Ouderwetse havermoutkoekjes
Heerlijk krokant, zeer snel en zeer gemakkelijk! 3 dozijn koekjes.
100 gr zelfrijzendbakmeel 200 gr d.bruine basterdsuiker 125 gr boter evt margarine 150 gr HO havermout 1 eetlepel melk
Over op 175 gr.
Alles bij elkaar in een kom doen en snel doorelkaar kneden. Met de hand balletjes iets groter dan een knikker rollen. Op de bakplaat, met ingevet bakpapier om en om (ze lopen uit)leggen en met een vork platdrukken. 10 tot 12 min in de oven.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-12-2009Nederlands0-10 min.
Koekjes (lekkere roombotermoppen)
Dit is weer een heerlijk recept van mijn vader! Makkelijk te maken, lekker bros en ook leuk om met de kinderen (kleinkinderen) te maken. Echte roomboterkoekjes van de bakker zijn duur en wat is nu leuker om zelf deze heerlijke koekjes te maken? Verser kan je ze niet hebben! De smaak van de geraspte citroenschil geeft voegt net iets extra toe. Ik maak deze koekjes heel vaak maar ik vergeet altijd foto`s te maken. Nu (oktober 2012) er eindelijk eens foto`s van gemaakt
50 g witte basterdsuiker., 100 g roomboter.(ongezouten), 100 g bloem., Plus 25 g zelfrijzendbakmeel., Iets geraspte citroenschil (van ± ½ citroen = ± 3 gram), Wat zout.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-2004Nederlands20-30 min.
Appelcake
Oma bak jij appeltaart?En na jaren heb ik zelf het recept ,beroemd in Den Bosch en omstreken
2 eieren (op kamertemperatuur), 125 gram suiker/1 zakje vanille suiker, 125 gram margarine(op kamertemperatuur), 140 gram cake meel, (of 140 gram bloem met 5 gram bakpoeder), gebruik nooit zelfrijzendbakmeel!, 2 middelgrote goudreinetten,
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-04-2001Goedkoop en snel30-60 min.
basiscake voor lekkere taarten
Makkelijke basiscake voor het maken van leuke taarten. met dank aan liweda want van haar heb ik dit recept.
200 gram zelfrijzendbakmeel, 200 gram witte basterdsuiker, 200 gram boter, snufje zout, 2 zakjes vanillesuiker, 4 eieren.
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-03-200460-120 min.
- Eigen recept
Salzburger kwarktaart
Dit is een recept dat bij ons thuis gemaakt werd. We noemde het Salzburger kwarktaart maar of dit ook het orginele recept is weet ik niet. Zelf was ik als kind niet zo dol op gebak maar mijn moeder kon mij wakker maken voor een stukje Salzburger kwarktaart.
Benodigdheden voor de bodem:, 250 gram zelfrijzendbakmeel, 200 gram boter, 1 ei, , Benodigdheden voor de vulling:, 125 gram boter, 200 gram suiker, 2 eidooiers/eiwitten, 1 zakje vanillesuiker, 1 citroen, 450 gram magere kwark, 30 gram bloem
- Oostenrijks
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-02-2009Oostenrijks60-120 min.
Grootmoeders dikke koek
Deze koek werd vroeger op een petroleumstelletje in een gietijzeren pan gebakken. Dit duurde bijna een hele dag want om hem gaar te krijgen zonder te verbranden, moest hij op een heel laag pitje staan. Het is geen duur recept en het werd als avondeten gegeten, zo had je weer een dag eten op tafel wat voedzaam, goedkoop en erg lekker was.Nu gebruik ik hem bij vaak bij de koffie i.p.v. gebak.
500 gram zelfrijzendbakmeel, 260 ml melk, 80 gram boter, 4 eieren, 9 eetlepels witte basterdsuiker, 1,5 pakje rozijen (gele zijn het lekkerst), snufje zout.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-08-2000Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
Bananenbrood zonder suiker
Lekker brood om te eten als ontbijt of tussendoor bij de thee of koffie.
300 gr. zelfrijzendbakmeel, 2 geprakte rijpe bananen, 60 ml melk, 50 ml Ahornsiroop, 1 losgeklopt ei, 50 gr. gesmolten boter,ca 50 gr. rozijnen en/of krenten, 1 theelepeltje kaneel
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-10-201010-20 min.
- Eigen recept
Appelbeignets
Dit recept maak ik al zo'n 20 jaar met Oudjaar.
125 gram zelfrijzendbakmeel, 1 eierdooier, 1 eiwit, 80 gram witte basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 3 gram zout, 1½ dl (oud) bruin bier, 4 grote Jonagolds en zonnebloemolie
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-11-2014Nederlands30-60 min.
Stroopwafel cake
Heerlijke stroopwafelcake.
200 gr boter ( zacht), 4 eieren (kamertemp), 150 gr suiker, 50 gr bruine basterdsuiker of vervangen door gewone suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 225 gr zelfrijzendbakmeel, 2 eetlepels bloem voor bestrooien cakevorm (bakmeel ook goed), 2 theelepels kaneel, 1 a 2 mespunt zout, 200 gr stroopwafels. (fijne stukjes hakken)
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-12-2011Nederlands10-20 min.
Real English Scones
Scones zoals mijn engelse tante ze maakt
225 g. zelfrijzendbakmeel, 50 g. boter, 50 g. basterdsuiker (wit), 125 ml. melk of karnemelk, 1 losgelkopt ei,
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-10-1999Engels10-20 min.
Taaitaai-Pepernoten
Bereid met honing
1 ei, 1 eetl. speculaaskruiden, 1 thl. gemalen anijszaad, zout, 250 gr. zelfrijzendbakmeel, 250 gr. vloeibare honing.
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-06-2000Spaans20-30 min.
flensjes
Flensjes (Palacinka in het joegoslavisch)
FLENSJES:150 gram zelfrijzendbakmeel,5 dl melk,2 eieren,olie., VULLING:Poedersuiker,5 a 6 eetlepels Vanille ijs,250 gram kwark.
- Joegoslavisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-10-2004Joegoslavisch Nagerecht20-30 min.
drie in de pan
400 gr. zelfrijzendbakmeel, 4 dl. melk, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 100 gr. rozijnen,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-04-2001Nederlands30-60 min.
kokoskoekjes!
Kokoskoekjes Mmm lekker !
Dit moet je hebben:, 1 ei, 25 gram boter, 125 gram witte basterd suiker, 50 gram zelfrijzendbakmeel, 150 gram geraspte kokos.
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-10-2000Kinderkeuken20-30 min.
cupcakes
125 gram boter, 125 zelfrijzendbakmeel, 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels melk.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-01-2011Nederlands30-60 min.
kruidnoten
Op school geleerd en nog lekker ook!!
40 gr margarine, 50 gr bruine basterdsuiker, 1 theelepel speculaaskruiden, 2 gr zout, 100 gr zelfrijzendbakmeel, 1 a 2 eetlepels melk.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-06-2001Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
zomerse bijen cup cakes
Deze vrolijke bijen cup cakejes heb ik samen met mijn 5 jarige dochter gemaakt, het is een leuke bezig heid om met kinderen te doen op een dag als de verveling toeslaat.
125 Gram roomboter, 60 Gram kristalsuiker, 60 gram honing, 125 Gram zelfrijzend bakmeel, 2 Eetlepels melk, 2 Eieren,
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-07-201360-120 min.
perkedel djagung
Maiskoekjes
1 kl. blikje mais, 1 ei, 2 el zelfrijzendbakmeel, 1 tl zout, Olie om in te frituren, 1tl peper, 1tl peterselie, 1 tn knoflook
- Indonesisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-10-1999Indonesisch Bijgerecht10-20 min.
Roti Koekoes
Indonesische cake
5 eieren, 1 zakje vaniliesuiker, 200 gram zelfrijzendbakmeel, 300 gram suiker
- Indonesisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-07-2000Indonesisch60-120 min.
cake
Iets lekker luchtigs voor bij de koffie
5 eieren, 280 gr suiker, 200 gr boter, 250 gr zelfrijzendbakmeel, 1 zakje vanillesuiker
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-03-2002Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Sint zijn tengels (speculaas)
Een lekker makkelijk te maken *koekje*, door de speculaaskruiden nog lekkerder in de sinterklaastijd
Ingredienten, , 200 g zelfrijzendbakmeel, 50 g boter, , 1,5 eetl.speculaas/koekkruiden, 1,5 eetl. kaneel, Handvol krenten//rozijnen , 100 g bruine basterdsuiker , 1,5 theelepeltje rum (rumextract kan ook) , 4 a 5 el melk, , 10 plakjes bladerdeeg, kuipjes koffiemelk, kaneelsuiker,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-11-2014Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Mueslikoekjes
-250 gr zelfrijzendbakmeel, -100 gr muesli, -100 gr bruine basterdsuiker, -150 gr boter (op kamer temp), -1 eetlepel honing, -1 theelepel kaneel, -1 ei, -50 ml melk
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-07-201120-30 min.
Scones
Een engels banket dat veel lijkt op onze eigen soezen
250 gr zelfrijzendbakmeel, - 1 theel zout, - 50 gr boter, - 1,5 dl karnemelk, - bloem,
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-06-2000Engels60-120 min.
kleine cakejes
150 gr. boter, 150 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker, citroensap, 3 eieren, 75 gr. bloem, 75 gr. zelfrijzendbakmeel, 50 gr. rozijnen
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-04-200130-60 min.
Perencake bereid in CedarWood OvenVellen
Perencake bereid in CedarWood OvenVellen geeft een heerlijke extra smaak van cederhout aan je gerecht. OvenVellen zijn verkrijgbaar via de verkooppunten op www.kokenophout.com
300 gram zelfrijzendbakmeel4 eieren200 gram suiker200 gram boter5 Perencitroenrasp
- Europees
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-02-2014Europees60-120 min.
- Eigen recept
Appelcaketaart
Appelcake in taartvorm
150 gram zelfrijzendbakmeel (gezeefd), 100 gram fijne suiker, 150 ml. vloeibare margarine, 3 eieren, 3 appels (friszuur), 2 el. kaneelsuiker, 2 el. cognac (of rum), 2 el. extra zelfrijzendbakmeel
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-02-2012Nederlands60-120 min.
pepernoten
1 anijsblokje, 150 gr. zelfrijzendbakmeel, 75 gr. lichtbruine basterdsuiker, 10 gr. speculaas kruiden, 90 gr. boter, 2 eetl. melk
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-04-200130-60 min.
- Eigen recept
Marmer Tulband
Traditionele marmertulband, die je ook kunt varieren met sinaasappelrasp door het witte beslag te kloppen. Een van de vele favorieten.
250 g zelfrijzendbakmeel + 2 el extra om te bestuiven, 250 g boter, op kamertemperatuur, 250 g fijne kristalsuiker, 5 eieren, op kamertemperatuur, 100 g chocolade puur, grof gehakt, poedersuiker
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-03-201260-120 min.
Bananenbrood
Dit is een soort cake met fruit en 'n (wal)noten en rozijnen vulling. De combinatie is lekker niet te veel van alles echt de moeite waard.
180 gram bruine Bastard Suiker (of 80 gram gewone en 100 gram Riet Suiker), 2 zakjes Vanille Suiker, 'n sufje Zout, 180 gram zachte Bleu Band, 220 gram zelfgemaakt Zelfrijzendbakmeel (= 198 gram Bloem + 22 gram Bakpoeder), 1/2 theelepel Kaneelpoeder, 3 grote Bananen, gepureerd , 'n klein scheutje Lemoensap, uit flesje, 1 Ei, losgeklopt, 100 gram Rozijnen, 120 gram Walnoten, Wil je anders zie leuke tips
- Afrikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-01-2015Afrikaans60-120 min.
- Eigen recept
mini armoede cakjes
Het is een goedkoop en lekker zoet tussendoortje
2 koppen bruine suiker, 2 koppen rozijnen, 2 koppen thee ( smaakje mag ), 4 koppen zelfrijzend bakmeel
- Goedkoop en snel
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-10-2008Goedkoop en snel60-120 min.
Peperstengels
Een lekker knabbeltje op sinterklaasavond naast pepernoten en banketstaaf.
100 g zelfrijzendbakmeel, 25 g boter, 1/2 el speculaas-of koekkruiden, 50 g bruine basterdsuiker, 2 el melk, 2 plakjes bladerdeeg, beetje (koffie)melk en suiker
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2011Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Janhagel (knip)
Dit recept heb ik van mijn opa is al 50a60 jaar oud,ik het het recept pas tussen de oude recepten gevonden en wil het ook hier opschrijven.
250 gr Zelfrijzendbakmeel, 1,5 ons basterdsuiker, 200 gr boter, zout,kaneel, 1 ei voor erover, grove suiker (Grinsuiker), amandelschaafsel,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-06-2009Nederlands10-20 min.
Kruidkoek
500 gram zelfrijzendbakmeel., 500 gram donkerbruine suiker., 250 gram rozijnen.3 dl melk., 5 theelepels koekkruiden., 2 theelepels bakgember.,
- Regionaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2001Regionaal60-120 min.
Pietenmoppen Met Jam
Favoriet bij zwarte piet
200 gr. zelfrijzendbakmeel, 150 gr. boter, 125 gr. suiker, mespuntje zout, 6 eetlepels jam naar keuze.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-11-2000Nederlands30-60 min.
wafels
250gram boter, 250 gram zelfrijzendbakmeel, 250 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 eieren, 1/2 mok melk
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2004Nederlands30-60 min.
kruidkoek
400 gr. zelfrijzendbakmeel, 150 gr. licht bruine basterdsuiker, 150 gr. donker bruine basterdsuiker, 2 eetl. koekkruiden, 3 dl. melk, citroensap, 1 zakje vanillesuiker, 200 gr. rozijnen
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-04-200160-120 min.
Appeltaart In De Braadslee
Erg handig als je veel taart nodig hebt.
1 pond zelfrijzendbakmeel, 1 pond suiker, 1 pond boter, 6 eieren, 1 zakje rozijnen, 1 pond appels, poedersuiker.
- Goedkoop en snel
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-08-2000Goedkoop en snel60-120 min.
taart
Taart die men later zelf naar eigen idee kan aankleden
7 dikke eieren., 225 gram basterdsuiker., 130 gram zelfrijzendbakmeel., 95 gram maizena., 2 vanilesuiker., iets zout
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-06-2002Duits30-60 min.
snelle cake
Lekkere makkelijke cake die niet kan mislukken.
400 gram bruine basterdsuiker, 400 gram zelfrijzendbakmeel, 1 (thee)kopje melk, 1 (thee)kopje water, 1 ei, 1 el. koekkruiden.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-11-2000Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
Pumpkin pie
Al onze recepten kunt u ook terug vinden op onze website, en in The Jukebox Diner show, iedere Donderdag van 16.00u tot 19.00u op www. promootje.nl
125 gr walnoten, 200 gr pompoen, 60 gr boter, 225 gr bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 150 gr zelfrijzendbakmeel, 1/2 theel kaneel, 1/2 theel. nootmuskaat, 1/4 theel. gemberpoeder, poedersuiker, slagroom,
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-02-2011Amerikaans60-120 min.
Ierse rabarberkoek met notenschuim
400 g zelfrijzendbakmeel, 250 g boter, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, , Vulling:, 1 1/2 kg rabarber, 4 eiwitten, 150 g suiker, 150 g gemalen hazelnoten
- Iers
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2004Iers30-60 min.