Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen
Lekker!!!!Om tijdens zomerse dagen buiten te eten......
Ingrediënten 4 personen
500g gepelde tijgergarnalen200g zeekraal1limoen2sjalotjes2el boter400g risottorijst5dl witte wijn4el vloeibare tuinkruidenbouillon15g peterselievers gemalen zwarte peper.Voorbereiding
Wanneer je diepvries garnalen gebruikt deze eerst ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing.Zeekraal in vergiet doen,afspoelen en laten uitlekken.Limoen uitpersenSjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Bereidingswijze
In hapjespan 1el boter verhitten,sjalotjes 2min.zachtjes bakken.Risotto in de pan doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn.In (waterkoker)7dl water aan de kook brengen.Wijn,limoensap en bouillon door risotto roeren.Als alle wijn door de rijst is opgenomen,telkens een scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen.Garnalen en zeekraal door risotto roeren en laatste 10min.mee laten garen.Steeltjes van peterselie snijden,blad fijnhakken.Rest van boter en peterselie door risotto roeren.