- Eigen recept
Zalmrol
Heerlijke zalmrol voor bij de high tea of als amuse vooraf
* 1 wit casinobrood in de lengte gesneden * 500 gram gerookte zalm * 1 potje mierikswortel * witte (citroen)peper * 1 pakje roomkaas * kappertjes * 4 takjes dille * 4 sprietjes bieslook
Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Snijd de korsten van het brood. Deze gebruik je niet.
Besmeer de plakken brood met roomkaas. Beleg het sneetje met gerookte zalm. Doe er met wat mierikswortelpuree overheen en maal er wat (citroen)peper over. Voeg een takje dille en sprietjes bieslook toe. Rol het sneetje brood op. Snijd de boven- en onderkant met een scherp mes er van af. Elk sneetje kun je in drieën verdelen voor kleinere porties.
- Vis
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-05-2009Vis0-10 min.
- Eigen recept
Zalmrol
Een chique zalmrol
Voor 2-3 rollen, 2-3 tortilla wraps (grote), 1 pak gerookte zalm, 250 gram rucola, 2 sjalotten, Goede handvol dille, 3 eetlepels griekse yoghurt, 3 eetlepels mayonaise, Zout en peper, , Huishoudfolie
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-09-20120-10 min.
Zalmrol
Broodrol van zalm of rauwe ham met mascarpone en dille
Wit casinobrood, in de lengterichting laten snijden, mascarpone, dille, gerookte zalm of rauwe ham.
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-12-19980-10 min.
Zalmrol
Ingredienten :, 1 heel ongesneden casino wit, 200 gram zalmfilet, verse dille, verse bieslook
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-2001Nederlands30-60 min.
zalmrol
1 heel ongesneden casino wit, 200 gram zalmfilet, verse dille, verse bieslook,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-11-2001Nederlands0-10 min.
Mmmm...gerookte zalmrol met spinazie en roomkaas
Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens een brunch die ik samen met andere vrijwilliegers verzorg in verzorgingstehuis bij ons in Stadtlohn. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden. Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)!
2 eieren, 1 pak van 450 gram diepvries bladspinazie (je kunt ook verse spinazie nemen en die heel even smoren tot de blaadjes wat zacht zijn. Goed uitlekken!) (Ik heb zelf diepvries-spinazie gebruikt!), 250 gram geraspte jong belegen kaas, 200 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijvoorbeeld boursin), 200 gram plakjes gerookte zalm, rucola en kerstomaatjes om te garneren
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2012Internationaal20-30 min.
gevulde zalmrol
Gerookte zalmrol met hartige vulling
300 gr. gerookte zalm in plakken, 3 hardgekookte eieren, veel fijngeknipte dille, 2 eetlepels mayonaise, 100 gr. roomkaas, 2 eetlepels citroensap, tabasco
- Scandinavisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-08-2001Scandinavisch0-10 min.
zalmrol met spinazie
200 gr. gerookte zalmfilet, 180 gr. (diepvries)roomspinazie, 200 gr.geraspte kaas, 200 gr.roomkaas met kruiden, 1 ei, peper
- Vis
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-2008Vis10-20 min.
- Eigen recept
Gerookte zalmrol
Als voorgerecht of lekker bij een buffet. Het kan 24 uur van tevoren klaargemaakt worden en een uurtje van tevoren in plakken worden gesneden. In plaats van Mascarpone kan ook Mon Chou gebruikt worden
Voor het beslag:, 80 gram bloem, 230 ml. melk, 3 eieren, 2 el. olie, , Vulling:, gerookte zalm, 200 gram mascarpone, 200 gram crème fraîche, flinke lepel mierikswortel, geraspte ui, geraspte appel, zout en peper naar smaak
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2009Voorgerecht30-60 min.
gerookte zalmrol
Gerookte zalm gevuld met monchou en rodezalm
1 pakje gerookte zalm,1 blikje rode zalm, een halve rode paprika,pakje monchou, 8 a 10 sprietjes bieslook,1 zuur bommetje 1 klein uitje, 1 el;halvanaise, peper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2002Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Hapjes / tapas
Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2011Internationaal30-60 min.
Mmmm...gerookte zalmrol met spinazie en kaas
Zie ook zelfde recept op Mmmmgerookte-zalmrol-met-spinazie-en-kaas. Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens de afgelopen brunch die ik samen met andere verzorg in het verzorgingstehuis. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden. Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)!
2 eieren, 450 gram bladspinazie (vers of diepvries) (ik heb diepvries gebruikt), 250 gram geraspte jong belegen kaas, 200 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijvoorbeeld boursin), 200 gram plakjes gerookte zalm, rucola en kerstomaatjes om te garneren
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2012Internationaal20-30 min.
Gevulde zalm met walnoot & spinazie
Bomvol omega 3-vetzuren en natuurlijk erg lekker.
* 1 eetl olijfolie, * 1 medium ui,gehakt, * 1 teen knoflook,geperst, * 1 kg verse,gehakte spinazie, * 0.5 theel versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel zout, * 250 g gekookte zilvervliesrijst, * 2 theel geraspte citroenschil, * 50 g geraspte oude Cheddar kaas, * 125 g gehakte walnoten, * 1 mooie zalmfilet,ongeveer 450 g,zonder vel.
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-12-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Zalmrolletjes met ricotta en basilicum
Een heel erg lekker borrelhapje uit de AH reeks buffetten en borrelhapjes. Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.
2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicum
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2004Internationaal20-30 min.
Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta
1 limoen, 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g), zout en (versgemalen) peper, 200 g gerookte zalmfilet, 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-20100-10 min.
Zalm bieslookrol geweldig als een voorgerecht
Een schitterend voorgerecht. Leuk voor de feestdagen bijvoorbeeld.
250 g zachte roomkaas, plm. 400 g rode zalm uit blik (uitgelekt, vel en graten verwijderd, klein gemaakt), 2 el zure room, 1 el citroensap, 3 gesnipperde lente-uitjes of sjalotjes, 1 tl versgemalen zwarte peper, 40 g pecannoten (fijngehakt), 80 g verse bieslook (fijngehakt)
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Saffraanpannenkoekrolletjes gevuld met gerookte zalm
Een lekker en leuk op te dienen (zie foto) voorgerechtje dat heel gemakkelijk te maken is. Hartige saffraanpannenkoekjes gevuld met verse roomkaas en gerookte zalm....
, 100 gram bloem;, 2 eieren;, 2 dl. melk;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 mespuntje zout;, 1 mespunt saffraanpoeder;, 1/2 koffielepel kurkuma;, 1 mespunt peper;, verse bieslook;, een pakje verse roomkaas;, gerookte zalm.,
- Marokkaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-06-2009Marokkaans Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Wraps met zalm, rucola, lenteui en kruidenkaas
Heerlijk als lunch, geweldig als borrelhapje
3 wraps, bakje smeerbare kruidenkaas, Pakje gerookte zalm, 1 lenteuitje, beetje rucola
- Europees
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-01-2011Europees0-10 min.
zalmrolletjes met monchou
Klop 110 gram mon chou ( verse roomkaas ) met de mixer glad., Knip 10 sprietjes bieslook fijn en voeg het bij de mon chou., Breng op smaak met zout, peper en tabasco. Strijk het mengsel op 3 plakken gerookte zalm., Rol de plakken stevig op en verpak ze in huishoudfolie., Leg ze 15 minuten in de vriezer., Verwijder de folie en snij de zalmrolletjes met een scherp mes in plakjes., Garneer eventueel met een geraspte sinaasappelschil., , Eet smakelijk., , Bereidingstijd ca 20 minuten.,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-12-2000Internationaal20-30 min.
Wrap met gerookte zalm
Lekker en makkelijk te maken!
Gerookte zalm, 2 Wraps, Gehakte verse bieslook, Cr?me fraiche,
- Fusion Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-08-2006Fusion Voorgerecht0-10 min.
zalmrolletjes
Deze combinatie doet het goed bij de visliefhebbers!!!
100 gr. zachte monchou, 10 sprietjes bieslook, peper en zout, tabasco, 3 plakken gerookte zalm, huishoudvolie
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-03-2001Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Borrelhapje hartige flensjes met kruidenroomkaas zalm en rucola
Voor de borrel voor onze buren in verband met mijn verjaardag wilde ik weer eens iets anders. Onze buurvrouw is dol op gerookte zalm, dus dat moest het o.a. worden. Ik heb al meer borrelhapjes met flensjes of omeletjes op mijn pagina staan, maar deze heb ik nog niet eerder gemaakt. Het hapje viel erg in de smaak. Ze waren in en mum van tijd opgegeten.
Beslag:, , plm. 80 gram zelfrijzend bakmeel, mespunt zout, 2 eieren, melk, boter om te bakken, , Vulling:, , plm. 100 gram kruidenroomkaas (bijvoorbeeld paturain, boursin, philadelphia o.i.) -, plm. 8 plakken gerookte zalm -, plm. 50 gram rucola (gewassen),
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-2015Nederlands20-30 min.
zalmrolletjes
Met kruidenkaas gevulde zalm
2 el mayonaise; 3 el gesnipperde bieslook; 1/2 tl mosterd; 200 gr verse roomkaas op kamertemperatuur; 100 gr gerookte zalm; 1 tl dille; zout en peper
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-02-200010-20 min.
Zalmrolletjes met mierikswortel-kruidenroom
2 eieren, 6 el fijngesneden kruiden(bieslook,peterselie,koriander,dille), 1 tl mosterd, 1-2 el creme fraice, zout, peper, 4 velletjes filodeeg, 1-2 el olijfolie, 250-300 gr gerookte zalm, in dunne plakken
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-12-2004Voorgerecht10-20 min.
Tortilla`s met zalm uit de oven
Tortillas gevuld met zalm en kidneybonen, gebakken in de oven.
1 sjalot, fijngesneden, 1 teen knoflook, gehakt, 2 el zonnebloemolie, 2 el chili con carne-poeder, 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree, 1 groot blik kidneybonen à 800 g, 8 tarwetortillas (kleine maat, geen wraps), 200 ml crème fraîche, 500 g rauwe zalmfilet, in stukjes, 125 g geraspte jong belegen kaas
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-07-2010Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.
Zalmrolletjes met limoenricotta
1 limoen, , 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g), , zout, (versgemalen) peper, , 200 g gerookte zalmfilet, , 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-12-2005Internationaal60-120 min.
- Eigen recept
Spinazierol met kaas en gedroogde tomaatjes
Hier de vegetarische versie van mijn Mmmmgerookte-zalmrol-met-spinazie-en-kaas, waar je ook precies kunt zien hoe de zalmrol gemaakt wordt. Lijkt moeilijk, maar is reuze gemakkelijk en goed voor te bereiden. Afgelopen weekend met veel succes ontvangen bij mijn leesclub. Dit keer wat kleinere rol gemaakt, zodat 2 plakjes nog heel lekker waren, samen met de met een heerlijke dressing aangemaakte rucolasalade, geroosterde walnoten, kerstomaatjes en wat crema balsamico. Let op: de rol moet minstens 8 uur in de koelkast opstijven
Plm. 225 gram diepvries bladspinazie (ontdooid en goed uitgelekt), 1 groot ei los geklopt, 100 gram geraspte oude of pittige belegen kaas, 100 gram roomkaas met kruiden (bijvoorbeeld boursin), 8 (half) gedroogde tomaten op olie (uitgelekt!)
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2012Internationaal Voorgerecht20-30 min.
Kaas-Zalmrol
Een lekker borrelhapje.Wat je een paar uurtjes van te voren moet klaarmaken.
2 eieren., zout, peper, klontje boter, 100 gr gerookte zalm, 150 gr roomkaas met kruiden, Kropsla, 2 el slagroom, 1/2 el fijngesneden dille
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-04-2005Nederlands10-20 min.
Kiltmakersbeef
Gefileerde biefstuk met zalm en spinazie
Biefstuk, spinazie, gerookte zalm, ontbijtspek
- Schots Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2001Schots Hoofdgerecht10-20 min.
hartige pannekoekjes anders
Pannekoekjes met gerookte zalm en kruidenkaas. Lekker al borrelhapje!
* pannekoeken, * boursin of een andere kruidenkaas, * plakken gerookte zalm,
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-10-200410-20 min.
Roggebroodhapjes met Forel-Zalmrolletjes
20stuks.
20rondjes roggebrood-100g gerookte forelfilet-100g kwark-1eetlepel citroensap-zout-peper-200g gerookte zalm in plakjes-takjes kervel.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-01-2002Internationaal30-60 min.
Lekkernijen
Hapjes die niet gekookt worden. Gerookte zalmrolletjes. Proscouto met waterkers.
Voor de zalmrolletjes:, 300 gr dunne plakken gerookte zalm., 200 gr mascarpone (of andere zachte smeerkaas)., Kruiden en of specerijen naar keuze., 1 klein bosje verse dille ( indien niet verkrijgbaar dan heel fijn gehakte lenteuitjes)., Geraspte schil van 2 citroenen., Zout en peper naar smaak., Voor de proscouto met waterkers:, 20 plakken proscouto., 2 bosjes waterkers ( als niet verkrijgbaar vervang dan door krulpeterselie of koliander., Chutney van zoet pikante jam naar keuze, (bv vijg-ananas-appel o.a.)., , ,
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op04-03-2011Grieks> 120 min.
Saucijzenbroodje Gevuld Met Zalm
Vrij makkelijk te maken warm voorgerecht,geserveerd met kreeftensaus. Warme voorgerechten worden na de soep geserveerd.
-4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries,-2 moten verse zalm,-4 plakjes gerookte zalm,-1 takje dille,-smaakstoffen,-1 ei,-2 eetlepels paneermeel., Voor de saus;, -1 blikje kreeftensoep[Unox of Cambell's],-2 dl.room.Eventueel wat zalmeitjes
- Internationaal Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-01-2001Internationaal Tussengerecht30-60 min.
zalm-kruidenrolletjes
Heerlijk aperitiefhapje MOET EEN NACHT IN DE FRIGO
Een pakje gerookte roze zalm, 2 pakjes kruidenkaas, een 8-tal sneden wit brood (best de grootste sneden uit een rond brood),
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-08-200410-20 min.
Zalmrolletjes
? 10 kleine bloemtortilla?s, ? 200 gr roomkaas, ? 1 eetl citroensap, ? 1 theel dijonmosterd, ? 1 eetl gehakte dille, ? 400 gr gerookte zalm, ? verse bieslook om te garneren, ? limoenen of citroenen om te garneren,
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-200210-20 min.
Zalmrolletjes met mierikswortel creme en bieslook
4
*4 mooie plakken gerookte zalm, *circa 150g kruidenkaas b.v boursin, *verse bieslook, *1 el geraspte mierikswortel (potje van, Kühne), *plukjes krulsla, *honing-mosterd dressing
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-03-2007Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Zalm-bieslookrol
Heerlijk voorgerecht en o zo makkelijk en snel te bereiden. Ook zeer geschikt voor beginnende koks die toch iets moois op tafel willen toveren. Ik plaats het recept onder de voorgerechten, maar ook bij de borrel smaakt het prima of als onderdeel van een buffet.
250 g zachte roomkaas, plm. 400 g rode zalm uit blik (uitgelekt, vel en graten verwijderd, klein gemaakt), 2 el zure room, 1 el citroensap, 3 gesnipperde lente-uitjes of sjalotjes, 1 tl versgemalen zwarte peper, 40 g pecannoten (fijngehakt), 80 g verse bieslook (fijngehakt)
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-12-2000Voorgerecht10-20 min.
SIERLIJKE ZALM
Heel lekker!
400 g plakjes gerookte zalm *, Vulsel:, 100 g zachte kaas *, 3 hardgekookte eieren *, 2 grote el mayonaise *, 2 el citroensap *, 2 el fijngesneden dille *, tabascosaus en zout naar smaak *
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2001Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Zalmrolletjes
Lekker voor bij de borrel.
-100 gram monchou., -10 sprietjes bieslook., -zout en peper., -tabasco., -3 plakken zalm.,
- Mediterraan Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-09-2003Mediterraan Bijgerecht0-10 min.
Zalmrolletjes
* 100 gr. Mon Chou, * 10 sprietjes bieslook, * zout en peper naar smaak, * 3 drp. tabasco, * 100 gr. gerookte zalm.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-05-2004Nederlands20-30 min.
Spinazieflensjes Met Zalm
Een lopend buffet, voor 40 stuks.
Ca. 200 gr diepvries spinazie, ontdooid en gehakt, 75 gr bloem, 2 eieren, 2 theel zonnebloemolie, 5 - 6 eetl melk, olie om te bakken, , Vulling:, 150 gr roomkaas (mon chou), op kamertemperatuur, 175 gr gerookte zalm, in dunne plakjes,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-02-2000Nederlands20-30 min.
-
zalmrolletjes hellofresh
van leonidewinter , 1 recepten, 0 volgers