1. Home
  2. Recepten
  3. Zelfgemaakt Het Lekkerste

Zelfgemaakt het lekkerste recepten (19)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Knoflooksaus (zelfgemaakt, makkelijk, snel)

De lekkerste eigengemaakte knoflooksaus

INGREDIENTEN

2 dl yoghurt 1,5 dl mayonaise 3 teenjes knoflook 3 eetlepels gembersiroop 2 gram dille (vers of gedroogd) snufje citroengras snufje uienpoeder optioneel zoete chilisaus

Bereidingswijze

Yoghurt mengen met de mayonaise. Teentjes knoflook uitpersen en met de rest van de ingredi√ęnten door het mengsel roeren. Mijn kinderen vinden dit de lekkerste knoflooksaus.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-04-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De lekkerste zandkoekjes

INGREDIENTEN

1 ei, 200 g bloem + extra om te bestuiven, 100 g witte basterdsuiker, 150 g koude boter,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

De lekkerste pindasaus

Vaak nemen mensen niet de tijd om zelf pindasaus te maken, of ze weten simpelweg niet hoe en kiezen daarom voor de kant-en-klare variant. Maar een zelfgemaakt smaakt velen malen beter en je hebt het zo gemaakt! Wij hebben hier het ultieme recept voor pindasaus en iedereen kan het thuis maken!

INGREDIENTEN

‚€" 125 gr pindakaas, ‚€" 2 e.l. zoete chilisaus, ‚€" 1 versnipperde ui, ‚€" 1 e.l. olie, ‚€" 2 e.l. soyasaus, ‚€" 125 ml kokosmelk, ‚€" Sambal (optioneel)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verse tomatensoep met ballen en Old Amsterdam

Suppa di Pommodori noemen de Italianen het. Wie lust het niet, elke dag eten we soep hier. Momenteel een ware tomatenexplosie in de tuin en natuurlijk rijpen ze allemaal weer tegelijk. Maak er dus een grote pan soep van want het is zonde om ze weg te gooien. Vanmiddag heb ik dus deze verse soep gemaakt en moet zeggen dat hij erg lekker is. Dit is een ideale soep voor het weekend en je proeft Toscane, Itali√ę.

INGREDIENTEN

2 kilo rijpe tomaten, 400 gr mager rundergehakt, 2 liter runderbouillon, 1 grote ui, 1 kleine rode paprika, ¬Ĺ bosje verse basilicum, ¬Ĺ bosje verse peterselie, 1 teentje knoflook, Scheutje rode wijn azijn, 2 blokjes tuinkruiden bouillon, 1 ¬Ĺ t italiaanse kruiden, Klontje roomboter, Olijfolie, Geraspte Old Amsterdam of Pecorino, Zwarte peper vers gemalen, Zeezout

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-08-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stoofschotel van rundvlees, paddenstoelen en groenten,

Dit is een geweldig lekker recept, ik het op smulweb gezet om het met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik dacht aan ingredi√ęnten voor een echt herfstgerecht. (hoewel, in de winter zal het ook heerlijk smaken). Alles moest van mij in √©√©n pan dus groenten, vlees enz zodat ik alles tegelijk kon opscheppen. Ik had de neiging om knoflook toe te voegen maar heb het niet gedaan want knoflook heeft toch een eigen specifieke smaak, die zeer aangenaam is, maar de smaak van deze ingredi√ęnten zou be√Įnvloeden en dat wilde ik niet. Dus besloten om het niet te doen. Vandaag voor de 1e keer gemaakt en we hebben er werkelijk van zitten smullen! Ik heb het gemaakt in de slowcooker en kan zijn dat de slowcooker die je hebt voorverwarmd moet worden (duurt meestal ongeveer 18 min, houdt daar rekening mee). Verder zie je onderaan dit recept bij serveertips hoe lang het ongeveer kan duren in de oven of op het gas.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (wat doorregen is het lekkerste), 60 gr bloem, Zonnebloemolie of olijfolie (geen extra vierge dat is zonde), Klontjes roomboter, 500 ml runderbouillon (bouillonblokjes of zelfgemaakt), 2 uien - gesnipperd-, Stukje gerookt ontbijtspek van ¬Ī 150 gram (in blokjes), 1 flinke tl gedroogde tijm of 1 el vers, 1 bakje kastanje champignons (in vieren of door de helft), 2 stengels bleekselderij (in kleine reepjes gesneden), 1 zakje gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) -(15 gram), 750 ml aardappelen (in kleine stukjes), 1 laurierblad, Zout en peper naar smaak, 250 gram diepvriesdoperwten, 60 ml rode wijn.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Bruschetta

Heerlijk als tussendoortje, bij de soep of als late night snack!

INGREDIENTEN

Brood naar keuze; Het lekkerste is ciabatta maar je kunt bijvoorbeeld ook pistoletjes gebruiken., 1-2 tomaten., Groene pesto (lekker zelfgemaakt of uit de winkel), 2 zakjes mozzarella., Olijfolie.

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2014
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Vis Lasagne

Deze lasagne is een gezonde vis schotel, die je kunt maken met verschillende vissoorten, zoals Pangasius filet, koolvis of Victoria baars en/of  krab sticks en/of garnaaltjes. Grote, middel of kleine garnaaltjes maakt niet uit ze zijn allemaal even lekker. Neem die wat je zelf het lekkerste vindt. Deze gezonde visschotel is gemakkelijk, snel klaar en erg lekker. Veel plezier, succes en alvast smakelijk eten!!!!

INGREDIENTEN

'n flinke scheut Olijfolie, 1/2 theelepel Groene Harissa (zelfgemaakt Kruiden Bouillonblokje), 1 theelepel Harissa Pikante Variant (zelfgemaakt Bouillonblokje), 4 √† 6 teentjes Knoflook, klein gehakt, 1 stukje Gember, klein gehakt, 1 rood Pepertje, klein gesneden, 2 Uien, klein gehakt, , 600 gram Pangasius filet = het lekkerste & is voelende (Victoria baars of¬†Koolvis kan ook), 6 √† 8 Krabsticks, in drie√ęn gedeeld, Bestrooid met 1 eetlepel Viskruiden (Jumbo), 1 eetlepel Tomatensaus, zelfgemaakte en 1 eetlepel rode Pesto/ Tomatenpuree, zelfgemaakte eronder gemengd, 1ste mix: 'n beetje Basilicum, Peterselie, Bieslook, Dill, (Est)Dragon, Kervel, Marjolein, Rozemarijn, Thijme, Venkel en Bonenkruid, 2de mix: 1 eetlepel Liebstockbl√§tter, 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix en 1 eetlepel Kervel, 'n scheutje Olie zodat de kruiden beter blijven plakken, , 2 eetlepels Italiaanse Kruidenmix, zie Italiaanse Kruidenmix of Lasagne kruidenmix kant en klaar, 3 Lente Uitjes, 3 stengels Bleekselderij¬†, 'n plukje Bleekselderij blaadjes, 1 Winterpeen, grof geraspt, 4 √† 6 Zongedroogde Tomaatjes in kleinere stukjes gesneden, 2 √† 3 eetlepels Nam Pla of Vis sauce, 400 ml Melk met 1/2 Cheddar Cathedral City Kr√§ftig-W√ľrzig geraspt, 4 eetlepels Bloem, eventueel om te binden, Lasagneblaadjes (4 blaadjes/laag 'n beetje over elkaar heen kan bij nieuwe oven Spinazie blaadjes kunnen ook), 1 √† 2 zakjes geraspte Kaas Old Amsterdam (Aldi) + rest Cheddar Cathedral City Kr√§ftig-W√ľrzig geraspt, , Extra, Bechamelsaus, , 45 gram Boter, 45 gram Meel, 200 ml Melk, 2 eetlepels groene Pesto of Noten Pesto (zie recept Pesto), , Extra, Bechamelsaus (zie recept), naar smaak, (Noten)Pesto of Tomaten Pesto bij Tomatensaus (zie recept), naar smaak, ¬†

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Volkoren-notenbrood met spijs Van Culinoor

INGREDIENTEN

500 g volkoren of bruinmeel, 1 thl zout, 1 thl gist, 10 ml olie, 1 eetl honing en 1 zakje vanillesuiker, kaneel, 125 cranberries in gelei, 150 g gewelde amandelen, 2 ? dl water., Vulling: 200 g amandelspijs (het lekkerste is zelfgemaakt: 100 g suiker, 100 g grof gemalen amandelen, 1 eidooier, citroenrasp, snufje zout),

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  •  
  •  > 120 min.

Paprikastamppot met lauwwarme salsa verde

Salsa verde, een saus met veel groene kruiden, wordt licht verwamd en bij de stamppot geserveerd.

INGREDIENTEN

1 grote rode paprika; 1 grote gele paprika; aardappelpuree (het liefst zelfgemaakt want dat is toch echt het lekkerste; kijk eventueel even bij mijn recept voor zelfgemaakte aardappelpuree als je niet precies weet hoe het moet); zout; peper; 1-1,5 dl olijfolie; 0,5-1 el geraspte gemberwortel; 6 el fijngesneden kruiden (koriander, peterselie, bieslook); 0,5-1 el geraspte citroenschil; 2-3 el kleine kappertjes, uitgelekt

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische Andijvie Lasagna met Walnoten

De lekkerste & gezondste lasagna die ik ken met walnoten en cottage cheese. Ook een niet te grote aanslag op de lijn. De andijvie kan vervangen worden door (wilde) spinazie of snijbiet.

INGREDIENTEN

250 g lasagne (groene; van bijv. la Bio-idea)2 struiken andijvie, redelijk fijngehakt2 uien, grof gehakt 2 teentjes knoflooktomatensaus, kant en klaar, bijvoorbeeld Sugocasa met kruiden of met knoflook van Grand Italia (690 g) of zelfgemaakt saus van vleestomaten.ca. 1 ons walnoten, grofgehakt.cottage cheese (h√ľtenkase), 500gr.stukje parmezaanse kaas (ca. 75 gr), grofgehakt of geraspt.ca. 16 plakken jong belegen kaas (bijv. van zuiver zuivel).Kruidenzout.Versgemalen peper.Basilicum.Olijfolie(om in te vetten en te bakken)

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2007
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bourgondische sukadelapjes

De herfst doet weer zijn intrede en daarmee kan mijn stoofpan weer op het fornuis Ik maakte hierin sukadelapjes met de lekkerste ingredi√ęnten die ook gebruikt worden in een Boeuf Bourguinon. Zo lekker uitgevallen dat ik het hier neerzet om niet meer te vergeten O ja en met mijn Stamppotje-van-verschillende-sla-soorten¬†en zelfgemaakt appelmoes van appels van eigen boom was het helemaal een succes bij ons op tafel

INGREDIENTEN

- 1 kilo sukadelappen, - 250 gram champignons, - 300 ml rode wijn, - scheut Cognac, - 5 sjalotten, - 2 blaadjes laurier, - enkele takjes tijm, - peterselie, - 2 tenen knoflook, - 1 blikje tomatenpuree (70 gram), - runderbouillon, - peper/zout, - olijfolie/roomboter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Overheerlijk Kipfilet in Bladerdeeg met Ananas

Dit is is een overheerlijk gerecht. Ik heb verse ananas gebruikt zo kun je ook perziken uit blik nemen is maar wat je zelf lekker vindt. Zo heb ik ook zelfgemaakte bladerdeeg gebruikt i.p.v. kant en klare. Als ik kook gebruik ik meestal verse gember, knoflook en rood pepertje (diepvries) soms zit er ook zelfgemaakte harissa in. Ik mis wat als ik die er niet in heb zitten maar als je dat niet lekker vindt kun je het er ook allemaal uit laten net zoals de kruiden die ik erin doe. De keus is aan jou wat je zelf het lekkerste vindt. Hier volgt het recept, moeilijk is het niet, voor degene die het wil gaan maken alvast bedankt en voor dan smakelijk eten.

INGREDIENTEN

De helft van alles is voldoende voor 2 personen, 1 dubbele Kipfilet, in kleine blokjesw, 0,75 dl Kejap Manis, Bladerdeeg zelfgemaakt of kant en klare, net zoveel dat de vorm bedekt is en genoeg over is voor af te dekken, 1 Ananas, vers of uitgelekt uit blik in kleine blokjes of Perziken, 2 eetlepels Olijfolie, 1 theelepeltje zelfgemaakte Harissa Pikante Variant, 3 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 stukje Gember, klein gesneden, 1 vers rood Pepertje, klein gesneden, 2 Uien, klein gesneden, 'n beetje gedroogde Tijm, Peterselie, Oregano, Paprikapoeder en Kurkuma, extra wat Kervel, Lavas (Maggi) en Currypoeder, 1 bakje Kruidenroomkaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tomaten-basilicum boter

Zelfgemaakt altijd het lekkerste

INGREDIENTEN

500 gram lichtgezouten roomboter (kamertemperatuur), 100 gr. gedroogde tomaatjes (zie mijn pagina), 1 el. citroensap, 7 el. fijngehakte basilicum, 1/2 tl. witte peper

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Spritsen

Een van de lekkerste koekjessoort, naar mijn mening. En zelfgemaakt smaken ze nog lekkerder (als je het goed doet natuurlijk)

INGREDIENTEN

*200 gram boter, *150 gram witte basterdsuiker, *25 gram maizena, *half kopje melk, *400 gram bloem, *mespuntje zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2004
  •  
  •  20-30 min.

verse kruidenboter

Zelfgemaakt altijd het lekkerste

INGREDIENTEN

500 gram lichtgezouten roomboter (op kamertemperatuur) 4 teentjes knoflook, 4 eetlepels bieslook, 2 eetlepels dragonblaadjes (fijngeknipt), tijm, oregano, salie, rozemarijn, 1/2 theelepel witte peper, tl. citorensap, 1 tl. honing

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Pizza met gebakken spek en champignons.

Een pizza is altijd lekker. Alleen: Italiaanse pizza's hebben vaak veel minder ingredi√ęnten dan Nederlandse. Deze pizza is de favoriet van mijn vrouw. Altijd als we zelfgebakken pizza eten is die er bij!

INGREDIENTEN

Gebakken spek (ik koop een pakje bij de Lidl), half bakje kastanjechampignons, strooimozzarella, tomatensaus, extra vergine olijfolie.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Banketletter

Met zelfgemaakt amandelspijs

INGREDIENTEN

- 100 gram gepelde amandelen, - 100 gram suiker, - 2 eieren, - sap van een halve citroen, - 250 gram bladerdeeg

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte vegetarische koude schotel

Kijk voor meer recepten, kooknieuws, tips en verhalen¬†op: www.chezbo.nl Het is weer tijd voor een nieuw zelfgemaakt recept van mijn moeder: zelfgemaakte vegetarische koude schotel. Mijn vertrek naar Denemarken,¬†Kopenhagen, voor een half jaar komt steeds dichterbij en daarbij ook het besef dat ik dadelijk iedere dag z√©lf moet gaan zorgen voor het avondeten‚€¶ Toen ik me hiervan bewust werd heb ik mijn moeder lief aangekeken en heeft ze een aantal recepten voor me opgeschreven, waaronder deze¬†zelfgemaakte vegetarische¬†koude schotel.¬†Ze vond het super leuk om te doen en vandaar dat ze nu eigenlijk mijn¬†partner in crime¬†is geworden, wat betreft recepten online zetten op mijn foodblog: www.chezbo.nl¬†Zij bedenkt en maakt¬†veel van de¬†recepten, ik zet ze online. Smakelijk eten alvast!

INGREDIENTEN

10 √† 12 middelgrote aardappelen, 4 eetlepels Remia frietsaus*, Remia heeft een wat zuurdere smaak, ideaal voor onder de koude schotel., 1 eetlepel zilveruitjes in zoetzuur, 1 zoete appel, 1 kleine halve rauwe ui, 1 klein potje doperwten √† 300 gram, 20 kleine blokjes jonge kaas, 4 eieren, ‚€" zout & peper, , Voor de garnering eventueel:, Tomaten, augurken, sla, paprikapoeder, asperges (zie foto), ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top