1. Home
  2. Recepten
  3. Zachte Schapenkaas

Zachte schapenkaas recepten (23)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Liptauer schapenkaas

* Liptovsky syr *Slowaaks gerecht van schapenkaas met smaakmakers

INGREDIENTEN

50 g zachte boter, 200 g schapenkaas, 1 ui (gepeld en fijngesneden), paprika/kappertjes/ansjovispasta/mosterd, bieslook voor de garnering

Bereidingswijze

De boter schuimig roeren, de schapenkaas zeven en met de boter vermengen. De ui toevoegen, het kaasmengsel met de overige ingredienten kruiden en koel bewaren.Voor het serveren met bieslook bestrooien.

  • Tsjechisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Tsjechisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Fetadip

Deze heerlijke dip is toegankelijk voor iedereen door de zachte smaak van de schapenkaas. De peterselie zorgt voor wat pit. Deze kan eventueel vervangen worden door andere verse kruiden. De mogelijkheden zijn oneindig .

INGREDIENTEN

(Schapen)feta(100G), Flinke bos peterselie incl stelen, Olijfolie (5 eetlepels), Citroensap van een halve citroen, 1 teentje knoflook

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Grieks
  •  0-10 min.

verse kaas in koriandermarinade

MAAK DEZE TAPA NOG LEKKERDE MET EEN VAN DE HEERLIJKE SPAANSE KAZEN (TETILLA,MAHON OF GEITEKAAS).

INGREDIENTEN

, , Ruim 2 dl mojo de cilantro, 450 gram verse kaas (verse mozzarella of zachte schapenkaas), in blokjes van 2,5 cm, , ,

  • Spaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Spaans
  •  > 120 min.

Kaaspastei, orientaalse

Lekkere kaaspastei, komt van het magriet kookboek. je kan door het kaasmengsel ook wat kruiden roeren, zoals oregano of bieslook.

INGREDIENTEN

-10 plakjes diepvries bladerdeeg, -klontje boter, -500 g feta of andere zachte (schapen)kaas ( schapenkaas vind ik persoonlijk lekkerder), -4 eieren, -1/4 Liter bulgaarse yoghurt, -zout,peper, -50 g geraspte Parmezaanse kaas.

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2006
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

verse kaas in koriandermarinade

Queso fresco con mojo de cilantro (Tapas)

INGREDIENTEN

Ruim 2 dl mojo de cilantro, 450 gram verse kaas (verse mozzarella of zachte schapenkaas), in blokjes van 2,5 cm

  • Spaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  • Spaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Melcas

Een kaassnack uit het Romeinse kookboek van Apicius

INGREDIENTEN

- zachte schapenkaas, geitenkaas, - 2 eetlepels honing, - 2 eetlepels liquamen, - ? theelepel zwarte peper, - verse koriander, ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  •  
  •  0-10 min.

Romige 3 kazen lasagna

Zo vreselijk lekker..... De schapenkaas voor de pittige smaak, de huttenkase voor de zachte smaak en de cheddar kaas om het een romig eind te geven......

INGREDIENTEN

- 1 pakje Quorn fijngehakt, - 2 uien, - 1 doosje champignons, - 1 kleine groene paprika, - 2 preistengels, - 1 pak spinazie a la creme, - 1/2 zakje pistache noten, - 100 gram Brebidou (zachte wit schimmel schapenkaas met sterke smaak), - 1 bakje cottage cheese (huttenkase), - plakjes cheddar kaas, - pak groene lasagna bladen, - paar blaadjes verse basillicum, - beetje gedroogde Italiaanse keukenkruiden, - beetje kruidenzout, - beetje paprika poeder, - beetje spice route kruidenmix,

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Pizza Met Courgette En Mozzarella

Na het smelten krijgt de mozzarella een verrukkelijk zachte, romige structuur

INGREDIENTEN

1 basisrecept pizzadeeg (elders op mijn pagina), 150 gram gedroogde tomaten, 5-7 el. olijfolie, 30 gram geraspte pikante schapenkaas, 1 courgette ongeschild, zout, 150-200 gram mozzarella in repen van ?x? cm.,zelfgemaakte tomatensaus (elders op mijn pagina), 2 el. basilicumblaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Auberginepuree

INGREDIENTEN

500 g kleine aubergines ; 2 grote tenen knoflook ; 50 g walnoten ; 50 g schapenkaas ; sap van 1/2 citroen ; 1 el witte wijnazijn ; zout ; 2 el olijfolie ; 1 verse eierdooier ; zwarte peper ; 2 zachte pepers voor de garnering

  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  60-120 min.

Misch Masch

Omelet met paprika, tomaten en schapekaas. Recept geleend van Esther Westerveld - Europese gerechten Yahoo.

INGREDIENTEN

* 500 g rode, gele en groene paprika's, * 500 g vleestomaten, * 1 grote ui, * 2 eetl. olijfolie, * zout en versgemalen zwarte peper, * 15 g peterselie, * 200 g zachte schapenkaas, * 3 zeer verse eieren

  • Bulgaars
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Bulgaars
  •  30-60 min.

auberginepuree

Een griekse "pesto". Nog lekkerder (en nog gemakkelijk ook) als je hem een dag tevoren maakt.

INGREDIENTEN

500 gr kleine aubergines, 2 grote tenen knoflook, 50 gr walnoten in stukjes, 50 gr schapenkaas, sap van 1/2 citroen, 1 el witte wijnazijn, zout, 2 el olijfolie, 1 verse eierdooier (niet noodzakelijk), versgemalen zwarte peper, 2 zachte pepers voor de garnering

  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Grieks
  •  60-120 min.
Nieuwste zachte schapenkaas recepten

Portugese Kwarktaartjes

* Queijadas de Sintra *In Sintra gebruikt men in dit recept kaas van verse schapenmelk, maar ricotta of (half-)volle kwark is ook goed. Het heldere, dunne deeg werd traditioneel met reuzel bereid omdat gewone boter vaak niet voorradig was. Met boter wordt het deeg niet zo helder

INGREDIENTEN

Voor 24 stuks:, 25-50 g reuzel of boter (in stukjes gesneden), 225 g bloem, mespunt zout, 1,25 dl water, Vulling:, 225 g suiker, 25 g gemalen amandelen, 1/2 tl kaneel, 225 g verse zachte schapenkaas of ricotta of kwark, 3 eierdooiers

  • Portugees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Portugees
  •  30-60 min.

HOLLANDSE KAASSOORTEN TERRINE

INGREDIENTEN

300 g (verse) zachte geitenkaas, 1-2 el fijngesneden bladselderij, 1/2 tl kerriepoeder, 300 g verse roomkaas, 2 tl mosterdzaadjes, gekneusd, 2 tl komijnzaadjes, gekneusd, 24 pl. Edammer kaas, 24 pl. schapenkaas, 24 pl. Friese nagelkaas, 12 pl. roggebrood, 4 dl rode wijn,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Tortilla's Gevuld Met Broccoli En Pecorino

INGREDIENTEN

400 gram broccoli, zout en peper, 1 eetl. olijfolie, 3 eetl. pijnboompitten, 4 zachte tortillas, 100 gram pecorino, grofgeraspt (italiaanse schapenkaas), 100 gram geraspte pizzakaas (zakje)

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Manchego-gemarineerde biet prikker

Een geweldig duo van zachte schapenkaas en zoetzure, gemarineerde bietjes

INGREDIENTEN

4 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel azijn, 1 teen knoflook, 10 gr. verse dille, 2 kleine gekookte bietjes, 150 gr. manchego spaanse schapenkaas,

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Kaasterrine met basilicum & paprika

Maak `m een dag van tevoren.

INGREDIENTEN

2 bosjes verse basilicum, 60 gr. pijnboompitten, 3 rode paprika`s, 250 gr. zachte schapenkaas, 250 gr. verse roomkaas, 1 onbehandelde citroen, 1 knoflookteentje, 125 gr. boter of margarine, peper & zout, suiker, 50 gr. zwarte olijven

  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Queso fresco con mojo de cilantro

Verse kaas in koriandermarinade, een lekker voorgerecht. Begin een paar uur van tevoren met de voorbereiding

INGREDIENTEN

2 mojo de cilantro (zie recept), 450 gram verse kaas (verse mozzarella of zachte schapenkaas), in blokjes van 2,5 cm

  • Spaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Spaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Salade van warme geitenkaas

Deze heerlijke salade combineert zachte geitenkaas met walnoten, en wordt geserveerd op een bedje van gemengde slabladeren.

INGREDIENTEN

75 gram walnoteneen zak gemengde sla125 gram zachte geitenkaas. Voor de liefhebber van iets meer pit, kunt U schapenkaas nemenVers geknipte bieslook, ter garneringDressing:6 el walnotenolie3 el witte wijnazijn1 el heldere honing1 tl dijonmosterdsnufje gemberpoederPeper en zout

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

witloftaart

INGREDIENTEN

5 plakjes roomboter bladerdeeg, olijfolie, kastanjechampignons, 6 stronkjes witlof, bosje tijm, paar eetlepels mosterd, oude schapenkaas, 4 eieren, 4 flinke eetlepels griekse yoghurt, zout en peper, plak van 1 cm zachte geitenkaas, honing of suiker, ,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

met salade gevulde pitabroodjes

Fastfood op een gezonde manier: pitabrood gevuld met veel rauwkost en schapenkaas.

INGREDIENTEN

1 krop sla, 12 kersttomaatjes, 125 gr zwarte olijven, 6 kleine volkoren pitabroodjes., VOOR DE DRESSING: 1 teentje knoflook, zout, peper, 3 el citroensap, 1/2 tl gedroogde oregano, 3 el olijfolie, 125 gr griekse schapenkaas.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2001
  •  
  •  20-30 min.

Frisse salade van paprika en boontjes

Kleurrijke groentesalades, in een buffet of zelfs als voorgerecht. 4 a 6 personen; bereiding: (10 min. - enkele uren of de dag voordien

INGREDIENTEN

- 400 g fijne boontjes (vers of diepvries), - 400 g paprikamix (diepvries), - 2 tomaten, - 1 middelgrote ui, - 100 g fetakaas(Griekse schapenkaas), - een tiental zwarte olijven, , Voor de vinaigrette:, , - 3 eetl. dragonazijn, - 1 koffiel. zachte mosterd, - 8 a 9 eetl. olijf- of maisolie, - 1 eetl. oregano, - peper en zout,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

tarte tatin met peer en la serena

`La Serena is een volle, romige, lepelbare schapenkaas uit de Extremaduro, Midden-Spanje, een welkome afwisseling naast de veelal harde Spaanse kaassoorten. De kaas wordt al sinds de middeleeuwen gemaakt van melk van het oeras Merino en brengt met zijn kruidige, pittige smaak en fluwelige structuur nog steeds iedereen in vervoering. Bijna leeg gelepeld, wordt de kaas gevuld met lamsvlees en rijst en nog een kwartiertje in de ovengezet. De laatste kaasresten smelten dan door de stoofschotel, et voilà: een heerlijke maaltijd!`

INGREDIENTEN

2 handperen, geschild / 200 ml witte wijn / 90 g suiker / 1 kaneelstokje / laurierblad / stukje steranijs / 10 gekneusde zwarte peperkorrels / 20 g boter / 4 blaadjes diepvries bladerdeeg, ontdooid / 325 g la serena*

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Ravioli Au Lavort

Zachte ravioli met schapenkaas uit de Auvergne

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 400 gram Le Lavort, 250 gram creme fraiche, 4 hele eieren, 3 eierdooiers, zout, olie en water

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste zachte schapenkaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top