- Eigen recept
Zalm-broccolischotel
Een gerecht wat je zelfs met de feestdagen op tafel kunt zetten. Vele variaties zijn mogelijk.
2 stronken broccoli 4 moten zalm 6 eiwitten 1= ons geraspte kaas olie peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in roosjes.
Blancheer de broccoli. Vet een ovenschotel in met olie. Bedek de bodem met de broccoli, leg hier de moten zalm op. Bestrooien met zout en peper. Klop de eiwitten stijf en spatel er voorzichtig de kaas door. Verdeel het eiwitmengsel over de vis en broccoli. Laat alles ca. 30 min. garen in de oven. TIP Smeer eens boursin op de zalm. Smakelijk eten. Dit gerecht kan natuurlijk ook met andere groenten en met andere vis bereid worden.
- Montignac Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-05-1999Montignac Hoofdgerecht30-60 min.
zalm-brocolischotel
Dit recept heb ik van de Montignac site gehaald. Dit is een vetgerecht, geschikt voor fase 1. Een recept dat u vrijwel onbeperkt kunt varieren door andere vis of een andere groente te gebruiken. U vermijdt daarbij uiteraard koolhydraathoudende groenten en groenten met een hoge glycemische index, zoals erwten, ma?s en worteltjes.
Grote stronk broccoli, 4 stuks zalmfilet, 4 eiwitten, magere geraspte kaas (zonder zetmeel o.i.d.), olie, peper en zout naar smaak, ,
- Montignac Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-01-2000Montignac Hoofdgerecht20-30 min.