1. Home
  2. Recepten
  3. Zeebaars Bbq

Zeebaars bbq recepten (13)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Geroosterde Zeebaars

Eenvoud streelt de tong.

INGREDIENTEN

1 schoongemaakte zeebaars flinke hand gemengde vers kruiden: rozemarijn, thijm, wilde marjolijn, peterselie) olijfolie peper en zout uit de molen

Voorbereiding

Was de vis goed en droog hem af. Stop de kruiden in de buikholte en stop de vis tussen de klem. Smeer vervolgens de baars goed in met olijfolie.

Bereidingswijze

Rooster de vis op een middelhete BBQ in ongeveer 7 minuten per kant goudbruin. Keer je vis slechts een keer om beschadigen te voorkomen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dorade of zeebaars van de grill

Hele vis, heerlijk op de bbq, maar kan ook in de oven grillen.

INGREDIENTEN

Per persoon: een kleine dorade of zeebaars. 2 teentjes knoflook, basilicum, oregano, zout en olijfolie.

  • Portugees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Portugees
  •  0-10 min.

Zeebaars met salsa van paprika en amandelen

Heerlijk BBQ recept van chef Viki Geunes, van restaurant 't Zilte* uit Mol

INGREDIENTEN

-1 zeebaars van 2 kg (ontschubd en proper gemaakt), -4 sjalotten, -8 trostomaatjes, -2 tenen knoflook, -rozemarijn en tijm, -3 rode paprika's, -50 g gepelde amandelen, -50 g kappertjes, -gemengde sla en kruiden, -100 g chorizo, -2,5 dl goede olijfolie, -2 limoenen, -venkel

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Traditioneel gegrilde zeebaars

Zeebaars gegrild op traditionele wijze, simpel en snel een lekker visje op tafel.

INGREDIENTEN

2 mooie Zeebaarzen, ong. 900 gr, goed geschubd, met vel, 4-6 takjes tijm, 3-4 takjes rozemarijn, 1 citroen, 6 gepelde teentjes knoflook, geperst, olijfolie om mee te bestrijken, zeezout, zwarte peper uit de molen

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zeebaars in druivenbladeren

Vispakketje met een zuiders aroma.voor 6 pers. Voorbereiding 20 min. en 30 min. marineren.

INGREDIENTEN

1 blik druivenbladeren (ongeveer 30 stuks), 800 g zeebaarsfilet, 4 teentjes knoflook, 4 sjalotjes, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 citroen, 1/4 sinaasappels, 2 takjes dragon, peper en zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  •  
  •  20-30 min.

Papillot van zeebaars met saffraanaioli

Heerlijk pakketje vis van de BBQ ; snel en makkelijk !  

INGREDIENTEN

4 zeebaarsfilets, 1 courgette, 1 venkel, 2 artisjokken (kleine paarse), 1 courgettebloem (optioneel), 1 handje olijven (ontpit, paarsbruin), 4 el aioli (kant-en-klaar), saffraandraadjes (enkele), 4 sneden bruin brood (dikke), olijfolie, peper, zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeebaars met munt, koriander, honing en tequila vinaigrette

Heerlijk grill (BBQ) gerecht ; snelle en makkelijke bereiding ! 

INGREDIENTEN

4 takjes rozemarijn, 4 takjes koriander, 4 takjes munt, 2 tequila, 12 olijfolie, 4 limoensap, 2 honing, 1 venkelzaadjes, 2 teentjes look, 8 spekreepjes, 1 korianderbolletjes, 4 zeebaarsfilets

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gerookte zeebaars met sinaasappel en thijm van de rookplank

Dit is mijn eigen recept voor op een zonnige dag als je vrienden langskomen en de BBQ aangaat

INGREDIENTEN

4 x schoongemaakte zeebaars, , Voor de vulling, 2 sinaasappels, 1 voor het sap + rasp, de ander in dunne schijfjes gesneden, 1 bosje fijngehakte tijm(blaadjes), olijfolie (6 eetlepels), versgemalen zwarte peper, Fleur de Sel of gemalen zeezout

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Licht gerookte zeebaars met rabarber, yoghurt en boontjes

Prima BBQ idee, de smaken kloppen ! 

INGREDIENTEN

2 zeebaarsfilets (+- 400 gr), 300 gr boontjes, 2 stengels rabarber, 200 gr suiker, 200 ml azijn, 200 ml water, 100 gr suiker, 75 gr sesamzaadjes, 1 groene peper, fijngehakt, 4 cm gember, geschild en fijngehakt, 250 gr Griekse yoghurt, zout- peper, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mediterrane balsamico marinade voor BBQ

Echt een verrukkelijke marinade met een Mediterraan tintje voor de barbecue of grillpan. Geschikt voor lamskoteletten, kip, schouderkarbonade, varkenshaas en vis.

INGREDIENTEN

2 el mooie balsamico, 150 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 sjalot, gesnipperd, 1 t oregano, 2 el verse muntblaadjes, fijngehakt, 1 t vers gemalen zwarte peper, Klein snufje zeezout

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2014
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Kroatische Visstoofpotje

van Karin.....

INGREDIENTEN

750 g gemengde visfilet en evt. schelpdieren, bijv. zeebaars, mul, schol, inktvis, tonijn, sint-jakobsschelpen, grote garnalen, scampi/langoustines, gekookte mosselen, wat je maar wil, ik had n kant en klaar Vis bbq pakket bij Lidl gehaald en een pak diepvries tonijn erbij gedaan., 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 groot glas droge witte wijn, 200 ml (vis)bouillon, 1 grote ui, 2 knoflooktenen, 1 tak rozemarijn, 3 volle eetl kappertjes, ± 3 eetl bloem, Citroensap, handje peterselie, olijfolie, zout & peper uit de molen

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2020
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zeebaars bbq recepten
  • Eigen recept

Vispakketje met Vadouvan

Zo'n vispakketje kun je niet alleen in de oven maar ook prima op de bbq. Makkelijk dus want met het Nederlandse weer weet je het maar nooit. Ik heb hier roodbaars gebruikt, maar zeebaars, kabeljauw of een andere witvis is ook heel goed mogelijk. Vadouvan is een specerijenmengsel uit de Indiase keuken dat ook wel bekend staat als Franse kerrie. De smaak is echter veel milder dan kerrie. Een smaak die bovendien erg goed combineert met vis. Lekker hierbij is Gratinovenschotel-met-zoete-aardappel-champignons-en-paprika

INGREDIENTEN

, - 2 visfilets, - 1 teen knoflook, - enkele takjes koriander, - ½ limoen in schijfjes, - 1 lenteuitje, - olijfolie, - 1 tl Vadouvan, - peper en zout,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

campingvis

INGREDIENTEN

2 rode grapefruits, 2 sinaasappels, blaadjes munt, stukje rode peper, 3 eetl olijfolie, 1/2 eetl suiker, 4 zeebaarsfilets, zeezout

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste zeebaars bbq recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top