Zalmmousse
1 blik roze zalm 250 gr roomkaas, gladgeroerd 1,25 dl mayonnaise 65 ml zure room sap van 1 citroen 3-4 augurken, in stukjes 1 el geknipte bieslook versgemalen zwarte peper
Alle ingredienten in de keukenmachine tot een glad mengsel verwerken. De zalmmousse in een kom in de koelkast zetten tot hij stijf is.
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-12-2001Voorgerecht0-10 min.
Zalmmousse
. Dit recept heb ik al heel lang, af en toe komt het weer tevoorschijn, het blijft lekker!
2 blikjes (rode)zalm (ca 200 g), 125 g crème fraîche, 4 blaadjes gelatine, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel vers citroensap, peper, zout, olie om in te vetten
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-11-2006Nederlands10-20 min.
Zalmmousse
Een luchtige zalmmousse als luxueus begin
Olie voor de vormpjes, 1 groot blik rode of roze zalm (400 gram), 100 gram gerookte zalm, 4 eetlepels tomatenketchup, scheutje citroensap, 4 blaadjes gelatine, 1/4 liter slagroom, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte dill (diepvries)., Voor de garnering: zalm- of forelkaviaar, waterkers of veldsla
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-1999Voorgerecht30-60 min.
Zalmmousse
Deze 'oude vertrouwde' mousse gemaakt van zalm uit blik, doet het altijd weer goed. Hij wordt extra lekker door de zachtromige kruidensaus.
, 3 blaadjes witte gelatine, 250 gr roze zalm uit blik, uitgelekt, 2,5 dl slagroom, zout, peper, 1-2 theelepels citroensap, 2 eetlepels zeer fijn gesneden kruiden (basilicum, dille, peterselie), voor de saus, , 2 dl creme fraiche, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, 1 theelepel fijngesneden dille, 1 theelepel fijngesneden dragon, zout, peper,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2003Nederlands10-20 min.
Zalmmousse
Voor bij een buffet of op Oudejaarsavond!
*1 blik zalm, *4 eetl. mayonaise, *1 eetl. gehakte bieslook, *1 eetl. citroensap, *1 tl. mosterd, *1 tl worchestersaus, *zout en peper, *1 tl. paprikapoeder, *1 blaadje gelatine, *3 eetl. geklopte room., Garnering: hardgekookte eieren, tomaat.,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-11-1999Nederlands10-20 min.
Zalmmousse
De zalmmousse een dag of langer van tevoren maken is prima. Ook invriezen is super makkelijk met dit recept.
1 groot blik zalm (400 gr) 100 gr gerookte zalm 4 el tomatenketchup scheutje citroensap 2 el fijngehakte dille 4 blaadjes gelatine olie voor de vormpjes 1.5 dl slagroom beetje waterkers of veldsla
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-03-2004Frans Voorgerecht30-60 min.
Zalmmousse
1 blik zalm van ca. 250 g, 1/8 liter slagroom, 100 g kwark, 1 eetlepel poedergelatine, zout, witte peper, 1 doosje tuinkers, 2 eetlepels citroensap, ,
- Tussengerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-02-2000Tussengerecht> 120 min.
Zalmmousse
-
Peper, zout, aromat, worcestershiresaus, 2 blikjes zalm, 4 flinke eetl. mayonaise, 5 eetl. yoghurt, 4 flinke eetl. ketchup, 3 hardgekookte eieren, 6 blaadjes gelatine, 2 eetl. whisky, 1 eetl. peterselie, 1/4 liter stijfgeklopte slagroom, zonder suiker
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-07-1998Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Zalmmousse
Heerlijke zalmmousse
*2 blikjes roze zalm (ongeveer vier honderd gram samen) *peper *5 blaadjes witte gelatine *4 augurken *1/2 visbouillontablet *1 sjalotje *1/5 deciliter water *1 theelepel fijne mosterd *1 deciliter slagroom ongezoet *1 theelepel citroensap, *Voor de garnering ; * 3 eetlepels mayonaise *sla *augurk *zilveruitjes *2 eetlepels tomatenketchup *ei * paprikapoeder *kersttomaatjes
- Amerikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op14-01-2003Amerikaans> 120 min.
Zalmmousse
Luchtig en lekker
250gr zalm uit blik,uitgelekt,van graatjes en velletjes ontdaan in stukjes verdeeld..2eetl.mayonaise..2eetl.kappertjes..1theel. mosterd...zout..peper..paprikapoeder...2 blaadjes gelantine...2 eetl droge witte wijn...1dl slagroom...1 tomaat in plakjes gesneden...enkelen toefjes peterselie...
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-2000Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Zalmmousse
Zalmmousse voor een feestje
Zalm,1dl. witte wijn, 1 zakje poedergelatine, 4 eetlepels mayonaise, 1/8 liter opgeklopte slagroom, 1 eetlepelcitoensap, zout en peper theelepeltje zoete mosterd
- Nederlands Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-12-1999Nederlands Voorgerecht60-120 min.
- Eigen recept
zalmmousse
1 groot blik roze zalm, 4 blaadjes witte gelatine, 4 el mayo, 1 el tomatenpuree, 1 el citroensap, scheutje tabasco, 1/2 dl droge witte wijn, 1 bekertje creme fraiche, 3 el dille (gedroogd), , Evt gerookte zalmplakken voor mooi en extra lekker, met schijfjes citroen en verse dlle
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-10-2008Internationaal60-120 min.
Zalmmousse
, , , 250 gram moten zalm, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel dragonazijn, 1/2 liter wijn, 2 uien, 1 laurierblad, 2 dl slagroom, zout, peper, peterselie, 1/4 liter water, 1 takje tijm, , , ,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-12-2003Frans Voorgerecht10-20 min.
Zalmmousse
1 blikje rode zalm (ca 200 gr), * 3 blaadjes gelatine, * 2 eetlepels mayonaise, * 1/2 eetlepel tomatenpuree, * 1 eetlepel citroensap, * zout, peper, * tabasco, * 2 eetlepels droge witte wijn, * 1/8 liter slagroom, Voor de Garnering :, *1 bakje tuinkers, *2 eetlepels zalm- of foreleitjes
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-1998Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Zalmmousse
Eenvoudig Italiaans voorgerechtje
Uitgelekte kwark of verse kaas, wat citroensap,zalm (uitgelekt en los gemaakt),zout, versgemalen zwarte peper, wat slablaadjes en wat fijn gehakte kruiden. Bv. bieslook, peterselie, basilicum enz.
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-03-2001Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Zalmmousse
Chilipoeder, 0,5 tl; lollo rosso, 8 blaadjes; monchou, 100 g; mosterd, 1 tl; paprika (rood), 1 ; slagroom, 8 el; veldsla, 60 g; zalm (rode), 1 blikje a netto 200 gr,
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-02-2002Internationaal Voorgerecht10-20 min.
ZALMMOUSSE
Serveer een vismousse in een visvorm, dat geeft het gerecht net even wat extra charme.
4 blaadjes witte gelatine, 1/2 visbouillontablet, 200 g gerookte zalm, 2 el tomatenketchup, 250 ml slagroom, wat verse, geknipte bieslook
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-11-2003Voorgerecht> 120 min.
Zalmmousse
Een heerlijk frisse mouse die heerlijk is bij een borrel.Maar die het zeker goed zal doen bij een BUFFET
*1 Blik zalm,1 gesnipperde ui,peterselie,scheut,scheut ketchup, scheut ketjap,2 eetl.mayonaise,2 eetl.sambaloelek,1/8 ltr.slagroom,scheut witte wijn,6 blaadjes witte gelantine,3 rode blaadjes gelatine,jes gelijk 2 citroenen.
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-10-1999Internationaal10-20 min.
Zalmmousse
Heerlijke zalmmousse, eenvoudig en snel klaar te maken
-1 blik zalm van circa 450 g, -4 blaadjes gelatine, -4 eetlepels mayonaise, -sap 1/2 citroen, -1 dl room, -1 th lepel mosterd, -peper en 1 mespunt cayennepeper, -2 eetlepels gehakte peterselie, -1 eiwit
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-11-2002Belgisch10-20 min.
zalmmousse
Een overheerlijke en snel te maken zalmmousse. Ideaal als voorafje of bij een buffet (dan dubbele hoeveelheden en in patevorm doen i.p.v. kleine soufflepotjes)
- 4 blaadjes witte gelatine, - 1/2 dl droge witte wijn, - 1 blik rode zalm (netto gewicht 440 g), - 1 bekertje creme fraiche (125 g), - 1 el citroensap, - 4 el mayonais (of 2 el mayonaise & 2 el yoghurt), - zout, - versgemalen peper, - tabasco, - 2 bakjes tuinkers, - 2 el zalmkaviaar, - 6 soufflepotjes
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-2000Voorgerecht10-20 min.
Zalmmousse
Dit voorgerecht is niet bepaald voor de slanke keuken (440 kcal p.p.) maar wel zaaaaalig!
1 blikje rode zalm, 1 pakje mon chou, 05, tl cilipoeder, 1/8 liter slagroom, 1 rode paprika, 1 el azijn, 1 tl mosterd, 2,5 el slaollie, 8 blaadjes lollo rosso.
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-04-1999Frans Voorgerecht20-30 min.
Zalmmousse
Geen kerstmis (of andere feestdag trouwens) zonder zalmmousse. Het is niet officieel een mousse omdat de structuur daar eigenlijk te grof voor is. Ik maak hem altijd in een patevorm of in een vis vorm, en stort hem op een mooie schaal. Een aanrader!
1 blikje Rode Zalm, 100 gram HutenKase, , ? rode paprika, Verse bieslook, 4 blaadjes gelatine, 4 eetlepels mayonaise, peper, zout, dragon, citroensap.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2002Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Zalmmousse
Zalmmousse voor 4 personen !
*2 moten zalm (? 400 gr), *2 blaadjes (of 6 g poeder) gelatine, *4 el mayonaise, *1/8 liter licht opgeklopte slagroom, *zout, *versgemalen zwarte peper, *citroensap, *1 tl mosterd
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2001Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Zalmmousse
213 gram zalm (blik), 1 blaadje gelatine, 2 eetlepel(s) mayonaise, 3 eetlepel(s) room (zure), 1.50 eetlepel(s)tomatenketchup, 1.50 eetlepel(s) Sherry (medium), naar smaak peper, naar smaak zout,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-04-1999Voorgerecht10-20 min.
Zalmmousse
Een hapje dat smelt op de tong en een dag van tevoren bereid kan worden.
2 blaadje gelatine, 1 blik zalm (220g),2 el mayonaise, 3 el creme fraiche of zure room (half potje), 1 tl mosterd, 1 el tomatenketchup, 1 el citroensap, zout, cayennepeper, paprikapoeder, (1 el cognac of sherry)., Garnituur: 12 peultjes, 50g gerookte zalm, 4 plakjes citroen, 4 takjes kervel.
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-06-2002Internationaal Voorgerecht30-60 min.
zalmmousse
Lekker op toast.
200 gr. rode zalm,4 eetl. creme fraiche,3 eetl. tomatenketchup,peper uit de molen,1scheutje cognac,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-04-2005Belgisch20-30 min.
Zalmmousse
4 ons zalmsnippers. ( gerookte ) 1 ui. 2 eetl. citroensap. 1 eetl. mosterd peper naar smaak. klein bosje bieslook. 4 takjes peterselie. wat sla blaadjes. 4 geroosterde boterhammen. (witbrood
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2002Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Zalmmousse
Eenvoudig, goedkoop en makkelijk op voorhand te maken
-250 g zalm uit blik (goed uitgelekt), -2 1/2 dl room, -peper en zout, -2 th lepels citroensap, -2 eetlepels zeer fijn gesneden basilicum, dille en peterselie
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-12-2002Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Zalmmousse
100 gram gerookte zalm, 50 gram zachte boter, 1 tl citroensap, peper, toefje peterselie, spuitzak met kartelmond
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2000Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Zalmmousse
Zacht-romige zalmmousse voor bij een salade-buffet
? blik rode zalm, 4 blaadjes witte gelatine, ? dl witte wijn, 125 gr.creme fraiche, 1/8 l. slankroom, snufje zout en witte peper, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetl. peterselie.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-2000Frans10-20 min.
Zalmmousse
Een heerlijke mousse om een keer te proberen.
2 blikjes rose zalm, cayennepeper,circa 400 gram samen, 5 blaadjes witte gelatine, 4 augurken, 1/2 visbouillontablet, 1 sjalotje, 1,5 deciliter water, 1 theelepel fijne mosterd, 1 deciliter slagroom, 1 theelepel citroensap, Voor de garnering:, 3 eetlepel mayonaise, sla, augurk, zilveruitjes, 2 eetlepel tomatenketchup, ei, paprika, 1 deciliter umer of yoghurt, kerstomaatjes, enz...
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2000Nederlands30-60 min.
Zalmmousse
Dit kan ook goed als borrelhapje, of als amuse.
Blik (rode) zalm /- 350 gr. Mon Chou of mei-kaas 250 gr. Mayonaise (zaanse) 150 gr. Groene paprika 1 Komkommer 1 Witte gelatine 4 blaadjes Cayenne peper mespuntje Dragon 1 eetlepel Peterselie 1 eetlepel,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-01-2000Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Zalmmousse
1 blikje rode zalm, 100 g gerookte zalmsnippers, 1 bakje mierikswortelroomkaas, bieslook, 1 kropje rode sla, 1 zakje kervel, 1 bakje honing-mosterddressing (AH), ,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-04-2000Voorgerecht10-20 min.
zalmmousse
1 groot blik roze zalm, 4 eetl. fijngesneden dille, sap van 1 citroen, 6 blaadjes witte gelantine (samen 10 gram), 5 eetl. mayonaise, versgemalen peper, zakje gemengde sla,(1 komkommer)
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-06-2000Nederlands10-20 min.
Zalmmousse
213 gram zalm (blik) 1 blaadje gelatine 2 eetlepel(s) mayonaise 3 eetlepel(s) room (zure) 1.50 eetlepel(s)tomatenketchup 1.50 eetlepel(s) Sherry (medium) naar smaak peper naar smaak zout
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2002Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Zalmmousse
2 blikjes roze zalm, cayennepeper, 5 blaadjes wittegelatine, 4 augurken, 1/2 visbouillontablet, 1 sjalotje, 1,5 deciliter water, 1 theelepel fijne mosterd, 1 deciliter slagroom, 1 theelepel citroensap., Voor de garniering: 3 eetlepels mayonaise, sla, augurk, zilveruitjes, 2 eetlepels tomatenketchup, ei, paprika, 1 deciliter yoghurt, kerstomaatjes, enz...
- Multi-cultureel
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-12-2002Multi-cultureel60-120 min.
zalmmousse
Goedkoop, lekker, snel klaar en feestelijk!
2 grote ds zalm, 1/8 ltr room,6 gr gelatine (= 3 blaadjes), 1 eetl citroensap, 1 koffielepel mosterd, peper, zout, cayennepeper.(evt. sla en tomaat voor garnering)
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2000Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Zalmmousse
200 gram gerookte zalm - 25 gram verse bieslook - 100 gram Mon Chou zacht en luchtig - peper - 4 sneetjes boeren volkoren sesambrood
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-12-2002Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Zalmmousse
Heerlijk voor bij een koud buffet of op stokbrood bij de borrel.
1 blikje zalm, 4 eetl mayonaise, zout en (versgemalen) peper, bieslook, 1 eetl citroensap, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. mosterd, 2 blaadjes witte gelatine, 4 eetl. ongeklopte room
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-03-199920-30 min.
zalmmousse
Als voorgerecht op geroosterd brood, of als borrelhapje op een toastje
2 blikken zalm, 3 blaadjes witte gelatine, 4, volle eetl. mayonaise, 1/8 l. slagroom (licht, opgeklopt) zout, versgemalen peper, 1 eetl. citroensap, mesp.cayennepeper, 1 theel. mosterd
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-04-2002Voorgerecht10-20 min.
Zalmmousse
Een heerlijke mousse.
2 deciliter roze zalm, cayenne peper,circa 400 gram samen, 5 blaadjes witte gelatine, 4 augurken, 1/2 visbouilon tablet, 1 sjalotje, 1 1/2 deciliter water, 1 theelepel mosterd, 1 deciliter slagroom,1 theelepel citroensap. Voor de garnering: 3 eetlepels mayo, sla, augurk, zilveruitjes,2 eetlepels tomatenketchup,ei,paprika,1 deciliter urmer of yoghurt,tomaatje.
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2002Voorgerecht30-60 min.
-
Zalmmousse
van Jacoba54 , 1 recepten, 0 volgers