1. Home
  2. Recepten
  3. Zoete Paprika

Zoete paprika recepten (1.116)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pompoensoep met geroosterde knoflook

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje 5 el. olijfolie 2 takjes tijm 1 pompoen 2 uien, gesnipperde 1 tl. koriander, gemalen 1.2 l. boullion, Kip 3 el. oregano, verse, fijngehakte Peper, zwarte, gemalen Zeezout 4 tomaten 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan 3 el. olijfolie, extra vergine 1 el. balsamicoazijn

Bereidingswijze

BEREIDING 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en giet de helft van de olijfolie erover. Voeg de tijm toe en vouw de folie om de bollen. Leg het pakketje met de pompoen op een bakplaat en bestrijk de pompoen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten, paprika en rode peper voor de salsa toe. 2. Rooster de groenten 25 minuten en neem de tomaten, paprika en rode peper uit de oven. Verlaag de temperatuur to 190 graden en rooster pompoen en knoflook nog 20-25 minuten tot de knoflook zacht is geworden. 3. Verhit de rest van de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de koriander ca. 10 minuten of tot ze zacht zijn geworden. 4. Verwijder het vel van de paprika en rode peper en pureer ze met de tomaten en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of blender. Roer de azijn erdoor en breng de salsa op smaak. Voeg desgewenst nog wat olie toe. 5. Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de uien. Schep het vrchtvlees van de pompoen uit de schil en doe het in de pan. Voeg de bouillon, een halve theelepel zout en flink wat peper toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zacht koken. 6. Voeg de helft van de oregano toe en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep, zonodig in porties, in een keukenmachine of blender tot een romige soep. U kunt de soep ook door een fijne zeef drukken. 7. Verwarm de soep weer in een schone pan, maar laat hem niet meer koken. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen. Voeg wat tomatensalsa toe en strooi de rest van de oregano erover. Serveer meteen.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

Marokkaans stoofgerecht uit een taijne

INGREDIENTEN

400 g. runderpoulet,of stooflappen, Ras-El-Hanout*, zout, peper, olijfolie, 2 rode uien, 3 tomaten, 1 blik. tomatenblokjes met sap, 1 rode peper, 3 knoflooktenen, paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes, 2 pastinaken, 1 winterwortel, 1/2 groene paprika, 1 gele paprika, 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden, 1/2 pot groene olijven, 1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Paella

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittig roergebakken varkensvlees met paprika en prei

Pittig wokgerecht met varkensvleesreepjes en groenten. Heerlijk met rijst.

INGREDIENTEN

400 gram hamlappen, 1 rode paprika, 1 prei, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels Chinese sojasaus, 1 eetlepel fijngesneden gekonfijte gember, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels zoete chilisaus, ( eventueel nog 1 theelepel sambal), 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse nasi

Lekkere zoete nasi. Ingreienten zijn bij een toko te koop.

INGREDIENTEN

500 gr rijst., 250 gr kipfilet., 1 ui., 2 teentjes knoflook., 1 rode paprika., 1 prei., 2 daon salam bladjes., 2 stukjes laos van 1 cm., 2 eetlepels zoute ketjap., veel zoete ketjap., selderie., 2 eieren., margerine., 4 eetlepels olie., 2 maggiblokjes.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2008
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige tomaten/paprika soep

Een verse tomatensoep, met een zoete en pittige smaak. Het is een vegetarisch recept maar als je een echte carnivoor bent kan je natuurlijk vlees toevoegen!

INGREDIENTEN

, 10 trostomaten, 2 rode paprika`s, 2 uien, 1 teen knoflook, 1liter water, 2 tl tuinkruiden bouillon, 3/4 tl cayennepoeder, 1 tl paprikapoeder, 3 tl kruiden voor brushetta (plaatje), 1 el oregano, peper, zout, 2 laurierbladeren, 1tl gemberolie, 2 el olijfolie, 2 el kookroom,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Sla met zoete paprika

Een snel en simpel tussendoortje, gemaakt binnen 1 minuut (als je de twee ingrediënten hebt dan)

INGREDIENTEN

- een krop ijsbergsla, - zoete paprika

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes

Snel op tafel

INGREDIENTEN

400 g varkenshaas, 4 el Wok Marinade, 600 g sperziebonen, 400 g witte rijst, 1 rode paprika, Wok Olie, Conimex Woksaus Zoete Soja

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes

INGREDIENTEN

400 gram varkenshaas, 4 el Conimex Ketjap Marinade, 600 gram sperziebonen, 400 gram witte rijst, 1 rode paprika, Conimex Wok Olie, Conimex Woksaus Zoete Soja

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoete paprika met pikante suas

Lekker wat anders

INGREDIENTEN

200 g (Kalfs of runder of lams) Gehakt; 2 zoete paprikas; ui;knoflook;Mexicaanse kruiden;peper;wilde en witte rijst

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2006
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde zoete paprika met

Deze gevulde zoete paprika met heek of jonge kabeljauw is een feestlijk voorgerecht.Echt geweldig !!

INGREDIENTEN

500 gr heek of kabeljauw, 500 gr pureeaardappelen, 1/2 tl komijn, 4 tl Spaanse paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 3 el gehakte koriander, 2 teentjes knoflook, grove zwarte peper, 3dl olijfolie van goede kwaliteit, 1/8 l room, 2 el bieslook, gesneden en 8 hele sprieten, 8 pimientos del piquillo: uit Navarra afkomstige zoete paprikas, die op, open vuren worden geroosterd;, ze zijn in blikjes en potjes te koop bij de, delicatessenzaak.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zoete paprika recepten
  • Eigen recept

Zoete paprika met Philadelphia

INGREDIENTEN

Zoete puntpaprika (C1000: langwerpige smalle paprika`s, verpakt per 2), Philadelphia (met kruiden, bijvoorbeeld bieslook)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2009
  •  
  •  0-10 min.

Zoete pasta met paprika

Ook te nuttigen als een licht hoofdgerecht (375 kcal.)

INGREDIENTEN

350 gram pasta naar keuze, 2 el. olijfolie, 1 grote ui, grof gehakt, 375 gram (blik) zoete minipaprika's of paprikareepjes, 85 gram rucola of waterkers, grof gesneden, peper en zout

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Pijlinktvis Met Zoete Paprika

INGREDIENTEN

400 gr schoongemaakte Noorse pijlinktvis, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 rode paprika's, ? 100 gr peultjes, een klein scheutje dikke zoete ketjap, een klein scheutje worcestershiresaus, een klein scheutje nam pla (zoute vissaus), 3 eetlepels olijfolie, versgemalen peper,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ge­le pa­pri­ka met zoe­te no­ten­vul­ling

Super lekkere ovenschotel met gele paprika's gevuld met noten , rijst, rozijnen......en een heerlijk tomaatsausje

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 tenen knoflook (fijngehakt), 200 g zilvervliesrijst, 2 el Italiaanse kruiden, 500 ml groentebouillon (van tablet), 4 gele paprika's, 1¼ bakje hazelnoten (a 95 g), 50 g rozijnen, 2 bosuitjes ((zakje 3 stuks), in ringetjes), 400 ml gezeefde tomaten,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2018
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse schotel met nachos en zoete paprika

Altijd op zoek naar recepten die door onze pubers goed gegeten worden. Dit is er één!  

INGREDIENTEN

- 1 zak tortillachips (200 gr), - 300 gram rundergehakt, - 2 uien, - 4 zoete puntpaprika`s, - 1 half blik tomatenblokjes, - 1 blik mais, - 150 ml salsasaus, - 4 tenen knoflook, - Paprika-, chili-, kerriepoeder, zout en cayennepeper (naar smaak), - 200 gram geraspte kaas

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

De zoete aardappel is een erg lekker alternatief op onze 'gewone' aardappel en bovendien nog gezonder ook. Deze ovenschotel is een heerlijk bijgerecht bij zowel vlees als visgerechten, en in een handomdraai gemaakt. Gaat alleen in de oven en hoeft niet voorgekookt te worden dus weinig afwas Welke geraspte kaas je gebruikt is een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Ik had oude Goudse, maar een mildere jong belegen of een pittige geitenkaas is ook heel goed mogelijk.

INGREDIENTEN

- 1 kg zoete aardappelen, - 250 gram champignons, - 1 rode (punt)paprika, - 1 bakje zongedroogde tomaatjes (op olie), - 3 lente uitjes, - 250 ml kookroom, - 200 geraspte kaas (welke je zelf lekker vind), - oregano, tijm, - zout, peper,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2017
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traybake van zoete aardappel, broccoli en paprika

Deze traybake werd vroeger gewoon 'old school' een ovenschotel genoemd. Tijden veranderen dus benamingen ook. Maakt ook niet uit en hoe je het ook noemt het is gewoon lekker en makkelijk want de oven doet het werk. Bovendien is dit zo na die feestdagen ook wel erg slank en gezond want er komt geen kaas of room aan te pas. Lekker bij elk stukje vlees of vis.  

INGREDIENTEN

- 2 flinke zoete aardappels, - 1 struik broccoli, - 2 puntpaprika's, - 1 grote ui, - 2 tenen knoflook, - enkele takjes tijm, - enkele takjes rozemarijn, - peper en zout, - olijfolie

  • Slanke keuken
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2019
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

kip met paprika in zoete saus

INGREDIENTEN

1/2 groene paprika, in dunne reepjes, 1/2 rode paprika, in dunne reepjes, 100 gr. kipfilet, in reepjes, 1 bosui, in stukjes, 1 el. honing, 2 el. sherry, 2 el. sojasaus, gemberpoeder, ketoembar

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Gevulde paprika met zoete aardappel en ei

Gevulde paprika's zijn altijd top, en zeker als ze gevuld zijn met zoete aardappel en een eitje. Serveer met groene asperges om in het eitje te doppen.

INGREDIENTEN

4 rode paprika's, 3 zoete aardappelen, 1 ui, 1 teentje look, bladpeterseliehandje, 200 g groene mini-asperges, 4 eieren, 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl chilivlokken, 1 tl kurkuma, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoete paprika met zalm / kabeljauw en garnaaltjes

Voorgerecht van Inge.

INGREDIENTEN

- rucola (50 gram), - verse roomkaas (100 gram), - slagroom (75 ml), - olijfolie (1 eetlepel), - dille (2 eetlepels), - citroen (0.5 ), - hollandse garnalen (100 gram), - kabeljauwfilet (150 gram), - verse zalmfilet (100 gram), - zoete puntpaprika's (4 )

  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2018
  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zoete mais en rode paprika met halvanaise

Dit recept is bedoeld voor twee personen. je kunt eenvoudig hoeveelheden halveren of verdubbelen al naar gelang dat nodig is.

INGREDIENTEN

1 groot blik mais, 1 middelgrote rode paprika, 1 kleine ui, 2 thee halvanaise, cayennepeper,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Soep van rode paprika en zoete aardappelen

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, gepeld, 2 rode paprika`s, in vieren, 1 bataat, in de lengte in vieren gedeeld, 2 middelgrote wortels, geschild, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, gepeld, 1 groentebouillontablet of meer, 900 mililiter kokend water, peper, verse basilicumblaadjes, als garnering,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2009
  •  
  •  30-60 min.

Spaans gevulde zoete aardappel

Lang leve de zoete aardappel!

INGREDIENTEN

4 grote zoete aardappels, ongeschild, 1 rode paprika, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd, 300 gram chorizo, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden, 4 tenen knoflook, ongepeld, 160 ml zure room, sap van een 1/2 citroen, 1 rode ui, fijngesneden, 1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden, 1 tl gerookt paprikapoeder

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2016
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pompoensoepje van de Zwethheul

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd.

INGREDIENTEN

1/4 oranje vleespompoen (Butternut squash, ca. 500 g), 1 gesnipperde ui, 1/2 teentje knoflook, 1/2 paprika, 1 el (milde of zoete) paprikapoeder, 1 takje tijm, snuf kaneel, 3 laurierbladeren, olijfolie/boter, 1 liter kippenbouillon, 1/2 liter room (met de helft hiervan is de soep romig en minder machtig), Garnituur:, filodeeg, geraspte kaas, gedroogde kruiden, pompoenpitten*, pompoenpitolie*, stukje courgette[, * Verkrijgbaar bij Oil & Vinegar en biologische winkels.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Groentenschotel met zoete aardappel

De zoete aardappel geeft een aparte smaak aan dit groentengerecht.

INGREDIENTEN

300 g zoete aardappel, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 vleestomaten, 2 rode paprika's, 1 prei, 1 el olie, 1 el zoete ketjap, zout, peper, 1 tablet voor kippenbouillon

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gepofte zoete aardappel met kip en paprika van Project Gezond

Dit gerecht heeft even wat tijd nodig, althans de zoete aardappelen dan wel te verstaan. Ik heb de kleinste exemplaren in het vak uitgekozen en die wogen maar liefst 250 gram per stuk. Ik heb ze 65 minuten in de oven laten staan en dat was perfect. https://www.projectgezond.nl/ Deze maaltijd heeft een Kcal waarde van 505 en dat is niet veel voor een volledig warm hoofdgerecht. En de smaak....... die is raak..

INGREDIENTEN

500 gr zoete aardappels, 200 gram kipfilet, 1 rode paprika in blokjes, 1 gele paprika in blokjes, 1 ui gesnipperd, 2 teen knoflook gesnipperd, 30 gr tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, peper en zout naar smaak, 100 gr Griekse yoghurt, paar takjes bladpeterselie gesnipperd

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2019
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zoete chilisaus/jam/gelei...

Verslavende hete zoete chili"jam" verrukkelijk; bij koud vlees,kaas, springrolls etc. Voor ca. 6 potten van 2,5 dl. (ook een leuk cadeautje!)

INGREDIENTEN

150 gr. lange rode chilipepers, in vier repen gesneden zonder zaad en zaadlijsten, 150 gr. rode paprika zaad en zaadlijsten verwijderd in stukken, 1 kg. geleisuiker, 6 dl. witte wijn azijn.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2009
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Sap van oranje paprika, zoete aardappel, appel en gember

Met dit lekkere sapje is het nog makkelijker om je dagelijkse dosis groente en fruit binnen te krijgen!

INGREDIENTEN

2 Oranje paprika's, 2 Middelgrote zoete aardappelen, 2 Appels, 4 cm Gember

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gegrilde entrecote met gepofte paprika en beignet van zoete aardappel

Pof de paprika's voor dit gerecht tegelijkertijd met de zoete aardappel. Op het laatste moment hoeft u deze enkel nog maar op te warmen.

INGREDIENTEN

250 g zoete aardappels, 1 bol verse knoflook, 4 takjes tijm, 2 gele paprika's, 4 stronkjes witlof, 1 citroen, 65 g bloem, ½ el bakpoeder, 25 g (ca. ½) ei, 8 plakjes gerookt spek, 200 g vetspek (niervet), 8 takjes peterselie, 2 entrecotes à 250 g, zonnebloemolie, om in te frituren

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Provencaalse zoete aardappelsoep met paprika wortel en rode ui

Omdat mijn eerst gemaakte zoete aardappelsoep met prei zo lekker was wilde ik nog een andere zoete aardappelsoep maken. Bij de supermarkt zag ik pakketjes voor een zoete aardappelsoep en wilde dit eens proberen. Bijna alle ingrediënten zaten erin, maar ik vond toch iets ontbreken en heb er zelf een en ander aan toegevoegd. Zo ontstond deze heerlijke soep. Als de soep is afgekoeld wordt de soep dikker. Voeg dan gewoon wat water toe.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, gepeld, in grove stukken gesneden, 3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 zoete aardappel plm. 300 €" 350 gram, geschild, in stukjes gesneden, 2 winterpenen, schoongemaakt, in stukken gesneden, 1 rode paprika, schoongemaakt in stukken gesneden, 1 liter water of iets meer naar smaak, 2 theelepels Provinciaalse Kruiden, 1 laurierblad, 3 groentebouillontabletten, Mespunt nootmuskaat, Mespunt cayennepeper, Peterselie, ,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2018
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Ki­proer­bak met snij­bo­nen, pa­pri­ka &; zoe­te chi­li­saus

De langwerpige snijboon wok je vanavond met paprika, ui, geraspte gember en mie.

INGREDIENTEN

400 g ongesneden snijbonen, 250 g eiermie, 2 tenen knoflook, 4 cm verse gember, 4 el (arachide)olie, 300 g kipgehakt naturel, 2 rode paprika's, 2 salade-ui, 250 ml zoete chilisaus,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sperziebonen met paprika in pindasaus

Lekker bijgerecht bij Oosterse gerechten. Ik heb dit gemaakt bij een lekkere kerrierijst met gehakt.

INGREDIENTEN

400 gram sperziebonen -, 1 flinke rode paprika -, 1 ui -, 1-2 eetlepels olie -, 2 eetlepels pindakaas met stukjes noot -, 1 eetlepel zoete sojasaus -, 1 theelepel (of meer) sambal -, 2 eetlepels citroensap -, peper en zout

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Escalope Milanese met pesto van zoete paprika en pasta

Een hele leuke variatie om eens schnitzeltjes te maken en met de saus vreselijk lekker. Ik heb het gedaan met duurder, mals, kalfsvlees, maar varkensschnitzels kunnen ook prima. Het gaat hier om die lekkere pestosaus.

INGREDIENTEN

8 kleine kalfsschnitzels, 80 g bloem, gezeefd, 3 eieren, 80 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt, 50 g boter, 0,5 dl olijfolie, 80 g paneermeel, 4 eetlepels gehakte platte peterselie, 300 g lintpasta, , Voor de pesto:, 4 zoete puntpaprika`s, in stukken, 4 teentjes knoflook, gepeld en gesneden, 1 rode peper, zaadjes eruit en in stukken, 2 a 3 dl olijfolie, Zeezout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mediterraanse Mosselen met Chilis, Zoete Paprika en Courgette

Mosselen Natuur aan €23 - de gangbare prijs hier in België? Vergeet het maar! Dit recept is een pak beter, véél goedkoper en makkelijk! Je bereidt dit voor nog geen €5 per persoon.

INGREDIENTEN

2kg Verse Mosselen, 2 Grote Tenen Look, 1 Middelgrote Ui, 1 Grote, Zoete Paprika, 1 Courgette, 8 Tomaten, 1 Koffielepel Tajinne-kruiden, Peper en Zout, 1 eetlepel Sterk Paprikapoeder, Olijfolie, 1 tot 3 Hete Chilis (naar keuze), 500 à 600 gram Gnocchis, Parmesaanse Kaas, 1 Groente- of kippebouillonblokje

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2015
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Broccoli met paprika en rijst in pittige zoete saus

Heerlijk vegetarisch gerecht waar je je vinger bij af likt. Zoete smaak, weinig caloriën, super lekker. Broccoli en paprikas zijn een van de gezondste groentes die er bestaan. Op de juiste manier bereid ook nog eens heel lekker. Door het te wokken blijven de gezonde eigenschappen behouden. Laat een reactie achter als je mijn recept hebt geprobeerd.

INGREDIENTEN

500gr Rijst, 4 paprikas, 2 stronken broccoli, 4 EL arachide olie, 4EL chinese rijstewijn, 4 EL Ketjap Manis. 2 tot 4 teentjes knoflook 2 surinaamse pepers (Voor minder pittig gerecht kan je ook rawits gebruiken).

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoete reepjes varkensvlees met rode paprika en lente-uitjes

Super lekker en super makkelijk gerecht uit Indonesië

INGREDIENTEN

3 el abrikozenconfituur, 1 el sojasaus, 3 el honing, 1 tl sesamolie, 2 tl geraspte verse gember, 1 teentje geraspte knoflook, 1/2 fijngehakte rode chilipeper, 8 varkenslapjes in reepjes, 1 el olijfolie, 1 rode paprika in ringen, 4 lente-uitjes in ringen

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rijst met paksoi, paprika, champignons en zoete knoflook-garnalen

Ik ben geen liefhebber van gewokte gerechten. Maar deze vind ik heerlijk!

INGREDIENTEN

* 300 gr. rijst, * 200 gr. garnalen, * 1 paksoi, * 1 rode paprika, * 250 gr. kastanjechampignons, * 1 rode ui, * 3 tenen knoflook, * 2 el. oestersaus, * 1 el. sojasaus, * 1 tl. rijstazijn, * 1 tl. donkere basterdsuiker, * peper en zout, * wokolie,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoete Kip

Altijd goed

INGREDIENTEN

Kip, wortel, ma?skorrels, groene paprika en zoete ketjap.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

ZOETE AARDAPPEL-PAPRIKASOEP

Heerlijk en gezond soeppie!

INGREDIENTEN

2 middelgrote zoete aardappels (samen ongeveer 1 kg), 2 rode paprika's, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui, 150 ml kokosmelk, 2 blokjes groenten bouillon, 1100 ml water, 2 theelepels chili poeder, Scheutje kokos- of olijfolie (om in te bakken), Voor de garnering:, 1/4 rode paprika, 2 bosuitjes, Bosje koriander, Chili poeder

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2016
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

zoete groentecurry

Milde Curry, TIP: voor deze curry kunt u alle mogelijke groenten gebruiken. Broccoli, courgette, rode paprika of zoete aardappel bijvoorbeeld zijn zeer geschikt.

INGREDIENTEN

2 middelgrote wortels, 1 pastinaak, 1 middelgrote aardappel, 2 el olie, 2 middelgrote uien, gesnipperd, 1 tl gemalen kardemom 1/4 tl gemalen kruidnagel, 1 1/2 tl komijnzaad, 1tl gemalen koriander, 1 tl kurkuma, 1 tl zwart mosterdzaad, 1/2 tl chilipoeder, 2 tl verse gemberwortel, geraspt, 3 1/2 dl groentebouillon, 2 dl abrikozensap, 2 el vruchtenchutney, 1 middelgrote groene paprika, in stukjes van 2 cm, 200 g kleine champignons, 300 g bloemkool, in roosjes, 50 g gemalen amandelen,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste zoete paprika recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top