1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Zeekraal

Zeekraal recepten (292)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

zeekraal

INGREDIENTEN

500 gr zeekraal 20 gr roomboter 50 gr gesnipperde sjalot

Bereidingswijze

Maak de zeekraal schoon, zie deze na op ongerechtigheden (stokjes, gras, wier e.d.), was deze hierna. Fruit de sjalot in de boter (niet kleuren), voeg hieraan de gewassen zeekraal toe. Bak de zeekraal licht op zodat deze gaat glanzen.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Zeekraal

Zeekraal groeit vrij algemeen op ziltige zeeklei, in vroegere jaren gold gestoofde zeekraal algemeen als een lekkernei, Na "uit" geweest te zijn is het nu weer "in".

INGREDIENTEN

Zeekraal, boter.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zeekraal

INGREDIENTEN

250 gr. zeekraal per persoon, boter, nootmuskaat of korianerblad

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zeekraal

Garnituur bij voorgerecht ! Dit gerecht is speicaal voor de magnetron ! En past goed bij de (groene lintmacaroni met gerookte zalm! Zie dit recept ook op mijn pagina).

INGREDIENTEN

100 gr zeekraal, 15 gr boter, (? teentje knoflook),

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zeekraal

Gebakken zeekraal champignons en feta.

INGREDIENTEN

Zeekraal, kastanje champignons, feta (van geitenmelk), kruiden uit de Province

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Zeekraal

Een zoutminnend plantje van de grens van land en water.

INGREDIENTEN

Zeekraal (koop je bij de betere groentenman).

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-1998
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
Populaire groente recepten

Zeekraal

Zeekraal ziet er een beetje uit als een soort cactus zonder stekels, een soort stengels zonder bladeren. De Zeeuwen noemen het ook wel zouterik. Dit omdat de de plant van zichzelf een ietwat zoutige smaak heeft. Het is een malse en zachte plant. Vooral in het voorjaar is de plant erg lekker en blijft dit zeker tot in juli. Daarna wordt zeekraal erg dradig. De plant groeit hoofdzakelijk op slikken en schorren, die niet meer bij iedere vloed onder water komen te staan.

INGREDIENTEN

750 gr. zeekraal - 20 gr. boter - 1 el. bloem - 1 el. room - ? tl. nootmuskaat - beetje citroensap - 1 beschuit - ? el. ma?zena

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeeuwse zeekraal

Zeekraal wordt evenals de lamsoren op de slikken gevonden, ze behoren dan ook tot dezelfde plantenfamilie \"Salicorna\". Zeekraal dankt zijn naam aan de kraalachtige verdikkingen aan zijn blaadjes. Evenals lamsoor is zeekraal seizoengebonden en maar gedurende korte periode verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

500 gram zeekraal * peper * klontje boter * paneermeel.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte Zeekraal

INGREDIENTEN

*500 gram zeekraal.*25 gram boter.*peper.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

tonijn met zeekraal

Eerste hoofdgang van valentijn 7 gangen

INGREDIENTEN

500 gram tonijn(4 steaks), 400 gram zeekraal, 4 a 6 radijzen, olijfolie, peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met zeekraal

INGREDIENTEN

250 g zeekraal, 500 g tagliatelle, 1 cl olijfolie (extra vierge), 1 dl room, zout, peper

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Nieuwste zeekraal recepten

pasta met zeekraal

INGREDIENTEN

250 g zeekraal, 500 g tagliatelle, 1 cl olijfolie (extra vierge), 1 dl room, zout, peper

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Pasta met zeekraal

INGREDIENTEN

450 g zeekraal, 500 g tagliatelle, 1 cl olijfolie (extra vierge), 1 dl room, zout, peper, ,

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zalmmousse met zeekraal

Een hartige,frisse amuse Oogstrelend om je smaakpapillen wakker te maken

INGREDIENTEN

100 gr.ger.zalm(liefst wilde), 1 eetl. crème fraîche, 1/2 eetl.tomatenpuree, paar druppels tabasco(mild), 100 gr. zeekraal of rucolasla

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met zeekraal

INGREDIENTEN

150 gram zeekraal - 400 gram tagliatelle - zout - 10 gedroogde tomaten op olie uit een potje - peper uit de molen,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Salade met zeekraal

Zeekraal is een tijdlang "uit" geweest, maar is nu weer helemaal in. Gebruik alleen de malse jonge takjes. De zachte, knisperende steeltjes zijn lekker; verwijder de houtige stukken.

INGREDIENTEN

500 gram zeekraal; 250 gram kerstomaatjes; 1 zakje mozarellabolletjes (de kleine versie, genaamd "bocconcini"), zout, peper en olijfolie.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Kabeljauw Met Zeekraal

INGREDIENTEN

1 citroen - 400 gram kabeljauwfilet - zout - peper - 4 eetlepels olijfolie - 100 gram zeekraal - 4 st tomaten - 1 theelepel suiker.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

lamsbiefstukjes met zeekraal

Een gerecht waar 2 specifieke, bijzondere smaken in harmonie bijeengebracht worden.

INGREDIENTEN

400 gr lamsbiefstukjes : ik gebruik vaak gemarineerde lamsbiefstukjes van de Aldi (diepvries, uit Nieuw Zeeland), maar lamsvlees van de Marokkaanse slager voldoet minstens zo goed, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels vloeibare honing, versgemalen zout en peper, olijfolie, zeekraal en 2 bosuitjes in ringen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tomatensalade met zeekraal

Naast tomaten en zeekraal speelt boeren-Goudse kaas een opvallende rol in het vegetarische gerecht dat als een voor- of lunchgerecht kan worden opgediend. Ook op een koud buffet of bij een brunch past een dergelijke salade uitstekend.

INGREDIENTEN

10-12 zongerijpte (dus geimporteerde) tomaten, ontveld, - 200 gram zeekraal, - 200-250 gram jonge of belegen boeren Goudse kaas, - 12 verse basilicumblaadjes, - 1 eetl. fijngehakte bladpeterselie, - 1 eetl. fijngesneden bieslook, - 1 eetl. basilicumazijn of edik, - 1 theel. balsamico, - (zee)zout, - witte peper uit de molen, - 3 eetl. olijfolie (extra vergine), ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Macaroni met zeekraal

INGREDIENTEN

Macaroni voor 3 personen, 250 gr zeekraal, 300 gr haricort verts, 1 potje zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, balsamico-azijn, goede olijfolie, Groene pesto, , , , , , , , , macaroni voor 3 personen, 250 gr zeelkraal, 300 gr haricots verts, zongedroogde tomaatjes( niet op olie), pijnboompitten, balsamico, olijfolie, groene pesto, ,

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2009
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Zalmtaartjes met zeekraal

Een apart gerecht maar als je het aandurft word je zeker niet teleurgesteld!

INGREDIENTEN

4 vellen fillodeeg (diepvries), 3 eetlepels olijfolie, 200 g verse zalmfilet, 1 ei, 2 eetlepels limoensap, 100 ml volle yoghurt, 1/2 bakje zeekraal (groente, a 100 g, of verse spinazie),

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2006
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Zalmtaartjes met zeekraal

Uit Allerhande 11-2003

INGREDIENTEN

? 4 vellen fillodeeg (diepvries), ? 3 eetlepels olijfolie, ? 200 g verse zalmfilet, ? 1 ei, ? 2 eetlepels limoensap, ? 100 ml volle yoghurt, ? 1/2 bakje zeekraal (groente, a 100 g)

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauwfilet met zeekraal

INGREDIENTEN

2 el bloem, versgemalen zout, peper (wit of zwart), 4 mooie kabeljauwfilets à ca 200 g, 3 el lichte olijfolie, 100 g boter, 2 el kleine kappers, uitgelekt, 2 el fijngehakte peterselie, 100 g zeekraal, sap van 1 citroen, versgemalen zout en zwarte peper, enkele grote kapperappels,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mosterdsoep met zeekraal

INGREDIENTEN

* 50 g boter, * 5 el bloem, * 1 l vleesbouillon, * 50 g mosterd, * 2 el mosterdzaadjes, * klein potje zure room, * handje rucola, * 100 g zeekraal, * zout en peper

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

garnalen met zeekraal

Roergebakken garnalen met zeekraal

INGREDIENTEN

Olie (bijv. maiskiem of zonnebloem), garnalen (Hollands, IJslands, Noors naar keuze), zeekraal (event. nog sesam)

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-1998
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

salade met zeekraal

Een recept uit libelle

INGREDIENTEN

500gr zeekraal, 250gr kerstomaten, mozzarellabolletjes, peper en zout, en olijfolie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Claressefilet met zeekraal

INGREDIENTEN

400 g aardappelen, geschild en in blokjes, 600 g claressefilet, 1 eetlepel kerriepoeder, peper en zout naar smaak, 50 g roomboter, in blokjes, 1 eetlepel aardappelkruiden, 2 eetlepels olijfolie, 400 g zeekraal, schijfje citroen

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zeekraal met peen en doperwten

Heerlijke makkelijke maaltijd voor 1 persoon met zeekraal

INGREDIENTEN

80 gram zeekraal, 1 blikje peen en doperwten, voorgekookte aardappelschijfjes

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2010
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gebraden Zalmfilet Met Zeekraal

INGREDIENTEN

1 kg zalmfilet, 120 gram boter, zout en peper, 300 gram zeekraal,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met zeebaarsfilet en zeekraal

Niet goedkoop (vis + zeekraal iets meer dan €19,00) , maar je hebt wel een heel lekker gerecht waarvoor je buiten de deur veel meer betaalt; verse pappardelle of tagliatelle, verse kruiden, mmm!

INGREDIENTEN

Verse pasta, pappardelle of tagliatelle voor 4 personen, 1 el gehakte kervel, 1 el gehakte basilicum, 1 el gehakte bladpeterselie, 200 gram zeekraal (of een combinatie van zeekraal en groene asperges), 100 ml olijfolie, 100 ml maiskiemolie**, 1 teen knoflook, gepeld, 1 liter visbouillon, ca 400 gram zeebaarsfilet (4 stuks)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta Met Zalm En Zeekraal

INGREDIENTEN

Tagliattele - 100 gr. zeekraal - 11/2 dl kookroom - 175 gr zalmsnippers - 50 gr geraspte parmenzaanse kaas - peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dubbelgedopte tuinbonen met zeekraal

Apart en lekker. Voor het voorjaar.

INGREDIENTEN

500 gram tuinbonen, 100 gram zeekraal, olijfolie, beetje vers geraspte parmesaanse kaas.

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Groene asperges met zeekraal

Een lekker roerbakgerecht, zeer anders dan anders door het gebruik van zeekraal.

INGREDIENTEN

*400 gram Zeekraal.*1 kg groene asperges, schoongemaakt in stukken,voorgekookt.*300 gram kipfilet in blokjes.*scheutje soja-saus.*olie om in te roerbakken.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeekraal salade met Garnalen

Herlijk salade met een zilte zee smaak

INGREDIENTEN

500 gram krieltjes, 100 gram groene asperge punten, bakje zeekraal, 250 gram grote gepeldee garnalen om te bakken, 1 limoen, dille, 1 theelepel mosterd, olijfolie, Zout en peper, , Marinade, olijfolie, dille, knoflook, , er bij, 4 grote eetlepels creme fraich, maynaise naar eigen keuze, knoflook

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op29-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  
  • Eigen recept

zalmtartaartje op bedje van zeekraal

INGREDIENTEN

10 zalmtartaartjes, 1 bakje zeekraal, 1 potje viseitjes, 10 kwarteleitjes, peper, zout en olijfolie, bananenblad bakjes

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

asperges met zeekraal en roerei met paling

Gestoofde asperges met zeekraal en roerei met paling

INGREDIENTEN

1 kg wiite asperges, 40 gr boter, 200 ml slankroom of slagroom, 100 gr zeekraal, 100 gr paling, 6 eieren, peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm met krabsalade en zeekraal

Heerlijke eenvoudig gerechtje en ook een leuke presentatie voor eventueel visite!

INGREDIENTEN

4 zalmfilets, krabsalade (het liefst van de visboer), zeekraal, ui, peper & zout

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Risotto met zeekraal en tempeh

INGREDIENTEN

300 g tempeh in reepjes gesneden , 200 g zeekraal , 200 g risottorijst , zout, peper , 1 el plantaardige olie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Penne avocado met erwtjes en zeekraal

Een romig, groen pasta gerecht.

INGREDIENTEN

400-500 g buisjespasta, 9 el pijnboompitten, 400 g tuinerwtjes, 2 avocado`s, 100 g waterkers, 2 teentjes knoflook, 1 el limoen- of citroensap, 4 el olijfolie, extra vergine, liefst koudgeperst, kruidenzout en 4-seizoenenpeper, 4 el zeekraal (of zoveel je wilt, ter garnering)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Doradefilet met zoete aardappelpuree en zeekraal

Kookclub Karin Koning

INGREDIENTEN

400 gram zoete aardappel, 2 eetl. creme fraiche, 2 theel kerriepoeder, zout en peper, 4 doradefilets, 1 eetl. boter, 1 eetl. olie, 100 gram zeekraal, zout en peper,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2010
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sint-Jakobsschelpen op een bedje van zeekraal.

Dit exclusieve voorgerechtje is eenvoudig te maken. Wees voorzichtig met zout, want de zeekraal smaakt al zilt van zichzelf.

INGREDIENTEN

150 g zeekraal, 500 g coquilles (St.Jakobsschelpen), (diepvries),ontdooid, 1-2 el citroensap, zout, versgemalen peper, 2-3 el bloem, 50 g boter, 4 sjalotjes, fijngesneden, 30 g fijngesneden peterselie.

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste zeekraal recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top