Zeetong met tomaat en anjovis
Ingrediënten 4 personen
4 tomaten, 10cl olijfolie(extra vierge), 4 eetlepels citroensap, 50gr ansjovisfilets(in olie), 1 eetlepel basilicum fijngehakt, 500gr noordzeetongfilet, 70gr bakboter, 20gr paneermeel, 1 dl wijn(wit/droog), peper en zout, 1 eetlepel bieslook fijngehakt, 8 blaadjes basilicumVoorbereiding
De tomaten pellen, ontpitten en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. In een kom doen met peper en zout, overgieten met citroensap en olijfolie. De in stukjes gesneden ansjovisfilets en wat gehakte basilicum toevoegen en alles omroeren. Goed koud laten worden in de koelkast.
Bereidingswijze
De zeetongetjes kruiden met peper en zout. Voorzichtig op een ingeboterde bakplaat schikken. De vissen insmeren met gesmolten boter en ze bestrooien met paneermeel en wat klontjes boter. De witte wijn eromheen gieten en de bakplaat onder de hete ovengrill plaatsen. Ongeveer 8 minuten laten roosteren met de ovendeur open. De vis moet goedgeel korstje krijgen.