Zeewier met sojabonenkaas
Dit is een lekker apart vegetarisch gerecht.En nog gemakkelijk te maken ook.
50 gr gedroogd zeewier;2 velletjes aburage (sojabonen-kaas);3 worteltjes;2 uien;grondnotenolie;sesamolie;japanse sojasaus;zeewierbouillon;suiker.
Was het zeewier en doe het in een schaal.Giet er water bij,laat het een uurtje weken en breng het zeewier dan over in een vergiet om uit te lekken.Speol de olie uit de aburage ,door er -in een vergiet-flink wat kokend water over te laten stromen.Snijd de aburage dan in 2 mm brede reepjes.Maak wortel en uien schoon en snijd beide even fijn.
Verhit een el grondnotenolie samen met een halve el sesamolie en bak hierin het uitgelekte zeewier,de reepjes aburage,wortel en ui,die u al bakkend goed met elkaar vermengt.Voeg na drie minuten ruim een halve dl sojasaus,ruim 1 dl zeewierbouillon en een el suiker toe.Laat het gerecht in de gesloten pan enkele min sudderen en dien het op met drooggekookte rijst.
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-09-2003Japans20-30 min.
Bamboesalade met zeewier
Elle 2-2002
280 g jonge bamboescheuten; 70 g gezouten wakame (zeewier); 150 ml dashi (bouillonpoeder, toko) 1 el sake; 1 el mirin (rijstwijnazijn); 1 el sojasaus; suiker; zout
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-2005Bijgerecht20-30 min.
zeewier met kippensoep
Geheel China
225 gr. zeewier, , 2 kippepoten, in stukken gesneden, , 7 kopjes water, , , 1 eetlepel kookwijn of sherry, , 1 1/2 theelepel zout, , 1 1/2 eetlepel gesneden gember, , 1 eetlepel koffiemelk
- Chinees
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-2000Chinees30-60 min.
Bebotok van zeewier
250 gr wakame (gedroogd zeewier), 50 gr fijngesneden tempeh, 100 gr fijngesneden prei, wortel, look (door elkaar), 50 gr gepelde, fijngesneden garnalen, 2 schijfjes fijngesneden laos, 1 fijngesneden rode Spaanse peper, 4 gesnipperde uien, 1/4 tl trassie, 1/4 tl ketumbar, 1/4 blok santen, vermengd met 1 dl heet water, 2 el citroensap, zout, pisangblad, , In plaats van zeewier kunt u eventueel koolblad gebruiken.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Indonesisch Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Rosbief met zeewier
Dit gerechtje is geschikt als voor-tussengerecht, maar ook in de zomer lekker buiten als begeleider van een frisse salade met brood
8 plakken rosbief van de slager (Bel! het vlees moet niet droog zijn ), 1 bakje zeewier, Dressing:, 1 eetl. olie voor koude gerechten, 1 eetl. kikkoman (Japanse soja), gemengde peper uit de molen naar wens, 1 teentje knoflook,
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-06-2010Internationaal10-20 min.
Zalmmoot met zeewier tartaar
Koken met zeewieren
Zalmmoot en Zeewier Tartare
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-06-2004Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Mosselen Met Tapenade Van Zeewier
Verse mosselen voorbereid met verse tapenade van zeewier, witte wijn en knooflook. De recept van mijn bretonse vader.
2 kg verse mosselen, 1/2 witte wijn, 1 eetlepel verse tapenade van zeewier of 15 gr vers zeewier, 2 teentjes knooflook, zout en peper, 1 eetlepel meel, 15 gr boter
- Goedkoop en snel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-1999Goedkoop en snel Voorgerecht10-20 min.
Gepocheerde oesters met witloof en zeewier
24 oesters, , 4 stronkjes witloof, , 1 theelepel zeewier (gedroogd), , 125 g boter (roomboter), , 1 citroen, , peper, , zout, , zout (grof zout), , zeewier,
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-2003Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Gepocheerde oesters met witloof en zeewier
24 oesters, , 4 stronkjes witloof, , 1 theelepel zeewier (gedroogd), , 125 g boter (roomboter), , 1 citroen, , peper, , zout, , zout (grof zout), , zeewier
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-12-2002Belgisch Voorgerecht0-10 min.
bouillon met varkensvlees en zeewier
Een smakelijke combinatie van mals varkensvlees en zeewier, geserveert in een aromatische bouillon
2 blaadjes gedroogde zeewier, 600 gr. varkensvlees, 2 l.vleesbouillon, 10 gr. gemberwortel,geschild en in plakjes, 125 ml. rijstwijn, 125 ml. kokosmelk, 2 theel. zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-200230-60 min.
wortel-pompoen soep met zeewier
30 ml olijfolie, 2 winterwortelen in stukjes gesneden, 200 pompoen, schoongemaakt en in stukjes, 75 gr gemengde soepgroenten, 1 liter kippenbouillon, 2 vellen nori zeewier
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-05-2001Internationaal20-30 min.
miso soep met ei en zeewier
* Instant Dashi voor ? 1,5 liter soep (Japanse soep, verkrijgbaar bij orientaalse winkel of natuurwinkel), * 10 gram gedroogde zeewier (Wakame,verkrijgbaar bij natuurwinkel), * 100 gram Shiitake paddestoelen, * Half blokje tofu, * 1 kleine prei, * 2 eieren, * 2 theelepels sojasaus, * 1 theelepel zout, * 1 theelepel sake of droge sherry,
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-01-2000Japans20-30 min.
Asperges In Zeewier Gebakken
Olie om te frituren, 12 asperges, 3 blaadjes gedroogd zeewier, verkrijgbaar in de toko, nootmuskaat, zout en versgemalen peper, , Frituurbeslag:, 40 gram bloem, 1 eidooier, 120 cl. melk, 200 gram gesmolten boter, zout
- Fusion
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-01-2001Fusion10-20 min.
Gepocheerde oesters met witloof en zeewier
24 oesters, -4 stronkjes witloof, -1 theelepel zeewier (gedroogd), -125 g boter (roomboter), -1 citroen, -peper, -zout, -zout (grof zout), -zeewier,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2002Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Aziatische zeewier gehakt rolletjes
Door de zeewier krijgt deze eenvoudige gehakt rolletjes een unieke smaak. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
150 g gehakt, 25 g doperwten uit de diepvries, 1 vel zeewier (onder de naam Yaki Sushi Nori), 3 g zout, 1 draai van de witte peper molen, zuiveringszout (koeksoda/ baking soda, of anders bakpoeder, want daar zit ook koeksoda in), 70 ml sterke koude kippenbouillon, 8 g suiker, 25 g maïzena, 1/4 t sesamolie, , olie voor bakken van rolletjes
- Aziatisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-02-2013Aziatisch20-30 min.
carpaccio van kalfshaas met zeewier
1 kalshaasje,enkele stukken zeewier bv zeesla, 1 eetl mosterd diverse slasoorten, voor de dressing 1 dl azijn,3 dl olijfolie,1 theelepel grove mosterd,zout en peper
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-10-2004Voorgerecht> 120 min.
GEFRITUURDE KIP MET ZEEWIER
LEKKER ALS DEEL VAN EEN JAPANSE MAALTIJD.
, , 400 gr kipfilet, 60 ml japanse sojasaus, 60 ml mirin (kookwijn), stuk gember van 4 cm zeer fijn geraspt, 1 vel nori (zeewier) in kleine stukjes gesneden, 40 gr ma?zena, 250 ml plantaardige olie, , ,
- Japans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-11-2003Japans Hoofdgerecht0-10 min.
Zeewier Tahoe soep
(met foto) Geheel China
1 stuk zachte tofu, , 40 gr. Zeewier, , 2 eetlepels Japanse sojaboon pasta, , 1 eetlepel ui, , 1 klein worteltje, , zout, , peper, ,, 1) Week de zeewier in water totdat het zacht is. Dan was het. Snij de wortel en ui in stukjes., 2) Maak een pan met voldoende water en voeg de ingredienten toe. Dan voeg de zachte tofu toe op het eind en laat het kort koken., ,, Tofu met pork dobbelsteentjes, , 250 gr. Varkensvlees, , 2 stukken tofu (ca. 200 gr.), , bieslook, , knoflook, , 1 ? theelepel sojasaus, , ? theelepel zout, , peper
- Chinees
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-11-2000Chinees30-60 min.
- Eigen recept
Tonijn (tartaar) met zeewier
Een heerlijk tussen gerecht voor ieder jaargetijde
300 gr. verse tonijn, 1 eetl. goede sesamolie 1 eetl.frambozenazijn, 3 eetl. bieslook fijngesneden 1 rood pepertje, beetje viskruiden. Voor de garnering: Japanse zeewier, lavendel,foreleitjes,frambozenbalsamico-creme. (wel vragen of de lavendel eetbaar is, ivm gifstoffen!
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-03-200910-20 min.
Garnalentoost op een bedje van zeewier
100 gr speklapjes of ander vet varkensvlees, 200 gr garnalen, gekookt en gepeld, 1 eiwit, zout, peper uit de molen, 1 eetlepel maizena, 2 witte boterhammen zonder korst, van de vorige dag, 6-7 eetlepels sesamzaad, Olie om te frituren, , Voor het zeewier:, 1 kg Chinese kool, ijsbergsla of kropsla, 60 gr witte amandelen, gehalveerd, olie om te frituren, mespunt zout, 1 dessertlepel suiker
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-06-2003Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Boter met zeewier en ui.voor bbq.
Lekker botertje op stokbrood bij de BBQ of op toast met gerookte zalm. Weer een eigen draai eraan gegeven.Maar oh zo lekker !
Roomboter., Zeewier ( bij de visboer ), Uitje, zeer fijn gesneden
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-07-20100-10 min.
- Eigen recept
Roerei met zeewier bacon!
De zeewier bacon leek mij een goede vervanger van gewone bacon! En dat was lekker! Knapperig, rokerig en lekker zout!
- 4 eieren, - handje peterselie, - 2 kleine uien, - scheutje kookroom, - 8 blaadjes I sea bacon (seamorefood.com)
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-03-2017Vegetarisch0-10 min.
Zeewier pasta met garnaal!
Leuk voor de afwisseling! Gebruik zeewier pasta ipv normale pasta!
1 pak I sea pasta, 500 gram garnalen, 40 gram gesnipperde gember, 4 teentjes gesnipperde knoflook, 3 el soja saus, 3 snufjes chilivlokken, zout & peper, 2-3 el woksaus naar keuze, 450 gram komkommer, 400 gram taugé, 4 el olijfolie, 100 gram gehakte pinda's, 2 limoenen
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-03-2017Europees Hoofdgerecht30-60 min.
Zeewier bacon met zalm!
Heerlijk recept. De combinatie tussne Seamore's I sea bacon en zalm is waanzinnig! DIt is echt een hele lekkere salde. Â
500 g romane hearts, leaves separated, washed and dried, 4 salmon fillets with skin on (about 150 g each), 2 teaspoons maple syrup, 2/3 teaspoon salt, Black pepper, 1 tablespoon coconut oil (replace with olive oil)
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-03-2017Nederlands0-10 min.
Omelet rolletje met zeewier
Simpel Japans gerechtje.Ziet er goed uit.
5 eieren, 1 eetl. basterdsuiker, een scheutje olie,1 vel Nori(zeewier)
- Japans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-01-2002Japans Voorgerecht0-10 min.
Gevulde zeewier bladen
Met paddestoelen en andere ingrediënten in een zeewierblad (dat ook voor sushi wordt gebruikt).
•125 gr pieds de mouton, •1 sjalot, •1 eetlepel boter, •zout en peper, •100 gr parmaham, •75 gr manchego, •2 eetlepels mediterrane kruiden, •2 eieren, •1 eetlepel bloem, •6 sushi nori, •50 gr boter
- Wereld Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-2010Wereld Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Zeewier lunchsalade met surimi
Een heerlijke lunchsalade, lekker op een speltbroodje of landbrood.
Een bakje zeewiersalade 125 gram, Ongeveer 6/7 surimisticks, 1 rijpe avocado, 1 halfvolle of yoghurt mayonaise, 1 citroen, sesam olie
- Aziatisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-08-2015Aziatisch0-10 min.
Japanse Bouillon Van Zeewier
1 vierkant stuk kombu, ? l water, 1 el shoyu (versgemalen peper),
- Japans
- > 120 min.
- Geplaatst op29-03-2000Japans> 120 min.
- Eigen recept
Pasta bolognese met zeewier!
Pasta is een van mijn favoriete gerechten! Maar ook zo vol koolhydraten.. Op zoek naar alternatieven kwam ik op zeewierpasta uit. Lijkt net op tagliatelle, maar dan is het een groente! Courgetti is ook lekker, maar dat wordt zo slap. Dit heeft nog een goede bite, dus je hebt echt het idee dat je een al dente pasta eet. Ik ken het product van Seamore, en het is bij veel AH's te kook en ook online. Echt een aanrader!Â
100gram I sea pasta, 4el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 4 Verse worsten (soort na keuze), 2 teentjes knoflook, fijn geperst, 1 el tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten (400g), 12 cherry tomaten, 1 tl Italiaanse kruiden,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-03-2017Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Groente gestoomd met zeewier in sesam-sojasaus
Het stomen van groente is heerlijk. Neem hiervoor groente uit het seizoen en van min of meer gelijke hardheid. Zorg ook dat de stukken allemaal min of meer van gelijke dikte zijn. Zachtere groente kunnen eventueel naderhand worden toegevoegd. Zorg wel dat de groente nog een beetje knapperig blijft na het stomen. Dit gerecht is geinspireerd op de Japanse keuken en het heeft een hele pure smaak
-2 winterpenen, -1 stronk broccoli, -halve witte kool/chinese kool, -1 stronk paksoi, -2 paprika`s, -1 stuk gember van een duimdikte, -2 eetlepels gebroken, -krulwier (Otomegusa Furu akame = Japanse zeewier), -2 tenen knoflook, -2 eetlepels sojasaus, -1 eetlepel olie, -2 eetlepels sesamzaad, -2 kleine rode pepertjes, -zonnebloemolie en sesamolie, -1 eetlepel maizena en 5 eetlepels sake (Japanse rijstwijn) of medium dry sherry,
- Japans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-2011Japans Bijgerecht20-30 min.
Gestoomde kabeljauw op een bedje van zeewier
1 ui, - 1 prei, - 1 eetlepel olijfolie, - 1 bouquet garni, - 1 l visbouillon, - 2 vleestomaten, - 200 g zeewier, - 600 g kabeljauwmoten, - zout, - peper, - 1 eetlepel kwark, - 1 eetlepel Parmezaanse kaas, - 1 toef waterkers,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-12-1999Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Zeewier pasta met kip &; spinazie
Heel lekker recept!
1 pak zeewier pasta (I sea pasta), 400 gram verse bladspinazie, 150 gram kipfilet in blokjes, 1 teen knoflook, Yoghurt kefir., Zout, peper en nootmuskaat.
- Europees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-03-2017Europees Hoofdgerecht20-30 min.
Gestoomde Kabeljauw op een bedje van zeewier
4 kabeljauwmoten van ongeveer 125 gram, 1 prei, 1 ui, 1 eetlepel olijfolie, 200 gram zeewier, 1 liter visboillon (of twee visbouillontabletjes), 1 bouquet garni, naar smaak peper & zout, 2 vleestomaten, 1 eetlepel kwark, 1 eetlepel parmezaanse kaas, 1 toef waterkers, verse peterselie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Sushi van garnalen en zeewier in roodlof
Dit oogstrelend recept is goed voor 24 sushi, op een buffet of als voorgerecht !
-200 g Japanse rondgraanrijst, -1 th lepel zout, -2 th lepel suiker, -2 el + 1 th lepel rijstazijn, -24 sprieten bieslook, -100 g gepelde steurgarnalen, -1/8 th lepel wasabipoeder, -1,5 th lepel gedroogde wakame (donkergroen zeewier, dat kort voorgeweekt gebruikt wordt), -12 grote roodlof blaadjes
- Japans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2003Japans Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Gerookt rundvlees met zeewier en rode besjes
Smakelijk en apart gerechtje
18 plakjes dun gesneden runderrookvlees van de slager, 1 bakje Japanse zeewier, een mooie olie voor koude gerechten, , bakje rode besjes(aalbessen)ik heb ze in mijn tuin)
- Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-08-2010Tussengerecht0-10 min.
- Eigen recept
vegetarische zeewier pasta met peulvruchten en avocado
Dit gerecht met I sea pasta (een pasta van zeewier!) heeft mij oprecht verrast. Wat een lekkere combinatie en wat is I sea pasta lekker! Je zou verwachten dat het vooral lekker is bij een visgerecht, maar juist met groenten en avocado smaakt het heel goed. En ondanks de weinige calorieen in de pasta, zat ik wel lekker lang vol. Dat moeten de vezels zijn ;-)
• 25 gram I sea pasta (kijk op www.seamorefood.com voor verkooppunten), • 100 gram courgette, • 60 gram avocado, • 35 gram tomatenpuree, • 90 gram kikkererwten, • 100 gram cherrytomaatjes, • Scheutje citroensap (naar smaak), • Peper & zout, • Verse kruiden zoals peterselie of basilicum, ,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-03-2017Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Zeewier pasta met garnalen in tomatensaus
Ik ben er steeds beter in en wordt een steeds grotere fan van zeewierpasta! Ik heb het nu ook geprobeerd met andere producten uit de zee, zoals garnalen, mosselen en zeezout!
â€" 1 pak I Sea Pasta, â€" olijfolie, â€" 1 ui, gesnipperd, â€" 2 teentjes knoflook, gesnipperd, â€" 2 rode paprika's, in reepjes, â€" 500gr mosselen, â€" 500gr garnalen, â€" 500ml (bio) tomatensaus, - peper en zeezout
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-03-2017Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Griet gestoomd boven zeewier op een bedje van pasta
Met pistou; hoofdgerecht voor 4 pers.; met dit recept gegarandeer succes! per portie (met 60 g pasta)= 534 KcalEen evenwichtig gerecht met veel groenten en een heerlijk stukje vis. Griet behoort tot de familie van de tarbot en is dus een vetarme vis. De verrassing is ongetwijfeld het zeewier. Zeewier is bijzonder voedzaam: het is rijk aan eiwitten, bevat bijna geen vet en helemaal geen cholesterol. Zeewier is tenslotte ook rijk aan jodium, en bevat calcium, betacaroteen en vitaminen van de B-groep.
500 g gretfilet; 250 g verse tagliolini (kleine tagliatelle); 4 el olijfolie; 4 teentjes knoflook; 8 gepelde (in stukjes gehakte) tomaten ; 4 takjes basilicum; 2 takjes tijm; 4 sjalotten; 1 snuifje rozemarijn; (vers of gedroogd en geweekt) zeewier
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-2004Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
I sea pasta Zeewier pasta met broccoli
Van wie heb je dit recept gekregen en voor wie maak je het zoal? Google was heel helpvol! Dit heerlijke recept gevonden op het blog van de hippe vegatariers Heb je het vaker gemaakt en wat voor reacties kreeg je erop? Paar keer gemaakt en iedereen is super enthousiast, ook verbaast. Hee lekker
100 gram tuinbonen (diepvries), 25 gram gedroogde himanthalia zeewier (Seamore), 1 el olie, zonder sterke smaak (bijv. zonnebloemolie), 1 el sesamolie, 2 knoflookteentjes, 1 snufje gedroogde chilivlokken, 75 gram shitake paddestoelen, 6 cherrytomaatjes, 1 takje peterselie, peper & zout, 1/2 stengel lenteui, 1 tl geroosterde sesamzaadjes, 1 partje citroen, sojasaus
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-03-2017Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Sushi-rolletjes (futomaki)
Dikke sushirolletjes die er net zo kunstig uitzien en smaken als bij de Japanner.
Ruim voldoende voor 3 dikke rollen (18 sushi), 230 g sushi-rijst (Blue Dragon), 3,75 dl water, 3 el rijstazijn, 1 el mirin, 1,5 el suiker, 1 el zout, 3 nori-vellen (zeewier), Sojasaus (Kikkoman), Suggesties vullingen:, - Komkommer, lente-ui, wortel, verse tonijn, wasabi, - Lente-ui, komkommer, tonijn, avocado, wasabi, - Komkommer, lente-ui, wortel, verse of gerookte zalm, wasabi, - Wortel, ijsbergsla, avocado, lente-ui, zalmkaviaar, wasabi, - Garnalen, surimi, komkommer, avocado, wasabi, - Omelet, komkommer, surimi, wasabi,
- Japans
- > 120 min.
- Geplaatst op03-05-2006Japans> 120 min.
Sushi Rolletjes
Deacadent, snel, stukke goedkoper dan in de winkel, feestelijk, slank en super lekker. in de winkel betaal je in Amsterdam per suhi stukje van, 1,5 cm dik, f3,-. Dit gerecht kost je zoveel als je wilt want je kan zoveel maken als je wil. Maar ik denk F0,20 cent per rolletje.
-1 pak sushi rijst van de AH of Dirk van de Broek, -Zeewiervellen (AH of Dirk), -Bamboe matje (Ah en dirk), , Vulling kan je kiezen uit, -Tonijnfilet (plat stuk) 150 gram, -Zalmfilet (plat stuk) 150 gram, -Krabsticks 150 gram, -Komkommer, -ui, -mayonaise (hoeft niet wel lekker), -Sesamzaadjes (hoeft niet wel lekker), - rettich (soort raddijs, bij toko, niet persee nodig), , Om bij sushi te serveren:, * japansse soja saus, * Wasabi )groene mierikspasta), * Ingemaakte gember (dit is om smaak te neutraliseren tussen elk sushi hapje: te koop bij toko, , ,
- Japans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-03-1999Japans Voorgerecht10-20 min.
-
Zeewier
van freebird31 , 1 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers