- Eigen recept
Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes
Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.
375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas zongedroogde tomaatjes
Snijd de gerookte zalm en de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een Koekenpan en fruit de knoflook 30 sec, op laag vuur. Voeg slagroom, bieslook, mosterdpoeder en zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enigszins inkoken. Voeg de zalm en citroensap toe en meng goed. Laat het geheel langzaan warm worden. Kook ondertussen de fettuccine in een grote pan kokend water met zout al dente. Laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in de pan. Schep de saus door de hete pasta. Serveer direct en bestrooi met zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en bieslook.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-2006Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Amuse van zalmrolletjes gevuld met spinazie en boursin
Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden
100 gr gerookte zalm, klein handje spinazieblaadjes, half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt., 2 el creme fraiche
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2004Frans20-30 min.
Zalmwraps gevuld met salade
Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.
2 wraps, 200 gram gerookte zalm, klein bakje demi creme fraiche, 3 eetlepels rode pesto, 1 zak veldsla, 1/2 komkommer, half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie, geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten, saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2008Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Aardappelsalade a la petra
Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!
8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-07-2005Duits20-30 min.
- Eigen recept
Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel
Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.
Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken., Plakjes (roomboter) bladerdeeg, achterham, jong belegen kaas, plakjes gerookte zalm, boursin met kruiden en knoflook (of ander merk), rundersaucijsjes, los geklopte eidooier
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2007Internationaal10-20 min.
Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie
Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept
400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Japanse zalm uit de oven
Zalmfilets van ca. 125 g per stuk, zout en versgemalen peper, 4 teentjes knoflook, 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman), 2 eetl. limoensap of citroensap, 3 eetl. roerbakolie of wokolie, 600 g panklare spinazie, 2 eetl. gembersiroop
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-03-2009Japans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
lasagne met kip, pesto en courgette
Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!
400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2001Italiaans30-60 min.
Zalmfilet in een honing-mosterd gratin
Ja, echt een heerlijk recept. Erg simpel om te bereiden. Instrijken met honing,peperbessen en mosterd en even onder de grill
4 zalmfilets a 125 gr anderhalve eetlepel heldere honing, 3 el grove mosterd, 1 el roze of groene peperbessen, ,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-2005Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
zalm uit de oven
* 4 zalmmoten, * 4 eetlepls mosterd, * 4 eetlepels créme fraïche, * citroensap, * witte wijn, * boter, * zout en peper, * 1/2 bakje garnalen, * bosuitje
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2009Hoofdgerecht20-30 min.
Zalm met honing-mosterdsaus
, 2 zalmmoten, of zalmfilet, 4 eetlepels honing, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel tijm, 1 theelepel cayenne peper, 1 kleine ui, gesnipperd,
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2003Multi-cultureel Hoofdgerecht20-30 min.
Amuse van Roomkaas met zalm, pijnboompitten en honing
Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.
200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-09-2006Frans20-30 min.
Pasta Met Zalmroomsaus
Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas
250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-09-1998Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
pasta pesto
In slanke uitvoering en ook nog favoriet van de kinderen.
* 400 gr. Tagliatelle:, * 4 Zalmmoten,diepvries, (of 4 ons kipfilet);, * 1 Ui;, * 1 Teen knoflook, geperst;, * 1 bakje Champignons in plakjes;, * Half kippenbouillonblokje;, * 1 Courgette in blokjes;, * 1 dl. Kookroom (Blue band finesse kookroom);, * half bekertje Creme fraiche (Bleu band finesse verrijker);, * 4 eetl. Groene pesto;, * Zout en peper;,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-03-2006Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Pastasalade
Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.
*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-07-20050-10 min.
- Eigen recept
Romige asperges met zalm (slank gerecht)
Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto) De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon. De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over)
1 bakje Linesse 6% (AH of andere supermarkt) OF Linessa van de Lidl., 200 ml Blueband kookroom light (of ander merk light room uit flesje), 500 gram asperges, 200 gram krieltjes, 150 gram gerookte zalm, Verse peterselie., Vers gemalen peper, Eventueel wat zout naar smaak.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-05-2009Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
zalm in bladerdeeg
Simpel,maar erg lekker.Het recept heb ik van een collega van mijn dochter
1pakje diepvries zalm(bijv.2 moten samen 250 gram )4plakjes bladerdeeg en een bakje boursinachtige kaas.(kan heel goed met de Val Blanc van de Aldi)dit geld ook voor de zalm hoor
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-09-2006Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Hapjes / tapas
Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2011Internationaal30-60 min.
- Eigen recept
Pasta met zalm (Smullen!)
Penne met zalm en gebakken spekjes (super lekker!)
Spekjes, Champignons, groene paprika, Penne, creme fraise, groene pesto, gerookte zalmsnippers, peper, peterselie, olijfolie en pharmasaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-01-2009Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette
Gepikt van "Koken met sterren".
-400 g zalm (in plaats van zalm kunt u ook kipfilet gebruiken), -3 eetlepels pesto, -1 courgette, -200 g kastanjechampignons, -1 pakje gezeefde tomaten, -1 teentje knoflook, -200 ml creme fraiche, -4 tomaten, -150 g geraspte belegen kaas, -1 pakje lasagnevellen,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-2000Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Prei-zalmschotel
Ovenschotel met prei, aardappelen en gerookte zalm
300 gr. prei, 200 gr.gekookte aardappelen, 100 gr. gerookte zalm, peper, zout, nootmuskaat, knoflookteentje, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel parmazaanse kaas, 15 gr. margarine
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-1998Slanke keuken20-30 min.
- Eigen recept
gevulde eieren
Met 10 verschillende vullingen Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt
MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper., MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper., MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie., MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper., MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper., MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-06-2002Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta
Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!
2 sjalotjes -, 200 gram kastanje champignons of cantharellen, 200 gram gerookte zalm -, 300 gram spaghetti -, peper, zout -, 2 el olie -, 2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie -, 125 ml slagroom -, nootmuskaat
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-03-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalm in bladerdeeg
Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche
250 gr zalmfilet; 5 à 6 plakjes bladerdeeg; 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie; 125 ml creme fraîche; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; één fijngehakt teentje knoflook; 1 à 1½ tl suiker of zoetstof; zout en peper naar smaak
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-2006Vis Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Frisse wraps met gerookte zalm en komkommer
* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, * 4 wraps, * 1 komkommer, * 50 gram pijnboompitten, * 2 pakjes (100 gram) gerookte zalm, * 4 el groene pesto, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-07-2009Frans10-20 min.
Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou
Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.
VOOR DE SOEZEN 50 gr boter 60 gr gezeefde bloem 2 eieren zout VOOR DE VULLING 1 klein blikje zalm 150 gr zachte Mon Chou 1 el tomatenketchup 3 el creme fraiche 1/2 el citroensap zout en peper., ,
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-07-2005Frans Voorgerecht30-60 min.
Quiche Met Gerookte Zalm En Prei
Prei & zalm = lekkere combinatie
Cirkel bladerdeeg - 2 preien met groen - 25 gr boter - 3 eieren - 200 gr verse room - peper, muskaatnoot - 200 gr gerookte zalmplakjes
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-09-1999Belgisch30-60 min.
Tagliatelle met zalm
Een heerlijk, snel en gemakkelijk recept.
250 gram verse tagliatelle, 1 doosje champignons, 200 gram gerookte zalm (snippers 250 gr) (evt. plak ham), 1 bakje Boursin cuisine, (evt. extra Crème Fraiche), Knoflook, Olie of boter
- Vis Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-03-2010Vis Hoofdgerecht10-20 min.
Pasta met gerookte zalm, witte wijn, room en bieslook.
Echt een TOPPER! Je kan natuurlijk verschillende soorten pasta gebruiken, na je eigen keuze.
60 gr boter, 500 gram gedroogde pasta, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 dl witte wijn, 1 ¾ dl slagroom, geraspte schil van een halve citroen, 2 el citroensap, 2 el geknipt bieslook, 300 gr gerookte zalm in reepjes, zout en zwarte peper, desgewenst 4 el zalmkaviaar.,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2009Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Mijn absolute lievelings visschotel
Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel
100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram. Ik neem altijd voor ons tweetjes een zakje celavita van 450 gr. (700 gr voor meer personen) en bak ze even in een kleine koekenpan in olijfolie 6 min. Ik vind Celavita het enige merk krieltjes die echt goed gaar worden!, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2009Nederlands20-30 min.
Gevulde zalm met walnoot & spinazie
Bomvol omega 3-vetzuren en natuurlijk erg lekker.
* 1 eetl olijfolie, * 1 medium ui,gehakt, * 1 teen knoflook,geperst, * 1 kg verse,gehakte spinazie, * 0.5 theel versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel zout, * 250 g gekookte zilvervliesrijst, * 2 theel geraspte citroenschil, * 50 g geraspte oude Cheddar kaas, * 125 g gehakte walnoten, * 1 mooie zalmfilet,ongeveer 450 g,zonder vel.
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-12-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus
Dit is echt een waanzinnig lekker visgerecht (zie foto). De kruiden geven de zalm ook een echt apart tintje. De zalm wordt overgoten met een heerlijke knoflook-kruidensaus. Het proberen waard!!
600 gram verse zalm )liefst een dik stuk) 3 teentjes knoflook 4 el gesnipperde peterselie 4 el gesnipperde kervel 2 el gesnipperde dragon 2 el gesnipperde dille 100 gram boter 2 bakjes creme fraiche 1 el citroensap zout en peper
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2005Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalm teriyaki
7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml);, 2 el honing;, 1 el wittewijnazijn;, 1 el sesamzaad (bakje 100 g);, 300 g wilde zalmfilet, ontdooid;, 4 el zonnebloemolie;, 1 pakje eiernoedels (250 g);, 400 g broccoli;, 1 rode ui, in halve ringen;, 1 schaal peultjes (200 g).
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-05-2011Japans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Sandwiches voor een high tea
Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen.
KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zout
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-2011Engels20-30 min.
- Eigen recept
Zalm Spinazie Pasta
EGA Dieet recept
80 gr. ongekookte tagliatelle, 270 gr. zalmmoot, 450 gr. diepvries spinazie (geen ala créme), 250 gr. uien, 1 bakje Paturain light, scheutje melk, peper en zout
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-02-2009Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Stamppot spinazie met wilde zalm
800 g. aardappels geschild (binten), Boter, klontje, 100 g. Ontbijtspek in plakken, 2 eieren, 500 g. verse spinazie, 1 blik John West Rode Zalm uitgelekt, Nootmuskaat, Peper & Zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2010Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
wrap met gerookte zalm en rucola
Wraps, bakje roomkaas, zakje rucola, citroen, 200 gram gerookte zalm, peper (liefst uit de molen)
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-11-200710-20 min.
- Eigen recept
Pasta met spinazie, champignons en zalm
Ideale studentenkost, makkelijk, snel en gezond, maar ook lekker als je geen student meer bent. Het schijnt trouwens dat je spinazie niet samen met vis mag eten, maar de combinatie is gewoon zo lekker!
Pasta (150-200 gram), ik neem meestal fusilli, zalm (1/2 stukken, diepvries is prima), halve/ driekwart zak spinazie (ik neem altijd verse, die zitten in een zak van 350 gram ofzo. Wat ik over hou gebruik ik de volgende dag voor een salade), 250 gram champignons, bakje boursin (of andere kruidenkaas, het merk is niet echt relevant)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-11-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Glaasje met gerookte Noorse zalm
Gemakkelijk en op voorhand te bereiden Echt iets voor de feestdagen
4 sneetjes gerookte zalm, 10 cl vloeibare room, 1 potje zalmeitjes, 1 tuiltje dille, 1 citroen, 2 rijpe tomaten, Zout en peper
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-12-2007Belgisch Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Gegratineerde zalm met peterseliekrieltjes en komkommersalad
Snelle, simpele bereiding, succes verzekerd
4 stukjes zalm van ca. 100 g., 1 stengel lente-ui, 2 sneetje wit brood, 3 eetl. boter, 4 eetl. gehakte peterselie, 400 voorgekookte krieltjes, 1 komkommer, 2 eetl. witte wijnazijn, 1 theel. honing, 1 theel. mosterd, 4 eetl. zonnebloem olie, 4 eetl. olijfolie, peper en zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-04-2010Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Zalmrolletjes met ricotta en basilicum
Een heel erg lekker borrelhapje uit de AH reeks buffetten en borrelhapjes. Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.
2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicum
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2004Internationaal20-30 min.
-
Dille zonder zalm
van flopzi , 30 recepten, 0 volgers
-
Zalm
van henkvrijhof , 23 recepten, 3 volgers
-
zalm
van inakok , 12 recepten, 0 volgers
-
Zalm
van Ducati998FE , 11 recepten, 0 volgers
-
Pasta met zalm.
van famschoon , 4 recepten, 1 volgers
-
Zalmgerechten
van Marion1549 , 2 recepten, 0 volgers
-
Lasagne met zalm, pesto en courgette
van tjes , 2 recepten, 0 volgers
-
Zalm
van els553 , 2 recepten, 0 volgers
-
gerookte zalm mousse
van michaelabrouwer , 2 recepten, 0 volgers
-
Zalm Rol
van mobiel_1376245373 , 2 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers
-
ZALM
van sonjatestpagina , 62 recepten, 0 volgers
-
hightea
van _theemuts_ , 8 recepten, 0 volgers
-
zoetwatervis
van orphan , 8 recepten, 0 volgers