- Eigen recept
Zalmpate
Lekker voor bij anderde tapas gerechten
1 geroosterde geroosterde paprika (pot uitgelekt) 100 gr gerookte zalmsnippers 250 gr verse zalmfilet 1 ei 125 ml creme freche zout versgemalen peper 2 lente uitjes in smalle ringetjes olie om in te vetten
Verwarm de oven voor op 175 graden .Snijd de paprika in kleine stukjes .Snijd de gerookte zalm fijn en de verse zalm in stukjes. Pureer de verse zalm met het ei en de creme freche in de keuken machine of met de staafmixer .Voeg zout en peper na smaak toe.
Schep de paprika ,gerookte zalm en lente ui door de zalmpuree.vet een kleine cakevorm (ca een halve liter)in met olie en schep de zalmmassa erin.Dek de vorm af met aluminiumfolie. Zet de vorm in een braadslee,schenk daar zoveel kokend water in dat de vorm voor de helft onder staat en schuif dit geheel in het midden van de oven .Laat de pate in ca 30 min gaar worden . Neem de zalmpate uit de oven en laat hem afkoelen .Zet de pate ca.2 uur in de koelkast om op te stijven .
- Spaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-07-2009Spaans Bijgerecht30-60 min.
Zalmpate
Een bijzonder feestelijk uitziende boterham: als beleg zalmpate, ei en zalmkaviaar.
1 boterham, Zalmpate, Ei, hardgekookte, in schijfjes, Zalmkaviaar,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-07-2003Nederlands0-10 min.
Zalmpate
Een luchtige pate, lekker als voorgerecht of amuse
250 gram verse zalmfilet, 175 gram gerookte zalmsnippers, 175 ml creme fraiche, 1 geroosterde rode paprika, 2 bosuitjes, zout, peper, 1 ei,
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-2002Voorgerecht30-60 min.
Zalmpate
Deze zalmpate kan je ook heel goed serveren met een dillesausje. Leuk om er een heel klein schaaltje, amuze lepel of amuze pannetje bij te zetten waar je de saus in doet.
1 groot blik zalm 100 gram zachte roomkaas 1 klein bekertje creme fraiche 1 tl grove mosterd 5 blaadjes gelatine 4 el mayonaise 3 el fijngehakte dille 1 el tomatenpuree 1/2 dl droge witte wijn 1 tl citroensap zout en peper beetje tabasco
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-07-2003Frans Voorgerecht30-60 min.
Zalmpate
Een gerecht wat niet mag ontbreken wanneer men een uitgebreide TAPAS serveerd. Maar ook leuk als onderdeel van een buffet bij een verjaardag.
1 geroosterde paprika (uit een pot), 2 lente-uitjes, 100 gram gerookte zalm (snippers), 250 gram verse zalmfilet, 1 ei, 1/8 liter creme fraiche, zout, (versgemalen) peper, olie voor het invetten
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2005Spaans20-30 min.
Zalmpate
2 blikjes rode zalm van 220 gram, 8 sneetjes wittebrood, 0,5 rode paprika, 75 g venkel, 3 eieren, 1 flesje kerrie-ananassaus, peper, 4 blaadjes sla, 1 tomaat,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-04-2000Nederlands60-120 min.
Zalmpate
Makkelijk en heerlijke huisgemaakte zalmpate, lekker op brood en toost !!
-125 g gerookte zalm, -2 th lepel zachte boter, -1 uitje fijngehakt, -1,5 th lepel mierikswortel (uit een potje), -30 g zachte boter (extra), -3 th lepels dragon (fijngehakt),
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-05-2003Belgisch0-10 min.
Zalmpate
Een speciaal voorgerecht.
200 gram gerookte zalm., 200 gram kruidenkaas., 4 eetlepels slagroom., sap van een halve citroen., 1 theelepel grove mosterd., 50 gram boter., zwarte peper., schoongemaakte slabladeren.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2001Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Zalmpate
225 g rode of roze zalm uit blik, uitgelekt, 150 g magere platte kaas (verse kaas), enkele druppels citroensap, 1 snuifje gemalen nootmuskaat, enkele druppels tabasco - zout en zwarte peper, 2 eetlepels magere yoghurt, 4 augurkjes, enkele takjes dille, 1 blik Sperzieboontjes Miniatuur, uitgelekt, 8 gehalveerde kerstomaatjes,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-09-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Zalmpate
Zalmpate
- 1 groene paprika, - 1 eetlepel verse peterselie, - 1/2 komkommer, - 450 gram gekookte zalm, - 200 gram Huttenkase, - 3 eetlepels mayonaise (zelf gemaakt of zonder toevoegingen), - 1/2 theelepel gedroogde dragon, - zout, - 8 blaadjes witte gelatine, - 11/4 deciliter water, - 1/2 citroen
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-11-2003Nederlands60-120 min.
Zalmpate
Koude hapjes voor ca. 15 personen
* 1 blikje zalm (210 gr) * 200 gr. zachte roomkaas * 1 grofgesnipperde ui * 2 augurken * 2 eetlepels room * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel grove mosterd * enkele druppels tabasco * versgemalen peper,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-05-2003Internationaal0-10 min.
Zalmpate
Op mijn verjaardag altijd favoriet.
1 groene paprika, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 450 gram zalm uit blik, 100 gram magere kwark, 1 dl. mayomaise, 1/2 theelepel gedroogde dragon, zout, peper, 5 blaadjes witte gelatine, sap van 1/2 citroen.
- > 120 min.
- Geplaatst op14-05-1999> 120 min.
Zalmpate
* 1 blikje zalm (210 gr), * 200 gr. zachte roomkaas, * 1 grofgesnipperde ui, * 2 augurken, * 2 eetlepels room, * 1 eetlepel citroensap, * 1 theelepel grove mosterd, * enkele druppels tabasco, * versgemalen peper
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-07-2005Nederlands10-20 min.
zalmpate
400 gr zalmfilet* 2 eiwitten* 2,5 dl slagroom* 5 el droge witte wijn* desgewenst 2 cl cognac* zout* peper* mespuntje cayennepeper* 4 el verse dille.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-07-1999Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Zalmpate
Lekker voor op een toastje
1 blikje zalm, 200 gr. zachte roomkaas, 1 grofgesnipperde ui, 2 augurken, 2 eetlepels room, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel grove mosterd, enkele druppels tabasco, peper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-2003Nederlands20-30 min.
Zalmpate
100 Kcal / 402 KJ
200 gr zalm, gekookt of uit blik, 1,5 dl magere yoghurt, 2 theel fijngehakte verse dragon of 1 theel gedroogde dragon, zout, versgemalen zwarte peper
- Slanke keuken Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-04-2000Slanke keuken Voorgerecht10-20 min.
Zalmpate
125 gram rauwe zalm, 1 dl droge witte wijn, 100 gram boter/margarine, 125 gram gerookte zalm, 1 eetl. cognac(Isr.), peper, citroensap, 2 dl creme fraiche (kosher) of kwark/yoghurt, 2 dl slagroom
- Joods Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-08-2002Joods Voorgerecht10-20 min.
zalmpate
1 groot blik zalm (of 425 gr verse zalmfilet), 4 blaadjes witte gelatine, 4 el mayonaise, 1 el tomatenpuree, 1 el citroensap, 0,5 dl droge witte wijn, 1 bekertje creme fraiche, 3 el fijngehakte dille, zout, versgemalen witte peper, tabasco
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-01-199910-20 min.
zalmpate
1 blikje rode zalm,200 gr. zachte roomkaas, 1 grofgesnipperde ui,2 augurken, 2 eetlepels room,1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd, enkele druppels tabasco,versgemalen peper., , , , , , ,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-05-2000Nederlands10-20 min.
Zalmpate
* 1 blikje zalm (210 gr) * 200 gr. zachte roomkaas * 1 grofgesnipperde ui * 2 augurken * 2 eetlepels room * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel grove mosterd * enkele druppels tabasco * versgemalen peper,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-05-2001Nederlands20-30 min.
Zalmpate
* 1 blikje zalm (210 gr) * 200 gr. zachte roomkaas * 1 grofgesnipperde ui * 2 augurken * 2 eetlepels room * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel grove mosterd * enkele druppels tabasco * versgemalen peper,
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-08-2002Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Zalmpate
1 blikje zalm (210 gram) * 200 gram zachte roomkaas * 1 grofgesnipperde ui * 2 augurken * 2 eetlepels room * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel grove mosterd * enkele druppels tabasco * versgemalen peper.
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-01-2003Nederlands Voorgerecht10-20 min.
zalmpate
- 335 gr zalm uit blik, - 100 gr kwark, - 30 gr boter, - snufje nootmuskaat, - kwart tl tabaxco, - 2 el slagroom, - zout en peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-07-20040-10 min.
zalmpate
225 gr rode of roze zalm uit blik, uitgelekt, 50 gr magere kwark, uitgelekt, paar druppels citroensap, mespunt gemalen folie of nootmuskaat, 1/2 theel tabasco, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 eetl. verse kaas (bv Monchou), 4 kleine augurkjes.
- Goedkoop en snel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-05-2001Goedkoop en snel Voorgerecht10-20 min.
KRUIDIGE ZALMPATE
KRUIDIGE ZALMPATE
600 gram zalm (staartstuk), 1 1/2 deciliter witte wijn, 1 uitje, fijngehakt, 2 laurierbladeren, 1 bosje peterseliestengels, 1 pakje gelatinepoeder, 2 theelepels limoensap, 3 eetlepels peterselie, fijngehakt, 2 eetlepels zuring, 2 eetlepels kervel, 2 eetlepels bieslook, gesnipperd, Indien er geen zuring te krijgen is voeg dan nog 1 theelepel limoensap toe., Saus:, 1 1/2 deciliter mayonaise, 1 1/2 deciliter dikke yoghurt, rasp van 1 citroen, 1 theelepel tomatenpuree, 1 theelepel kappertjes
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-11-2003Nederlands10-20 min.
Gerookte zalmpate
125 gram gerookte zalm, in plakken 125 gram verse roomkaas, op kamertemperatuur 1 el limoensap 1 el fijngeknipt vers bieslook 1 el geknipte dille (of 1 tl dillezaad) versgemalen zwarte peper naar smaak takjes dille
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2005Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Zalmpate met hollandaisesaus
3 bladeren ijsbergsla, ? rode paprika, 1 blik zalm (440 gr), 1 ei, ? bekertje creme fraiche, 2 tl chilipoeder, 1 tl zout, peper, 75 g roomboter, 2 eierdooiers, ? el (witte wijn)azijn, citroensap,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-05-2000Nederlands Voorgerecht30-60 min.
zalmpate met pistachenoten
220 gram verse zalmfilet zonder vel, 1 eiwitje, 1.1/2dl room, 1/3 rode paprika, 1 eetlepel pistachenoten, 120 gram in blokjes gesneden zalmfilet
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-09-2000Nederlands Voorgerecht30-60 min.
selderij met zalmpate
Lekker hartig hapje met een romige zalm vulling niet moeilijk en snel klaar. Vat tevoren klaar temaken.
1 struikje bleekselderij* 225 gram gerookte zalm*50 gram boter*1 el olijfolie*2 el citroensap* 2 el yochert*2 el creme fraice* mes[unt cayenne peper* 1 eiwit.
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-12-200110-20 min.
Zalmpate In Korstdeeg Met Dillesaus
Voor de zalmpate, een bakvorm (bijv. cakevorm), bladerdeeg (diepvriesplakjes), 450 gr roze zalm (blik), slagroom, 2 eieren, zout, peper, evt. gerookte zalmsnippers, boter, , Voor de dillesaus:, mayonaise, kwark/yoghurt, 1/4 liter droge witte wijn, zwarte peper, dille,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-08-2000Frans30-60 min.
- Eigen recept
Amandel kletskop met zalmpate
Zalmpate, 5 dl visbouillon (vers of tablet), 100 gr zachte roomkaas met tuinkruiden, 200 gr zalmfilet zonder vel, 2 el fijngesneden dille, 2 el kappertjes uitgelekt, peper en zout, ============================, , Kletskoppen :, 125 gr suiker, 35 gr gemalen amandelen, 35 gr bloem, 25 gr sinaasappelsap, 35 gr gesmolten boter,
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-03-2009Frans Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Deense sandwich met zalmpaté
Deense sandwich met zalmpaté
Halve komkommer fijngesnipperd, wittewijnazijn, 2 tl, dille, 1 el fijngehakt, suiker, mespuntje, 2 sneden zuurdesesembrood, 1 kuipje John West Vispate Zalm, tube mayonaise
- Scandinavisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2015Scandinavisch10-20 min.
- Eigen recept
Bruschetta met mozzarella en Zalmpate
Een heerlijke bruschetta met mozzarella en zalmpaté.
50 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 ciabattabrood, in 12 plakken, 3 in repen gesneden gegrilde paprika's (uit een potje), 1 potje John West VispateZalm met citroen 125 g, 1 bol (buffel)mozzarella,uitgelekt, in heel dunne plakjes
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-11-2014Voorgerecht10-20 min.
Gevulde tomaatjes met zalmpaté
Een heerlijk hapje voor de lekkere trek
8 kleine trostomaten (Tasty Tom), 1/2 zakje rucolasla (30 g), 1 blikje vispaté zalm met citroen (125 g), 4 eetlepels hüttenkäse (bakje a 200 g),
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-12-2006Nederlands0-10 min.
Tomaatjes gevuld met zalmpate
Onze 4e kookavond had als thema tapas..
- 8 kleine trostomaten, - 1 sjalotje, - 1 blikje zalm, - 4 eetlepels cottage cheese, - 1 eetlepel citroensap, - snufje peper, - snufje zout,
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-2005Spaans10-20 min.
zalmpaté met sinaasappel en walnoot
Verrassende combinatie,heerlijk op vers witbrood bij een lekker drankje.
* 1 moot zalm van zo`n 280 g, * 150 ml droge witte wijn, * 150 ml water, * geraspte schil van 2 sinaasappelen,zonder het wit, * sap van 1 sinaasappel, * 110 g roomboter, * 110 g grofgehakte walnoten, * versgemalen zwarte peper, * zout.
- Vis
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-11-2009Vis60-120 min.
Gevulde tomaatjes met zalmpate
Leuk buffetgerecht/borrelhapje maar kan ook als voorgerecht. (met foto)
1 bakje kleine trostomaten ? Tasty Tom (8 stuks), Handje rucola1 blikje vispate met citroen (125 gr)4 eetlepels huttenkase,
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-200510-20 min.
Taartjes van zalmpate en bieslook
Met dit smeersel op Uw eigen gebakken mini taartjes zult U veel succes hebben (dit recept is voor 30 stuks)
-125 g gerookte zalm, -2 theelepels zacht gemaakte boter, -1 kleine ui (zeer fijn gehakt), -1 1/2 theelepel mierikswortel uit een potje, -30 g zachte boter (extra), -3 theelepel dragon (fijn gehakt), -1 limoen (in schijfjes en dan in kleine puntjes gesneden), -zalmkaviaar of zwarte kaviaar (garnering), Beslag:, -60 g zelfrijzend bakmeel, -1 el bieslook (grofgekakt), -1 eierdooier (losgeklopt), -1,3 dl melk, -
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-07-2002Belgisch30-60 min.
Gevulde tomaatjes met zalmpate
Lekker voorgerecht met vis. 110 kcal
8 kleine trostomaten, 1/2 zakje rucola, 1 blikje Jon West vispate zalm met citroen en 4 el huttenkase(200 gr danone).
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-12-2004Voorgerecht0-10 min.
zalmpate voor de diepvries
Voor de lekkere trek!
225 g gerookte zalm *, 100 g boter *, 1? dl slagroom *, 1 el citroensap *, zout en peper *,
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2001Nederlands Bijgerecht0-10 min.