1. Home
  2. Recepten
  3. Zelfrijzendbakmeel

Zelfrijzendbakmeel recepten (126)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ouderwetse havermoutkoekjes

Heerlijk krokant, zeer snel en zeer gemakkelijk! 3 dozijn koekjes.

INGREDIENTEN

100 gr zelfrijzendbakmeel 200 gr d.bruine basterdsuiker 125 gr boter evt margarine 150 gr HO havermout 1 eetlepel melk

Voorbereiding

Over op 175 gr.

Bereidingswijze

Alles bij elkaar in een kom doen en snel doorelkaar kneden. Met de hand balletjes iets groter dan een knikker rollen. Op de bakplaat, met ingevet bakpapier om en om (ze lopen uit)leggen en met een vork platdrukken. 10 tot 12 min in de oven.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Koekjes (lekkere roombotermoppen)

Dit is weer een heerlijk recept van mijn vader! Makkelijk te maken, lekker bros en ook leuk om met de kinderen (kleinkinderen) te maken. Echte roomboterkoekjes van de bakker zijn duur en wat is nu leuker om zelf deze heerlijke koekjes te maken? Verser kan je ze niet hebben! De smaak van de geraspte citroenschil geeft voegt net iets extra toe. Ik maak deze koekjes heel vaak maar ik vergeet altijd foto`s te maken. Nu (oktober 2012) er eindelijk eens foto`s van gemaakt

INGREDIENTEN

50 g witte basterdsuiker., 100 g roomboter.(ongezouten), 100 g bloem., Plus 25 g zelfrijzendbakmeel., Iets geraspte citroenschil (van ± ½ citroen = ± 3 gram), Wat zout.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Appelcake

Oma bak jij appeltaart?En na jaren heb ik zelf het recept ,beroemd in Den Bosch en omstreken

INGREDIENTEN

2 eieren (op kamertemperatuur), 125 gram suiker/1 zakje vanille suiker, 125 gram margarine(op kamertemperatuur), 140 gram cake meel, (of 140 gram bloem met 5 gram bakpoeder), gebruik nooit zelfrijzendbakmeel!, 2 middelgrote goudreinetten,

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

basiscake voor lekkere taarten

Makkelijke basiscake voor het maken van leuke taarten. met dank aan liweda want van haar heb ik dit recept.

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzendbakmeel, 200 gram witte basterdsuiker, 200 gram boter, snufje zout, 2 zakjes vanillesuiker, 4 eieren.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Salzburger kwarktaart

Dit is een recept dat bij ons thuis gemaakt werd. We noemde het Salzburger kwarktaart maar of dit ook het orginele recept is weet ik niet. Zelf was ik als kind niet zo dol op gebak maar mijn moeder kon mij wakker maken voor een stukje Salzburger kwarktaart.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de bodem:, 250 gram zelfrijzendbakmeel, 200 gram boter, 1 ei, , Benodigdheden voor de vulling:, 125 gram boter, 200 gram suiker, 2 eidooiers/eiwitten, 1 zakje vanillesuiker, 1 citroen, 450 gram magere kwark, 30 gram bloem

  • Oostenrijks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2009
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.

Grootmoeders dikke koek

Deze koek werd vroeger op een petroleumstelletje in een gietijzeren pan gebakken. Dit duurde bijna een hele dag want om hem gaar te krijgen zonder te verbranden, moest hij op een heel laag pitje staan. Het is geen duur recept en het werd als avondeten gegeten, zo had je weer een dag eten op tafel wat voedzaam, goedkoop en erg lekker was.Nu gebruik ik hem bij vaak bij de koffie i.p.v. gebak.

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzendbakmeel, 260 ml melk, 80 gram boter, 4 eieren, 9 eetlepels witte basterdsuiker, 1,5 pakje rozijen (gele zijn het lekkerst), snufje zout.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Bananenbrood zonder suiker

Lekker brood om te eten als ontbijt of tussendoor bij de thee of koffie.

INGREDIENTEN

300 gr. zelfrijzendbakmeel, 2 geprakte rijpe bananen, 60 ml melk, 50 ml Ahornsiroop, 1 losgeklopt ei, 50 gr. gesmolten boter,ca 50 gr. rozijnen en/of krenten, 1 theelepeltje kaneel

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2010
  •  
  •  10-20 min.

Stroopwafel cake

Heerlijke stroopwafelcake.

INGREDIENTEN

200 gr boter ( zacht), 4 eieren (kamertemp), 150 gr suiker, 50 gr bruine basterdsuiker of vervangen door gewone suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 225 gr zelfrijzendbakmeel, 2 eetlepels bloem voor bestrooien cakevorm (bakmeel ook goed), 2 theelepels kaneel, 1 a 2 mespunt zout, 200 gr stroopwafels. (fijne stukjes hakken)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Appelbeignets

Dit recept maak ik al zo'n 20 jaar met Oudjaar.

INGREDIENTEN

125 gram zelfrijzendbakmeel, 1 eierdooier, 1 eiwit, 80 gram witte basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 3 gram zout, 1½ dl (oud) bruin bier, 4 grote Jonagolds en zonnebloemolie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Real English Scones

Scones zoals mijn engelse tante ze maakt

INGREDIENTEN

225 g. zelfrijzendbakmeel, 50 g. boter, 50 g. basterdsuiker (wit), 125 ml. melk of karnemelk, 1 losgelkopt ei,

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Engels
  •  10-20 min.

Taaitaai-Pepernoten

Bereid met honing

INGREDIENTEN

1 ei, 1 eetl. speculaaskruiden, 1 thl. gemalen anijszaad, zout, 250 gr. zelfrijzendbakmeel, 250 gr. vloeibare honing.

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.
Nieuwste zelfrijzendbakmeel recepten

flensjes

Flensjes (Palacinka in het joegoslavisch)

INGREDIENTEN

FLENSJES:150 gram zelfrijzendbakmeel,5 dl melk,2 eieren,olie., VULLING:Poedersuiker,5 a 6 eetlepels Vanille ijs,250 gram kwark.

  • Joegoslavisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Joegoslavisch Nagerecht
  •  20-30 min.

drie in de pan

INGREDIENTEN

400 gr. zelfrijzendbakmeel, 4 dl. melk, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 100 gr. rozijnen,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kokoskoekjes!

Kokoskoekjes Mmm lekker !

INGREDIENTEN

Dit moet je hebben:, 1 ei, 25 gram boter, 125 gram witte basterd suiker, 50 gram zelfrijzendbakmeel, 150 gram geraspte kokos.

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

cupcakes

INGREDIENTEN

125 gram boter, 125 zelfrijzendbakmeel, 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels melk.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kruidnoten

Op school geleerd en nog lekker ook!!

INGREDIENTEN

40 gr margarine, 50 gr bruine basterdsuiker, 1 theelepel speculaaskruiden, 2 gr zout, 100 gr zelfrijzendbakmeel, 1 a 2 eetlepels melk.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

zomerse bijen cup cakes

Deze vrolijke bijen cup cakejes heb ik samen met mijn 5 jarige dochter gemaakt, het is een leuke bezig heid om met kinderen te doen op een dag als de verveling toeslaat.

INGREDIENTEN

125 Gram roomboter, 60 Gram kristalsuiker, 60 gram honing, 125 Gram zelfrijzend bakmeel, 2 Eetlepels melk, 2 Eieren,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2013
  •  
  •  60-120 min.

perkedel djagung

Maiskoekjes

INGREDIENTEN

1 kl. blikje mais, 1 ei, 2 el zelfrijzendbakmeel, 1 tl zout, Olie om in te frituren, 1tl peper, 1tl peterselie, 1 tn knoflook

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Roti Koekoes

Indonesische cake

INGREDIENTEN

5 eieren, 1 zakje vaniliesuiker, 200 gram zelfrijzendbakmeel, 300 gram suiker

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

cake

Iets lekker luchtigs voor bij de koffie

INGREDIENTEN

5 eieren, 280 gr suiker, 200 gr boter, 250 gr zelfrijzendbakmeel, 1 zakje vanillesuiker

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Sint zijn tengels (speculaas)

Een lekker makkelijk te maken *koekje*, door de speculaaskruiden nog lekkerder in de sinterklaastijd

INGREDIENTEN

Ingredienten, , 200 g zelfrijzendbakmeel,  50 g boter, , 1,5 eetl.speculaas/koekkruiden, 1,5 eetl. kaneel, Handvol krenten//rozijnen , 100 g bruine basterdsuiker , 1,5 theelepeltje rum (rumextract kan ook) ,  4 a 5 el melk, , 10 plakjes bladerdeeg,  kuipjes koffiemelk,  kaneelsuiker,   

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mueslikoekjes

INGREDIENTEN

-250 gr zelfrijzendbakmeel, -100 gr muesli, -100 gr bruine basterdsuiker, -150 gr boter (op kamer temp), -1 eetlepel honing, -1 theelepel kaneel, -1 ei, -50 ml melk

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2011
  •  
  •  20-30 min.

Scones

Een engels banket dat veel lijkt op onze eigen soezen

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzendbakmeel, - 1 theel zout, - 50 gr boter, - 1,5 dl karnemelk, - bloem,

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Engels
  •  60-120 min.

kleine cakejes

INGREDIENTEN

150 gr. boter, 150 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker, citroensap, 3 eieren, 75 gr. bloem, 75 gr. zelfrijzendbakmeel, 50 gr. rozijnen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  •  
  •  30-60 min.

Perencake bereid in CedarWood OvenVellen

Perencake bereid in CedarWood OvenVellen geeft een heerlijke extra smaak van cederhout aan je gerecht. OvenVellen zijn verkrijgbaar via de verkooppunten op www.kokenophout.com

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzendbakmeel4 eieren200 gram suiker200 gram boter5 Perencitroenrasp

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2014
  • Europees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Appelcaketaart

Appelcake in taartvorm

INGREDIENTEN

150 gram zelfrijzendbakmeel (gezeefd), 100 gram fijne suiker, 150 ml. vloeibare margarine, 3 eieren, 3 appels (friszuur), 2 el. kaneelsuiker, 2 el. cognac (of rum), 2 el. extra zelfrijzendbakmeel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

pepernoten

INGREDIENTEN

1 anijsblokje, 150 gr. zelfrijzendbakmeel, 75 gr. lichtbruine basterdsuiker, 10 gr. speculaas kruiden, 90 gr. boter, 2 eetl. melk

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Marmer Tulband

Traditionele marmertulband, die je ook kunt varieren met sinaasappelrasp door het witte beslag te kloppen. Een van de vele favorieten.

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzendbakmeel + 2 el extra om te bestuiven, 250 g boter, op kamertemperatuur, 250 g fijne kristalsuiker, 5 eieren, op kamertemperatuur, 100 g chocolade puur, grof gehakt, poedersuiker

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2012
  •  
  •  60-120 min.

Bananenbrood

Dit is een soort cake met fruit en 'n (wal)noten en rozijnen vulling. De combinatie is lekker niet te veel van alles echt de moeite waard. 

INGREDIENTEN

180 gram bruine Bastard Suiker (of 80 gram gewone en 100 gram Riet Suiker), 2 zakjes Vanille Suiker, 'n sufje Zout, 180 gram zachte Bleu Band, 220 gram zelfgemaakt Zelfrijzendbakmeel (= 198 gram Bloem + 22 gram Bakpoeder), 1/2 theelepel Kaneelpoeder, 3 grote Bananen, gepureerd , 'n klein scheutje Lemoensap, uit flesje, 1 Ei, losgeklopt, 100 gram Rozijnen, 120 gram Walnoten, Wil je anders zie leuke tips

  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2015
  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

mini armoede cakjes

Het is een goedkoop en lekker zoet tussendoortje

INGREDIENTEN

2 koppen bruine suiker, 2 koppen rozijnen, 2 koppen thee ( smaakje mag ), 4 koppen zelfrijzend bakmeel

  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2008
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

Peperstengels

Een lekker knabbeltje op sinterklaasavond naast pepernoten en banketstaaf.

INGREDIENTEN

100 g zelfrijzendbakmeel, 25 g boter, 1/2 el speculaas-of koekkruiden, 50 g bruine basterdsuiker, 2 el melk, 2 plakjes bladerdeeg, beetje (koffie)melk en suiker

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Janhagel (knip)

Dit recept heb ik van mijn opa is al 50a60 jaar oud,ik het het recept pas tussen de oude recepten gevonden en wil het ook hier opschrijven.

INGREDIENTEN

250 gr Zelfrijzendbakmeel, 1,5 ons basterdsuiker, 200 gr boter, zout,kaneel, 1 ei voor erover, grove suiker (Grinsuiker), amandelschaafsel,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kruidkoek

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzendbakmeel., 500 gram donkerbruine suiker., 250 gram rozijnen.3 dl melk., 5 theelepels koekkruiden., 2 theelepels bakgember.,

  • Regionaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Pietenmoppen Met Jam

Favoriet bij zwarte piet

INGREDIENTEN

200 gr. zelfrijzendbakmeel, 150 gr. boter, 125 gr. suiker, mespuntje zout, 6 eetlepels jam naar keuze.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

wafels

INGREDIENTEN

250gram boter, 250 gram zelfrijzendbakmeel, 250 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 eieren, 1/2 mok melk

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kruidkoek

INGREDIENTEN

400 gr. zelfrijzendbakmeel, 150 gr. licht bruine basterdsuiker, 150 gr. donker bruine basterdsuiker, 2 eetl. koekkruiden, 3 dl. melk, citroensap, 1 zakje vanillesuiker, 200 gr. rozijnen

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  •  
  •  60-120 min.

Appeltaart In De Braadslee

Erg handig als je veel taart nodig hebt.

INGREDIENTEN

1 pond zelfrijzendbakmeel, 1 pond suiker, 1 pond boter, 6 eieren, 1 zakje rozijnen, 1 pond appels, poedersuiker.

  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

taart

Taart die men later zelf naar eigen idee kan aankleden

INGREDIENTEN

7 dikke eieren., 225 gram basterdsuiker., 130 gram zelfrijzendbakmeel., 95 gram maizena., 2 vanilesuiker., iets zout

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2002
  • Duits
  •  30-60 min.

snelle cake

Lekkere makkelijke cake die niet kan mislukken.

INGREDIENTEN

400 gram bruine basterdsuiker, 400 gram zelfrijzendbakmeel, 1 (thee)kopje melk, 1 (thee)kopje water, 1 ei, 1 el. koekkruiden.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pumpkin pie

Al onze recepten kunt u ook terug vinden op onze website, en in The Jukebox Diner show, iedere Donderdag van 16.00u tot 19.00u op www. promootje.nl

INGREDIENTEN

125 gr walnoten, 200 gr pompoen, 60 gr boter, 225 gr bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 150 gr zelfrijzendbakmeel, 1/2 theel kaneel, 1/2 theel. nootmuskaat, 1/4 theel. gemberpoeder, poedersuiker, slagroom,

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Ierse rabarberkoek met notenschuim

INGREDIENTEN

400 g zelfrijzendbakmeel, 250 g boter, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, , Vulling:, 1 1/2 kg rabarber, 4 eiwitten, 150 g suiker, 150 g gemalen hazelnoten

  • Iers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Iers
  •  30-60 min.
Nieuwste zelfrijzendbakmeel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top