1. Home
  2. Recepten
  3. Zalm Bbq

Zalm bbq recepten (129)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pastasalade

Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.

INGREDIENTEN

*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.

Voorbereiding

Alle groentes in blokjes snijden

Bereidingswijze

Pasta koken met wat zout. Hierna in een vergiet doen, omspoelen met koud water en uit laten lekken. Tonijn, komkommer, tomaten, ui, dille, olijvenen rucola blaadjes door de pasta mengen. Dressing bereiden en ook door salade mengen. De salade komt het best tot zijn recht als je de smaken een uur laat trekken. Eet smakelijk.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  •  
  •  0-10 min.

Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter!

INGREDIENTEN

4 el honing sojasaus, 1 ui 1 tl knoflookpoeder, 2 sinaasappels 1 tl gemberpoeder, zalmfilet,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde zalm voor de BBQ

INGREDIENTEN

1 tl gemberpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 75 ml sojasaus, 75 ml sinaasappelsap, 4 el honing, 1 ui, in stukjes gehakt, 750 gr zalmfilet, ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

BBQ ingepakte Zalm

Waarom moeilijk doen als het makkelijk ook super lekker is??

INGREDIENTEN

ZALM 500GR., KNOFLOOK, CITROEN, DILLE, VERSE PEPER, OLIJFOLIE

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zalm op de BBQ

4 zalmmoten ( ca. 1 kg) voor de versiering: 3 lente-uitjes, fijngesneden Maak een marinade van: 80 ml sojasaus 60 ml geconcentreerd sinaasappelsap 2 eetlepels olie 2 eetlepels tomatensaus 1 eetlepel fijngehakte lente-uitjes 1 uitgeperst teentje knoflook 1 theelpepel citroensap ½ theelepel geraspte verse gemberwortel ½ theelepel mosterd Houd 60 ml van de marinade achter. Giet de rest van de marinade over de zalmmoten in een ondiepe glazen schaal. Dek de schaal af en laat de zalm minstens 1 uur in de koelkast marineren. Laat dan de zalm uitlekken en zet de marinade opzij. Het mooiste is om de zalm in een wegwerp alu-schaaltje te leggen en dat op het BBQ-rooster te zetten. De zalm moet ongeveer 20-30 minuten roosteren. Keer de zalm halverwege de baktijd. De zalm is gaar als hij gemakkelijk uit elkaar valt, wanneer je er met een vork in prikt. De gare zalm insmeren met de achtergehouden marinade en versieren met de 3 fijngesneden lente-uitjes.

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2009
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Zalm op de BBQ

INGREDIENTEN

2 moten zalm1 el. olie2 tl. honingwat citroengemberpoeder

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

zalm van de bbq

Lekker makkelijk zalmgerecht voor de BBQ!!

INGREDIENTEN

Zalm, Gesneden groentes, Kruidenboter,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2006
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vissouvlaki bbq

INGREDIENTEN

200 g jumbogarnalen, 200 g zalmmoot, 200 g heilbotfilet, 1 teentje knoflook, 4 takjes verse oregano, 6 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, zout, versgemalen peper,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  •  
  •  10-20 min.

BBQ aardappelsalade

Je kan ervoor kiezen de tonijn te vervangen door b.v.: zalm, gerookte kip of een lekkere kaas soort

INGREDIENTEN

* 700 gr voorgekookte aardappelschijfjes, * 3 eetl mayonaise, * 125 ml crème fraîche, * 3 eetl gehakte dille, * zout en versgemalen peper, * 10 zoetzure augurken in kleine stukjes, * 3 lente-uitjes in ringetjes, * 1 blikje tonijn op water (185 gr) uitgelekt

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2013
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

In ketjap manis gemarineerde zalm van de BBQ

Een extreem simpel receptje, heel snel klaar en toch verrassend lekker

INGREDIENTEN

Zalmfilets op de huid, Ketjap Manis

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2011
  •  
  •  10-20 min.

Gegrilde zalm op citroen op de BBQ

Een heerlijk stukje vis dat je klaarmaakt op de BBQ, makkelijk en (h)eerlijk. 

INGREDIENTEN

700 g zalmfilet (op vel), 3 citroenen, 1 bosje tijm, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste zalm bbq recepten

GEVULDE ZALM FILET OP DE BBQ

LET OP HET WORDT BBQ WEER!!!

INGREDIENTEN

4TOMATEN==2SJALOTTTEN==1CITROEN GEWASSEN==OLIE==4EL GEHAKTE KERVEL==1ELBONENKRUID==2ELGEKNIPTE BIESLOOK==PEPER EN ZOUT==4X150GR ZALMFILET=

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittig gemarineerde zalmfilet, time 2 BBQ!!!

Tja, de zomer: als ie er is moet je er van genieten he, vandaar dit simpele maar o zo lekkere visje van de grill.... Dit kan ook met andere vissoorten natuurlijk, maar zalm is wel makkelijk... Het liefst een hele nacht afgedekt in de koeling laten marineren, dan heb je het lekkerste resultaat natuurlijk. En op de bbq is het een kwestie van om en om, lekker rose van binnen.  Mn maagje rammelt....

INGREDIENTEN

4 zalmfilets (of moten, net wat je lekkerder vindt) van ca 150gr, , Marinade:, 1 dl arachide- of zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook, schoongemaakt en in stukken, 1 sjalotje, schoongemaakt en in stukken, 1 Spaans pepertje, in stukken, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 volle tl trassie, 1 volle tl 5 kruidenpoeder, 1 klein bosje platte peterselie (ca 10 stengels, in stukken), (versgemalen) p&z, ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

8x bbq kruiden botertjes

Gegrild vlees of geroosterde kip krijgt een extra lekker accent met boter met een bijzondere smaak. Meng daarvoor roomboter met de specifieke ingredienten, draai de boter-rol in folie en bewaar deze koel. Snijd de boterrol voor het serveren in dunne plakjes en leg de boter direkt op het vlees of kip. De boter smelt en geeft zijn smaak af.

INGREDIENTEN

Een makkelijk-te-maken recept is de veel-kruiden-boter: 100 gr roomboter, 1/2 theelepel tijm, 2 teentjes geperste knoflook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 2 eetlepels fijngehakte bieslook, 1/2 eetlepel citroensap, zout, en een snufje cayennepeper., , Of een eenkruidboter met dragon: 100 gr roomboter, 3 eetlepels zeer fijngehakte dragon, zout, peper en 1 theelepel citroensap., , Een heerlijke boter bij vis is zalmboter: 100 gr roomboter, 50 gr gepureerde gerookte zalm, 2 theelepels limoensap en peper., , Zacht-scherp van smaak is de mosterdboter: 100 gr roomboter, 1 eetlepel grove mosterd, 2 fijngeprakte hardgekookte eidooiers, zout en peper., , Een boter met oude kaas: 100 gr roomboter, 50 gr oude geraspte kaas, 1 theelepel mosterd en peper., , Of met Franse kaas, als roquefortboter: 100 gr roomboter, 50 gr roquefort, 1 eetlepel slagroom, 1 eetlepel cognac en peper., , Mieriksboter: 100 gr roomboter, 1 eetlepel fijngeraspte mierikswortel en zout., , Honing-boterrol met tijm, , Roer 250 gr zachte gezouten boter met 2 eetlepels heldere honing glad. Schep de boter op een stuk bakpapier en vorm de boter tot een rol. Laat die ? 1 uur in de koelkast opstijven en rol hem dan door tijmblaadjes. Snijd de rol voor het serveren in plakjes., , , , --------------------------------------------------------------------------------,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

VEELZIJDIGE BBQ HONEY-PEPPER marinade

Deze marinade doet z'n werk uitstekend op gevogelte of rund, maar ook op zalm en gamba's. kortom heel veelzijdig en zo smaakvol. En na een nachtje is het nog lekkerder. Geschikt voor de BBQ, maar ook om te grillen, bakken, wokken en altijd een succes.  

INGREDIENTEN

3 tl. Gerookte paprikapoeder, 2 el. Honing, 1 el. Ketchup (liefst zelfgemaakt), 1 tl. Lemon pepper van Jonnie Boer, paar takjes verse tijm, geritste blaadjes, 1 el. Soja saus, 2 tl. Tamarinde pasta,  

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2014
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Boter met zeewier en ui.voor bbq.

Lekker botertje op stokbrood bij de BBQ of op toast met gerookte zalm. Weer een eigen draai eraan gegeven.Maar oh zo lekker !

INGREDIENTEN

Roomboter., Zeewier ( bij de visboer ), Uitje, zeer fijn gesneden

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2010
  •  
  •  0-10 min.

Zalm

Lekker en niet moeilijk, vandaar!!

INGREDIENTEN

Zalmfilet, citroen, roomboter, uienpoeder, dille en peper en zout.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

zalm

Zalm op de BBQ

INGREDIENTEN

Verse zalm, olijf olie, peper, zout,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde citruszalm van de BBQ

=18pxGegrilde zalm op de barbecue? Koop dan steeds vis mét vel: dat beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Leg de zalm eerst met de velkant op de barbecue en sowieso niet op de heetste kant van de rooster. Grill 'm liever indirect. 

INGREDIENTEN

4 zalmfilets (met vel), 1 citroen (bio), 50 g veldsla, olijfolie (met citroen), grof zeezout, citroenpeper ( kan je kant en klaar kopen )

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mediterrane balsamico marinade voor BBQ

Echt een verrukkelijke marinade met een Mediterraan tintje voor de barbecue of grillpan. Geschikt voor lamskoteletten, kip, schouderkarbonade, varkenshaas en vis.

INGREDIENTEN

2 el mooie balsamico, 150 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 sjalot, gesnipperd, 1 t oregano, 2 el verse muntblaadjes, fijngehakt, 1 t vers gemalen zwarte peper, Klein snufje zeezout

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2014
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Zalm op cederhout in gembermarinade, voor de bbq.

Begin hiermee een dag van tevoren ivm. het weken van de cederplankjes en het in laten trekken van de marinade. Het is echt niet voor freaks maar oh zo lekker, Fijn als je een bbq met deksel hiervoor hebt maar het hoeft niet. de cederhouten plankjes kan je nog zeker 4 x hergebruiken.

INGREDIENTEN

8 zalmmoten of zamfilets zonder vel voor 8 personen, cederhouten plankjes., , Voor de marinade:, 6 eetl. gembersiroop, 1 theel. chilivlokken of gemalen chilipeper, 8 teentjes knoflook, fijngesneden, scheut zonnebloemolie, Zout naar smaak

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm pakketje

Zalm of Zalmforel voor in oven of op de BBQ met kruidenkaas of boter

INGREDIENTEN

Zalm of Zalmforel, kruidenkaas of kruidenboter.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Visbrochette gestoomd op de bbq met krielaardappelen op een

Een makkelijk gerecht met vis van op de bbq.

INGREDIENTEN

Aardappelen, takjes rozemarijn, gerookt spek, stevige vissoorten naar keuze (zalm, scampi, mosselen, schelpdieren, kabeljauw, meerval, forel, tonijn enz), witte wijn, visfumet, room, boter, pezo, prei, wortel, ui, selder, peterselie, bieslook.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  •  
  •  20-30 min.

Zalm In Folie

Een verrukkelijk zalmpakketje.

INGREDIENTEN

-4 moten zalm - 200 g champignons - 2 uien - zout, peper - 3 eetlepels boter - 12plakjes ontbijtspek - 4 takjes tijm - citroensap - aluminiumfolie - 1 kommetje gesmolten boter (ongeveer 75 g boter)

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  •  
  •  20-30 min.

Zalmpakketje uit de oven of van de bbq

INGREDIENTEN

Verse pasta, 1 citroen, 1 bekertje creme fraiche light, paar zwarte olijven, peper zout, 4 stukjes verse rode zalm, half Aubergine, half Courgette

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2010
  •  
  •  30-60 min.

Teriyaki zalm

INGREDIENTEN

2 dl sojasaus, 2 dl bruine suiker, 1 eetlepel sesamolie, 2 teentjes knoflook, gehakt, 1 eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd, 2 bosuitjes, gehakt, 4 zalmmoten

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

pizza rondjes met zalm en met salami

Leuk voor bij de bbq, buffet, of met salade als zomerse maaltijd! Ze zien er geweldig uit en je kunt je eigen favoriete pizzabeleg gebruiken.

INGREDIENTEN

Vers pizzadeeg voor 2 stuks, zelfgemaakt of uit de koeling van de supermarkt op zo`n rol, , vulling1: 150 gr salami, 3 bosuitjes, stukje blauwe kaas naar smaak, half bakje champignons, ca 12 zwarte olijven zonder pit, flinke hand verse basilicum, versgemalen peper&zout, , vulling 2: 150 gr gerookte vis ( ik had zalm & forel), 3 bosuitjes, 8 zongedroogde tomaatjes, eetlepel kappertjes, handje verse bieslook, rasp van 1/2 citroen, geraspte oude ( geiten)kaas, peper&zout

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2013
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Miso Zalm

Ik kwam ooit een recept tegen voort gestoomde zalm. Wat me inspireerde tot dit gerecht. Zalm eten we hier sowieso al graag. Maar het gezin hier besloot unaniem dat ik nooit meer zalm op een andere manier mocht maken....

INGREDIENTEN

2 eetlepel rode misopasta, 2 theelepels olie met arachideolie of maïsolie, 4 eetlepels zoete ketjap, 1 el limoensap, stukje verse gemberwortel van 5 cm, geschild en geraspt, 1 eetlepel rijstwijnazijn, 1 eetlepel honing, 1 helft van een halve zalmzijde met huid, ongeveer 800 gr. Anders filet met huid.,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse zalm

INGREDIENTEN

1 limoen, 1 groene peper, 1 teentje knoflook, 1 rijpe avocado, 50g zachte boter, zout en peper, 4 verse zalmfilets met huid, 1 eetlepel Mexicaanse tacokruiden, 2 eetlepels olie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zalm met kruidenmarinade

Heerlijk Bbq gerecht maar je kunt het natuurlijk ook in de gril pan of onder de grill van je oven klaar maken. Deze marinade is ook geschikt voor kalfsvlees,kip,varkens en lams vlees. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken voor andere stevige vissoorten

INGREDIENTEN

4 zalmfilets of moten, verse kruiden zoals kervel, tijm,peterselie, salie, bieslook,rozemarijn, oregano maar alles is mogelijk dus gebruik de kruiden die jezelf lekker vindt., 6 eetl olijfolie, 3 eetl. dragonazijn, 1 teentje knoflook (geperst), 2 bosuitjes, zout en peper

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

gerookte zalm

Eigen gerookte zalm op de b,b,q met deksel (bv weber)

INGREDIENTEN

Zalm,olijfolie

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

zalm stroganoff

Gemarineerde zalm in stroganoff sausDit gerecht kan onder de grill of verpakt in folie op de Barbecue

INGREDIENTEN

? paprika, ? uitje, ?preitje, 3cm fijngesneden gember, 1 tl oregano, 1tl peterselie, ?tl peper, ?tl nootmuskaat, 2El olijfolie, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 1El tomatenpuree, 100 gr kastagne champignons, 4 moten zalm(filet)

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

GEMARINEERDE ZALM

Een heerlijke zalmmoot die op meedere manieren gecombineerd kan worden

INGREDIENTEN

2 - zalmmoten, - olijfolie, - zout, - verse dille, ,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade met zalm

Een lekkere variatie op de traditionele aardappelsalade. Als je deze geproefd hebt, vraag je je af waarom je ooit kant-en-klare aardappelsalade uit de supermarkt hebt gegeten. Snel en eenvoudig te bereiden en heerlijk bij de BBQ.

INGREDIENTEN

6-8 aardappelen, 200 zalmfilet, 100 ml azijn, 3 eetlepels mayonaise, 1 ui, Bieslook, 2 boullionblokjes (kip of kruiden), 1 liter water,

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Zalm Met Citroen

Lekker gegrild

INGREDIENTEN

4 zalmmoten, 1 uitgeperst knoflookteentje, peper, zout, 1 dl. olie, ? uitgeperste citroen

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zalm met lemon pepper en couscous

Jonnie Boer: `Deze lemon pepper bestaat uit aromatische grof gebroken zwarte peper en gedroogde stukjes citroenschil. Lemon pepper is zeer geschikt voor bij de BBQ en gril. Heerlijk op een mals stuk Hollands rundvlees of kip van de gril.`

INGREDIENTEN

Zalm:, 6 st zalmfilet a 120 gram, Lemon pepper, zout, , Couscous:, 200 gr couscous, 2 dl water, 1 st limoen, olijfolie, 1 tomaat, 1 paprika, , Knoflook crème:, 145 gr zonnebloemolie, 1 teen knoflook, 45 gr eiwit, 40 gr yoghurt, 10 gr sushi azijn

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

zalm met tomaat en avocadodressing

Lekker voor op de bbq maar het kan natuurlijk ook in de grillpan

INGREDIENTEN

4 moten zalm, 2 limoenen, zout zwarte peper, 1 mespunt paprikapoeder, 1 rijpe avocado, 2 trostomaten, 1 rode spaanse peper, 4 takjes tijm, 6 eetlepels olijfolie,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

warm gerookte Zalm

Koop een grote moot verse Zalm bedek deze met keukenzout en laat 50 min. intrekken. spoel het zout er af onder de koude kraan. Maak in de ton of BBQ een vuurtje en warm de ton of BBQ op tot ongeveer 60 graden. doe wat konijnenzaagsel in een emmer en maak het vochtig. strooi dit over het vuur zodat het rookt maar niet dooft. leg de zalm op een rooster niet te dicht bijde warmtebron.en doe er een deksel op. laat de ton niet te ver afkoelen, gooi er anders wat houtjes bij en doe er opnieuw zaagsel op als de ton weer heet genoeg is. rook de zalm in ongeveer 60 min. gaar en goud bruin. probeer de zalm uit de ton te serveren doe er een lekkere koude droge witte wijn bij en ik weet zeker dat de gasten smullen als nooit tevoren. wil je tips of zelf eens roken kom dan op Urkerdag (zaterdag voor pinkster) op Urk en ik doe het graag voor. heb je niet alleen een dag vol cultuur en tradities maar eet je gratis vis en leer je ook nog roken

INGREDIENTEN

Verse Zalm (Noors gekweekt)

  • Vis
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2012
  • Vis
  •  60-120 min.

Geroosterde zalm in krant

Leuk en gezellig.

INGREDIENTEN

een hele zalm 1-11/2 kg, schoongemaakt en intschubd4 flinke handen vol groene kruiden (peterselie, basilicum,lavas,lente-uitjes, venkelgroen etc)schoon en droog en goed gemengdzeezout en versgemalen witte peper2 citroenen in schijven2eetl.gekneusd venkelzaadolijfolie1 dikke krant

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koud gerookte zalm

Dit is Amercaans (California). Het is in (hype) en leuk, Iets anders voor de liefhebbers van BBQ.

INGREDIENTEN

Halve zalm met vel, 75 gr. Bruine suiker, 75 gr. Zout, Bosje dille, Olijfolie

  • Amerikaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-05-2017
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Oosterse Zalm van de Grill

Heerlijk BBQ gerecht.

INGREDIENTEN

$ zalm moten=80ml.sojasaus==60ml.geconcentreerd sinaasappelsap==2etl.olie==2etl.tometensaus==1etl.fijngehakte lente uitjes==1t.knoflook==1tl.citroensap==1/2tl.gehakte gember==1/2tl. mosterd==3lente uitjes voor garnering heel of gesneden {naar keus]

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Japans
  •  0-10 min.
Nieuwste zalm bbq recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top