1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmfilet

Zalmfilet recepten (3.051) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zalmfilet in een honing-mosterd gratin

Ja, echt een heerlijk recept. Erg simpel om te bereiden. Instrijken met honing,peperbessen en mosterd en even onder de grill

INGREDIENTEN

4 zalmfilets a 125 gr anderhalve eetlepel heldere honing, 3 el grove mosterd, 1 el roze of groene peperbessen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Japanse zalm uit de oven

INGREDIENTEN

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk, zout en versgemalen peper, 4 teentjes knoflook, 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman), 2 eetl. limoensap of citroensap, 3 eetl. roerbakolie of wokolie, 600 g panklare spinazie, 2 eetl. gembersiroop

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm met honing-mosterdsaus

INGREDIENTEN

, 2 zalmmoten, of zalmfilet, 4 eetlepels honing, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel tijm, 1 theelepel cayenne peper, 1 kleine ui, gesnipperd,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Prei-zalmschotel

Ovenschotel met prei, aardappelen en gerookte zalm

INGREDIENTEN

300 gr. prei, 200 gr.gekookte aardappelen, 100 gr. gerookte zalm, peper, zout, nootmuskaat, knoflookteentje, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel parmazaanse kaas, 15 gr. margarine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Zalmfilet met geitenkaas en honing uit de oven

Geweldig recept van Allerhande die ik een apart jasje heb gegeven.Heb een paar veranderingen aangebracht wat mij wel lekker leek.

INGREDIENTEN

500 gr verse zalmfilet 150 gr fromage de chevre 2 el honing ? citroen 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook chilipeper 2 el verse Italiaanse kruiden ? citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zalmfilet

INGREDIENTEN

Zalmfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmfilet met asperges uit de oven

Energie: 440 kCal | 1850 kJ

INGREDIENTEN

* 1 dik stuk zalmfilet van 600 g, * sap en rasp van 1 sinaasappel, * 500 g witte asperges, * 1 bosuitje, in dunne ringetjes, * 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd, * 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt, * versgemalen zwarte peper, * 2 theelepels grof zeezout, * 50 g boter, gesmolten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalmfilet

Zalmfilet in bladerdeeg met verse spinazie en room, op smaak gebracht met vers bladerdeeg van Tante Fanny. 

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g, 400-440 g zalmfilet, zonder graten en huid, in vier filets in gelijke stukken, 600 g spinazie, vers of ontdooid, Het sap van een halve citroen, 2 eetlepels boter, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngehakt, Een scheutje slagroom, 3 eetlepels broodkruim, Zout en versgemalen peper, 1 ei voor het insmeren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

Zalmfilet

Zalmfilet met teriyaki-komkommersaus.

INGREDIENTEN

* 3 eetlepels teriyaki-marinade, * 2 eetlepels roerbakolie, * 100 gram zalmfilet, * 1/2 eetlepel sesamzaadjes, * 1 snackkomkommer, * 125 gram mihoen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalmfilet

Heerlijk met pasta of rijst

INGREDIENTEN

- 300 a 400 gr zalmfilet - room - witte wijn - ui - peper - zout - dille - roomkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet

Snel recept voor heerlijke zalmfilet uit de magnetron

INGREDIENTEN

2 stukken zalmfilet (of 2 zalmmoten) van minstens 200 gr. elk, zout, peper, aromat met tuinkruiden, citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmfilet

Tussengerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

1,5 dl witte wijn - 2 sjalotjes, fijngehakt - 250 gr koude boter in blokjes - grof zeezout - 400 gr zalmfilet met vel - zout, peper - 1 dl sherryazijn - 0,5 eetlepel mosterd - 2 dl olijfolie - 8 kleine krieltjes in de schil - 75 gr gemengde groene salade - schijfjes citroen.

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Internationaal Tussengerecht
  •  0-10 min.

zalmfilet

Visgerecht ideaal voor iedere gelegenheid

INGREDIENTEN

* 600 gram verse zalmfilet, * olijolie extravergine, * 3 teentjes knoflook, * 1 citroen, * 1 bosje peterselie, * 150 gram zwarte olijven zonder pit, * vers gemalen peper, * zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet

Zalmfilet en basilicum in fillodeeg met een fris slaatje en krieltjes

INGREDIENTEN

? 200 g zalmfilet, ? verse basilicum, ? 2 vellen fillodeeg, ? boter, ? 2 el olijfolie, ? 1 el balsamico-azijn, ? 1 el fijngesneden gedroogde tomaat, ? 100 g peultjes, ? 1 ui, ? 1 potje veldsla, ? 150 g krieltjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet

Zalmfilet met roomkaas en basilicum uit de oven

INGREDIENTEN

1 citroen, 4 takjes verse basilicum, 4 gedroogde tomaatjes in olie, 4 verse zalmfilet van ca. 150 gr., 100 gr. verse roomkaas, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet

Roken is volledig vetvrij en volgens deze wijze, vormt het geen probleem om het zelf te doen.

INGREDIENTEN

-4 stukken zalmfilet (elk 120 g), -sap 1/2 citroen en een 1/2 geraspte citroenschil, -zwarte peper uit de molen, -2 eetlepels zwarte theeblaadjes, -4 stukjes steranijs (geplet), -1 kaneelstokje (geplet), -enkele takjes rosmarijn en tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet

INGREDIENTEN

*1 1/2 dl witte wijn, *2 sjalotjes, fijngehakt, *250 gr koude boter in blokjes, *Grof zeezout, *400 gr zalmfilet met vel, *Zout, *Peper, *1 dl sherryazijn, *1/2 eetlepel mosterd, *2 dl olijfolie, *8 kleine krieltjes in de schil, *75 gr gemengde groene salade, *Schijfjes citroen,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Frans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Zalmfilet

INGREDIENTEN

1 1/2 dl witte wijn, 2 sjalotjes, fijngehakt, 250 gr koude boter in blokjes, grof zeezout, 400 gr zalmfilet met vel, zout, peper, 1 dl sherryazijn, 1/2 eetlepel mosterd, 2 dl olijfolie, 8 kleine krieltjes in de schil, 75 gr gemengde groene salade, schijfjes citroen,

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalmfilet

Zalmfilet in bladerdeeg met verse spinazie en room, op smaak gebracht met vers bladerdeeg van Tante Fanny. 

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g, 400-440 g zalmfilet, zonder graten en huid, in vier filets in gelijke stukken, 600 g spinazie, vers of ontdooid, Het sap van een halve citroen, 2 eetlepels boter, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngehakt, Een scheutje slagroom, 3 eetlepels broodkruim, Zout en versgemalen peper, 1 ei voor het insmeren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

zalmfilet

INGREDIENTEN

1 1/2 dl witte wijn., 2 sjalotjes, fijngehakt, 250 gr koude boter in blokjes, grof zeezout, 400 gr zalmfilet met vel, zout, peper, 1 dl sherryazijn, 1/2 eetlepel mosterd, 2 dl olijfolie, 8 kleine krieltjes in de schil, 75 gr gemengde groene salade, schijfjes citroen, ,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Tussengerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet

INGREDIENTEN

1 1/2 dl witte wijn, 2 sjalotjes, fijngehakt, 250 gr koude boter in blokjes, grof zeezout, 400 gr zalmfilet met vel, zout, peper, 1 dl sherryazijn, 1/2 eetlepel mosterd, 2 dl olijfolie, 8 kleine krieltjes in de schil, 75 gr gemengde groene salade, schijfjes citroen

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet

Ik adviseert voor 1e kerstdag een zacht gegaarde zalmfilet in tomaten-rode wijn saus. Heel makkelijk te bereiden en heerlijk!

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, naturel, 1 teen knoflook, fijngesnipperd, 2 sjalotten, fijngesnipperd, 8 st rijpe Pomodore tomaten, in kleine stukjes gesneden, 2,5 dl rode wijn, 1 el suiker, 4 stukken verse zalmfilet a 150 g, 25 g roomboter, 1 st groene courgette, 1 bos / potje basilicum, blaadjes geplukt, 4 el olijfolie, extra vierge

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zalmfilet

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 2 dl. droge witte wijn, 2 dl. visbouillon (van een tablet), 4 takjes tijm, 1 bosuitje, 1/2 rode paprika, 1/2 courgette, versgemalen peper, zout, 5 eetl. olijfolie, 4 stukken zalmfilet van ca. 125 gr., 6 takjes verse basilicum, mespunt mosterd.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmfilet

Heerlijk recept

INGREDIENTEN

-1 th lepel margarine, -4 el fijngesneden prei, -4 el geraspte wortels, -8 jonge uien (fijn gesnipperd), -600 g zalmfilet (in 4 verdeeld), -4 el droge witte wijn, -peper en zout, SAUS:, -2 sjalotjes fijn gesnipperd, -12 cl droge witte wijn, -2 el water, -12 cl witte wijnazijn, -3 el room, -150 g boter, -scheutje citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet

INGREDIENTEN

-200gr zalmfilet-sap van 1/2 citroen -150gr courgette -1 vleestomaat -1 teentje knoflook -1/2 theelepel tijm -zout & peper -1 eetlepel olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Zalmfilet

Een makkelijk maar zalig zalmgerecht, werkelijk verrukkelijk, ik wil het jullie niet onthouden

INGREDIENTEN

2 zalmfilets van ongeveer 2 ons, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel aceto balsamico

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalmfilet

Gepocheerde zalmfilet met tonijnsalade

INGREDIENTEN

2 zalmfilets, zakje gesorteerde sla, blikje tonijn (naturel of mexicana), slasaus krielaardappeltjes, witte wijn, peper, zout en herbes de provence

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zalmfilet

Zalmfilet met romige kaassaus uit de oven

INGREDIENTEN

Zalm, (evt.diepvries) bakje creme fraiche, scheutje witte wijn, 4 eetl geraspte oude kaas,zout en peper, 1 theelepel mosterd en peperselie. Allesbinder evt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmfilet

COURGETTES en TOMATEN.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets (a 150 gram)-, sap van 1/2 citroen -, zout en peper -, 2 eetlepels plantaardige olie -, VOOR DE GROENTE :, 350 gram kleine courgettes -, 1 klein knoflookteentje -, 300 gram vleestomaten -, 1 theelepel verse tijm of gemengde provencaalse kruiden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Zalmfilet

Recept uit een 17e eeuws kookboek

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

Zalmfilet

Vis gerecht

INGREDIENTEN

4 moten zalmfilet(vers of diepvries)voorgekookte nog net niet gare aardappels.(750 gram.)1 bakje champignons.1 paprika.1 ui, olijfolie,paprikapoeder,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zalmfilet

Zalmfilet met dillesaus en koolrolletjes

INGREDIENTEN

4 zalmfilets a 125-150 gram, olijfolie, voor de koolrolletjes (8 stuks), 1 kool ca 750 gram, 1 liter groente bouillon, 15 gram boter, 1 ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook fijngehakt, ? theelepeltje kerriepoeder, zout, peper, 30 gram rozijnen vindt ik persoonlijk niet lekker., Voor de dillesaus:, 200 ml creme fraiche schenkbaar ( friesche vlag), zout, peper, 1 eetlepel droge witte wijn, 2-3 druppels citroensap, 2 eetlepels dille vers.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zalmfilet

Zalmfilet op een bedje van venkel/aardappelpuree met een safraansaus met hollandse garnaaltjes en gefrituurde preireepjes.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets (a 150 gram), ca. 600 gr aardappelen, 1 grote venkel, 1 teentje knoflook, 1 prei, 1 envelopje saffraandraadjes, 1 pot visfond (ca. 380 ml), scheut droge witte wijn, 1 beker slagroom (ca. 125 ml), 150 gr. hollandse garnaaltjes (of roze garnaaltjes, zijn minder duur maar ook minder lekker),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zalmfilet

EEN LEKKER ZALMGERECHT DAT HET BIJ GASTEN(OF JE GEZIN)ZEKER IN DE SMAAK ZAL VALLEN.

INGREDIENTEN

500 gr schorseneren,in stukjes van 5 cm3 el citroensapzout en peper2 el boter2 sjalotjes,fijngesneden3 el bloem1 dl kruidenbouillon(tablet)2 dl slagroom100 g geraspte belegen kaas4 zalmfilets van 150 g2 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zalmfilet

INGREDIENTEN

4 moten zalm.3 laurierbladeren.4 eetlepels citroensap.2 wortels.1 prei.50gr. maizena.1dec.witte wijn.1dec.koffiemelk.150gr champignons.peper.citroen peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  •  
  •  30-60 min.

Zalm in bladerdeeg

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche

INGREDIENTEN

250 gr zalmfilet; 5 à 6 plakjes bladerdeeg; 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie; 125 ml creme fraîche; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; één fijngehakt teentje knoflook; 1 à 1½ tl suiker of zoetstof; zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2006
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Cordon Bleu van verse zalmfilet, lekker anders!

O la la dit is zo lekker. Ik had mooie dikke verse zalmfilets die op moesten, maar om ze nu weer in de oven te stoppen daar had ik geen trek in. Toevallig was er ook nog verse spinazie, nou de ideale combinatie met zalm en zo is dit ontstaan. Echt een blijvertje hier. De volgende keer als er bezoek komt dan zet ik dit op tafel want is echt iets verrassends. Hier kun je niet alleen jezelf mee "pleasen", maar vooral je gasten want niemand kent het. Snel en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

800 gr verse zalm filets (4x 200 gr), 200 gr verse bladspinazie, 8 plakjes oude Goudse kaas, 40 gr roomboter, 3 sjalotten (fijn), 2 tenen knoflook (geperst), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Kerriepoeder, 100 gr bloem, 100 gr paneermeel, 2 eieren, Olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2013
  • Vis
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

zalmfilet uit de oven

Ik had al een "zalm uit de oven" gerecht, maar deze is nóg lekkerder en even simpel en met weinig calorieën..

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 2 dl.droge witte wijn, 2 dl.visbouillon(van tablet), 4 takjes tijm, 1 bosuitje, 1 rode paprika, 1 courgette, versgemalen zwarte peper en zout, 5 eetl.olijfolie extra vierge, 4 stukken zalmfilet van ca.125 gr., 6 takjes verse basilicum, mespunt mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde zalmfilet met Boursin

Gegratineerde zalmfilet met Boursin, spaghetti en spinazie

INGREDIENTEN

300 g spaghetti, 1 sjalot, 500 g verse spinazie, 2 sneetjes wit brood, 4 zalmfilets, 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, 1 el olijfolie, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk gebakken zalmfilet

Een zeer eenvoudig maar heerlijk gebakken zalmfilet. Door het bakken gaat de ansjovis smelten. Heerlijk!! Heb het recept in Engeland ontdekt in een tijdschrift.

INGREDIENTEN

2 stuks zalmfilet (lekker dikke staartstukjes), 2 teentjes knoflook, 4 ansjovisjes (blikje op olie), peper, zout, roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top