1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmsandwiches

Zalmsandwiches recepten (15)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zalmsandwiches

voor 4 pers.; fijne sandwiches als lunch of als vieruurtje

INGREDIENTEN

24 sneetjes toastbrood; 50 g vetstof (margarine); 100 g effi licht & fris komkommer-dille; 100 g komkommer in fijn gesneden; 1 handvol kervel; 100 g fijne sneetjes gerookte zalm

Voorbereiding

Beboter het zachte toastbrood en smeer er daarna een laagje effi licht & fris komkommer-dille over.

Bereidingswijze

Beleg 4 sneetjes met schijfjes komkommer, 4 met gesnipperde kervel en 4 met plakjes zalm. Bedek elk belegd sneetje met de overgebleven toastsneetjes. Neem een deegrol en rol daarmee voorzichtig de boterhammetjes plat. Leg nu de extra platte boterhammen op elkaar in drie lagen: kervel+zalm+komkommer. Verwijder de korstjes van het brood met een scherp mes en snij driehoekige sandwiches.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  •  
  •  20-30 min.

Engelse zalmsandwiches

Geen hightea, zonder zalmsandwich.

INGREDIENTEN

6 blaadjes Lolla Rosso (sla), 1/4 komkommer, 1 blikje rode zalm a 213 gr., 12 sneetjes wit casinobrood, 4 eetl. mayonaise, 3 eetl. fijngehakte dille, peper

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Engels
  •  20-30 min.

Engelse Zalmsandwiches

Recept voor 10 sandwiches

INGREDIENTEN

10 sneetjes casinobrood - 50 gr. zachte roomboter - 1 theel. geraspte mierikswortel - 1 eetl. gesneden dille - gerookte zalm - zout - peper

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-1999
  • Engels
  •  20-30 min.

Krokante Zalmsandwiches

INGREDIENTEN

1/4 komkommer, zout, 100 gram gerookte zalm, 125 gram vers roomkaas (met mierikswortel of met kruiden) op kamertemperatuur, 2 eetlepels fijngehakte bieslook, 1 pakje kaaskoekjes,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

krokante zalmsandwiches

INGREDIENTEN

Voor 15 stuks heb je nodig: 1/4 komkommer//zout//100 gr gerookte zalm//125 gr verse roomkaas (met mierikswortel of met kruiden)op kamertemperatuur//2 el fijngehakte bieslook// 1 pakje kaaskoekjes., ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  •  
  •  20-30 min.

Krokante Zalmsandwiches

INGREDIENTEN

VOOR CIRCA 15 STUKS:, ? komkommer / zout / 100 g gerookte zalm / 125 g verse roomkaas (met mierikswortel of met kruiden) op kamertemperatuur / 2 eetl. fijngehakte bieslook / 1 pakje kaaskoekjes

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

witlofsoep met ham en kaas

Een lekker soepje met bijv. gerooster brood of stokbrood. Ik heb er zalmsandwiches bijgedaan, casinobrood zonder korst besmeren met boursin of andere kruidenkaas en daar zalm op. de sneetjes schuin doorsnijden en bij de soep serveren

INGREDIENTEN

Voor 4 pers., 500 gr. witlof, 1 ui, 50 gr. boter, ca 1 theel. suiker, 1/2 theel. tijm, 1 kippebouillontablet, 2 plakken ham van ong. 25 gr. per stuk of 50 gr. hamblokjes, 25 gr. bloem, 1/4 liter melk, 100 gr. geraspte Goudse kaas, zout en peper

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zalmsandwich

INGREDIENTEN

* 100 g pijnboompitten, * 3 (liefst biologische) limoenen, * 75-100 g vers broodkruim, verkruimeld, * 4 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes, * 1 gedroogde rode chilipeper,verkruimeld, * 5 el fijngesneden bladpeterselie, * 1-2 tl fijngesneden dragon (of ¤-1 el gedroogde dragon), * 1-2 el kleine kappertjes, * zout, peper, * 4 dikke stukken zalmfilet van ± 10 x 8 cm, * 2-4 el olijfolie

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zebra Kaassandwiches

Met 2 heerlijke varianten. Ca. 16 stuks, per stuk 145 kcal, ongeveer 11 gram vet, 8 gram koolhydraten en 4 gram eiwit.

INGREDIENTEN

200 g Mon Chou , 100 g Zachte boter , 100 g geraspte oude kaas , 8 sneetjes Fries roggebrood , zout en versgemalen peper , Variatie 1 , 100 g fijngesneden zalm (ipv oude kaas), 1 el fijngesneden dille , Brabants roggebrood (ipv Fries roggebrood) , Variatie 2:, half blikje uitgelekte tonijn (vervang 50 g oude kaas) , 1 el fijngesneden basilicum , 1 tl fijngesneden kappertjes

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gevulde zalm met munt en limoen

Makkelijk, snel en smaakvol visje..

INGREDIENTEN

4 zalmfilets (smal en beetje hoog), 2 limoenen, 1 bosje munt, de blaadje, 2 teentjes knoflook in plakjes, 1 (of 2) theelepel mosterd, 3 eetlepels olijfolie

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2018
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sandwich van zalm

INGREDIENTEN

100 g pijnboompitten, 100 g vers broodkruim, geraspte schil van 2 citroenen, 6 gedroogde tomaten, in dunne reepjes, 1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld, 5 el peterselie, fijngesneden, , peper, 4 dikke stukken zalmfilet van ca. 10 x 10 cm, 2-4 el olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zalmsandwiches recepten

Gevulde Zalm Met Munt En Limoen

Frisse limoen in combinatie met zalm.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets (ca. 600 g) of kabeljauw, 2 limoenen, 1 bosje munt (alleen de blaadjes), 1 teentje knoflook (in plakjes), 1 theelepel mosterd, 3 eetlepels arachideolie of, 3 eetlepels olijfolie,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sandwich Van Zalm

Lekker trendy

INGREDIENTEN

100 gram pijnboompitten, 100 gram vers broodkruim, verkruimeld, geraspte schil van 2 citroenen, 6 gedroogde tomaten, in dunne reepjes, 1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld, 5 el. fijngesneden peterselie, zout, peper, 4 dikke stukken zalmfilet van 10x10 cm. 204 el. olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse sandwich van zalm

INGREDIENTEN

100 g pijnboompitten, 100 g verse broodkuirm, verkruimeld, geraspte schil van 2 citroenen, 6 gedroogde tomaten, in dunne reepjes, 1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld, 5 el. fijngesneden platte peterselie, zout,peper, 4 dikke stukken zalmfilet van 10 x 10 cm., 2-4 el olijfolie.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmsandwich

INGREDIENTEN

100 g pijnboompitten, 3 (liefst biologische) limoenen, 75-100 g vers broodkruim, verkruimeld, 4 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes, 1 gedroogde rode chilipeper,verkruimeld, 5 el fijngesneden bladpeterselie, 1-2 tl fijngesneden dragon (of ¤-1 el gedroogde dragon), 1-2 el kleine kappertjes, zout, peper, 4 dikke stukken zalmfilet van ± 10 x 8 cm, 2-4 el olijfolie, ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste zalmsandwiches recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top