Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie
Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept
400 gr (risotto) rijst 1 liter water 2 visbouillonblokjes 600 gr verse spinazie 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes) 200 gram gerookte zalm (in reepjes) 1 uitje (gesnipperd) olijfolie
Maak bouillon met het water en de blokjes. Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben. Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren. Slink intussen in een andere pan de gewassen spinazie. Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas erdoor roeren, nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt. Lekker met gemengde sla.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmfilet met geitenkaas en honing uit de oven
Geweldig recept van Allerhande die ik een apart jasje heb gegeven.Heb een paar veranderingen aangebracht wat mij wel lekker leek.
500 gr verse zalmfilet 150 gr fromage de chevre 2 el honing ? citroen 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook chilipeper 2 el verse Italiaanse kruiden ? citroen.
- Fusion Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-07-2005Fusion Hoofdgerecht20-30 min.
Spinazierol met geitenkaas en zalm
Dit mooie gerecht is een feestje om op tafel te zetten. De combinatie van geitenkaas en zalm is nog lekkerder door de toevoeging van spinazie. Dit recept komt uit Smult 10. Benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »
150 g verse spinazie, 15 g verse basilicum, 6 eieren, 100 g belegen kaas, geraspt, 1 onbespoten citroen, 150 g zachte geitenkaas, 250 g ricotta, 100 g gerookte zalm
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-11-2015Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
geitenkaas met zalm
Een gewaagde combinatie
Gerookte zalm, 2 verse ronde geitenkaasjes, honing, wijnazijn, verse tuinkruiden
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-07-2002Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Zalm met geitenkaas
150 gr gerokte zalm, 100 gram geitenkaas, , voor de saus:, Mayo, Carbonell extra virgin olijf olie, 2 gehakte lenteuitjes, 2 augurken fijn gehakt, 1 hard gekookte eierdooier, bieslook fijngesneden,
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-08-20080-10 min.
Gebakken zalm gegratineerd met geitenkaas en honingmosterdsa
Een verrassende combinatie van zachte zalm met een krokant laagje, zachte geitenkaas en pittig/zoete honingmosterdsaus.
2 stukken zalm, zachte geitenkaas, honingmosterdsaus of honing en mosterd apart
- Vis Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-11-2010Vis Hoofdgerecht10-20 min.
Risotto met spinazie, gerookte zalm en geitenkaas
400 gr arborio (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-09-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti met zalm, geitenkaas en Olijven
Zo?n lekker simpel en gauw klaar Spaghetti!! Zomers willen we met mooi weer toch niet te lang in onze keuken staan!
400 gram Spaghetti 200 gram gerookte zalm 4 el boter 4 el bloem halve liter melk 250 gram zachte geitenkaas zout en peper ca- 30 zwarte olijven zonder pit basilicum.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-06-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Panini met gerookte zalm en geitenkaas
1 stokbrood of focaccia, 2-3 eetlepels verse groene pesto, 100 g gerookte zalm of heilbot, 1 rolletje geitenkaas van 100 g, in plakjes, 2 kleine tomaten, in plakjes, 1 bosuitje, in flinterdunne ringetjes, 4 blaadjes verse basilicum,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-02-2012Nederlands10-20 min.
Amuse met aardappel, zalm en geitenkaas
Anders dan anders!! En een amuse serveren voor een etentje is gewoon HELEMAAL GEWELDIG
2 grote aardappels (vast Kokend) 4 tl Indiase currypasta madras (pot) 3 el olijfolie,peper en zout 100 gram geitenkaas (chevre) 100 gram gerookte zalmfilet 12 sprietjes bieslook.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-08-2003Frans0-10 min.
Zalm met hazelnoten, geitenkaas en kerrieroom
Heel bijzonder en zo klaar
2 zalmfilets100 gr. geitenkaas3 theel. kerriepoeder125 ml. creme fraiche25 gr. pijnboompitten25 gr. gehakte hazelnoten150 gr. veldsla2 eetl. balsamicodressing>zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-04-2006Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Tagliatelle met geitenkaas en gerookte zalm
*** SNEL KLAAR EN ALTIJD FEESTELIJK ***
, , Pasta. 80g gerookte zalm.4 ronde geitenkaasjes.4 eetlepels room., 3 eetlepels honing.3 eetlepels mosterd.Bieslook.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2001Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Frittata van gerookte zalm en geitenkaas
Hartig lunchgerecht
1 eetlepel olijf olie, 250gr. grof geraspte aardappels of diepvriesrosti., 5 eieren, 75gr. zachte geitenkaas (verkruimelt), 1 eetl. verse dille, zout, peper uit de molen., 150gr. gerookte zalm.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-2007Italiaans30-60 min.
Frittata van gerookte zalm en geitenkaas
Hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 eetlepel olijfolie, 250 gram aardappels grof geraspt, (of diepvriesrosti), 5 grote eieren, 75 gram zachte geitenkaas (verkruimeld), 1 eetlepel verse dille, Zout en versgemalen zwarte peper, 150 gram gerookte zalm in reepjes..,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Panini met zalm en geitenkaas
100 gram gerookte zalm, 1 stokbrood of focaccia, 2-3 eetlepels verse groene pesto, 1 rolletje geitenkaas van 100 gram (in plakjes), 2 kleine tomaten (in plakjes), 1 bosuitje (in dunne ringetjes), 4 blaadjes verse basilicum,
- Europees
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-11-2013Europees10-20 min.
- Eigen recept
Risotto geitenkaas en zalm
Dit recept zal in vele variaties voorbij komen, maar mijn moeder die zeer precies was, maakte het zo.
750 ml kippenbouillon, olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gram risotto rijst, 1 glas witte wijn, 600 gram verse spinazie, 200 gram gerookte zalm, in reepjes, 200 gram zachte geitenkaas
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-09-201320-30 min.
Gevulde champignons met zalm en geitenkaas
Makkelijk en lekker warm aperitiefhapje om een feest goed te starten
2 eetlepels parmezaanse kaas (geraspt), 3 eetlepels bieslook (fijngehakt), 8 kastanjechampignons (grote), 180 gram geitenkaas (zachte), 120 gram zalm (gerookt), 1 sjalot (gesnipperd), olijfolie, peper, zout
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-2020Belgisch20-30 min.
Spinazie ovenschotel met zalm, puree en romige chevre
Zon'heerlijke makkelijk ovenschotel met verse spinazie, aardappelpuree, zalm en zachte geitenkaas.
200 gram zalm snippers 600 gram verse spinazie ca. 600 gr, aardappelen geschild100 gram chevre in stukjes gesneden 1 pakje room culinair 2 gekookte eieren 50 gram geraspte kaas 1 teentje knoflookzout, peper, nootmuskaat 1 el grove mosterd 2 el olijfolie
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-07-2004Frans30-60 min.
Tagliatelle met Gerookte zalm en Geitenkaas
Een super lekker en toch wel feestelijke pasta kan ik wel zeggen!!!!!
1 pak Tagliatelle 100 gram geitenkaas gebrokkeld 100 gram gerookte zalm in stukjes gesneden 2 el mosterd ca. 2 el verse bieslook (diepvries) 3 el honing 1 pakje koksroom beetje koffieroom zout en peper
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-02-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Geitenkaas met zalm en peren
Dit is echt een FANTASTISCHE combinatie : Zalm/ Kaas en Vis.
2 geitenkaasjes 4 plakjes gerookte Zalmfilets zout en peper 1 bakjes kerstomaatjes 2 el olijfolie 2 sappige peren 2 el groen olijven met piment beetje citroensap rucula sla 2 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 tl suiker.
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-03-2003Frans Voorgerecht10-20 min.
Champignons gevuld met geitenkaas en zalm
8 grote champignons, ½ ui, 100 gram gerookte zalm, ca. 50 gram kaaskruimels (geitenkaas), mespuntje gedroogde dilletopjes, 2 eetlepels (olijf)olie,
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-01-20120-10 min.
Cannelloni van gerookte zalm en geitenkaas
Makkelijk en heerlijk warm voorgerecht
-2 geitenkaasjes, -12 sneetjes gerookte zalm, -3 granny smiths, -preischeutjes, -rozepeperbessen, -acaciahoning
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2003Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Geitenkaas met gerookte zalm en peren
Speciaal combinatie maar met zomerse dagen erg verfrissend!
Citroen:1/2, olijfolie: 3 soeplepels, zwarte olijven: 12, gerookte Schotse zalm: 4 sneetjes, kerstomaatjes: 12, gemalen zwarte peper, sappige peren : 2, geitenkaasjes: 4,
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-08-2002Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Gerookte zalm met peertjes en geitenkaas
Een fris en apart voorgerechtje. De combinatie vis, fruit en kaas kan heel verrassend uit de hoek komen
, 1/2 citroen, 3 el olijfolie met basilicum, 12 zwarte olijven, 4 sneetjes gerookte Schotse zalm, 12 kerstomaatjes, gemalen zwarte peper, 2 sappige peren, 4 geitenkaasjes, een handvol fijngesnipperde verse kruiden (basilicum, peterselie of dille),
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-08-2002Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Broccolibrood met gerookte zalm en geitenkaas
Wil je meer groenten eten maar kan je geen nee zeggen tegen een sneetje brood? Wij hebben de oplossing: broccolibrood! Maak dit recept en serveer met gerookte zalm en geitenkaas voor een lekkere lunch of licht avondmaal.
Broccolibrood :, 1 broccoli, 1 el platte peterselie, fijngesnipperd, 1 el fijngesneden bieslook, 4 eieren, 100 g havermout(meel), 3 el pompoenpitten (2 + 1), Peper en zout, , Extra :, 8 sneetjes gerookte zalm, 200 g Vlaamse rauwmelkse geitenkaas, 1 bussel radijsjes, 1 bussel waterkers, 1 komkommer
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2020Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Pasta met rauwe zalm en geitenkaas
565 kcal per persoon
* 400 gram verse, rauw zalm * 300 gram pasta (schelpjes of penne) * 80 gram verse geitenkaas, verkruimeld * sap van 1 limoen * 3 eetlepels gemengde kruiden (dragon, peterselie en bieslook) * zout * versgemalen zwarte peper * 1/2 rode paprika, fijngesneden *
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-08-2004Voorgerecht20-30 min.
Gerookte zalm met peertjes en geitenkaas
1/2 citroen, , 3 soeplepels olijfolie, , 12 zwarte olijven, , 4 sneetjes gerookte Schotse zalm, , 12 kerstomaatjes, , gemalen zwarte peper, , 2 sappige peren, , 4 geitenkaasjes
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-08-2003Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Gerookte zalm met peertjes en geitenkaas
? citroen, olijfolie: 3 eetlepels, zwarte olijven 12, gerookte Schotse zalm: 4 sneetjes, kerstomaatjes 12, gemalen zwarte peper, sappige peren : 2, geitenkaasjes: 4,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2004Nederlands Voorgerecht20-30 min.
toast met gerookte zalm en geitenkaas
Lekkerrrrrr en heel licht!
Persoon een grote snede brood (1cm dik); gerookte zalm; pakje chavroux; beetje honig; oregano; olijfolie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-07-2006Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Zalm met geitenkaas in bladerdeeg
250 g zalmfilet, 8 blaadjes diepvries bladerdeeg, ? bosui, 1 teen knoflook, bosje basilicum, 200 g jonge geitenkaas (of Paturain of andere kruidenkaas), olijfolie, versgemalen peper, (zee)zout.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-03-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Tagliatelle met gerookte zalm en geitenkaas
Simpel en lekker!
100 gram gerookte zalm, 2 kleine milde geitenkaasjes (zonder korst), klein potje creme fraiche, rode pesto, tagliatelle
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-05-2001Hoofdgerecht20-30 min.
Quinoapilaf met spinazie en geitenkaas
In deze romige pilaf wordt de luchtige, nootachtige graansoort quinoa verwerkt. Verder is het recept gebaseerd op een heerlijke harde geitenkaas. Het recept heeft verbluffende smaak en textuur. Probeer het eens met gestoomde zalm. Het recept is ook lekker met pijnboompitten en een reeks van andere kazen.
4 eetlepels quinoa, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels naturel zonnebloempitten, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 50g verse spinazieblaadjes, 2 theelepels citroensap, 25 gr geraspte stevige geitenkaas, bijv. Goudse of cheddar,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2013Hoofdgerecht30-60 min.
Salade van geitenkaas, avocado en gerookte zalm.
Met hazelnoten, zalmsnippers en rucola. Zalm kan vervangen door ger forel
E el olijfolie, 1 el balsamico, 40 gr rucola, 1 acocado, 100 gr zalmsnippers, 8 plakjes geitenkaas, e el hazelnoten. grofgehakt
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-20110-10 min.
- Eigen recept
Bagel gerookte zalm en geitenkaas met mosterd-honingdressing
Gezond & lekker
4 bagels, 12 plakken gerookte zalm, 12 bolletjes zachte geitenkaas, Frisée (of andere stevige slasoort zoals rucola), Alfalfa, , Mosterd-dillesaus, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel grove mosterd, 4 eetlepels witte wijn, 1 eetlepel honing, 1/2 bosje dille, gehakt, ,
- Vis
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-10-2015Vis10-20 min.
Toast met gerookte zalm en gemarineerde geitenkaas
"Pain grille au saumon fume et fromage de chevre marine"
4 sneetjes toostbrood - 200 g Schotse gerookte zalm - 2 geitenkaasjes (Chavroux, 150 g) - 1 sjalot - 4 eetlepels olijfolie extra vierge - 1 eetlepel Xeresazijn - 2 eetlepels boter - 1 eetlepel gehakte dragon - 1 eetlepel gesnipperde bieslook - 1 eetlepel gehakte peterselie - ijsbergsla,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-09-2000Frans Voorgerecht10-20 min.
Oeuf cocotte
Uit: Home Made van Yvette van Boven Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren. Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. ook met jonge courgette en uitgebakken spekjes, lekker!
, Voor 1 oeuf cocotte:, *lik boter, *peper uit de molen en wat zout, *1 eetlepel creme fraiche (of hele zachte geitenkaas), *1-2 eetlepels vulling naar keuze, *1 ei, *wat gehakte bieslook of peterselie of bijv. geraspte kaas om erover te strooien.
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-07-201120-30 min.
Provençaalse zalm
Zalige zalm ovenschotel waar je de vingers van zult aflikken
4 zalmhaasfilet zonder vel, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 el provençaalse kruiden, 2 bakjes cherrytomaatjes, 100 gr. zachte geitenkaas zonder korst, 4 el honing, 4 takjes basilicum
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2007Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmbonbons met geitenkaas
4 stukjes Geitenkaas verse, 4 eetlepels Studentenhaver, 4 plakjes Zalm gerookte, 4 eetlepels Vijgencompote
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-08-2012Voorgerecht0-10 min.
Gerookte zalm met zachte geitenkaas, zure room en nepkaviaar
Superlekker dit recept.
4 plakjes gerookte zalm, 200 g zachte geitenkaas, 100 g zure room, 1 el room, "nepkaviaar", enkele blaadjes munt, enkele blaadjes koriander, enkele blaadjes waterkers, peper, 4 takjes kervel
- Fusion Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-08-2004Fusion Hoofdgerecht20-30 min.
zalmflapje met geitenkaas
Heel romantisch begin van een gezellig dinertje.(als je geitenkaas lust.) Warm voorgerecht bijna volledig op voorhand te maken
2 pakken bladerdeeg, 100 gr vetstof,bloem,10 mooie plakken gerookte zalm,3 doosjes geitenkaas (bvb.Chavroux),vers gemalen peper,3 eierdooiers,1 el vers gehakte bieslook,1 el versgehakte basilicum,1 el versgehakte peterselie,olijfolie,gemengde sla naar keuze,1 dl notenolie,1/5 dl.Xeresazijn(sherryazijn)en 200 gr pijnappelpitten
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2000Frans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Hartige taart met oesterzwammen, prei, zalm en (geiten)kaas
Nog maar weer een keer een hartige taart met alweer heerlijkste ingrediënten. Toen ik het allemaal bij elkaar op het aanrecht zag liggen dacht ik nog; dit moet wel heel erg lekker worden. En precies zo was het ook. Grappig dat dit recept zo toevallig ontstond doordat ik oesterzwammen en geitenkaas had liggen die nodig op moesten.
- 1 rol bladerdeeg of 7 plakjes deeg voor hartige taart., - 400 gram oesterzwammen, - 1 prei, - 2 sjalotten, - 200 gram gerookte zalm, - 150 gram geraspte oude kaas, - 6 rondjes geitenkaas, - 3 eieren, - 200 ml (kook)room, - dille, vers of gedroogd, - 1 tl peper (ik had lemon pepper van Jonnie Boer), - zout, niet teveel want door de gerookte zalm smaakt het ook al wat zouter, - boter om de bakvorm in te vetten, - olijfolie, - Rucola om mee te garneren.,
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2015Vis Hoofdgerecht30-60 min.