1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmrol

Zalmrol recepten (55) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Zalmrol

Heerlijke zalmrol voor bij de high tea of als amuse vooraf

INGREDIENTEN

* 1 wit casinobrood in de lengte gesneden * 500 gram gerookte zalm * 1 potje mierikswortel * witte (citroen)peper * 1 pakje roomkaas * kappertjes * 4 takjes dille * 4 sprietjes bieslook

Voorbereiding

Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Snijd de korsten van het brood. Deze gebruik je niet.

Bereidingswijze

Besmeer de plakken brood met roomkaas. Beleg het sneetje met gerookte zalm. Doe er met wat mierikswortelpuree overheen en maal er wat (citroen)peper over. Voeg een takje dille en sprietjes bieslook toe. Rol het sneetje brood op. Snijd de boven- en onderkant met een scherp mes er van af. Elk sneetje kun je in drieën verdelen voor kleinere porties.

  • Vis
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2009
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zalmrol

Een chique zalmrol

INGREDIENTEN

Voor 2-3 rollen, 2-3 tortilla wraps (grote), 1 pak gerookte zalm, 250 gram rucola, 2 sjalotten, Goede handvol dille, 3 eetlepels griekse yoghurt, 3 eetlepels mayonaise, Zout en peper, , Huishoudfolie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2012
  •  
  •  0-10 min.

Zalmrol

Broodrol van zalm of rauwe ham met mascarpone en dille

INGREDIENTEN

Wit casinobrood, in de lengterichting laten snijden, mascarpone, dille, gerookte zalm of rauwe ham.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-1998
  •  
  •  0-10 min.

Zalmrol

INGREDIENTEN

Ingredienten :, 1 heel ongesneden casino wit, 200 gram zalmfilet, verse dille, verse bieslook

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

zalmrol

INGREDIENTEN

1 heel ongesneden casino wit, 200 gram zalmfilet, verse dille, verse bieslook,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Mmmm...gerookte zalmrol met spinazie en roomkaas

Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens een brunch die ik samen met andere vrijwilliegers verzorg in verzorgingstehuis bij ons in Stadtlohn. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden. Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)!

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 pak van 450 gram diepvries bladspinazie (je kunt ook verse spinazie nemen en die heel even smoren tot de blaadjes wat zacht zijn. Goed uitlekken!) (Ik heb zelf diepvries-spinazie gebruikt!), 250 gram geraspte jong belegen kaas, 200 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijvoorbeeld boursin), 200 gram plakjes gerookte zalm, rucola en kerstomaatjes om te garneren

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

gevulde zalmrol

Gerookte zalmrol met hartige vulling

INGREDIENTEN

300 gr. gerookte zalm in plakken, 3 hardgekookte eieren, veel fijngeknipte dille, 2 eetlepels mayonaise, 100 gr. roomkaas, 2 eetlepels citroensap, tabasco

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

zalmrol met spinazie

INGREDIENTEN

200 gr. gerookte zalmfilet, 180 gr. (diepvries)roomspinazie, 200 gr.geraspte kaas, 200 gr.roomkaas met kruiden, 1 ei, peper

  • Vis
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2008
  • Vis
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gerookte zalmrol

Als voorgerecht of lekker bij een buffet. Het kan 24 uur van tevoren klaargemaakt worden en een uurtje van tevoren in plakken worden gesneden. In plaats van Mascarpone kan ook Mon Chou gebruikt worden

INGREDIENTEN

Voor het beslag:, 80 gram bloem, 230 ml. melk, 3 eieren, 2 el. olie, , Vulling:, gerookte zalm, 200 gram mascarpone, 200 gram crème fraîche, flinke lepel mierikswortel, geraspte ui, geraspte appel, zout en peper naar smaak

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

gerookte zalmrol

Gerookte zalm gevuld met monchou en rodezalm

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte zalm,1 blikje rode zalm, een halve rode paprika,pakje monchou, 8 a 10 sprietjes bieslook,1 zuur bommetje 1 klein uitje, 1 el;halvanaise, peper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hapjes / tapas

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Mmmm...gerookte zalmrol met spinazie en kaas

Zie ook zelfde recept op Mmmmgerookte-zalmrol-met-spinazie-en-kaas. Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens de afgelopen brunch die ik samen met andere verzorg in het verzorgingstehuis. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden. Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)!

INGREDIENTEN

2 eieren, 450 gram bladspinazie (vers of diepvries) (ik heb diepvries gebruikt), 250 gram geraspte jong belegen kaas, 200 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijvoorbeeld boursin), 200 gram plakjes gerookte zalm, rucola en kerstomaatjes om te garneren

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Gevulde zalm met walnoot & spinazie

Bomvol omega 3-vetzuren en natuurlijk erg lekker.

INGREDIENTEN

* 1 eetl olijfolie, * 1 medium ui,gehakt, * 1 teen knoflook,geperst, * 1 kg verse,gehakte spinazie, * 0.5 theel versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel zout, * 250 g gekookte zilvervliesrijst, * 2 theel geraspte citroenschil, * 50 g geraspte oude Cheddar kaas, * 125 g gehakte walnoten, * 1 mooie zalmfilet,ongeveer 450 g,zonder vel.

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmrolletjes met ricotta en basilicum

Een heel erg lekker borrelhapje uit de AH reeks buffetten en borrelhapjes. Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.

INGREDIENTEN

2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicum

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta

INGREDIENTEN

1 limoen, 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g), zout en (versgemalen) peper, 200 g gerookte zalmfilet, 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  •  
  •  0-10 min.

Zalm bieslookrol geweldig als een voorgerecht

Een schitterend voorgerecht. Leuk voor de feestdagen bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

250 g zachte roomkaas, plm. 400 g rode zalm uit blik (uitgelekt, vel en graten verwijderd, klein gemaakt), 2 el zure room, 1 el citroensap, 3 gesnipperde lente-uitjes of sjalotjes, 1 tl versgemalen zwarte peper, 40 g pecannoten (fijngehakt), 80 g verse bieslook (fijngehakt)

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Saffraanpannenkoekrolletjes gevuld met gerookte zalm

Een lekker en leuk op te dienen (zie foto) voorgerechtje dat heel gemakkelijk te maken is. Hartige saffraanpannenkoekjes gevuld met verse roomkaas en gerookte zalm....

INGREDIENTEN

, 100 gram bloem;, 2 eieren;, 2 dl. melk;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 mespuntje zout;, 1 mespunt saffraanpoeder;, 1/2 koffielepel kurkuma;, 1 mespunt peper;, verse bieslook;, een pakje verse roomkaas;, gerookte zalm.,

  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2009
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wraps met zalm, rucola, lenteui en kruidenkaas

Heerlijk als lunch, geweldig als borrelhapje

INGREDIENTEN

3 wraps, bakje smeerbare kruidenkaas, Pakje gerookte zalm, 1 lenteuitje, beetje rucola

  • Europees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  • Europees
  •  0-10 min.

zalmrolletjes met monchou

INGREDIENTEN

Klop 110 gram mon chou ( verse roomkaas ) met de mixer glad., Knip 10 sprietjes bieslook fijn en voeg het bij de mon chou., Breng op smaak met zout, peper en tabasco. Strijk het mengsel op 3 plakken gerookte zalm., Rol de plakken stevig op en verpak ze in huishoudfolie., Leg ze 15 minuten in de vriezer., Verwijder de folie en snij de zalmrolletjes met een scherp mes in plakjes., Garneer eventueel met een geraspte sinaasappelschil., , Eet smakelijk., , Bereidingstijd ca 20 minuten.,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Borrelhapje hartige flensjes met kruidenroomkaas zalm en rucola

Voor de borrel voor onze buren in verband met mijn verjaardag wilde ik weer eens iets anders. Onze buurvrouw is dol op gerookte zalm, dus dat moest het o.a. worden. Ik heb al meer borrelhapjes met flensjes of omeletjes op mijn pagina staan, maar deze heb ik nog niet eerder gemaakt. Het hapje viel erg in de smaak. Ze waren in en mum van tijd opgegeten.

INGREDIENTEN

Beslag:, , plm. 80 gram zelfrijzend bakmeel, mespunt zout, 2 eieren, melk, boter om te bakken, , Vulling:, , plm. 100 gram kruidenroomkaas (bijvoorbeeld paturain, boursin, philadelphia o.i.) -, plm. 8 plakken gerookte zalm -, plm. 50 gram rucola (gewassen),

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Wrap met gerookte zalm

Lekker en makkelijk te maken!

INGREDIENTEN

Gerookte zalm, 2 Wraps, Gehakte verse bieslook, Cr?me fraiche,

  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2006
  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.

zalmrolletjes

Deze combinatie doet het goed bij de visliefhebbers!!!

INGREDIENTEN

100 gr. zachte monchou, 10 sprietjes bieslook, peper en zout, tabasco, 3 plakken gerookte zalm, huishoudvolie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

zalmrolletjes

Met kruidenkaas gevulde zalm

INGREDIENTEN

2 el mayonaise; 3 el gesnipperde bieslook; 1/2 tl mosterd; 200 gr verse roomkaas op kamertemperatuur; 100 gr gerookte zalm; 1 tl dille; zout en peper

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2000
  •  
  •  10-20 min.

Zalmrolletjes met mierikswortel-kruidenroom

INGREDIENTEN

2 eieren, 6 el fijngesneden kruiden(bieslook,peterselie,koriander,dille), 1 tl mosterd, 1-2 el creme fraice, zout, peper, 4 velletjes filodeeg, 1-2 el olijfolie, 250-300 gr gerookte zalm, in dunne plakken

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tortilla`s met zalm uit de oven

Tortillas gevuld met zalm en kidneybonen, gebakken in de oven.

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesneden, 1 teen knoflook, gehakt, 2 el zonnebloemolie, 2 el chili con carne-poeder, 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree, 1 groot blik kidneybonen à 800 g, 8 tarwetortillas (kleine maat, geen wraps), 200 ml crème fraîche, 500 g rauwe zalmfilet, in stukjes, 125 g geraspte jong belegen kaas

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2010
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmrolletjes met limoenricotta

INGREDIENTEN

1 limoen, , 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g), , zout, (versgemalen) peper, , 200 g gerookte zalmfilet, , 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Spinazierol met kaas en gedroogde tomaatjes

Hier de vegetarische versie van mijn Mmmmgerookte-zalmrol-met-spinazie-en-kaas, waar je ook precies kunt zien hoe de zalmrol gemaakt wordt. Lijkt moeilijk, maar is reuze gemakkelijk en goed voor te bereiden. Afgelopen weekend met veel succes ontvangen bij mijn leesclub. Dit keer wat kleinere rol gemaakt, zodat 2 plakjes nog heel lekker waren, samen met de met een heerlijke dressing aangemaakte rucolasalade, geroosterde walnoten, kerstomaatjes en wat crema balsamico. Let op: de rol moet minstens 8 uur in de koelkast opstijven

INGREDIENTEN

Plm. 225 gram diepvries bladspinazie (ontdooid en goed uitgelekt), 1 groot ei los geklopt, 100 gram geraspte oude of pittige belegen kaas, 100 gram roomkaas met kruiden (bijvoorbeeld boursin), 8 (half) gedroogde tomaten op olie (uitgelekt!)

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kaas-Zalmrol

Een lekker borrelhapje.Wat je een paar uurtjes van te voren moet klaarmaken.

INGREDIENTEN

2 eieren., zout, peper, klontje boter, 100 gr gerookte zalm, 150 gr roomkaas met kruiden, Kropsla, 2 el slagroom, 1/2 el fijngesneden dille

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kiltmakersbeef

Gefileerde biefstuk met zalm en spinazie

INGREDIENTEN

Biefstuk, spinazie, gerookte zalm, ontbijtspek

  • Schots Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Schots Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

hartige pannekoekjes anders

Pannekoekjes met gerookte zalm en kruidenkaas. Lekker al borrelhapje!

INGREDIENTEN

* pannekoeken, * boursin of een andere kruidenkaas, * plakken gerookte zalm,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  •  
  •  10-20 min.

Roggebroodhapjes met Forel-Zalmrolletjes

20stuks.

INGREDIENTEN

20rondjes roggebrood-100g gerookte forelfilet-100g kwark-1eetlepel citroensap-zout-peper-200g gerookte zalm in plakjes-takjes kervel.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Lekkernijen

Hapjes die niet gekookt worden. Gerookte zalmrolletjes. Proscouto met waterkers.

INGREDIENTEN

Voor de zalmrolletjes:, 300 gr dunne plakken gerookte zalm., 200 gr mascarpone (of andere zachte smeerkaas)., Kruiden en of specerijen naar keuze., 1 klein bosje verse dille ( indien niet verkrijgbaar dan heel fijn gehakte lenteuitjes)., Geraspte schil van 2 citroenen., Zout en peper naar smaak., Voor de proscouto met waterkers:, 20 plakken proscouto., 2 bosjes waterkers ( als niet verkrijgbaar vervang dan door krulpeterselie of koliander., Chutney van zoet pikante jam naar keuze, (bv vijg-ananas-appel o.a.)., , ,

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2011
  • Grieks
  •  > 120 min.

Saucijzenbroodje Gevuld Met Zalm

Vrij makkelijk te maken warm voorgerecht,geserveerd met kreeftensaus. Warme voorgerechten worden na de soep geserveerd.

INGREDIENTEN

-4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries,-2 moten verse zalm,-4 plakjes gerookte zalm,-1 takje dille,-smaakstoffen,-1 ei,-2 eetlepels paneermeel., Voor de saus;, -1 blikje kreeftensoep[Unox of Cambell's],-2 dl.room.Eventueel wat zalmeitjes

  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

zalm-kruidenrolletjes

Heerlijk aperitiefhapje MOET EEN NACHT IN DE FRIGO

INGREDIENTEN

Een pakje gerookte roze zalm, 2 pakjes kruidenkaas, een 8-tal sneden wit brood (best de grootste sneden uit een rond brood),

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2004
  •  
  •  10-20 min.

Zalmrolletjes

INGREDIENTEN

? 10 kleine bloemtortilla?s, ? 200 gr roomkaas, ? 1 eetl citroensap, ? 1 theel dijonmosterd, ? 1 eetl gehakte dille, ? 400 gr gerookte zalm, ? verse bieslook om te garneren, ? limoenen of citroenen om te garneren,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  •  
  •  10-20 min.

Zalmrolletjes met mierikswortel creme en bieslook

4

INGREDIENTEN

*4 mooie plakken gerookte zalm, *circa 150g kruidenkaas b.v boursin, *verse bieslook, *1 el geraspte mierikswortel (potje van, Kühne), *plukjes krulsla, *honing-mosterd dressing

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zalm-bieslookrol

Heerlijk voorgerecht en o zo makkelijk en snel te bereiden. Ook zeer geschikt voor beginnende koks die toch iets moois op tafel willen toveren. Ik plaats het recept onder de voorgerechten, maar ook bij de borrel smaakt het prima of als onderdeel van een buffet.

INGREDIENTEN

250 g zachte roomkaas, plm. 400 g rode zalm uit blik (uitgelekt, vel en graten verwijderd, klein gemaakt), 2 el zure room, 1 el citroensap, 3 gesnipperde lente-uitjes of sjalotjes, 1 tl versgemalen zwarte peper, 40 g pecannoten (fijngehakt), 80 g verse bieslook (fijngehakt)

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

SIERLIJKE ZALM

Heel lekker!

INGREDIENTEN

400 g plakjes gerookte zalm *, Vulsel:, 100 g zachte kaas *, 3 hardgekookte eieren *, 2 grote el mayonaise *, 2 el citroensap *, 2 el fijngesneden dille *, tabascosaus en zout naar smaak *

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zalmrolletjes

Lekker voor bij de borrel.

INGREDIENTEN

-100 gram monchou., -10 sprietjes bieslook., -zout en peper., -tabasco., -3 plakken zalm.,

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zalmrolletjes

INGREDIENTEN

* 100 gr. Mon Chou, * 10 sprietjes bieslook, * zout en peper naar smaak, * 3 drp. tabasco, * 100 gr. gerookte zalm.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Spinazieflensjes Met Zalm

Een lopend buffet, voor 40 stuks.

INGREDIENTEN

Ca. 200 gr diepvries spinazie, ontdooid en gehakt, 75 gr bloem, 2 eieren, 2 theel zonnebloemolie, 5 - 6 eetl melk, olie om te bakken, , Vulling:, 150 gr roomkaas (mon chou), op kamertemperatuur, 175 gr gerookte zalm, in dunne plakjes,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste zalmrol recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top