zalmrolletje
Makreel "plukken". Daarna malen in keukenmachine, beetje olie toevoegen en iets van bieslook of iets dergelijks, klein beetje zout toevoegen. En malen tot 1 massa. Gerookte zalm insmeren met makreelmousse. Daarna zalm oprollen en laten opstijven in koelkast of diepvries. Plakje van ongeveer anderhalve cm van snijden. Lekker en eenvoudig te maken voor bijv. een verjaardag.
Zalm makreel olie zout bieslook of iets dergelijks
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-04-20030-10 min.
Zalmrolletje
Zalm-bladerdeeghapje
1 ei, 4 plakjes diepvries bladerdeeg, ca 1/3 bakje verse roomkaas met mierikswortelroom (Cantadou), 125 g plakjes gerookte zalm,
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-06-1999Engels20-30 min.
zalmrolletje
Opgerolde tortilla gevuld met gerookte zalm en petrella-kaas
Tortilla (pak uit het rek in het grootwarenhuis), enkele plakjes gerookte zalm, petrella-kaas (verse kaas met bieslook)
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-04-2002Belgisch0-10 min.
Zalmrolletje
Amuse
6 Plakjes gerookte zalm losjes oprollen en met cocktailprikker vastzetten 3/4 dl slagroom stijfkloppen en mengen met tl geraspte sinasappelschil en 1 tl geraspte mierikswortel.Slagroommensel in zalmrolletjes scheppen.
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-01-2002Nederlands Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
zalmrolletje
Gerookte zalm in hele plakken, roomkaas, knoflook, biesllook, peper, dille, rucola,
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-05-20090-10 min.
Zalmrolletje
1 ei, 1/4l blikje mandarijntjes, 1/4 ramenas, 2 1/2 el mayonaise, 1/2 el dille(diepvries), selderijzout, 2 tl citroensap, 4 plakken gerookte zalm
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-11-2002Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Zalmrolletje
Ommelet met zalm gevuld
2 eieren,scheutje room,boter,200 gram gerookte zalm,bakje zalmsalade,(of krabsalade,eiersalade)wat bieslook en een snuf peper en zout. Gebruikt voor de garnering een toefje maionaise met wat sprietjes bieslook.
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-06-2003Internationaal Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Gerookte zalmrolletje met asperge en boursin
Makkelijk en lekker
1 plak gerookte zalm 1 asperge boursin verse bieslook, mayonnaise om te garneren
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-04-2009Multi-cultureel Voorgerecht10-20 min.
Zalmrolletje Met Kruidenkaas
Zalmrolletje met kruidenkaas
Gerookte zalm (plakjes), Kruidenkaas (paturain/boursin), Peterselie
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-08-2000Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Zalmrolletje met spinazie
Een heerlijk zalmrolletje, maar... toch anders
2x een handvol spinazie, 3 eieren, wat geraspte parmezaanse kaas (ongeveer een koffiekopje), 1 theelepel dille, 150 gram roomkaas, 1 citroen, 150 gram gerookte zalm, peper & zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-05-2015Nederlands20-30 min.
zalmrolletje met roomkaas
Lekker bij de borrel
Leg plastikfolie op het werkblaad en beleg dit met plakken zalm. Bestrijk de zalm met de zachte roomkaas. Rol op in de lengte .
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-11-2003Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Zalmrolletje met paterskaas
Amuse
Dunne plak verse zalm van 50 gr. - 2 plakjes paterskaas - 1 tl. venkelzaadjes - boter - 75 gr - room - 2 el. avocado (in kleine blokjes) - 1 tl. citroensap
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-12-199920-30 min.
Zalmrolletje met komkommer
, 1/4 komkommer, 1 bekertje zure room, zout en peper, 2 theelepels mierikswortel, 6 sprietjes bieslook, 4 plakjes gerookte zalm,
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-05-2002Nederlands Voorgerecht0-10 min.
zalmrolletje met mierikswortelroom
1 kleine citroen, 1/2 l. slagroom, 1 zakje klopvast, 3 eetl. halfvette mayonaise, 4 theel. geraspte mierikswortel (potje), cayennepeper, 1 pakje vacuum zalm van 100 gr. 3 takjes dille of peterselie.
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-08-199930-60 min.
Zalmrolletje gevuld met broccoli en garnaal
Amuse gueulle kj/kcal p.p.: ?290/70
1 00 g broccoli, Zout, 25 g Hollandse garnalen, 2 el creme fraiche, peper, ? el citroensap, 1 plak gerookte zalm (? 40 g), 2 tl tomatenketchup, 1tl cognac,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-03-2002Frans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Amuse, gerookte wilde zalmrolletje met palingmousse
Amuse,lekker met limoenchips
1 pakje gerookte wilde zalm, 150gr.gerookte palingfilet, 40gr.boter, peper uit de molen, sap van een 1/4 limoen, rasp van 1/4 limoen
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-02-2010Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
zalmrolletje gevuld met roerei
Heerlijk snel voorgerecht, zeer geschikt voor een warme dag, je kunt er ook meerdere maken als makkelijk avond eten met een frisse salade
2 eieren, 1/2 tl kerriepoeder, drupje melk, peper, zout, 4 dunne plakjes gerookte zalm, 1 citroen, olijfolie en 1 ui niet te klein gesnipperd.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-01-1999Nederlands0-10 min.
Gerookt zalmrolletje met mozarella en basilicum
Dit gerecht kun je ook serveren op een donker hard broodje als lunch
4 plakken gerookte zalm, 1 bolletje mozarella, enkele blaadjes basilicum, 4 theelepeltjes groene pesto, Gemengde sla of rucola, , Voor dressing:, olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout, e.v.t. gembersap of honing voor iets te zoeten
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-06-2013Italiaans10-20 min.
Amuse van gerookte zalmrolletjes met kruidenkaas en bieslook
Een plaatje om te zien, en heerlijk van smaak.
100 gram gerookte zalm handje vol rucola 1 pakje Boursin beetje bieslook fijngeknipt cr?me fraiche, ,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2006Frans20-30 min.
Trio van proevertjes met boursin
Voor de witloofbootjes : 2 a 3 kleine stronken witloof * 1 doosje Boursin met peper * gekneusde roze peperbolletjes * platte peterselie, Voor de kerstomaatjes : 1 doosje kerstomaatjes * 1 doosje Boursin natuur * enkele blaadjes basilicum * peper en zout * gedroogde Provencaalse kruiden, Voor de zalmrolletjes : enkele plakjes gerookte zalm * 1 doosje Boursin met look en fijne kruiden * peper * takjes dille
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-2001Belgisch30-60 min.
Gerookte Zalmrolletjes Met Asperges
750 gram asperges, 200 gram gerookte zalm, enkele blaadjes kropsla, 2 theelepels mayonaise, 2 dl. half opgeklopte room, zout, witte peper, mierikswortelpoeder, Sap van halve citroen, enkele takjes kervel.
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-1999Nederlands Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Gevulde, gerookte zalm & Hollandse garnalen
Met lekkere ingrediënten is het niet moeilijk om een lekker gerecht te maken Dit is een typisch voorbeeld van eigen creativiteit, zo eventjes uit mijn mouw geschud
- gemengde sla., - 300 gr. Hollandse garnalen, - 200 gr. gerookte zalm, - kruidenkaas, bv. Paturain o.i.d., - (zelfgemaakte) cocktailsaus, , voor de garnering:, - (zelfgemaakte) croutons, - geroosterde pijnboompitten, - zongedroogde tomaatjes, - komkommer.
- Vis
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-04-2013Vis10-20 min.
Zalm met rivierkreeftjes
Gourmetten
2 eetlepels rivierkreeftjes - 1 bosui - 1 plak gerookte zalm - klontje boter - 3 eetlepels vissaus
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-07-2002Hoofdgerecht0-10 min.
Zalmrolletjes Voor 24 rolletjes
¿ 200g gerookte zalm, in sneetjes, ¿ 200 g Philadelphia Light, ¿ 6 sneetjes roggebrood, ¿ 1 bosje dille,
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-12-2007Belgisch10-20 min.
Zalmrolletjes
Dit gerecht is makkelijk maar erg lekker. Gebruik een goeie kwalitetit gerookte zalm. De pijnboompitten niet te bruin roosteren! Smullen maar
•200 gram gerookte zalm plakken, •200 gram Philadelphia Naturel of bieslook, •6 sneetjes wit brood om te roosteren, •1 bosje dille, •1 citroen, in kleine partjes, •20 gram pijnboompitten,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-11-2013Frans Voorgerecht10-20 min.
romig rolletje van gerookte zalm met champignons.*
Aangename combinatie.
8 plakjes gerookte zalm., 150 gr champignons, 1 uitje, 2 el fijngehakte dille, 125 cl crème fraîche, 50 gr boter, zout en vers gemalen peper., 4 sneetjes witbrood., , , ¿ > Voor de garnering; 4 el ijskoude crème fraîche en 4 takjes dille., ,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-06-2005Nederlands Voorgerecht10-20 min.
20 Lekkere Hapjes.
Zie hier onder.
- Wereld
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-12-2011Wereld30-60 min.
Zalmrolletjes boursin
Enkele plakjes gerookte zalm, 1 doosje Boursin met knoflook en fijne kruiden, peper, takjes dille,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-11-2010Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Zalmrolletjes
200g gerookte zalm, in sneetjes, 200 g Philadelphia Naturel Light, 6 sneetjes brood om te roosteren, 1 bosje dille, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-200930-60 min.
HAPJES 2
Zie bereiding,
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-12-200220-30 min.
Dot's hartig taartje
Hartig, apart en verrassend ovengerecht met aardappelpuree, aardperen en gerookte zalm
500 gr aardappelen, 500 gr aardperen, 4 plakken gerookte zalm, balsamicoazijn, olijfolie extra vergine, blokje kippenbouillon, melk, beetje boter, peper en zout
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-03-2002Voorgerecht20-30 min.
Lichte kerriesoep met zalmcanneloni
Erg lekker
1 teen Knoflook, 1 stuk Ui, 1 centimeter Gember, 15 sprietjes Bieslook, 2 theelepels Kerriepoeder, 25 gr. Boter, 1 eetlepel Honing, 299 milliliter Crème fraîche, 100 milliliter Wijn witte, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper, 100 gr. Surimi, 100 gr. Zalm gerookte
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-08-201220-30 min.
Sake Nanban-Yaki.
(geroosterde zalm)
300 gr gefileerde zalm, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels lichte Japanse sojasaus, 1/2 theelepel djahe, 1 kleine komkommer, zout, 1 dl dashi of kippebouillon, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel milde azijn, 2 gesnipperde voorjaarsuitjes
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-03-2000Japans0-10 min.
Lichte kerriesoep met zalm canneloni
1 ui;, 1 cm gemberwortel;, 15 sprietjes bieslook;, 1½ blokje visbouillon;, 2 tl kerriepoeder;, 25 g boter;, 25 g bloem;, 1 el honing;, 200 ml crème fraîche;, 100 ml witte wijn;, zout en versgemalen peper;, 100 g surimiflakes;, 100 g Superieur gerookte zalm.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-06-2010Internationaal20-30 min.
Sake nanban-yaki (geroosterde zalm
300 gr gefileerde zalm, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels lichte Japanse sojasaus, 1/2 theelepel djah?, 1 kleine komkommer, zout, 1 dl dashi of kippebouillon, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel milde azijn, 2 gesnipperde voorjaarsuitjes, ,
- Japans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2001Japans Bijgerecht30-60 min.
Een mooi duo.
Lekker fris hapje met zalm en Philadelphia. Ik koos voor de naturel light Philadelphia, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als variatie kun je een goed rijpe avocado prakken en door de roomkaas mengen met een drupje limoen of citroensap en wat peper en snufje chili. Dat oprollen en verder behandelen zoals is beschreven.
200 gr gerookte zalm mooie plakken ., 200 gr Philadelphia roomkaas naturel light, 6 sneetjes casino brood om te roosteren, 1 bosje verse dille, 1 citroen in kleine partjes
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-03-2019Frans20-30 min.
AMUSE VAN GEROOKTE ZALM MET MANGO EN KOKOS
Dit is een heerlijke amuse om bv. bij Spritz te serveren. Uit het receptenboek seizoen 2011 - 2012 van Cuisine Culinaire Almere.
20 blaadjes rucola, 300 gr. Gerookte zalm, 1 mango of 2 kleine, 5 el. Geraspte kokos, witte kookwijn, witte basterdsuiker
- Italiaans Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2015Italiaans Amuse20-30 min.
Zalmkroket met grijze garnalen
Huisgemaakte zalm-grijze garnaal kroketten, smaken super !Â
100 g noordzeegarnalen (diepvries), 150 g gerookte Atlantische zalm, 1 plantje dille (vers), 50 g geraspte kaas, 2 eetl. boter, 2 eieren, 4 dl melk, 6 eetl. paneermeel, 4 eetl. bloem, nootmuskaat, peper en zout
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-05-2018Belgisch Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Blini's met drie toppings van zalm, forel en garnaal
Start je diner in stijl met dit mooie voorgerechtje! Blini's zijn luchtige, hartige pannenkoekjes uit Oost-Europa die qua uiterlijk wel wat weg hebben van het oerhollandse poffertje. In tegenstelling tot het poffertje eet je de blini echter veelal met een hartig belegsel. Dit is waarom ze het erg goed doen als opstarter van een uitgebreid (kerst-)diner of als een lekker borrelhapje. Een klassieker is de blini met gerookte zalm en zure room, maar ook voor andere belegopties is de blini een topper! Zo ook de twee andere vissige hapjes in dit recept.  Blini's kun je zelf maken, maar je kunt ze kant-en-klaar kopen bij o.a. de Albert Heijn. Dat spaart je een hoop tijd! Â
Benodigdheden (4 pers.):, - 12 kant-en-klare blini's (te koop bij AH), Topping 1: gerookte zalmrolletjes met zure room en dille, - ca. 50 gr. gerookte zalm in plakjes, - ca. 2 el. zure room, - 4 kleine takjes dille, Topping 2: gerookte forel met zure room en dille, - ca. 75 gr. gerookte forel, - ca. 3 el zure room, - 4 kleine takjes dille, Topping 3: roze garnalen met avocadomousse, - 1 avocado, - ½ sjalotje, - sap van een ½ limoen of citroen, - 12 roze coctailgarnaaltjes of 4 roze garnalen, - zout en peper, naar smaak
- Russisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-01-2018Russisch Voorgerecht20-30 min.
-
zalmrolletjes hellofresh
van leonidewinter , 1 recepten, 0 volgers