1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmrolletje

Zalmrolletje recepten (39)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

zalmrolletje

Makreel "plukken". Daarna malen in keukenmachine, beetje olie toevoegen en iets van bieslook of iets dergelijks, klein beetje zout toevoegen. En malen tot 1 massa. Gerookte zalm insmeren met makreelmousse. Daarna zalm oprollen en laten opstijven in koelkast of diepvries. Plakje van ongeveer anderhalve cm van snijden. Lekker en eenvoudig te maken voor bijv. een verjaardag.

INGREDIENTEN

Zalm makreel olie zout bieslook of iets dergelijks

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

Zalmrolletje

Zalm-bladerdeeghapje

INGREDIENTEN

1 ei, 4 plakjes diepvries bladerdeeg, ca 1/3 bakje verse roomkaas met mierikswortelroom (Cantadou), 125 g plakjes gerookte zalm,

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Engels
  •  20-30 min.

zalmrolletje

Opgerolde tortilla gevuld met gerookte zalm en petrella-kaas

INGREDIENTEN

Tortilla (pak uit het rek in het grootwarenhuis), enkele plakjes gerookte zalm, petrella-kaas (verse kaas met bieslook)

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Zalmrolletje

Amuse

INGREDIENTEN

6 Plakjes gerookte zalm losjes oprollen en met cocktailprikker vastzetten 3/4 dl slagroom stijfkloppen en mengen met tl geraspte sinasappelschil en 1 tl geraspte mierikswortel.Slagroommensel in zalmrolletjes scheppen.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

zalmrolletje

INGREDIENTEN

Gerookte zalm in hele plakken, roomkaas, knoflook, biesllook, peper, dille, rucola,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2009
  •  
  •  0-10 min.

Zalmrolletje

INGREDIENTEN

1 ei, 1/4l blikje mandarijntjes, 1/4 ramenas, 2 1/2 el mayonaise, 1/2 el dille(diepvries), selderijzout, 2 tl citroensap, 4 plakken gerookte zalm

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zalmrolletje

Ommelet met zalm gevuld

INGREDIENTEN

2 eieren,scheutje room,boter,200 gram gerookte zalm,bakje zalmsalade,(of krabsalade,eiersalade)wat bieslook en een snuf peper en zout. Gebruikt voor de garnering een toefje maionaise met wat sprietjes bieslook.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gerookte zalmrolletje met asperge en boursin

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

1 plak gerookte zalm 1 asperge boursin verse bieslook, mayonnaise om te garneren

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zalmrolletje Met Kruidenkaas

Zalmrolletje met kruidenkaas

INGREDIENTEN

Gerookte zalm (plakjes), Kruidenkaas (paturain/boursin), Peterselie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zalmrolletje met spinazie

Een heerlijk zalmrolletje, maar... toch anders

INGREDIENTEN

2x een handvol spinazie, 3 eieren, wat geraspte parmezaanse kaas (ongeveer een koffiekopje), 1 theelepel dille, 150 gram roomkaas, 1 citroen, 150 gram gerookte zalm, peper & zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

zalmrolletje met roomkaas

Lekker bij de borrel

INGREDIENTEN

Leg plastikfolie op het werkblaad en beleg dit met plakken zalm. Bestrijk de zalm met de zachte roomkaas. Rol op in de lengte .

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste zalmrolletje recepten

Zalmrolletje met paterskaas

Amuse

INGREDIENTEN

Dunne plak verse zalm van 50 gr. - 2 plakjes paterskaas - 1 tl. venkelzaadjes - boter - 75 gr - room - 2 el. avocado (in kleine blokjes) - 1 tl. citroensap

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  •  
  •  20-30 min.

Zalmrolletje met komkommer

INGREDIENTEN

, 1/4 komkommer, 1 bekertje zure room, zout en peper, 2 theelepels mierikswortel, 6 sprietjes bieslook, 4 plakjes gerookte zalm,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

zalmrolletje met mierikswortelroom

INGREDIENTEN

1 kleine citroen, 1/2 l. slagroom, 1 zakje klopvast, 3 eetl. halfvette mayonaise, 4 theel. geraspte mierikswortel (potje), cayennepeper, 1 pakje vacuum zalm van 100 gr. 3 takjes dille of peterselie.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-1999
  •  
  •  30-60 min.

Zalmrolletje gevuld met broccoli en garnaal

Amuse gueulle kj/kcal p.p.: ?290/70

INGREDIENTEN

1 00 g broccoli, Zout, 25 g Hollandse garnalen, 2 el creme fraiche, peper, ? el citroensap, 1 plak gerookte zalm (? 40 g), 2 tl tomatenketchup, 1tl cognac,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse, gerookte wilde zalmrolletje met palingmousse

Amuse,lekker met limoenchips

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte wilde zalm, 150gr.gerookte palingfilet, 40gr.boter, peper uit de molen, sap van een 1/4 limoen, rasp van 1/4 limoen

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

zalmrolletje gevuld met roerei

Heerlijk snel voorgerecht, zeer geschikt voor een warme dag, je kunt er ook meerdere maken als makkelijk avond eten met een frisse salade

INGREDIENTEN

2 eieren, 1/2 tl kerriepoeder, drupje melk, peper, zout, 4 dunne plakjes gerookte zalm, 1 citroen, olijfolie en 1 ui niet te klein gesnipperd.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gerookt zalmrolletje met mozarella en basilicum

Dit gerecht kun je ook serveren op een donker hard broodje als lunch

INGREDIENTEN

4 plakken gerookte zalm, 1 bolletje mozarella, enkele blaadjes basilicum, 4 theelepeltjes groene pesto, Gemengde sla of rucola, , Voor dressing:, olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout, e.v.t. gembersap of honing voor iets te zoeten

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Amuse van gerookte zalmrolletjes met kruidenkaas en bieslook

Een plaatje om te zien, en heerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

100 gram gerookte zalm handje vol rucola 1 pakje Boursin beetje bieslook fijngeknipt cr?me fraiche, ,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Trio van proevertjes met boursin

INGREDIENTEN

Voor de witloofbootjes : 2 a 3 kleine stronken witloof * 1 doosje Boursin met peper * gekneusde roze peperbolletjes * platte peterselie, Voor de kerstomaatjes : 1 doosje kerstomaatjes * 1 doosje Boursin natuur * enkele blaadjes basilicum * peper en zout * gedroogde Provencaalse kruiden, Voor de zalmrolletjes : enkele plakjes gerookte zalm * 1 doosje Boursin met look en fijne kruiden * peper * takjes dille

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gerookte Zalmrolletjes Met Asperges

INGREDIENTEN

750 gram asperges, 200 gram gerookte zalm, enkele blaadjes kropsla, 2 theelepels mayonaise, 2 dl. half opgeklopte room, zout, witte peper, mierikswortelpoeder, Sap van halve citroen, enkele takjes kervel.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde, gerookte zalm & Hollandse garnalen

Met lekkere ingrediënten is het niet moeilijk om een lekker gerecht te maken Dit is een typisch voorbeeld van eigen creativiteit, zo eventjes uit mijn mouw geschud

INGREDIENTEN

- gemengde sla., - 300 gr. Hollandse garnalen, - 200 gr. gerookte zalm, - kruidenkaas, bv. Paturain o.i.d., - (zelfgemaakte) cocktailsaus, , voor de garnering:, - (zelfgemaakte) croutons, - geroosterde pijnboompitten, - zongedroogde tomaatjes, - komkommer.

  • Vis
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-2013
  • Vis
  •  10-20 min.

Zalm met rivierkreeftjes

Gourmetten

INGREDIENTEN

2 eetlepels rivierkreeftjes - 1 bosui - 1 plak gerookte zalm - klontje boter - 3 eetlepels vissaus

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmrolletjes Voor 24 rolletjes

INGREDIENTEN

¿ 200g gerookte zalm, in sneetjes, ¿ 200 g Philadelphia Light, ¿ 6 sneetjes roggebrood, ¿ 1 bosje dille,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2007
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Zalmrolletjes

Dit gerecht is makkelijk maar erg lekker. Gebruik een goeie kwalitetit gerookte zalm. De pijnboompitten niet te bruin roosteren! Smullen maar

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalm plakken, 200 gram Philadelphia Naturel of bieslook, 6 sneetjes wit brood om te roosteren, 1 bosje dille, 1 citroen, in kleine partjes, 20 gram pijnboompitten,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2013
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

romig rolletje van gerookte zalm met champignons.*

Aangename combinatie.

INGREDIENTEN

8 plakjes gerookte zalm., 150 gr champignons, 1 uitje, 2 el fijngehakte dille, 125 cl crème fraîche, 50 gr boter, zout en vers gemalen peper., 4 sneetjes witbrood., , , ¿ > Voor de garnering; 4 el ijskoude crème fraîche en 4 takjes dille., ,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

20 Lekkere Hapjes.

INGREDIENTEN

Zie hier onder.

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2011
  • Wereld
  •  30-60 min.

Zalmrolletjes boursin

INGREDIENTEN

Enkele plakjes gerookte zalm, 1 doosje Boursin met knoflook en fijne kruiden, peper, takjes dille,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalmrolletjes

INGREDIENTEN

200g gerookte zalm, in sneetjes, 200 g Philadelphia Naturel Light, 6 sneetjes brood om te roosteren, 1 bosje dille, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  •  
  •  30-60 min.

HAPJES 2

INGREDIENTEN

Zie bereiding,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  •  
  •  20-30 min.

Dot's hartig taartje

Hartig, apart en verrassend ovengerecht met aardappelpuree, aardperen en gerookte zalm

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 500 gr aardperen, 4 plakken gerookte zalm, balsamicoazijn, olijfolie extra vergine, blokje kippenbouillon, melk, beetje boter, peper en zout

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lichte kerriesoep met zalmcanneloni

Erg lekker

INGREDIENTEN

1 teen Knoflook, 1 stuk Ui, 1 centimeter Gember, 15 sprietjes Bieslook, 2 theelepels Kerriepoeder, 25 gr. Boter, 1 eetlepel Honing, 299 milliliter Crème fraîche, 100 milliliter Wijn witte, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper, 100 gr. Surimi, 100 gr. Zalm gerookte

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  20-30 min.

Sake Nanban-Yaki.

(geroosterde zalm)

INGREDIENTEN

300 gr gefileerde zalm, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels lichte Japanse sojasaus, 1/2 theelepel djahe, 1 kleine komkommer, zout, 1 dl dashi of kippebouillon, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel milde azijn, 2 gesnipperde voorjaarsuitjes

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Japans
  •  0-10 min.

Lichte kerriesoep met zalm canneloni

INGREDIENTEN

1 ui;, 1 cm gemberwortel;, 15 sprietjes bieslook;, 1½ blokje visbouillon;, 2 tl kerriepoeder;, 25 g boter;, 25 g bloem;, 1 el honing;, 200 ml crème fraîche;, 100 ml witte wijn;, zout en versgemalen peper;, 100 g surimiflakes;, 100 g Superieur gerookte zalm.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Sake nanban-yaki (geroosterde zalm

INGREDIENTEN

300 gr gefileerde zalm, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels lichte Japanse sojasaus, 1/2 theelepel djah?, 1 kleine komkommer, zout, 1 dl dashi of kippebouillon, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel milde azijn, 2 gesnipperde voorjaarsuitjes, ,

  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een mooi duo.

Lekker fris hapje met zalm en Philadelphia. Ik koos voor de naturel light Philadelphia, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als variatie kun je een goed rijpe avocado prakken en door de roomkaas mengen met een drupje limoen of citroensap en  wat peper en snufje chili. Dat oprollen en verder behandelen zoals is beschreven.

INGREDIENTEN

200 gr gerookte zalm mooie plakken ., 200 gr Philadelphia roomkaas naturel light, 6 sneetjes casino brood om te roosteren, 1 bosje verse dille, 1 citroen in kleine partjes

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2019
  • Frans
  •  20-30 min.

AMUSE VAN GEROOKTE ZALM MET MANGO EN KOKOS

Dit is een heerlijke amuse om bv. bij Spritz te serveren. Uit het receptenboek seizoen 2011 - 2012 van Cuisine Culinaire Almere.

INGREDIENTEN

20 blaadjes rucola, 300 gr. Gerookte zalm, 1 mango of 2 kleine, 5 el. Geraspte kokos, witte kookwijn, witte basterdsuiker

  • Italiaans Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2015
  • Italiaans Amuse
  •  20-30 min.

Zalmkroket met grijze garnalen

Huisgemaakte zalm-grijze garnaal kroketten, smaken super ! 

INGREDIENTEN

100 g noordzeegarnalen (diepvries), 150 g gerookte Atlantische zalm, 1 plantje dille (vers), 50 g geraspte kaas, 2 eetl. boter, 2 eieren, 4 dl melk, 6 eetl. paneermeel, 4 eetl. bloem, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Blini's met drie toppings van zalm, forel en garnaal

Start je diner in stijl met dit mooie voorgerechtje!  Blini's zijn luchtige, hartige pannenkoekjes uit Oost-Europa die qua uiterlijk wel wat weg hebben van het oerhollandse poffertje. In tegenstelling tot het poffertje eet je de blini echter veelal met een hartig belegsel. Dit is waarom ze het erg goed doen als opstarter van een uitgebreid (kerst-)diner of als een lekker borrelhapje.  Een klassieker is de blini met gerookte zalm en zure room, maar ook voor andere belegopties is de blini een topper! Zo ook de twee andere vissige hapjes in dit recept.   Blini's kun je zelf maken, maar je kunt ze kant-en-klaar kopen bij o.a. de Albert Heijn. Dat spaart je een hoop tijd!   

INGREDIENTEN

Benodigdheden (4 pers.):, - 12 kant-en-klare blini's (te koop bij AH), Topping 1: gerookte zalmrolletjes met zure room en dille, - ca. 50 gr. gerookte zalm in plakjes, - ca. 2 el. zure room, - 4 kleine takjes dille, Topping 2: gerookte forel met zure room en dille, - ca. 75 gr. gerookte forel, - ca. 3 el zure room, - 4 kleine takjes dille, Topping 3: roze garnalen met avocadomousse, - 1 avocado, - ½ sjalotje, - sap van een ½ limoen of citroen, - 12 roze coctailgarnaaltjes of 4 roze garnalen, - zout en peper, naar smaak

  • Russisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2018
  • Russisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zalmrolletje recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top