Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zelfgemaakte Appelmoes

Zelfgemaakte appelmoes recepten (57) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zelfgemaakte Appelmoes

Vanavond maar weer eens zelf appelmoes gemaakt. Smaakt gewoon stukken beter dan die appelmoes uit potjes en eigenlijk kost het helemaal niet zoveel moeite en tijd.. Ik denk bij elkaar een kwartiertje ofzo. Maar dan heb je ook wat!!

INGREDIENTEN

, 4 flinke goudreinetten (ca. 1 kg), 75 - 100 gram suiker (naar smaak), 1 dl water, eventueel een klein beetje kaneel,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

zelfgemaakte appelmoes

Lekkere appelmoes van eigen appels

INGREDIENTEN

- 10 à 20 appels, - kaneel, - water, - suiker, - citroen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zelfgemaakte appelmoes

Recept komt uit het kookschrift van mijn schoonmoeder Trees Dee

INGREDIENTEN

*1,5 kg rinse groene moesappels*, 0,5 rl geraspte citroenschil*, 170 G donkerbruine basterdsuiker*, 2 tl citroensap*, 2 el donkere rum*, 2 el boter*

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Zelfgemaakte Appelmoes

Deze maak je in de magnetron.

INGREDIENTEN

-500 gram geschilde en in blokjes gesneden appels., -75 ml. appelsap., -2 el. suiker., -snufje kaneel.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte appelmoes

Deze appelmoes is eenvoudig en snel te bereiden, en smaakt uitstekend bij bijvoorbeeld patat.

INGREDIENTEN

Aantal (4) grote Appels (goudreinet), 1 kaneelstokje, suiker naar smaak (6 á 10 eetlepels)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2011
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Appelmoes

Wie zegt er dat vieruurtjes ongezond moeten zijn?

INGREDIENTEN

* een potje zelfgemaakte appelmoes uit de diepvries bijvoorbeeld (het gaat natuurlijk ook met appelmoes uit een potje he), * 1 snee wit brood (of bruin), * kaneel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  •  
  •  0-10 min.

Appelmoes

Er gaat niets boven zelfgemaakte appelmoes.

INGREDIENTEN

1 kg.goudreinetten,1 el.citroensap,5 el.suiker,1 theel.kaneel of koekkruiden,1 dl appelsap of water.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Appelmoes

Compotes

INGREDIENTEN

3 moesappelen - 50g suiker - citroensap

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Recept voor zelfgemaakte appelmoes

Zelfgemaakte appelmoes is het allerlekkerst! Dit makkelijke recept voor heerlijke appelmoes met kaneel en vanille is een echte aanrader, echt iedereen vindt dit lekker. Geen zin om appels te schillen? Je kan de appels ook met schil en al in parten snijden. Als de appels tot moes zijn gekookt kan je de schillen en pitjes verwijderen door de moes te zeven. 

INGREDIENTEN

- 1 kg goudreinetten, - 75 gr suiker, - 1 dl water, - 1 tl kaneel, - vanillestokje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2018
  • Wereld
  •  20-30 min.

Heerlijke zelfgemaakte appelmoes

Een heerlijk zelfgemaakte appelmoes, als je dit proeft wil je geen potjes meer.

INGREDIENTEN

1½ - 2  kilo appels ik had (Jonagold), 1 dl kokend water, Suiker naar smaak, Beetje citroensap, Kaneel

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2014
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bladerdeeg Hapjes Met Bloedworst en Appelmoes

Combinatie van bloedworst en appelmoes is heel lekker.

INGREDIENTEN

1 bloedworst, 5 lepels appelmoes, , Appelmoes, 3 moesappelen, 50 g suiker, citroensap, , 1. Zet een pan met koud water en citroensap klaar., 2. Schil met een dunschiller de moesappelen., 3. Snijd met een groente mesje partjes en verwijder het klokhuis., 4. Leg partjes appel in het water met het citroensap., 5. Kook met een film laag water in kookpan met de deksel op pan, de appels, gaar. (als te veel vocht van appels vrij komt iets vocht afscheppen of als, te droog wat water toevoegen), 6. Roer met garde de appels kapot.(niet te lang roeren, zelfgemaakte, appelmoes mag best wel stukjes erin hebben), 7. Breng de appelmoes met suiker en eventueel citroensap op smaak. (zoet, fris van smaak), 8. Proef na als appelmoes koud is.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2015
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Bruinebonen Met Spek En Appelmoes

INGREDIENTEN

500 gr.droge bruine bonen, 300 gr.mager rookspek [ blokjes], 4 uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, zout, versgemalen peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zelfgemaakte friet

Wel veel lekkerder dan uit zak

INGREDIENTEN

1,2 kg grote, niet melige aardappelen, frituurvet,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stap-voor-stap zoervleis volgens Robin Berben

INGREDIENTEN

500 g rib-runderlappen, 300 ml azijn, 3 blaadjes laurier (zakje a 4 g), 2 kruidnagels (potje a 20 g), 30 g boter, 2 grote uien, in grove stukken, 3 plakken ontbijtkoek, in stukjes, 3 eetlepels fruitstroop (pot a 450 g)..

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Appelijs

INGREDIENTEN

500 gr zelfgemaakte appelmoes of uit een pot, 1/8 liter slagroom, 1/2 theelepel kaneel, 2 eetlepels fijngehakte noten (hazelnoten, amandelen),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Chinese tomatensoep

Geheim ingredient van Chinese Tomatensoep is........

INGREDIENTEN

- blikje tomatensoep of zelfgemaakte tomatensoep, - 1 knoflookteentje geperst, - 2 lente-uitkes fijngesneden of half bosje bieslook fijngeknipt, - beetje gemberpoeder, - 6 eetlepels APPELMOES,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

schooierstaart

Lekker en makkelijk nagerecht

INGREDIENTEN

Custardpudding (zelfgemaakte) appelmoes, aardbeienjam en lange vingers.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2001
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Zweedse Appelschotel

INGREDIENTEN

Blik, pot, of zelfgemaakte apppelmoes/ beschuiten,kaneel,suiker/margarine

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Appel-rozijnenflensjes met custardsaus

Nagerecht voor 4 personen: 3/10 melkvariatie; 1/2 eiwit-variatie; 1/2 zetmeelvariatie; 1,5 vet-variatie; 1 fruitvariatie en * 10 Kcal / 42 KJ p.p.

INGREDIENTEN

Beslag:, 1,25 dl magere melk, 1 ei, 40 gr bloem, 1/4 theel geraspte sinaasappelschil, 4 theel dieetmargarine, , Vulling:, 2 theel dieetmargarine, 2 kleine in plakjes gesneden appels, 125 gr zelfgemaakte appelmoes, 20 gr donkere rozijnen, * 1 theel maizena, opgelost in 2 theel koud water, 1/4 theel citroensap, 1/2 theel kaneel, 1/2 theel vanille-essence, zoetstof, , Saus:, 1,75 dl magere melk, 1 ei, * 1,5 theel vanillesuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  30-60 min.

Limburgs Zuurvlees

Een lekker sudderrecept!

INGREDIENTEN

2 doorregen runderlappen (500-600 gram) - 5-8 dikke uien (al naar gelang je eigen voorkeur) - ontbijtkoek - appelstroop (limburgse wel te verstaan) - boter - bloem - azijn - kruidnagels - jeneverbessen - laurierblaadjes - zout en peper - nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Jablakki Piroq

Russische appelpastei oftewel een cake met appel

INGREDIENTEN

450 gram bloem, 300 gram suiker, 250 gram margarine, 3 eieren, 3 eetlepels zure room, half zakje bakpoeder (ongeveer 7,5 gram), appelmoes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Russisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Limburgs stoofvlees

Heerlijk runder stoofpotje met peperkoek. Geserveerd met frietjes en zelfgemaakte warme appelmoes.

INGREDIENTEN

Voor het stoofvlees:, 800 gr runderstoofvlees, in blokjes van 2x2 cm, 250 ml rode wijn, 50 ml azijn, 6 laurierblaadjes, 6 kruidnagelen, 6 jeneverbessen, gekneusd, 4 grote uien in halve ringen, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 6 el appelstroop, 2 plakken peperkoek, verkruimeld, Boter, Zout peper naar smaak, , voor de frietjes en appelmoes:, 4 grote aardappelen, in frietmodel, 1 kg moesappelen in grove stukken, 1 kaneelstokje, 1 sinaasappel, uitgeperst,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

appelmoestaart

Verrassend en apart. Het bereiden is binnen 15 min klaar, moet alleen een paar uur opstijven.

INGREDIENTEN

Bodem: 75-100 gr margarine, ca 15 biscuitjes., Vulling: 1 blik appelmoes (0.75l), 2 appels, kaneel, 10 blaadjes witte gelatine (20 gr)., Evt. noten, kaneel, rozijnen naar smaak toevoegen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Goudse Kip

Heerlijk hartige kipschotel uit de romertopf

INGREDIENTEN

4 kippenbouten (samen ca. 1 kg.)/ zout en peper uit de molen/ 1 eetl. boter/ mosterd/ 4 plakken gekookte ham (b.v.Yorkham)/ 4 plakken jong belegen Goudse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Appelijs

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Bruine bonen met spek en stroop

Een simpel maar lekker gerecht. Je kunt dit gerecht ook maken met kapucijners. Ik heb dit recept vorig jaar gemaakt met verse kapucijners uit eigen tuin. Heerlijk!

INGREDIENTEN

500 g bruine bonen, 250 g gerookte spekreepjes, 2 uien, in ringen, zilveruitjes, augurken, stroop, , Natuurlijk het lekkerst met zelfgeweekte bruine bonen. Tip hieronder is een smakeloze tip van smulweb!

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ham in kersencola

Heerlijk recept van Nigella Lawson. Je kan er zelf mee varieren

INGREDIENTEN

Een gepekelde ham met zwoerd 2 kilo., 1 1/2 liter kersencola, 1 gehalveerde ui., 4 eetlepels kersenjam, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel rodewijn azijn,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  •  
  •  > 120 min.

Snel Capucijnersgerecht

INGREDIENTEN

Potje jonge capucijners, ijsbergsla (zakje kant en klaar), ui, stukje danish blue, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Middeleeuwse Bonenpot

Dit recept heeft een 15e eeuwse oorsprong. Door mijn hobby ben ik dit gaan uitvinden. Het is een combinatie van bonen, granen, groenten en wilde kruiden.

INGREDIENTEN

- 1 pak gedroogde bonen (wit of bruin), - 3 ons gedroogde granen (rogge of gierst), - 3 ons gerookt, gezouten, vet spek (ontbijtspek of zuurkoolspek), - een aantal pastinaakwortels, - koolraap (evt. koolrabi of andere witte of spitskool), - een flinke bos brandnetels, - evt. wat zuring

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees met witlof

Lekkere combi tussen lang pruttelend vlees en knapperige witlof

INGREDIENTEN

Sudderlappen (per persoon ongeveer 150 gram), Witlof (per persoon 200 gram, dat is ongeveer een stronk)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Witte bonen-zuurkoolschotel

Lekkere winterse pot.

INGREDIENTEN

500 g kruimige aardappelen, 500 g zuurkool, 150 g katenspek, 1 literblik witte bonen, rookworst, paneermeel, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Herfst stampot: Rode kool met Rolpens

Heerlijke stampot voor de gure herfstdagen.

INGREDIENTEN

- 500 gram gesneden rode kool vers, of 1 zakje/grote pot kantklare rode kool met appel, - eventueel 1 appel (zoet zuur), - 1,5 kilo aardappelen, - 1 pot rolpens in het zuur in plakken, - 1 grote ui in dunne ringen gesneden, - bloem (om de rolpens in te wentelen), - zout & peper (event. laurierblaadjes en kruidnagels), - vloeibare boter of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker anders: Aangeklede schnitzel

Schnitzel anders dan anders maar erg lekker. Wordt ook wel boerenschnitzel genoemd, maakt niet uit, als het beestje maar een naam heeft en lekker is. Toch?

INGREDIENTEN

250 gr half om half gehakt, 4 el stroganoffkruiden (Silvo), 1 ei (losgeklopt), 4 ongepaneerde schnitzels, paar el cornflakes (fijngemaakt), 50 gr margarine, (versgemalen) peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Konijn op ouderwetse wijze

INGREDIENTEN

1 kilo konijn in bouten verdeeld, 100 gr boter, 1 flesje oudbruin, 2 gesnipperde uien, 250 gr gedroogde pruimen, peper en zout, snufje tijm, genufje gemalen laurier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

mama`s kapucijnerovenschotel

Heerlijke, snelle makkelijke ovenschotel

INGREDIENTEN

1 blik jonge kapucijners (bruine bonen kan ook), 500 gram hoh gehakt, 1 rode paprika, 2 uien, 500 gram zeer kruimige aardappels of twee zakjes aardappelpuree voor ovenshotel., 1 1/2 pakje honig mix voor kapucijners

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Scharrelkip in limoen-mosterdmarinade

Elle 3-2003

INGREDIENTEN

1 scharrelkip naar keuze; olijfolie, extra vergine; dijonmosterd; sap en schil van 2 limoenen; 2 limoenen in kwarten; vers gemalen zwarte peper; bosje salie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  •  
  •  60-120 min.

vlaams sukadevlees

Rundvlees langzaam gegaard met pruimen en uien

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo sukadevlees, 2 grote uien in ringen, circa 4-5 dl volle rode wijn, 15 pruimedanten, ontpit, in reepjes, 2 laurierblaadjes, 1 schepje bouillonpoeder, peper zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofschotel

INGREDIENTEN

1,5 kg runderlappen, 4 grote uien, 2 teentjes knoflook, 4 middelgrote tomaten, 2 rode paprika?s, 2 preien, 250 g gedroogde pitloze pruimen, 50 g braadboter, 200 g champignons, 3 dl rode wijn, 3 theelepels Provencaalse kruiden (vers, droog of uit de diepvries), 2 blaadjes laurier, Eventueel maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofschotel met pruimen en champignons

INGREDIENTEN

1,5 kg runderlappen;, 4 grote uien;, 2 teentjes knoflook;, 4 middelgrote tomaten;, 2 rode paprika?s;, 2 preien;, 250 g gedroogde, pitloze pruimen;, 50 g braadboter;, 200 g champignons;, 3 dl rode wijn;, 3 theel. Provencaalse kruiden (vers, droog of uit de diepvries);, 2 blaadjes laurier;, Eventueel maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Parelhoen in chocoladesaus

Ongebruikelijke combinatie, maar zeer aan te bevelen. Ook voor mensen die niet zo van wild houden

INGREDIENTEN

2 parelhoenen, 1/2 liter kippenbouillon, 200 gr. pure chocolade, zout en peper, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top