Zalmsandwiches
voor 4 pers.; fijne sandwiches als lunch of als vieruurtje
24 sneetjes toastbrood; 50 g vetstof (margarine); 100 g effi licht & fris komkommer-dille; 100 g komkommer in fijn gesneden; 1 handvol kervel; 100 g fijne sneetjes gerookte zalm
Beboter het zachte toastbrood en smeer er daarna een laagje effi licht & fris komkommer-dille over.
Beleg 4 sneetjes met schijfjes komkommer, 4 met gesnipperde kervel en 4 met plakjes zalm. Bedek elk belegd sneetje met de overgebleven toastsneetjes. Neem een deegrol en rol daarmee voorzichtig de boterhammetjes plat. Leg nu de extra platte boterhammen op elkaar in drie lagen: kervel+zalm+komkommer. Verwijder de korstjes van het brood met een scherp mes en snij driehoekige sandwiches.
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-200520-30 min.
Engelse zalmsandwiches
Geen hightea, zonder zalmsandwich.
6 blaadjes Lolla Rosso (sla), 1/4 komkommer, 1 blikje rode zalm a 213 gr., 12 sneetjes wit casinobrood, 4 eetl. mayonaise, 3 eetl. fijngehakte dille, peper
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2001Engels20-30 min.
Engelse Zalmsandwiches
Recept voor 10 sandwiches
10 sneetjes casinobrood - 50 gr. zachte roomboter - 1 theel. geraspte mierikswortel - 1 eetl. gesneden dille - gerookte zalm - zout - peper
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-1999Engels20-30 min.
Krokante Zalmsandwiches
1/4 komkommer, zout, 100 gram gerookte zalm, 125 gram vers roomkaas (met mierikswortel of met kruiden) op kamertemperatuur, 2 eetlepels fijngehakte bieslook, 1 pakje kaaskoekjes,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-09-2000Nederlands10-20 min.
krokante zalmsandwiches
Voor 15 stuks heb je nodig: 1/4 komkommer//zout//100 gr gerookte zalm//125 gr verse roomkaas (met mierikswortel of met kruiden)op kamertemperatuur//2 el fijngehakte bieslook// 1 pakje kaaskoekjes., ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-07-200120-30 min.
Krokante Zalmsandwiches
VOOR CIRCA 15 STUKS:, ? komkommer / zout / 100 g gerookte zalm / 125 g verse roomkaas (met mierikswortel of met kruiden) op kamertemperatuur / 2 eetl. fijngehakte bieslook / 1 pakje kaaskoekjes
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-06-2000Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
witlofsoep met ham en kaas
Een lekker soepje met bijv. gerooster brood of stokbrood. Ik heb er zalmsandwiches bijgedaan, casinobrood zonder korst besmeren met boursin of andere kruidenkaas en daar zalm op. de sneetjes schuin doorsnijden en bij de soep serveren
Voor 4 pers., 500 gr. witlof, 1 ui, 50 gr. boter, ca 1 theel. suiker, 1/2 theel. tijm, 1 kippebouillontablet, 2 plakken ham van ong. 25 gr. per stuk of 50 gr. hamblokjes, 25 gr. bloem, 1/4 liter melk, 100 gr. geraspte Goudse kaas, zout en peper
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-03-2009Nederlands30-60 min.
Zalmsandwich
* 100 g pijnboompitten, * 3 (liefst biologische) limoenen, * 75-100 g vers broodkruim, verkruimeld, * 4 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes, * 1 gedroogde rode chilipeper,verkruimeld, * 5 el fijngesneden bladpeterselie, * 1-2 tl fijngesneden dragon (of ¤-1 el gedroogde dragon), * 1-2 el kleine kappertjes, * zout, peper, * 4 dikke stukken zalmfilet van ± 10 x 8 cm, * 2-4 el olijfolie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-10-2009Hoofdgerecht20-30 min.
Zebra Kaassandwiches
Met 2 heerlijke varianten. Ca. 16 stuks, per stuk 145 kcal, ongeveer 11 gram vet, 8 gram koolhydraten en 4 gram eiwit.
200 g Mon Chou , 100 g Zachte boter , 100 g geraspte oude kaas , 8 sneetjes Fries roggebrood , zout en versgemalen peper , Variatie 1 , 100 g fijngesneden zalm (ipv oude kaas), 1 el fijngesneden dille , Brabants roggebrood (ipv Fries roggebrood) , Variatie 2:, half blikje uitgelekte tonijn (vervang 50 g oude kaas) , 1 el fijngesneden basilicum , 1 tl fijngesneden kappertjes
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-01-2003Nederlands10-20 min.
Gevulde zalm met munt en limoen
Makkelijk, snel en smaakvol visje..
4 zalmfilets (smal en beetje hoog), 2 limoenen, 1 bosje munt, de blaadje, 2 teentjes knoflook in plakjes, 1 (of 2) theelepel mosterd, 3 eetlepels olijfolie
- Turks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-06-2018Turks Hoofdgerecht20-30 min.
Sandwich van zalm
100 g pijnboompitten, 100 g vers broodkruim, geraspte schil van 2 citroenen, 6 gedroogde tomaten, in dunne reepjes, 1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld, 5 el peterselie, fijngesneden, , peper, 4 dikke stukken zalmfilet van ca. 10 x 10 cm, 2-4 el olijfolie,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde Zalm Met Munt En Limoen
Frisse limoen in combinatie met zalm.
4 zalmfilets (ca. 600 g) of kabeljauw, 2 limoenen, 1 bosje munt (alleen de blaadjes), 1 teentje knoflook (in plakjes), 1 theelepel mosterd, 3 eetlepels arachideolie of, 3 eetlepels olijfolie,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2017Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Sandwich Van Zalm
Lekker trendy
100 gram pijnboompitten, 100 gram vers broodkruim, verkruimeld, geraspte schil van 2 citroenen, 6 gedroogde tomaten, in dunne reepjes, 1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld, 5 el. fijngesneden peterselie, zout, peper, 4 dikke stukken zalmfilet van 10x10 cm. 204 el. olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Italiaanse sandwich van zalm
100 g pijnboompitten, 100 g verse broodkuirm, verkruimeld, geraspte schil van 2 citroenen, 6 gedroogde tomaten, in dunne reepjes, 1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld, 5 el. fijngesneden platte peterselie, zout,peper, 4 dikke stukken zalmfilet van 10 x 10 cm., 2-4 el olijfolie.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-03-2010Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmsandwich
100 g pijnboompitten, 3 (liefst biologische) limoenen, 75-100 g vers broodkruim, verkruimeld, 4 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes, 1 gedroogde rode chilipeper,verkruimeld, 5 el fijngesneden bladpeterselie, 1-2 tl fijngesneden dragon (of ¤-1 el gedroogde dragon), 1-2 el kleine kappertjes, zout, peper, 4 dikke stukken zalmfilet van ± 10 x 8 cm, 2-4 el olijfolie, ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-201020-30 min.