1. Home
  2. Recepten
  3. Zelfgemaakte Ketchup

Zelfgemaakte ketchup recepten (62) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Saucijzenbroodjes met zelfgemaakte ketchup

Deze saucijzenbroodjes maak je gemakkelijk zelf. Ik maak een hele grote saucijs in een S-vorm voor Sinterklaasavond. Het recept voor de broodjes komt uit het nieuwste kerstnummer van Smult. 

INGREDIENTEN

Voor de ketchup:, 300 g tomatenpuree, 75 ml ahornsiroop, 75 ml appelciderazijn, 2 el uienpoeder, 1 tl zout, , Voor de saucijzenbroodjes:, 400 g half om half gehakt, 100 g plakjes bacon, in fijne stukjes gesneden, 8 blaadjes salie, fijngesneden, 4 takjes tijm, fijngesneden, 10 plakjes bladerdeeg, 1 ei, los geklopt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2016
  • Wereld
  •  20-30 min.

Saucijzenbroodjes met zelfgemaakte ketchup

Lekker voor na de feestdagen: zelfgemaakte saucijzenbroodjes met ketchup. Dit recept komt uit Smult 14. Meer recepten? Je bestelt Smult hier www.smult.nl

INGREDIENTEN

KETCHUP, 300 g tomatenpuree, 75 ml honing, 75 ml ahornsiroop, 2 el uienpoeder, 1 tl zout, , SAUCIJZENBROODJES, 400 g half-om-half gehakt, 100 g plakjes bacon, in dunne reepjes, 1 (biologische) citroen, geraspte schil, klein bosje tijm, blaadjes fijngesneden, 8 blaadjes salie, fijngesneden (optioneel), versgeraspte nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zout, 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 ei, losgeklopt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2016
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Frietjes met varkenshaasje en zelfgemaakte ketchup

De zoete aardappel wordt ook wel Bataat genoemd. Je kunt de hoeveelheden en smaak altijd nog aanpassen naar eigen inzicht.

INGREDIENTEN

Frietjes met varkenshaasjes, , 800 g Zoete Aardappels, Zonnebloemolie, 2 takjes Rozemarijn, 2 Uien, 6 teentje Knoflook, 1 stukje Gember, 1 vers rood Pepertje, 400 g Varkenshaasje, 2 Venkel knollen, 3 Sinaasappels, Olijfolie xtra vergine, , , Ketchup, , 4 Vleestomaten, 1 el Tomatenpuree, 100 ml Balsamicoazijn, 2 el Honig

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gezonde voetbalburger met zelfgemaakte ketchup

Gezonde en lekkere burger !

INGREDIENTEN

1 bol mozzarella, 1 rijpe advocado, 1 bakje champignons, enkele blaadjes spinazie, 4 tomaten, 4 volkoren broodjes, 500 gr rundsgehakt, peper en zout, 1 citroen, 2 el gemalen kaas (emmenthal), 1 ajuin, 1 sjalot, honing, 1 theelepel witte wijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte zigeunersaus

Niks lekkerder dan een 'home-made' zigeunersaus, en deze is werkelijk (al zeg ik t zelf..) eeeenorm lekker)

INGREDIENTEN

2 el olijfolie; 1 ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (geperst); 1/2 groen pepertje (zonder pitjes, in smalle ringetjes); 1/2 rode paprika (kleine blokjes); 1/2 groene paprika (kleine blokjes); 100 gr champignons (dunne schijfjes); blikje tomatenpuree (70 gr); 4 el tomatenketchup; 1 el sambal manis; 1 el azijn; 2 el witte basterdsuiker; 1 dl kippenbouillon; 2 augurken (kleine blokjes); evt. maizena (aangelengd met wat bouillon).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2007
  • Balkan
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Australische Aboriginal Bush Tucker steak met zelfgemaakte ketchup

G'day mates! Mijn geliefde is Australier en woont in Melbourne. We hebben elkaar nooit in Australie of Nederland ontmoet, maar elders. Dit najaar (voorjaar daar) ga ik voor het eerst naar Aussieland om daar 3 maanden te blijven en de feestdagen door te brengen. Kun je je voorstellen, oud en nieuw op het strand bij 40 C? Ter voorbereiding dacht ik maar eens Australisch te leren koken. Dat kan dus niet echt in Nederland, tenzij je een gespecialiseerd restaurant bent dat zijn ingredienten overzees groot inkoopt. De meeste kruiden, specerijen, vruchten en groenten bestaan helemaal niet hier, vlees en vis zijn hier nauwelijks verkrijgbaar of staan zelfs op de lijst van beschermde diersoorten. Alleen de kangoeroe is hier vrijgegeven en vind je soms bij de poelier of supermarkt. Maar met wat gemodder kwam ik er toch uit. De speciale Australische smaak komt van een Aboriginal kruidenmix, de Bush Tucker mix, en ook de Tasmaanse bergpeper (een soort besjes die zoet beginnen en pittig eindigen) is hier verkrijgbaar. Online heb je het binnen een dag in huis via www.pit-pit.com  De Australiers hadden oorspronkelijk geen echte cuisine, de keuken was vanwege de Britse overheersing vrij pragmatisch Engels, flauw en vet. Later kwamen daar de invloeden van de Aboriginals bij, die gezorgd hebben voor het begrip 'barbie', de barbecue, omdat ze op open vuur roosteren. Dat is de Bush Tucker Outback keuken. Inmiddels zijn de omringende gebieden, zoals Azie en Polynesie, ook doorgedrongen en is Australisch eten multicultureel, exotisch en spannend. Maar ik wilde simpel beginnen met een beetje van alles wat. Engelse mash, Bush Tucker vlees, Aziatische groenten. Als je zelf de ketchup maakt, mag je ruim 2 uur aan de kooktijd toevoegen.

INGREDIENTEN

Voor de Bush Tucker meat, 2 vleesfiletlapjes (biefstuk, kalf, lam, kangoeroe), Aboriginals Kruidenmix (www.pit-pit.com), Tasmaanse bergpeper (www.pit-pit.com), Knoflook, Notenolie, bijvoorbeeld macadamia, Citroensap, , Voor de Bush Tucker ketchup, Verse tomaten met sterke smaak, Zout, Zwarte peper(korrels), Kruidnagels(poeder), Knoflookteentjes, Sjalotjes, Aboriginals Kruidenmix, Witte-wijnazijn, Suiker, , Bijlagen, Aardappelen, Boter, Melk, Nootmuskaat, Peper en zout, Verse spinazie, Sjalotjes en/of bosuitjes, Eventueel een handje tauge, Eventueel geroosterde zaadjes, sesam of zonnebloem, Knoflook, Ketjap, Eventueel sambal, Olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2016
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte tomatenketchup

? Ketchup is een fantastische smaakmaker voor soepen, sauzen, stoofgerechten enz. en heeft zijn snackbar-image afgelegd ? Maak zelf ketchup als er veel tomaten op de markt zijn en de prijs dus gunstig is ? Let op dat de tomaten goed rijp zijn ? Zelfgemaakte ketchup kan in een afgesloten pot of fles circa 10 dagen in de koelkast worden bewaard. Verdeel het teveel in kunststof doosjes, sluit ze goed af en zet ze in de diepvries

INGREDIENTEN

1.5 kg rijpe tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 theel. korianderpoeder, 1 theel. kerrie, 100 g lichtbruine basterdsuiker, 0.25 l rode wijnazijn, 1 eetl. mosterd, 1 klein blikje tomatenpuree, enkele druppels tabasco, zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

home made ketchup

Bij hamburgers van de barbecue smaakt zelfgemaakte tomatenketchup toch het allerlekkerst. Goed afgesloten kun u de ketchup ? 1 jaar bewaren.

INGREDIENTEN

Vermeng in een roestvrijstalen pan 3 kg rijpe, ontvelde en grofgehakte tomaten met 200 gr gesnipperde sjalotten en 100 gr fijngesneden rode paprika. Breng dit al roerend aan de kook en laat het op laag vuur in ? 30 minuten zacht worden. Pureer de groenten en laat deze ? 1 uur op matig vuur indikken. Roer regelmatig., Bind 1 1/2 theelepel selderijzaad, 1 theelepel pimentbessen, 1 theelepel mosterdzaad en 1 stukje pijpkaneel in een stukje kaasdoek tot een buideltje samen. Voeg dit met 250 gr suiker en 1 eetlepel zout bij het tomatenmengsel en laat het nog 30 minuten sudderen. Laat het met 3 1/2 dl azijn en 5 eetlepels fijngehakte basilicum nog 10 minuten sudderen. Verwijder het kruidenbuideltje en breng de ketchup zonodig op smaak. Schenk de hete ketchup in warme gesteriliseerde glazen potten tot 3 cm onder de rand. Sluit de potten snel en goed af.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  •  
  •  60-120 min.

home made ketchup

INGREDIENTEN

2 kilo tomaten, 100 gr. sjalot, 150 gr. paprika (rood), 1 theel. selderijzaad, 1 theel. piment (bes), 1 theel. mosterdzaad, 1 stukje kaneel (stokje), 250 gr. suiker, 1 eetl. zout, 350 deciliter azijn, 5 eetl. basilicum (vers)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Homemade hamburgers met eigen ketchup en mayonaise

Deze burgers zijn heerlijk, vooral met je zelfgemaakte sausjes! 

INGREDIENTEN

Voor de ketchup:, 750g tomaten, , Voor de mayonaise:, 250 ml zonnebloemolie, 1 ei, peper en zout, 1 el witte wijnazijn, 1 el mosterd, , Voor de topping:, 50g spekreepjes, 1 sjalot in ringen, , Voor de burgers:, 500g half om halfgehakt, 0,5 tl knoflookpoeder, 0,5 tl uipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl chilivlokken, 1 el mosterd, 2 afbak briochebroodjes, 2 plakken raclettekaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte Whopper

De lekkerste hamburger kun je ook zelf maken.

INGREDIENTEN

1 witte boterham zonder korst * 1 ei * 100 g. rundergehakt * zout, peper * 1/4 krop ijsbergsla * 1 grote tomaat * 1 ui * 1 grote augurk * boter * 1 groot, wit sesambroodje (liefst een met een doorsnee van 12 cm) * 1 el. yogonaise (bijvoorbeeld van Yofresh) * 1 el. ketch-up (geen curry) * rijpe Cheddar-kaas, in plak(ken) ter grootte van het broodje (als je Cheddar te duur vindt, kun je ook jonge kaas gebruiken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Cocktailsaus zelfgemaakte

Simpele en lekkere uitvoering van zelfgemaakte cocktailsaus

INGREDIENTEN

Cocktailsaus, , 2 a 3 lepels Mayonaise (sla bestek), 'n scheutje Lemoenje (plactic flesje), 2 hoopjes Heinz Tomaten Ketchup (2 hoopjes = 2 Stampertjes), 1 hoopje Tomaten Curry (1 hoopje = 1 Stampertje), 'n snufje Nootmuskaat, 'n snufje Kruidenzout (hoeft niet ), 'n snufje Peper (uit de molen hoeft niet), 1/4 bakje Roomkaas (+/- 50 gram), 2 Stampertjes Cognac (klein glaasje)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2014
  •  
  •  0-10 min.

Zelfgemaakte Barbecuesaus

Als je deze barbecuesaus hebt geproefd wil je nooit meer anders.

INGREDIENTEN

, Dit recept is voor ongeveer 200ml saus, , 1 ui, - sap van een 1/2 citroen, - 100ml water, - 2el (normale) azijn, - 1el mosterd, - 2el donkerbruine basterdsuiker, - 8el ketchup, - 2el worcestersaus, - 1,5tl gerookt paprikapoeder, - versgemalen zwarte peper, - zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2015
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte tomatenketchup

INGREDIENTEN

1.5 kg rijpe tomaten *, 2 teentjes knoflook *, 2 laurierblaadjes *, 1 theel korianderpoeder *, 1 theel kerrie *, 100 gr lichtbruine basterdsuiker *, 0.25 l rode wijnazijn *, 1 el mosterd *, 1 klein blikje tomatenpuree *, enkele druppels tabasco *, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte tomatenketchup

Een heerlijke manier om verse tomaten te bewaren en zeg nou zelf, zelfgemaakt is toch lekkerder dan uit de winkel met allerlei toegevoegde E-nummer? Dit recept is genoeg voor 3 jampotten tomatenketchup

INGREDIENTEN

* 2 uien, gesnipperd, * 2 kg rijpe tomaten, grof gehakt, * 500 ml witte moutazijn, * 1/2 tl zwarte peperkorrels, * 2 laurierblaadjes, * 1 foelieblaadje, * 4 pimentkorrels, * 4 kruidnagels, * 1/2 tl gedroogde chilipeper, * 1 dikke teen knoflook, * 100 g lichtbruine basterdsuiker, * zout en versemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2009
  •  
  •  30-60 min.

*Zelfgemaakte tomatenketchup*

Als je een fles in je handen hebt denk je er eigenlijk nooit bij na wat er nou allemaal inzit.....

INGREDIENTEN

1,5 kg rijpe tomaten, -2 teentjes knoflook, -2 laurierblaadjes, -1 theel. korianderpoeder, -1 theel. kerrie, -100 g lichtbruine basterdsuiker, -1/4 l rode wijnazijn, -1 eetl. mosterd, -1 klein blikje tomatenpuree, -een paar druppels tabasco, -zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte Tomatenketchup

INGREDIENTEN

1,5 kg rijpe tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 theel. korianderpoeder, 1 theel. kerrie, 100 g lichtbruine basterdsuiker, 1/4 l rode wijnazijn, 1 eetl. mosterd, 1 klein blikje tomatenpuree, een paar druppels tabasco, zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  •  
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte Tomatenketchup

Tomatenketchup

INGREDIENTEN

1,5kg rijpe tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 theel. korianderpoeder,1 theel. kerrie, 100g lichtbruine bastardsuiker, 1/4l rode wijnazijn, 1 eetl. mosterd, 1 klein blikje tomatenpuree, een paar druppels tabasco, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2000
  •  
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte Tomatenketchup

Mamamia wat smaakt dat goed!(kooktijd niet meegerekent)

INGREDIENTEN

1,5 kg. rijpe tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 theel. korianderpoeder, 1 theel. kerrie, 100 gr. lichtbruine basterdsuiker, 1/4 rode wijnazijn, 1 eet. mosterd, 1 klein blikje tomatenpuree, een paar druppels tobasco en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte tomatenketchup

INGREDIENTEN

1 1/2 kg rijpe tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 tl korianderpoeder, 1 tl kerrie, 100 g lichtbruine basterdsuiker, 1/4 l rode wijnazijn, 1 el mosterd, 1 klein blikje tomatenpuree, enkele druppels tabasco, zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  •  
  •  60-120 min.

zelfgemaakte tomatenketchup

INGREDIENTEN

-1,5 kg rijpe tomaten, -2 teentjes knoflook, -2 laurierblaadjes, -1 theel. korianderpoeder, -1 theel. kerrie, -100 g lichtbruine basterdsuiker, -1/4 l rode wijnazijn, -1 eetl. mosterd, -1 klein blikje tomatenpuree, -een paar druppels tabasco, -zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  •  
  •  60-120 min.

Zelfgemaakte Tomatenketchup

INGREDIENTEN

1,5 kg rijpe tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 theel. koriander poeder, l theel. kerrie, 100 g lichtbruine basterdsuiker, ? l rode wijnazijn, 1 eetl. mosterd, 1 klein blikje tomatenpuree, een paar druppels tabasco, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zelf gemaakte ketchup! Zonder toegevoegde suiker!

Heerlijke zelfgemaakte ketchup met een pure tomatensmaak, en ook nog eens makkelijk te maken!! Geen zelf toegevoegd suiker erin! Ik ben ermee gestart omdat ik een koolhydraat arm dieet volg en graag ketchup wilde! Maar overal zit zoveel suiker in! En vaak staan er ingredienten in de recepten van zelfgemaakte ketchup die er nog niet eens in hoeven en die het alleen maar moeilijker maken! Dus makkelijk te maken en zonder zelf toegevoegd suiker! Wel moet ik erbij zeggen dat in producten van nature koolhydraten en suikers in zitten, maar deze zijn natuurlijk en niet toegevoegd bij de productie in de fabriek. Koolhydraat vrij of suiker vrij kun je nooit geheel voorkomen omdat er van nature altijd wel iets in zit. Veel smaakplezier!

INGREDIENTEN

100 Gr Cherry tomaten, zure tomaten of snoeptomaatjes kan ook., , Scheutje ongeklopte slagroom(uit een pakje en niet uit een bus of fles)!, , Heel klein scheutje water., , 1 Theelepel gedroogde tijm., , 1 Theelepel gedroogde basilicum., , Halve theelepel knoflookpoeder., , 2 Theelepels gewone azijn., , Eventueel zoetstof.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2018
  • Europees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Crouton met zelfgemaakte filet americain

Dit recept heb ik gemaakt tijdens een workshop bij Librije`s Atelier. Heel eenvoudig en ontzettend lekker! Geschikt als amuse maar ook als borrelhapje tijdens een verjaardag.

INGREDIENTEN

- 100 gram versgedraaide rundertartaar, - pittige ketchup, - 1 tl kappertjes, - 1 fijngesneden sjalotje, - 2 ansjovisfilets, - beetje mayonaise, - zout en peper, - 1 stuk ciabatta, - olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  •  
  •  10-20 min.

Garnalen in zelfgemaakte cocktailsaus

Nog altijd één van mijn favoriete voorgerechten.

INGREDIENTEN

1 ei, 2 el yoghurt, 2-3 tl tomatenketchup, evt. 1 tl cognac, zout en peper, 2 takjes dille, 4 slabladeren, 1/4 komkommer, 250 g garnalen, gepeld, evt. 1/2 onbespoten citroen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2011
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Nederlandse hot dog met zelfgemaakte patat

De hotdog is een typisch Amerikaans fenomeen dat verrassend goed te vertalen is naar de Nederlandse keuken. Immers, wij hollanders houden wel van een ouderwets avg'tje. En laat dat nou precies hetgeen zijn dat de hotdog met friet maakt. Voeg hieraan broodjes, lekkere sauzen en een beetje indonesische invloeden toe voor de crunch en voila: een Hete Hond met mosterd, ketchup, augurkjes en gebakken uitjes en lekkere friet voor erbij.

INGREDIENTEN

6 kruimige aardappels, 4 witte puntjes, 4 bock- of unoxworsten (of soortgelijk), Augurken (potje met plakjes), Gebakken uitjes (bakje, altijd handig), 60 gram geraspte kaas naar keuze, Mosterd, Ketchup, Mayonaisse

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2018
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Tien manieren om je zelfgemaakte of gekochte MAYONAISE te PIMPEN

Tien heerlijke ideetjes om je mayonaise steeds een andere smaak te geven. Steeds een andere smaakbelevenis en voor elk wat wils om ervan te genieten. En zó simpel...

INGREDIENTEN

Mayonaise, wasabi, mosterd enz ..... zie bij de bereiding

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hongaarse zuurkool

Voordat ik het recept van Hongaarse zuurkool op Smulweb wilde zetten heb ik eerst gekeken of er soms een soortgelijk recept opstond. Er stonden heel veel lekkere recepten met dezelfde naam op maar ik kwam niet hetzelfde recept tegen. Dit is eigenlijk een recept van een nicht van mij maar ik heb het zo veranderd dat het nu mijn eigen recept is geworden. Alleen de naam die zij aan het recept gaf is gebleven en hoe ze daaraan kwam weet ik ook niet maar.. het is een superlekker recept mag ik wel zeggen. Op 3.11.2012 weer eens gemaakt met een zelfgemaakte `jachtsaus` en nieuwe foto`s geplaatst. Natuurlijk kan je dit ook maken met een pakje jachtsaus. Ps Er staat voor 6 personen maar er kunnen ook 7-8 personen van eten. Wij zijn met ons twee dus ik doe altijd de rest in aparte bakjes en vries ze dan in (altijd handig als ik geen tijd heb) en de smaak blijft behouden in de vriezer.

INGREDIENTEN

1 pond zuurkool.(of wijnzuurkool), 1 kilo aardappelen.(geschild gewogen)., 1 pond gehakt. (naar smaak half om of runder)., 2 grote uien., 1 flinke prei., 1 rode paprika.(dit keer nog een halve gele toegevoegd), 2 tomaten. (of wat kleine tomaatjes), 1 bakje (kastanje) champignons., 1 pakje jachtsaus.(of maak zelf de saus- zie link bij serveertips , 1 eetlepel tomatenketchup., 1 flinke tl pittige of gerookte paprikapoeder., Peper en zout naar smaak., Geraspte kaas om over het gerecht te strooien., (Eventueel 1 goudreinet of andere zachtzure appel en een bosje lente-uitjes, hoeft niet is wel lekker!), Eventueel 1-2 teentjes knoflook

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Hongaars
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

voorgerecht met 3 soorten vis

INGREDIENTEN

Gerookte zalm, Monchou, Bieslook, Bosui, Verse tonijn, Soja, Wasabi, Chuca, Diverse soorten sla, Ketchup, Suiker, Whisky, Mayonaisse, Rivierkreeftjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kerst Gourmet Speciale

Een luxe versie waarvan je de hele avond kunt eten, en net zo makkelijk als de normale gourmet! met zelf-gegrillde creme bruleetjes op het eind!

INGREDIENTEN

Voorgerecht: (rode) witlofstruikjes, 1 ons Hollandse garnaaltjes, ons gerookte zalm, ons paling, cocktailsaus (mengsel van mayonaise, ketchup, beetje whiskey, paprikapoeder/cayennepeper), rucola, kerstomaatjes, citroen., , Hoofdgerecht:, 2 grote varkenshaasjes in stukjes gesneden, 2 kalfsschnitzels in stukken gesneden, 2 ons pancetta of gerookt ontbijtspek, pondje ossehaas in stukjes gesneden, 2 eendeborstfilets, cocktailworstjes, onsje bacon, salie, gorgonzola, fles rode wijn, 1 ui, 1 wortel, 2 stengels bleekselderij, knoflook, tijm, roomboter, zout en peper, tijm, 1 krop Romeinse sla, 2 sneetjes oud witbrood in blokjes, olijfolie, citroen, mosterd, Parmezaanse kaas, worcestershiresaus 4 afgespoelde ansjovisfilets, ei, mini-krieltjes., , nagerecht:, halve liter room, 3 eidooiers, 2 eieren, 125 gr suiker,1 steranijs,1 kaneelstokje,1 vanillestokje(uitgeschraapt), bruine basterd suiker of rietsuiker.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  •  
  •  > 120 min.

biefburger

INGREDIENTEN

600 g gehakt biologische rundvlees (vetpercentage van 30%), 1 eierdooier, groene kruiden naar keuze (niet meer dan 2 soorten: bijv. 2 el bladpeterselie, 1 el dragon, 1 el dille, 1 el oregano,½ el salie en/of 1 el tijm), 4 broodjes (bijv. Italiaanse bollen zonder harde korst), 8-12 blaadjes sla, 12 plakken tomaat, 12 plakjes komkommer, 12 plakjes augurk, 1 rode ui, in halve ringen, ketchup en zelfgemaakte mayonaise (zie recept), voor erbij,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2009
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Barbecue saus

Het lekkerst is zelfgemaakte..!

INGREDIENTEN

2 soeplepels ma?s, 1 ui en 2 gehakte knoflookteetjes, 1/2 l ketchup, 1/2 glas ciderazijn, 3 soeplepels Worcestershire-saus, 75 g honing, 1/2 koffielepel chili, 1/2 koffielepel cayennepeper, peper en zout., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

Gegrilde hamburgers, zelfgemaakte ovenfrieten en sperziebonen.

INGREDIENTEN

500 gr gemengd gehakt, 1 ui, fijn gesnipperd, 2 el ketchup, 1 el worchestersaus, zout en peper, 400 gr vastkokende aardappels, geschild, 3 el olie, 1 el gedroogde rozemarijn, 300 gr sperziebonen, schoongemaakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marinade met Amerikaans tintje

Meestal zeggen ze in 'n recept dat je de ingredieënten maar 30 minuutjes hoeft te marineren, eigenlijk is dat veel te kort en krijgt de marinade geen kans om in te trekken. Daarom smaakt het veel beter als je alles zeker 3 à 5 dagen afgedekt laat marineren bv in de ijskast. Dit is een marinade met een zoet-zuur tintje, smaakt lekker bij spareribs of gewone ribjes of ander vlees naar keuze. Foto volgt nog en hier het recept en een aardig dankje die het wil gaan maken.

INGREDIENTEN

800-1000 gram Dikke Rib, Olie, 'n flinke scheut (2 eetlepels), 1 theelepel Harissa Pikante Variant of 1/2 Kruidenbouillonblokje, 3 teentjes Knoflook, klein gehakt, 1 stuk Gember, ongeveer 2 à 3 cm, klein gehakt, 1 rood Pepertje, klein gehakt met of zonder zaadjes, hoeft niet met zelfgemaakte Chili Saus, 1 Ui, klein gehakt, 1 dl Ketchup, 1 dl vers geperste Sinaasappel, 2 eetlepels Citroensap, uit flesje of vers, 2 eetlepels (witte) Wijnazijn, rode kan ook, 2 à 3 eetlepels Honing, 25 gram Rietsuiker, 2 eetlepels Chilisaus, zelfgemaakte of kant en klare, 1 eetlepel Worcestersaus, 1 flinke scheut Tabasco of Hot Peper Saus, 1 theelepel Mosterd, 1 theelepel Komijnpoeder, 1 eetlepel Rode Pesto, zelfgemaakte Tomatenpuree of 1 blikje Tomatenpuree of 1/2 blik (200 gram) gepelde Tomaten, (Kruiden) Zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2016
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

willem' s hotburger

Er gaat niets boven een zelfgemaakte hamburger!

INGREDIENTEN

-600 gram rundergehakt, -1 gehakte ui, -2 el. hot ketchup, -1/2 tl. black seasoned(zie bij mijn recepten), -1 tl. sambal oedek, -1 tl. zout, -1 el. gehakte peterselie, -3 el. gekruid paneermeel, -1 eigeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  •  
  •  20-30 min.

Ouderwetse Garnalencoctail

Een frisse garnalencoctail met een zelfgemaakte coctailsaus. Eenvoudig maar heerlijk op een warme zomeravond.

INGREDIENTEN

Ijsbergsalade, Garnalen uit de koeling of uit de diepvries, mayonaise (2/3 deel), tomatenketchup (1/3 deel), whiskey, citroen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Eitje Hawai

Een heerlijk voorgerecht, om bijvoorbeeld met Pasen te serveren, kan op voorhand gemaakt worden !

INGREDIENTEN

-4hardgekookte eitjes, -een scheutje whisky, -3soeplepels ketchup, -4 soeplepels mayonaise, -4sneetjes ham, -4 schijfjes ananas, , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pittige kip met tauge

Met zelfgemaakte pindasaus

INGREDIENTEN

500g kipfilet, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 1 kopje tuinkruidenbouillon, 2 el azijn, 9 el ketjap, 4 el ketchup, 6 el bruine basterdsuiker, 1 el sambal (of meer naar smaak) 4 el pindakaas, 300 g tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mac Royal a la maison.

INGREDIENTEN

2 Italiaanse bollen, , 2 zelfgemaakte hamburgers,(half om half gehakt), , 1 vleestomaat, rijp, , enkele bladen sla, , 4 plakken boerenkaas, , 1 dl pittige saus (worcestersauce), wat broodkruim, tijm, olijfolie, zout, peper en een teentje, mayonaise, knoflook, cayennepeper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Mac Royal a la maison

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , , , , , Ingredienten:, , 2 Italiaanse bollen 2 zelfgemaakte hamburgers 1 vleestomaat, rijp enkele bladen Romano sla 4 plakken boerenkaas 1 dl pittige Worcester saus broodkruim tijm olijfolie zout peper cayennepeper, , , Voorbereiding:, , geen voorbereiding nodig, , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top