Pesto vam Zevenblad
Pesto van het ingredient wat de vloek is voor tuinders, maar erg gezond en lekker is. Zevenblad is goed tregen Jicht, wordt in Duitsland Jichtkraut genoemd. Ook bij lichte artrose kan het de pijn verminderen. GEZOND dus!
Ingrediënten
Zevenblad, zoveel als je kunt vinden. Afgewogen evenveel geraspte kaas, oude Hollandse of Parmezaanse, wat je lekker vindt en evenveel noten, Pijnboompitten zijn lekker, maar erg duur, dus het kan ook met bijv. walnoten., Verder knoflook, als je er van houd gewoon veel.En voor het smeuig maken (olijf) olie. Ik gebruik zelf olijfolie en distelolie.Voorbereiding
Zevenblad wassen en van de stelen afhalen, zeker als hij niet zo jong meer is. In groffe stukken snijden en in de keukenmachine zo fijn mogelijk maken. Kaas raspen, noten pellen en fijn malen.
Bereidingswijze
Als het zevenblasd fijn is, de gemalen noten, de kaas en de geperste knoflook toevoegen. Mengen terwijl je veel olie erdoor druppelt. Als je het in potjes of invriesbakjes doet moet het onder de olie staan. In de vriezer kun je het best een tijdje bewaren.