1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Zelfrijzend Bakmeel

Zelfrijzend bakmeel recepten (5.076)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Courgettekoekjes Met Kaas

Pittige courgette koekjes heerlijk met aioli!

INGREDIENTEN

2 courgettes 1 kleine ui 40 gram geraspte oude Gouda kaas 50 gram zelfrijzend bakmeel 3 eetlepels peterselie peper en zout 1 ei 25 gram paneermeel olijfolie

Bereidingswijze

Rasp de schoongemaakte courgettes met een grove rasp. Snipper de ui fijn. Schep de courgette en ui in het midden van een schone theedoek en druk zo veel mogelijk vocht uit de groenten. Doe alles in een kom en meng er de kaas, zelfrijzend bakmeel, peterselie en paneermeel door. Breng het mengsel pittig op smaak met peper en zout en klop er een ei door. Verhit een laagje olie in een hapjespan en schep er bergjes van het courgettemengsel in. Druk ze plat met de bolle kant van een lepel. Bak de koekjes in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2005
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Biscuitdeeg van zelfrijzend bakmeel

Combinatie van verschillende recepten 

INGREDIENTEN

5 grote eieren, 150 gram kristalsuiker, 150 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

INJERA VAN ZELFRIJZEND BAKMEEL

TRADITIONEEL GEGIST BROOD; Voor 6 platte broden. landen : Ethiopie en Eritrea gerechtsoort : brood bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai van "esther"

INGREDIENTEN

150 g zelfrijzend bakmeel, 50 g maismeel, 2? dl lauwwarm water, circa 1? dl sodawater, ,

  • Afrikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

ZELFRIJZEND BAKMEEL zelf maken

INGREDIENTEN

Meel, Bakpoeder (Lidl)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2013
  •  
  •  0-10 min.

Appelbeignets met zelfrijzend bakmeel.

Een oudejaars lekkernij.

INGREDIENTEN

150 gr zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 2 eieren, 1 ? dl melk, 6 appels, 2 eetl witte basterdsuiker, 2 theel kaneel, 1 fles becel-of zonnebloemolie, poedersuiker.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Roti met kip, aardappelen, kousenband en ei

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Populaire bakken recepten

Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

INGREDIENTEN

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *, VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *, BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Basis recept cupcakes

Basis recept met tips voor het maken van cup cakes

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 cupcakes, 125 gram roomboter op kamertemperatuur, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk op kamertemperatuur, 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stroopwafelcake

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel. N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm, 150 gram suiker, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 200 gram stroopwafels in kleine stukjes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Scones van john

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.    

INGREDIENTEN

225 g bloem (patentbloem), OF zelfrijzend bakmeel. 75 g boter (of margarine) plus iets extra om de vormpjes in te vetten., 2 flinke theelepels bakpoeder.(opgehoopt dus), (Bij zelfrijzend bakmeel voeg je 1 opgehoopte theelepel bakpoeder toe)., 40 g (riet)suiker. (je kunt minder gebruiken. miniumum is 25 g), Als extra wat suiker om over de ongebakken scones te strooien. (niet noodzakelijk), Mespunt zout., Ongeveer 150 ml karnemelk (of gewone melk), (Karnemelk laat het deeg beter rijzen, het wordt luchtiger, je proeft het niet.), Heb je geen karnemelk neem dan gewone melk), 1 ei (is lekker maar niet noodzakelijk)

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Engels
  •  20-30 min.
Nieuwste zelfrijzend bakmeel recepten

Mama's appelcake

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje!

INGREDIENTEN

750 gram geschilde goudreinetten (1150 ongeschild), 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram basterdsuiker, 90 gram boter, 2 theelepels bakpoeder, 30-50 gram rozijnen, 3 eieren, 3 zakjes vanillesuiker, Paneermeel voor de vorm

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Bakmeel vervangen door bloem

Handig als je geen bakmeel in huis hebt

INGREDIENTEN

Kun je bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel (en andersom)?, , Het gebeurt iedereen wel eens dat je op het punt staat te gaan bakken en tot de conclusie komt dat je bloem of zelfrijzend bakmeel op is. Bij mij meestal ook een moment dat ik eigenlijk helemaal geen zin heb om naar de supermarkt te gaan om de ontbrekende ingrediënten in te kopen. Goed nieuws, dat is bij het ontbreken van bloem en zelfrijzend bakmeel dus ook niet altijd nodig!, , Zelfrijzend bakmeel vervangen door bloem, , Zelfrijzend bakmeel is niet meer dan bloem met bakpoeder. Als je zelfrijzend bakmeel op is, kun je dus prima bloem gebruiken. Het enige dat je nog hoeft te doen is wat bakpoeder toevoegen., , Zo kun je dus ook heel eenvoudig zelf zelfrijzend bakmeel maken, als de verhouding tussen het bloem en de bakpoeder maar goed is. Je houdt hiervoor de volgende verhouding aan:, , 500 gram bloem + 15 gram (1 zakje) bakpoeder, , Roer de ingrediënten goed door elkaar en zo heb je zelfrijzend bakmeel gemaakt., , Bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel, , Andersom kun je bloem niet zomaar vervangen door zelfrijzend bakmeel. Dat komt door de rijzende werking die het zelfrijzende bakmeel heeft., , Als er in een recept staat dat er naast bloem ook bakpoeder nodig is, kun je het meestal wel vervangen voor zelfrijzend bakmeel. Is er naast de bloem geen bakpoeder nodig? Dan kun je het niet vervangen., , Wanneer je het welk kunt vervangen hou je rekening met het volgende: zelfrijzend bakmeel bestaat voor 3% uit bakpoeder. Dus als je 200 gram bloem nodig hebt met 10 gram bakpoeder kun je aanhouden dat je dit vervang met zelfrijzend bakmeel en 4 gram bakpoeder (3% van 200 is 6 gram, 4 te weinig om aan de 10 gram te komen).

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Appeltaart, Italiaanse versie

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

INGREDIENTEN

150 gram boter, 150 gram suiker, 4 eieren, 500 gram appels, 150 gram zelfrijzend bakmeel, de schil en sap van 1 citroen, snufje zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Heerlijke gevulde speculaas

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald. 

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 2 eetlepels koek en speculaas kruiden (ik heb van Verstegen) je kan uiteraard een ander merk gebruiken), 150 boter in kleine stukjes gesneden., 2 eetlepels melk, 2 eieren., 300 gram amandelspijs (ik heb een pakje van Baukje gebruikt), 1 theelepel geraspte citroenschil., Snufje zout., Bloem om het deeg op uit te rollen., Zakje garneeramandelen.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Scones, lemon curd en clotted cream

Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.

INGREDIENTEN

SCONES (12 stuks):, - 250 gram zelfrijzend bakmeel;, - 4 th. bakpoeder;, - 65 gram koude boter, in blokjes;, - 65 gram witte basterdsuiker;, - mespunt zout;, - 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;, - bloem om het werkblad mee te bestuiven, , LEMON CURD (1 POT), - 2 (onbespoten) citroenen;, - 2 kleine eieren;, - 1 eierdooier;, - 125 gram kristalsuiker;, - 75 gram (ongezouten) roomboter., , CLOTTED CREAM:, - 125 ml. slagroom;, - 250 gram mascarpone;, - 3 zakjes vanillesuiker.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.

Lemon yoghurt cake

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.

INGREDIENTEN

300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Engels
  •  60-120 min.

Pepernoten

Zelf maken, nog lekkerder!

INGREDIENTEN

Dit moet je er voor hebben:, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 100 gr boter, 100 gr bruine basterdsuiker, 1,5 eetl speculaaskruiden, 2 eetl melk, 1/2 theel zout,

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

HerfstCake

Deze cake komt uit life and cooking toen rudolph van veen er nog kookte deze cake heb ik sinds dien in mijn persoonlijke schrift staan en is hier een groot succes dus vandaar dat hij hier ook niet mag ontbreken.lekker bij koffie en thee of warme chocomelk maar zeker niet alleen voor de herfst.

INGREDIENTEN

10 bitterkoekjes, 0.5 dl Amaretto, 150 gram zachte boter, 150 gram bruine basterdsuiker, 3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram gepelde walnoten, poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 peren, zout,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  •  
  •  30-60 min.

Brusselse Wafels

Ze geuren heerlijk naar vanille en je eet ze zo uit de hand, met poedersuiker.

INGREDIENTEN

1 groot ei, 50 g suiker, 1 zakje vanille suiker, 1½ dl melk, 150 g zelfrijzend bakmeel, 50 g boter, gesmolten, olie om in te vetten, poedersuiker om te bestrooien.

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Citroen-yoghurttaartje met appel

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!

INGREDIENTEN

Boter en bloem voor het invetten van de vorm, 7 kleine appels (plm. 850 gram), geraspte schil van 1 citroen, 6 eetlepels citroensap, 150 gram zachte boter, 200 gram suiker, mespunt zout, 2 eieren (M), 300 gram gezeefde bloem, 1/2 zakje gezeefde bakpoeder, (of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel gebruiken), 150 gram volle yoghurt, 2 eetlepels (riet)suiker, poedersuiker om te bestuiven

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2012
  • Duits
  •  60-120 min.

Scones met jam en room (High tea)

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 2.5 tl bakpoeder, 0.5 tl zout, 50 gram boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 el suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, bekertje slagroom, diverse smaken jam, half bakje mascarpone (eventueel),

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Engels
  •  30-60 min.

Eetlepeltaart

Eigen foto .In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken.

INGREDIENTEN

Blikje ananas of 2 stevige appels, boter suiker eieren, zelfrijzend bakmeel, olie, melk, zout

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Speculaas-appeltaart

Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!.

INGREDIENTEN

-1 kg goudreinetten-, -100 gr rozijnen/krenten-, -100 amandelen-, -pakje spijs (baukje)-, -250 gr (room)boter/margarine of, bona bakgraag is ook erg lekker!, -250 gr bruine basterdsuiker, -250 gr zelfrijzend bakmeel, -2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo), -kaneelpoeder, -1 zakje vanillesuiker of enkele druppels, vanille essence, -citroensap, -ca. 2? ei, - 2 el custard, -scheutje melk-wat bloem en vet voor de deegvorm.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocolade-fudge taart

INGREDIENTEN

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder., VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR:, 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

appel-speculaastaart

Lekker met de sinterklaastijd in het vooruitzicht

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram bruine basterdsuiker, 150 gram koude boter, 1 eetlepel speculaaskruiden, 4 stevige appels, 1 zakje amandelschaafsel, 1 pakje amandelspijs(300 gram), 4 eetlepels abrikozenjam of marmelade, snufje zout.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mini nutella cakejes

INGREDIENTEN

2 grote eetlepels Nutella, 1 ei, 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel (of bloem met een mespuntje bakpoeder), Mini muffinvormpjes, Ongeveer 10 gehakte hazelnoten

  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2012
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Pisang Goreng (gebakken banaan)

Indonesisch nagerecht/bijgerecht

INGREDIENTEN

* 100 gr. zelfrijzend bakmeel * 1 dl melk * 1 ei * 1 mespuntje zout * 1 mespuntje djahe * 4 bananen (bij voorkeur niet helemaal rijp) * 1? dl (arachide)olie * 2 eetlepels bruine basterdsuiker

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Frambozencakejes met witte chocolade

Lekker voor een feest of verjaardag zelfgemaakte frambozencakjes

INGREDIENTEN

225 gram Zelfrijzend bakmeel - gezeefd, 200 gram Suiker, 100 gram Witte chocolade - geraspt, 1 zakje Vanillesuiker, 2 stuk Eieren, 200 gram Boter - gesmolten, 1 bakje frambozen,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

Jammer dat je geen geuren met het recept mee kan sturen. Dit is de allerlekkerste ontbijtkoek of peperkoek of kruidkoek of hoe je hem ook mag noemen. het beslag is heel gemakkelijk en hij is snel klaar, hij moet wel 1 uur in de oven.

INGREDIENTEN

250 gr. bruine basterdsuiker, 100 ml. water, 2 eieren, 2 Eetl. speculaaskruiden, 1,5 eetl. honing, 250 gram zelfrijzend bakmeel, beetje boter om de vorm in te vetten,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

roti's

Gevulde Surinaamse pannekoeken

INGREDIENTEN

1 pond zelfrijzend bakmeel, zout, peper, olie, knoflook, massala, boter, 1 pond kousenband, 2 uien, 2 tomaten, 8 stukken kip (en/of 8 eieren) aardappelen.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-1998
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

Heerlijke platte verse naanbroodjes

INGREDIENTEN

350 gram zelfrijzend bakmeel, 350 gram halvolle yoghurt, 1 theelepel bakpoeder, 2 teentjes knoflook, Rozemarijn ( ook lekker met andere gedroogde kruiden, net wat je lekker vind), Zout, Plantaardige olie (zonnebloem/olijf...)

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2014
  •  
  •  60-120 min.

Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

Wilde snel iets lekker bij de koffie hebben. Ik had nog kwetsen (kleine stevige blauwe pruimen ) liggen. Op internet gezocht en dit heerlijke recept gevonden. Smaakte voortreffelijk. Wij hebben de taart lauw gegeten, maar volgens de maker is de taart ook na een paar dagen nog lekker. De taart is ook heel lekker met appelschijfjes.

INGREDIENTEN

Deeg:, 125 g boter + wat boter voor de vorm -, 150 g suiker -, 1 zakje vanillesuiker -, 3 eieren -, 1 theelepeltje gemalen kaneel -, 200 g bloem + wat voor de vorm -, 50 g maïzena -, 2 tl bakpoeder ( je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken dan geen bakpoeder)-, 150 gram kwark -, mespunt zout -, , 500 g pruimen of 4 - 5 appels

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2010
  • Duits
  •  30-60 min.

mudcake

Lekker met veel chocola !

INGREDIENTEN

250 gr. pure chocola,175 gr. zelfrijzend bakmeel,125 gr. boter, mespuntje zout,175 gr. suiker,3.5 dl. melk,30 gr. cacao,2 eieren, slagroom,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  •  
  •  30-60 min.

Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

Ooit in een grijs verleden uit een Engels tijdschrift gescheurd, Super lekkere koekjes en leuk om te maken (ook met kinderen). De koekjes zijn wat zacht van binnen..mmm.. Ik heb deze grote Butterscotch koekjes gisteren (13-11-2010) weer gemaakt en het recept wat veranderd, (bij het vorige recept bleef het "deeg" vaak te droog). Nu dus niet meer. Het werd een lekkere soepele "massa" worden die gemakkelijk te kneden was en de kom nagenoeg "schoon liet". (ik heb vandaag (14-11-2010) nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst)

INGREDIENTEN

150 g zachte roomboter. (of wat meer, de massa moet wat smeuig zijn), 100 g bruine basterdsuiker. 15 ml (1 eetlepel) gewone stroop (of Maple syrup)., 3 verkruimelde Weetabix, (Bij de ontbijtgranen- o.a. A.H.), 150 g zelfrijzend bakmeel.

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

Appeltaart

De enige echte ouderwets lekkere appeltaart

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram witte bastersuiker, 1 mespunt zout, 200 (room)boter uit de koelkast, 1 eetlepel rasp van een citroenschil, 2 zakjes vanillesuiker, 1 losgeroerd ei, 1 kg appelen, liefst goudreinetten, 150 gram rozijnen, citroensap, suiker, 1 theelepel kaneel, paneermeel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Baka bana (gebakken bakbanaan met beslag)

Baka Bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij, die bereid wordt met bakbanaan en geserveerd wordt met echte pindasaus. Elke Surinamer is er dol op en gebruikt die voornamelijk als hapje tussendoor.

INGREDIENTEN

* 60 gram zelfrijzend bakmeel, * 100 ml. ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.), * Faja Lobi Pinda-Satésaus, * olie, * snufje zout, * 1 theelepel suiker, * 1 rijpe bakbanaan

  • Surinaams Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2007
  • Surinaams Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

perentaart

Omdat de peertjes van onze Conferenceperenboom al druk door wespen worden bezocht en sommige er al afvallen heb ik, hoewel ze nog klein en net iets te hard zijn om zo te eten, er maar een stel geplukt en verwerkt in deze perentaart. Naar het oordeel van mijn huisgenoten smaakte hij naar meer, dus zet ik het recept ook maar voor jullie op Smulweb.

INGREDIENTEN

100 gr. vloeibare margarine, 100 gr. basterdsuiker, 2 eieren, 160 zelfrijzend bakmeel, ca. 5 harde handperen, scheut licor 43, rasp en sap van 1/2 sinaasappel, amandelschaafsel, evt. suiker met kaneel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Devil's Food Cake (chocoladetaart)

Deze taart is bepaald niet bedoeld voor degenen onder ons die echt caloriearm willen eten! Pas op: verslavend!

INGREDIENTEN

* 120 gram pure chocolade, * 3 dl melk, * 225 gram lichtbruine basterdsuiker, * 1/2 theelepel zout, * 150 gram boter op kamertemperatuur, * 225 gram kristalsuiker, * 3 eieren, * 1 theelepel vanille-essence, * 250 gram zelfrijzend bakmeel, * 1 zakje bakpoeder, , , Voor het glazuur:, * 225 gram pure chocolade, * 1,75 dl zure room, * 1/2 theelepel zout

  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

hartige muffins met geitenkaas

INGREDIENTEN

150 gram geitenkaas, 3 gedroogde tomaatjes of 6 zwarte olijven, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1 dl melk, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en versgemalen peper,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

Ik zag op 24 kitchen Bianca Jansen bananenbrood cupcakes bakken. Ik was aan het bakken voor een verjaardag maar had al cupcakes gebakken dus heb ik het beslag in een cakevorm gegoten. Je kunt van deze ingrediënten dus ook 12 cupcakes maken. Ik heb wel een eigen draai gegeven aan het oorspronkelijke recept door de macademia noten te roosteren en grof te hakken, ook heb ik nog wat citroensap aan het beslag toegevoegd. De cake viel goed in de smaak bij de verjaardag

INGREDIENTEN

100 g boter, 200 g suiker, 300 g zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, 1 vanillestokje, 1 tl bakpoeder, ½ tl zout, 2-3 rijpe bananen (ligt aan de maat, ik had eigenlijk tè weinig banaan), 200 g ongezouten macadamianoten, Sap van ½ citroen

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2013
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
Nieuwste zelfrijzend bakmeel recepten
Populaire bakken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top