zalmforel
Lekker bij een (koud of warm) buffet of met wat toast,roomboter en een lekker wijntje voor een fijne avond met wat goede vrienden.
Zelfgemaakte visbouillon (van graten,kop enz.,bouquet garni,met kruiden uit eigen tuin bijv.), , Mooie,grote zalmforel,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-06-200130-60 min.
Zalmforel
Zalmforel uit de magnetron met mediterraanse kruiden
Zalmforel ( 2 a 3 ons p.p), knoflook, zout, peper, boter liefst roomboter, tomaten 2 a 3, uien in ringen gesneden, verse kruiden of diepvries (heel handig) bijvoorbeeld tijm, bieslook, italiaanse keukenkruiden, en peterselie
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-07-2000Mediterraan Hoofdgerecht10-20 min.
Zalmforel
Zalmforel in belgie voor het eerst gegeten voortreffelijk van smaak als je van vis houdt
2 zalmforellen-tomaat-viskruiden-uienringen-citroen
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-11-2000Belgisch10-20 min.
Zalmforel
Buffetgerecht
1 prei in ringen, 1 ui in kleine stukken, 1/2 wortel in plakjes, 1 laurierblad, paar zwarte peperkorrels, geplet, sap van 1/2 citroen, 1 dl witte wijn, zout, 1 zalmforel van ca. 1 kg, , voor het opmaken:, 6 blaadjes witte gelatine, 1/4 komkommer, ongeschild, zout, peper, tomaten, limoenen, zwarte olijven, peterselie, , voor de kruidenmayonnaise:, 1 eidooier, 1/2 eetlepel Dijon-mosterd, 1 eetlepel wijnazijn, zout, peper, 3 1/2 dl slaolie, 1 1/4 dl creme fraiche, 1 1/4 dl kwark (fromage blanc battu), 3-5 eetlepels fijngehakte verse kruiden: enkele takjes pepermunt, bieslook, basilicum, citroenmelisse, tijm etc., (slagroom), ,
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op18-08-2000Internationaal> 120 min.
Zalmforel
4 zalmforellen.(Vis ontvellen), boter;, 3 sjalotten-gesneden, 1 tl thijm;, 1 el verse bieslook;, zout en peper;, 2 glaasjes riesling elzasser wijn;, 1 dl slagroom.,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-06-2001Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmforel
4 zalmforellen (met kop en staart), 100 gram kruidenboter, 1 citroen, diverse verse groene kruiden bijv. dille, peterselie, kervel en bieslook (per kruid 1 eetlepel gehakte kruiden), 4 eetlepels witte wijn, 1 uitje gesnipperd
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-05-200520-30 min.
Zalmforel
In een pakketje met zure room
* 4 zalmforelfilets, * zure room, * schijfjes citroen, * takjes dille, * peper en zout, * boter, * citroensap, * aluminiumfolie,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-06-2000Nederlands Bijgerecht10-20 min.
gegrilde zalmforel
1 zalmforel, olijfolie, dille, tijm, basilicum, laurier, bieslook, salie, ..... peper en zout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-09-1999Hoofdgerecht20-30 min.
Gegarneerde Zalmforel
1 zalmforel van 2 kg, 5 l court-bouillon, 11/2 l visfumet, 60 gr gelatineblaadjes, voor de garnituur, ----------------, truffel, eieren, hardgekookt, groen van prei, geblancheerd, tomaat, komkommer, krulsla, peterselie, bieslook
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-08-2000Belgisch20-30 min.
Gegarneerde Zalmforel
1 zalmforel van 2 kg, 5 l court-bouillon, 1 1/2 l visfumet, 60 gr gelatineblaadjes, , voor de garnituur, -------------------, , truffel, eieren, hardgekookt, groen van prei, geblancheerd, tomaat, komkommer, krulsla, peterselie, bieslook
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-07-2000Voorgerecht20-30 min.
Gebakken zalmforel
Slank & Snel, de fast cuisine van Michel Montignac
1 zalmforel of 2 zalmforelfilets, olijfolie, om de vis te bakken, peper en zout, citroensap, 4 eetl visfond en / of witte wijn,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-03-2002Montignac Hoofdgerecht10-20 min.
Tagliatelle Met Zalmforel
Heerlijk
150 gr. groene tagliatelle, zout, 2 zalmforel(300 gr.), 1 el. citroensap, versgemalen peper, 50 gr. boter, 1 dl. droge witte wijn, 2 el. fijngehakte peterselie, 1 el. fijngehakte dille, 1 bekertje crem fraiche, enkele partjes citroen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-10-1998Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmforel met garnalensaus
Deze zalm moet u proeven !
SOLO 125 gr - zalmforel 1 of 6 moten zalm - water 4 dl - 1/2 l witte wijn - 2 uien - 2 wortelen - gepelde garnalen 250 gr - 100 gr bloem - tijm - laurier - peterselie - citroen - peper en zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-07-2005Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken zalmforel
Slank & Snel, de fast cuisine van Michel Montignac,Voor 2 personen van "vifke"
1 zalmforel of 2 zalmforelfilets, olijfolie, om de vis te bakken, peper en zout, citroensap, 4 eetl visfond en / of witte wijn, ,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-04-200210-20 min.
Gebakken zalmforel
Slank & Snel, de fast cuisine van Michel Montignac,Voor 2 personen
1 zalmforel of 2 zalmforelfilets, olijfolie, om de vis te bakken, peper en zout, citroensap, 4 eetl visfond en / of witte wijn,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-04-20020-10 min.
Zalmforel met Gamba's
2 filets van Zalmforel-, 4 Gamba's-, 2 dl. droge witte Wijn-, 2 tl. rode Wijnazijn-, 2 Sjalotjes-, 2 tl. vers Citroensap-, 2 takjes Dille-, 2 Worteltjes-, 10 plakjes Prei-, 2 Eierdooiers-, Boter-, Foreleitjes-, Peper & Zout.,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-1999Internationaal10-20 min.
zalmforel met garnalensaus
125gr boter, zalmforel, 4dl water, 1/2l witte wijn, 2 uien, 2 wortelen, 250gr garnalen, 100gr bloem, tijm, laurier, peterselie, 1 citroen, peper en zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-2005Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gepocheerde Zalmforel
Gepocheerde zalmforel met rode bieten en kaviaarcreme
6 mooie ontgrate en ontvelde stukken zalmforel van elk 100gr.,6 gekookte rode bietjes,3 eetlepels dikke,zure room,mengeling van 4 soorten peper,1 potje zalmforeleitjes,1 potje Sevruga-kaviaar,een theelepel fijngehakte bieslook,enkele druppels Engelse saus,enkele druppels frambozenazijn.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-12-1998Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Zalmforel met waterkerssaus
1 lt. visfumet, getrokken van kop en graten van zalmforel, 4 zalmforelfilets, 1 el boter, 1 sjalotje, 1 bosje waterkers, 250 g creme fraiche, peper, zout,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-03-2003Joods Hoofdgerecht30-60 min.
Zalmforel met witlof
Voorgerecht voor 4 personen Van: "Nynke"
1 grote zalmforel van 500 gr, 2 eetlepels grof zout, 2 1/2 dl droge witte wijn, 1 klein bosje dille, 1/4 rode paprika, 1 sjalot, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel acaziahoning, 2 dl malie, 1 dl azijn, 250 gram witlof, 1 groen preiblad, 12 blaadjes veldsla, peper, zout,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2002Voorgerecht20-30 min.
Zalmforel met Roquefort
MMMMMMMMMM!!!!!!!!!!
4 Zalmfilets-100 gr.Roquefort-200 gr.magere Spekblokjes-50 gr.verse Room-Peper.(Peterselie)
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-12-1999Frans10-20 min.
Zalmforel met witlof
1 grote zaimforel van ca 500 g, 2 el grof zout, 2,5 dl droge witte wijn, 1 klein bosje dille, 1/4 rode paprika, 1 sjalot, 1 el mosterd, 1 teelepel acaziahoning, 2 dl maisolie, 1 dl azijn, 250 gr witloof, 1 groen preiblad, 12 veldsla blaadjes, peper en zout, , Tip: Zalmforel is een kruising tussen zalm en zeeforel, groter dan een forel en kleiner dan de zalm
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-09-2002Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
zalmforel met asperges
4 zalmforelfilets - asperges voor 4 personen - flinke klont boter - 2 uitjes - teen knoflook - 2 dl witte droge wijn - 2 dl creme fraiche - 4 hardgekookte eitjes - bosje dille - peper en zout.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-09-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
zalmforel met spinazie-walnootvulling
Cholesterolarm recept
1 hele zalmforel van ongeveer 1 1/2 kg.1 kg verse spinazie. 1 kleine ui. 60 gr plantaardige margarine. 60 gr walnoten, grof gehakt. 120 gr vers wittebroodkruim. 1 flinke el gehakte peterselie. 1 flinke el gehakte verse tijm of een tl gedroogde., mespunt geraspte nootmuskaat., zout,zwarte peper uit de molen., sap van 2 citroenen. 1/2 bosje waterkers en plakjes citroen voor de garnering.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-12-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Gevulde Zalmforel
Dit gerecht is ideaal voor een speciale gelegenheid!
1 vere zalmforel van ca 1,25 kg,schoongemaakt*, 900 g verse spinazie*, 1 kleine ui*, 15 g plantaardige margarine*, 60 g walnoten,gehakt*, 20 g vers wit broodkruim*, 1 el verse gehakte peterselie*, 1 el verse gehakte tijm*, ? tl nootmuskaat*, Zout en versgemalen zwartepeper*, Sap van 2 citroenen*, Waterkers en schuifjes citroen,voor de garnering.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-02-2001Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
zalmforel met kruidensaus
Vis uit de oven.
2 zalmforellen (ligt aan de dikte), 2 el witte wijn, 150 gr verse kaas, 50 gr garnalen, 1 ui, 2? dl bouillon
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-09-1998Hoofdgerecht20-30 min.
Visballetjes van zalmforel
Maak eerst de visbouillon:, 2 kg viskoppen en graten, 1,5 lt water, 0,5 lt. droge witte wijn, 1 kleine ui, 1winterwortel ? 250 gr, 1 stengel bleekselderij, takje tijm, laurierblad, paar takjes peterselie, 12 zwarte peperkorrels, zout,, , Voor de gefillte fisch-balletjes:, 12 gepelde amandelen, 1 theelepel gemberpoeder, 50 gr. rauwe ui, 2 el matzemeel (tot meel vermalen matzes kan ook), 1 el zonnebloemolie, 250 gr. filet van zalmforel, 1 eiwit + 1 eidooier, zout en peper, mierikswortelsaus, 3 wortels,
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-03-2003Joods Voorgerecht60-120 min.
Zalmforel met kruidenboter
245 Kcal per portie
500 gr zalmforel(filet), 40 gr kruidenboter, peper, zout, 1 dl droge witte wijn, aluminiumfolie, 2 eetlepels halfvolle offiemelk, takjes dille
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2004Nederlands30-60 min.
zalmforel met knoflookboter
1/2 pakje boter, 4-6 uitgeperste teentjes knoflook, 1/2 eetlepel fijngehakte selderij, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie, zout, peper, 4 zalmforellen,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-05-199920-30 min.
Teriyakiese zalmforel
Heerlijke zalmforel, met rijst, en op een bedje van ijsbersla.
Rijst, kopje per persoon. IJsbergsla., 1 theelepel zout. 6 ons zalmforelfilet. 2 eetlepels zonnebloemolie., ----VOOR DE TERIYAKISAUS,...1 theelepel poedersuiker. 1 theelepel witte wijn. 1 theelepel rijstwijn of droge sherry., 2 eetlepels donkere sojasaus.------, 5cm gemberwortel, geschild en geraspt. 1 ons rettich, geraspt.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-03-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Gerookte zalmforel
Lekker en eenvoudig; voor 4 pers.; De gerookte zalmforel kan vervangen worden door gerookte zalm of gerookte forel; Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 15 minuten
400 g gerookte zalmforelfilet, 150 g spek, 400 g gekookte aardappelen, 50 g waterkers, 1 ei, 60 g boter, preischeutjes, fijngesneden bieslook, nootmuskaat, peper en zout, , , voor de saus:, , 50 g sjalotjes, 2 dl witte wijn, 2 dl visfumet, 100 g boter, peper en zout
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-06-2004Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Zalmforel macadamia
Ongebruikelijke maar heerlijke combinatie van vis en nootjes.
* 2 zalmforelfilets à ca. 200 g., * 30 g gezouten macadamias,gehakt, * 1 bio-limoen,schil fijngeraspt + het sap, * 2 eetl zeer zachte boter, * 3 eetl grofgemalen broodkruim, * 2 eetl gehakte tijm, * zout & versgemalen zwarte peper.
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2010Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Zalmforel met notenlaagje
50 g gemengde noten, gehakt, 25 g geraspte oude kaas, 2 eetlepels creme fraiche, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout, peper, 2 zalmforelfilets, citroensap, 1 eetlepel boter of margarine, 500 g prei, in dunne ringen, ? dl slagroom
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-06-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Zalmforel met sushisalade
220 gr rijst, 125 gr kleine wortelblokjes, 1 tl wasabi, 3 el mirin, 2 1/2 el rijstwijnazijn, 1 rl suiker, 1/2 avocado, in kleine blokjes, 75 gr kleine blokjes komkommer, 2 el ingelegde gember, 2 rl zwart sesamzaad, 1 vel nori, 4 zalmforelfilets a 125 gr, , ,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-02-2009Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmforel met mosterd-honingsaus
Voor dit recept gebruiken we echte Dusseldorfer Lowensenf, je weet wel: die giga-scherpe!
2 zalmforelfilets (a ca. 300 g), Sap van 1 citroen, 200 ml visfond, 200 g slagroom, 1 EL honing, 2 EL Lowensenf Mittelscharf, 1 EL Lowensenf Extra, 1 Msp. Curcuma (geelwortel), 1 lenteui, , , , ,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-04-200220-30 min.
Zalmforel Met Dille
Zalmforelletjes in een zaaaaaalige saus.
2 zalmforellen, peper, 2 bosjes dille, 4 laurierblaadjes, 50 gram boter, 2 sjalotjes, fijngehakt, 1 dl visfond, 1 dl droge witte wijn, 3 tl kruidenzout (Herbamare, Dr Vogel)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-03-2000Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmforel met kappertjessaus
Lekker en snel
2 zalmforelfilets, zout, peper, 2 eetlepels bloem, 25 gr. boter, 1 sjalotje, 1 bekertje sour cream, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel dragonmosterd, 2 eetlepels kappertjes, 3 takjes verse dragon.
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-08-2002Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Zalmforel En Papillote
250 gram kleine aardappels in stukken, zout, peper, 150 gram wortel in stukken, 4 lente-uitjes in ringen, 1/2 courgette, 2 venkelknollen in reepjes, 30 gram boter of margarine, 4 stukken zalmforelfilet van ongeveer 150 gram, 1 theelepel thijmblaadjes, 2 blaadjes laurier, 4 eetlepels visbouillon(tablet), 2 theelepels dragon fijngesneden, 2 eidooiers
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-02-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken zalmforel
Een visgerecht voor Montignac Fase I.
* 2 zalmforelfilets, * olijfolie om de vis in te bakken, * peper en zout, * citroensap, * 4 eetlepels visfond en/of witte wijn
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-03-1999Montignac Hoofdgerecht10-20 min.
Zalmforel Met Artisjok
4 zalmforelfilets van 200 g, 20 groene asperges, 4 artisjokken, 2 raapjes, 1 eetlepel bloem, sap van 1 citroen, olie, 1 tomaat, 2 fijngesneden sjalotten, 5 cl Riesling, 5 cl room, 100 g boter, 8 schijfjes truffel, peper en zout, , als garnituur:steeltjes bieslook, fijne reepjes rode kool, gehakte peterselie
- Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-01-2001Internationaal Tussengerecht30-60 min.