetlepels fijngehakte peterselie en 1/2 theelepel fijngehakte rode peper
- Antiliaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-07-2003Antiliaans10-20 min.
Caribische pikante zoete aardappelen
Deze gepureerde zoete aardappelen zijn heerlijk ; zo hebt U ze nog nooit gegeten
-2,5 cm pijpkaneel, -1/2 th lepel zwarte peperkorrels, -3 zoete aardappelen (geschild en in blokjes), -2 eetlepels melk, -2 eetlepels boter, -1/2 th lepel nootmuskaat, -1/2 th lepel vanille essence, -rasp van 1 sinaasappel, -zout naar smaak, -1 dessertlepel bruine suiker
- Amerikaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-07-2002Amerikaans Bijgerecht20-30 min.
Zoete aardappelen met komkommer
Complete ovenmaaltijd zonder vlees.
750 g zoete aardappelen, 2 komkommers, 3 uien, boter, 3 eieren, klein bekertje creme fraiche, zout, peper
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-199930-60 min.
gebakken zoete aardappelen
Een lekker bijgerecht is weer eens wat anders
1/2 kilo zoete aardappelen, 2 dl gesmolten Javaanse suiker, olie, Voor de gesmolten javaanse suiker:, 250 gram Javaanse suiker, 2 dl water
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-05-1999Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
Samosas met zoete aardappelen en sperzieboontjes
Een vegetarische tussendoortje of lekker als lunch gerecht met een frisse salade erbij.
VOOR VULLING:, 1/2 ui fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1 e olie, 1/2 t verse geraspte gember, 1/4 t geelwortel (kurkuma), 1/2 t gemalen komijn, 1 t gemalen koriander, 1/4 t mosterdpoeder, 1 middelgrote zoete aardappel, gekookt en in kleine blokjes gesneden, 100 g sperzieboontjes, in kleine stukjes gesneden, 2 e groentebouillon, zout, peper, , VOOR DEEG: , 300g bloem, 75 g zachte boter, 1/2 t zout, 100 ml lauw warme water (kan meer of minder zijn), frituurvet
- Indiaas
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-02-2009Indiaas0-10 min.
Lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven
Lekker hoor, boterzacht gestoofd lamsvlees met de aparte smaak van zoete aardappelen....
Dit heb je nodig:, , 700 gram lamsschouder;, 1 fijngehakte ui;, 2 fijngehakte tenen knoflook;, 1 koffielepel kurkuma;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 kaneelstokje;, zout en (cayenne-)peper naar smaak;, 1 laurierblaadje;, 600 gram zoete aardappelen;, 1 handje groene of zwarte olijven;, Fijngehakte verse koriander.
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-08-2013Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Runderlende met chimichurri en zoete aardappelen
Chimichurri-saus wordt in Argentinie bij alle soorten gegrild vlees gegeten, maar smaakt ook heerlijk bij gepofte aardappelen. van "moesje2"
4 entrecotes, peper en zout, voor de chimichurri:, 6 tenen knoflook, 3laurierblaadjes, 2 spaanse pepers zonder zaadjes, zout, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje oregano, 1/2 deciliter witte azijn, 1 deciliter olijfolie, , , voor de zoete aardappelen, 4 zoete aardappelen, olie om te frituren, zout,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-2003Argentijns Hoofdgerecht10-20 min.
Zoete aardappelen met avocado
Zoete aardappelen met romig-pittige vulling.
4 grote zoete aardappelen (250 g per stuk), 2 rijpe avocado's, 1/2 limoen, 2 teentjes knoflook, 1 grote vleestomaat, 1 bosje lente-uitjes, 2 el zure room, zout, peper
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-10-1999Hoofdgerecht60-120 min.
gecaramelliseerde zoete aardappelen
Makkelijk en lekker bij kip, kalkoen, ham. Uit het kookboek van Roald Dahl
7 ons zoete aardappels, , 30 g boter, , 85 g rietsuiker,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-12-2001Bijgerecht20-30 min.
Zoete aardappelen met Gorgonzolasaus
Bijzonder lekkere combinatie
-600 g zoete aardappelen, -200 g Gorgonzola kaas, -1 1/2 dl slagroom, -1 eierdooier, -olijfolie, -2 eetlepels peterselie, -8 eieren, -1 teen knoflook, -boter, zout, peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-2003Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Taart van zoete aardappelen en salie
Is wat anders dan anders om gewoon met aardappelen op tafel te komen. Absoluut niet te veel werk en een TOPPIE resultaat
250 gram kruimeldeeg (of bladerdeeg) 750 gram zoete aardappelen 1 bekertje zure room 3 eieren 2 el gehakte salie 1 el honing 2 tl gemalen komijn 1 tl geraspte nootmuskaat zwarte peper salie blaadjes.
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2003Frans Bijgerecht30-60 min.
Zoete aardappelen met kaneelboter
Deze aardappelen passen uitstekend bij geroosterd gevogelte, eendenborst en gegrilde scampi's en is een bijzonder bijgerecht voor bij de BBQ
4 zoete aardappelen, 4 eetl. olijfolie, 2 koffiel. rozemarijn (gedroogd), , Voor de kaneelboter:, , 150 g boter (echte boter op kamertemperatuur), 0.5 plantje bieslook (vers), 0.5 tl. kaneel, peper en zout
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-08-2016Belgisch Bijgerecht30-60 min.
Zoete aardappelen dessert
Japanese Cooking - Gail Weinshel Katz 4 personen Van : "Yvonne"
750 gram zoete aardappelen, olie, 4 eetlepels water, 1 eetlepels sojasaus, 125 milliliter suiker, 4 eetlepels sesamzaad; licht geroosterd, ,
- Japans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2003Japans Nagerecht20-30 min.
Rundvleestajine met pompoen en zoete aardappelen
Een lekkere, niet al te moeilijk te maken rundvleestajine; heb je geen tajine dan kan je ook in een gewone kookpan/hapjespan bereiden.
1 flespompoen, geschild, pitjes er uit en in stukken;, 2 zoete aardappelen (met samen ongeveer hetzelfde, gewicht als de pompoenstukken) geschild en in stukken;, 2 vastkokende aardappelen, geschilde en in stukken;, 300 gram rundvlees (kalfsvlees mag ook);, 3 eetlepels olijfolie;, 1 ui;, 1 teen knoflook;, 1 kaneelstokje;, 1 koffielepel venkel- of anijspoeder;, zout enpepernaar smaak;, 250 ml. water.
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-03-2014Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Gecaramelliseerde zoete aardappelen
4 Personen van "moesje2"
Ca. 7 ons zoete aardappels, 30 gr boter, 85 gr rietsuiker,
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-05-2002Bijgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Kippensoep met komijn en zoete aardappelen
Een heerlijke soep om met de hele familie van te genieten! Ik doe de hoeveelheden er niet bij, zodat er lekker op gevoel kan worden gekookt.
, kip, wortelen, zoete aardappelen, aardappelen, prei, ui, knoflook, komijn (djintan), koriander (ketoembar), kurkuma (koenjit), sambal oelek, bouillonblokjes, water,
- > 120 min.
- Geplaatst op23-12-2012> 120 min.