1. Home
  2. Recepten
  3. Zacht En Smaakvol

Zacht en smaakvol recepten (72)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst

Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes. Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken.

INGREDIENTEN

2 kilo spareribs van goede kwaliteit of ribbetjes kan ook. Marinade: schaal met 250/300 ml olie flinke scheut ketjap flinke scheut mosterd citroen sap van halve citroen dessertlepel sambal 3-4 eetl. bruine suiker 3-4 eetl. honing aantal teentjes knoflook uit de pers. evt. uitje in kleine stukjes

Voorbereiding

Hak de spareribs in kant en klare eetbare stukken. peper en zouten. Leg ze voor minimaal vier uur in de marinade (liefst 24 uur) af en toe omroeren, of neem een grote plastic zak en hutsel ze daar in.

Bereidingswijze

Kook de spareribs zachtjes in 30 minuten met water en de marinade saus (houd een beetje marinade achter om ze straks nog een keer in te smeren.) Laat de gekookte spareribs uitlekken en dep ze met keukenpapier zo droog mogelijk. Smeer ze voor het afbakken nog even in met de achtergehouden marinade, of een mengseltje van honing, olie met sambal als je dat lekker vindt. Bak ze in ongeveer 15 -20 minuten in een voorverwarmde oven van 180C of nog beter op de BBQ/gril af. Regelmatig even draaien en insmeren met de marinade. Je spareribs zijn nu zo zacht en smaakvol, dat het vlees van het bot valt.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang

INGREDIENTEN

500-600 gram kippendijtjes zonder bot (kipfilet kan ook, maar is droger en minder smaakvol), 1 ui, gesnipperd, 2/3 teentjes knoflook, uit de pers, 1 rode peper naar smaak, fijn gesneden, 2/3 eetl goede curry poeder (ik vind de surinaamse erg lekker, maar iedere favoriet is te gebruiken), 1 blik kokosmelk (ong. 450 ml), 1 eetlepel pindakaas, 1 pak spinazie a la creme (ong. 450 gr, diepvries), peper en zout (kippenbouillonpoeder) naar smaak, olie of geklaarde boter, Eventueel verse gehakte koriander ter garnering

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto al Funghi

Risotto is er in veel soorten en maten. Veel risotto`s verdrinken in een zee van smaken, daarom hierbij een ouderwets, puur risottogerecht.

INGREDIENTEN

- Risottorijst; ga uit van 100 gram rijst per persoon, - Champignons en andere paddestoelen; 200 gram per persoon, - (Italiaanse) Droge witte wijn; 100 ml, bij voorkeur Orvieto, - Bouillonpoeder of -blokjes; groentebouillon, - Paddestoelenfond; potje, geen voorgeschreven hoeveelheid, - Oude kaas; Pecorino, hollandse oude kaas of wat je hart je ingeeft, - Verse tijm; enkele takjes, - Sjalotjes; hoeveelheid naar smaak, - Kookroom (naar smaak),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofpotje met Liefde

Super gezond en smaakvol Indiaans stoofpotje met Kerrie en Kokos Omdat de verzadigde vetten in een biologische kokos(olie) grotendeels bestaan uit middellange vetzuurketen heeft dit als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken. Dit heeft vooral een positief effect op ons metabolisme, omdat dit hierdoor wordt versnelt. Toen mijn liefde dit voor het eerst maakte wisten we dat echt niet !! Het grappige is dat we in onze verkeringstijd beide niets hadden met kokos en dat we beide geen Bounty reep lustte. Toch was dit recept in het begin van ons huwelijk echt een topper !! Als we magere runderlappen konden betalen dan was dit echt onze favoriet. Dit oude recept van ruim 30 jaar geleden vond ik weer terug in een oud mapje. Heb dit recept natuurlijk weer gemaakt en dan met mijn huidige kennis van koken en op basis van deze tijd. Oude herinneringen kwamen weer boven ! Ook de liefde van de vrouw..... euh, einde verhaal, we gaan naar boven.hihihi.

INGREDIENTEN

* 500 gr. magere runderlappen, * 2 uien, * 1 kopje geraspte kokos, * 1 dessertlepel kerrie, * 2 eetlepels (kokos)olie, * Warme bouillon, * Gemalen zout en peper, * 2 eetlepels kruidenazijn

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zeewolf filet Siciliana

Geleerd tijdens een vakantie op een boerderij in Sicilië. Zeewolf filet uit Sicilië is echt een zeer smaakvol gerecht dat ook nog eens simpel te maken is.

INGREDIENTEN

2 stukken Zeewolf van ongeveer 150 gram p.p. (Mag trouwens ook Pangasus zijn, of een andere stevige vis zoals Tilapia) Een potje ansjovis, een handvol kappertjes (liefst verse!), 1 kleine rode ui, 3 teentjes knoflook, 2 tomaten, flinke handvol gesneden olijven, half blokje visbouillon, 1 glas witte wijn, 1 klein blokje roomboter, 3 eetlepels olijfolie, bloem, peper en zout, thijm, basilicum, platte peterselie, sap van een halve citroen.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip uit de wok op de Thaise manier

Supersnel gerecht met kip, spercibonen en lente-ui.

INGREDIENTEN

2 el. olie1/2 tot 1 el. rode currypasta200 gr. dunne spercibonen, in stukken1-2 rode chilipepers, in ringen1 el. groene peperkorrels, grof gehakt2 dl. kippenbouillon500 gr. kipfilet in reepjes1-2 el. vissaus1/2-1 el. suiker1/2-1 el. citroensapzout3 lente-uitjes in ringen

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk volle tomaten wortelsoep

Deze soep maak ik vaak in het weekend, maar ook bij verjaardagen en feestjes. Makkelijk om een dubbele portie te maken en dan een deel in te vriezen. Lekker met zelfgebakken bruin brood (dippen en olie en zeezout).

INGREDIENTEN

- 5 tenen knoflook, - 3 rode uien, - 1 prei, - kwart rode peper (optioneel), - 10 roma tomaten (kijk wat je kan vinden, zo smaakvol mogelijk, dit proef je echt terug), - 15 bospenen, - 2 bouillonblokjes, - peper en zout, - olijfolie, ,  

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bosjes zomerse maaltijdsalade met geitenkaas en honing

INGREDIENTEN

Naar smaak:, ·Sla(mix) naar keuze, bij voorkeur met zacht blad, ·Verse c.q. zachte geitenkaas, ·Walnoten, gehakt, ·Pijnboompitten, geroosterd, ·Zacht fruit, bijv. bramen (diepvries, AH) of frambozen (vers), ·Croutons, ·Dressing, bijv. Cardini`s Honey-Mustard (AH), ·Honing, Gebruik de honing ook om het eventuele wat zure fruit te zoeten.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2011
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Louisiana Jambalaya

Een rijstschotel met alles erop en eraan. Lijkt een beetje een vreemde combinatie van ingrediënten, maar het geheel is echt zeer smaakvol. 

INGREDIENTEN

400 gram kippendijfilets of kippenpoten, -vleugels, -braadsticks (wat je maar wilt), 1 rookworst van ongeveer 300 gram, 16 grote gamba's (of 200 gram zeevruchten), risotto rijst, 3 stengels bleekselderij, 2 uien, 2 x rode paprika, 4 tenen knoflook, een bosje lente-ui/bosui, 2 x vleestomaat, 3 x blaadje laurier, 1 tl rozemarijn, 2 tl tijm, 3 el witte wijn/sherry, 3 el ketchup, 4 dl kippenbouillon, peterselie, tabasco, paprikapoeder, olijfolie, 1 tl mosterd

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aspergesoep

Bijzonder verfijnd soepje

INGREDIENTEN

450 gr. verse asperges3 el. boter6 sjalotjes, fijngesneden2 el.bloem6 dl. groentebouillon of water1 tl. citroensap2.5 dl. melk1,2 dl. koksroom(20% vet Room Cullinair)2 tl. fijngehakte verse kervelzout en versgemalen peper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Duitse biefstuk met rode uienmarmelade

Eenmaal geproeft...... dan ben je zeker verkocht!

INGREDIENTEN

4 duitse biefstukken75 gr. boter4 rode uien1 el. lichte basterdsuiker2 dl. rode wijn1/2 dl. rode wijnazijnpeper en zout

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zacht en smaakvol recepten

asperge soep met mosterd en creme fraiche

Zacht romige soep met ham en ei

INGREDIENTEN

1pot kipbouillon met stukjes vlees - 3 ons groene asperges - 1`pakje hamblokjes - 3 el. creme-fraiche - 2 hardgekookte eieren - 2 aardappelen - 2 el. zachte mosterd - 1 el. peterselie - peper,zout en nootmuskaat->

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2001
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische dim sum

Deze dim sum zijn erg makkelijk te maken, zeer smaakvol en ook nog eens laag in de calorieën.

INGREDIENTEN

Voor de dim sum:, , 1 el. olie - 3 fijngesneden bosuitjes - 2 teentjes fijngehakte knoflook - 2 tl. geraspte verse gember - 3 el versgehakte knoflookbieslook (als je dat niet kunt vinden neem je gewone bieslook) - 400 gram fijngesneden paksoi - 2 el. zoete chillisaus - e el. fijngesneden verse koriander - 50 gram fijngesneden waterkastanjes (blikje bij de toko) - 24 ronde velletjes dumplingdeeg (vriezer, toko), , Voor de dipsaus:, , 1/2 tl. sesamolie - 1/2 tl arachide-olie - 1 el zoute sojasaus - 1 el limoensap - 1 kleine rode peper, zeer fijn gesneden.

  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2009
  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.

Spaghetti met romige kip en shiitakes

Heerlijk romige, kruidige spaghetti met paddenstoelen. Nu de herfst nadert en het paddenstoelentijd is moet je dit beslist eens proberen. Ik zag dit gerecht een poos geleden op tv gemaakt worden door een bekende chefkok en mijn interesse was meteen gewekt. Kip en paddenstoelen zijn qua smaak voor elkaar geboren. Neem bij voorkeur de shiitakes (inmiddels overal te koop) want de smaak van deze oosterse paddenstoel is wat aromatischer dan die van gewone champignons.

INGREDIENTEN

500 gr spaghetti, 3 kippendijen of kipfilets, 350 gr shiitake (of kastanjechampignons), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie 30 gr, 150 gr parmezaanse kaas, 1 blaadje salie, 150 ml droge witte wijn, 100 ml kookroom, 1 limoen, 50 gr boter, 1 takje verse tijm, blaadjes, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, zeezout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Overheerlijk braadstuk in tomatensaus

Stap voor stap.Het vlees én de tomatensaus. Neem er wel de tijd voor, maar dan heb je ook iets héél lekkers !! Schrik niet van het lange verhaal. Maar het is dan ook stap voor stap ! Prachtige klassieke Italiaanse tomatensaus. Braad een braadstuk rondom bruin en stoof deze in de tomatensaus. Als het vlees gaar is haal je het uit de saus, snijd je het in mooie schijven en serveer je het met pasta. Giet wat van de tomatensaus over het vlees en garneer met verse peterselie. Erg lekker hierbij zijn heerlijk gekruide gebakken champignons . Ook voor de champignons geldt : Hou het simpel voor maximale smaak.

INGREDIENTEN

Een halve liter rode wijn, 3 kilo rijpe tomaten, 7 grote uien, 1 hele bol knoflook, 3 rode chili pepers, een runder braadstuk van ongeveer 800 gram, een paar takjes peterselie (als garnering), wat zeezout voor de knoflook

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2010
  •  
  •  > 120 min.

exotische pasta

Pasta lekker snel klaar te maken met vruchten en spekjes, bijzonder smaakvol

INGREDIENTEN

Pasta voor 2 personen, zuurkool spekjes a 200gr, sour creme, 1 blikje cocktailfruit, doos champignons a 250 gr, 1 ui, eventueel verse banaan,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagne

Deze Lasagne is zeer smaakvol omdat de ingredienten vers zijn en ook de sauzen zelf gemaakt moeten worden.

INGREDIENTEN

Bolognese vleessaus:, 500 gr. rundergehakt, 1-2 stengels bleekselderij, ca. 6 chalotjes, 2-4 wortels, 50 gr. ontbijtspek, 1 dl. droge witte wijn, 2,5 dl. hete bouillon (tablet), zout, 500 gr. tomaten,250 gr. cantharellen, 250 gr. champignons,2 eetlepels fijngehakte peterselie,3 teentjes knoflook, scheutje olijfolie, vers gemalen zwarte peper, ve-tsin poeder (smaakversterker), , Bechamelsaus:, 100 gr. roomboter, 100 gr. bloem, 1 liter warme volle melk, 2 eetlepels zeer fijn gehakte chalotjes, 1 takje tijm, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, witte peper en zout., , Lasagne:, ca. 500 gr. voorgekookte lasagne bladen (neem voor de zekerheid twee pakken), 400 gr. mozzarella, 200 gr. geraspte Parmezaanse kaas, roomboter, Bechamelsaus en Vleessaus.

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-1998
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Risotto met truffelolie

Romig, zacht en zeer smaakvol is deze risotto met truffelolie.

INGREDIENTEN

2 kippenbouillonblokjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 100 ml witte wijn, 300g risottorijst, 50g geraspte parmezaanse kaas, 2 el boter, beetje truffelolie, zout en peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2010
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Kruidenboter

Simpel en smaakvol

INGREDIENTEN

125 g boter, 2 tenen knoflook, gedroogde peterselie, citroensap, snufje zout

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-12-2016
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Courgette Soep

Simpel,lekker en smaakvol.

INGREDIENTEN

1 courgette -, 1 volle hand Verse Tijm -, 0.75 liter groente/kippe bouillon -, 2 eieren -, Zout -, Peper -, Olijfolie -,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

zanzibar garnalen

Grote garnalen met ananas saus

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2001
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Thaise satesaus

Voor bij de thaise sate.

INGREDIENTEN

1/2 tot 1 el. rode currypasta1/2 el. olie1 el. vissaus1 el. bruine suiker125 gr.fijngehakte geroosterde pinda's2 1/2 dl. kokosmelk

  • Thais
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Thais
  •  10-20 min.

Kip, tomaat en pasta

Een makkelijk en smaakvol, Italiaans getint gerecht!

INGREDIENTEN

2 kipfiletjes, 4 tomaten, tagliatelli, knoflook, peper en zout. Kruiden: basillicum, oregano, thijm, rozemarijn (vers of gedroogd). Pijnboompitten, creme fraiche en rucola.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijviestamppot

Eenvoudig en toch smaakvol.

INGREDIENTEN

5 aardappelen (middelgroot), zakje gesneden/gewassen andijvie, 1 1/2 ons mager spek, zout, peper, wijn- of kruiden-azijn, 2 klontjes boter.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

vis met curry en kokos

Heerlijke ovenschotel die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt. Een verassende combi en met niet veel ingredienten een heel smaakvol en niet duur gerecht.

INGREDIENTEN

300 gram kabeljauw of schol, 1 flinke prei in dunne ringen, 0,5-1 blikje kokosmelk, 2 el groene currypasta, 2 boterhammen, 4 el kokosrasp

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2008
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aspergesoep

Deze soep is gemaakt van de schillen en de onderste stukjes van de asperges. Het is een variant op het recept van Smulweb- collega 'Smaakvol'

INGREDIENTEN

- De schillen en onderkantjes van 1 kg, asperges, - 30 gram boter, - 5 sjalotjes, - 30 gram bloem, - 6 dl kruidenbouillon (1 tablet), - 1 tl. citroensap, - 2 dl. melk, - (eventueel) 1,2 dl. koksroom, - 2 tl. fijngehakte verse kervel (of 1 tl., gedroogde), - zout en vergemalen peper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP

Een smaakvol broodje bomvol goedheden.

INGREDIENTEN

4 afgebakken Italiaanse Bollen. open gesneden, 1 bolletje geraspt mozzarella, , Bobotie Gehaktballen, voor ballen, 500 g rundergehakt, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1 e tomatenpuree, 1 e chutney, 2 e rozijnen, 1 ei, geklutst, 1 t kerriepoeder, 1/4 t geelwortel, 1 tl bruine suiker, 1/4 t tijm, 1 t citroensap, 1 t abrikozenjam, zout, peper, paneermeel (hoeveelheid moet zijn om stevige hamburgers van te maken), olie voor bakken, , 1. Meng alle ingrediënten en maakt er 4 hamburgers van., 2. Laat balletjes een half uur in koelkast opstijven., 3. Bak hamburgers gaar in olie en tot mooi van kleur.

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2016
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde zoete puntpaprika

Kleurrijk, zoet, heet, zacht, smaakvol!

INGREDIENTEN

1 puntpaprika, 100 gr. gaar kipvlees van kipkarbonades, 2 schijven ananas, 2 lenteuitjes, 1 el chili olie, 1 el gembersiroop, 2 tl sesamzaadjes,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

sojabrokken roerbak

Lekker vegetarisch roerbak gerecht light en smaakvol

INGREDIENTEN

100 gr sojabrokken, 200 gr roerbak groenten, 1 bouillonblokje, kruiden,1 teentje knoflook 1 l olie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bami-pindasoep

Pittig pinda-soepje

INGREDIENTEN

350 ml. water - 1 kippebouillonblokje - 1 worteltje - 1 stengel bleekselderij - 1 stengel citroengras in stukjes - 2 schijfjes gember en laos - 75 gr. kipfilet - 1 el. olie - 1 preitje - 1 lenteuitje - stukje courgette - 1 el. hete pindkaas (faja-lobi, toko) - 2 el. kokos creme (toko) - 1 ons tauge - 50 gr. mie->

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met salsa verde en varkenshaas

Een voorjaarsgerecht bij uitstek. Lekker licht en heel smaakvol.

INGREDIENTEN

2el boter, 1 ui (gesnipperd), 1 teentje knoflookpuree, 225 gr. gesneden bladspinazie (diepvries), 75 gr. mascarpone, ¼ verkruimeld groentenbouillonblokje, 250 gr. varkenshaas, 75 gr. ontbijtspek, 200 gr. spaghetti, 125 gr. champignons, 8 kerstomaatjes, oregano, Zout peper en nootmuskaat, ,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

warme zoetzure komkommer

Lekker oosters gerecht voor bij de rijsttafel

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kip Smoor

Zacht, smaakvol, iedereen kan het!!!!

INGREDIENTEN

1 Maiskip, 2 uien, 4 tenen knoflook,1 eetlepel sambal oelek, zout, peper, 10 eetlepels sojasaus, 40 gr. roomboter of, 5 eetlepels olie, 1 kopje water.,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Italiaanse ovenschotel

Heerlijk smaakvol gerecht, snel klaar.

INGREDIENTEN

120 gram macaroni, 1 salamiworst (stegeman), 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 ui, 400 gram tomatenblokjes uit blik, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 knoflook, 1 bolletje mozarella

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bisque van garnalen

Klassiek Frans recept.

INGREDIENTEN

675 gr. kleine tot middelgrote ongepelde garnalen1 1/2 el. plantaardige olie2 uien, fijngesneden1 wortel fijngesneden2 stengels bleekselderij, fijn gesneden2 l. waterpaar druppels citroensap2 el. tom.puree1 bouquet garni4 el. boter50 gr. bloem3-4 el. cognac1 1/2 dl. slagroomzout en vergem. zwarte pepergladde peterselie om te garneren

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bietensalade met gember

Deze salade van bietjes met gember en walnoten is echt heerlijk. Het geheel vormt een ideale combinatie van zoet, zuur, warm prikkelende gember en het bittere wrange van de walnoot. Het zacht sappige van de biet met de krokante bite van de walnoot maken het tot en boeiend maar simpel te maken gerecht. Dit recept komt uit het kookboek Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen.

INGREDIENTEN

Twee flinke gekookte (liefst biologische) bieten ongeveer 500 gram, 1 zoetzure appel, 2 eetlepels gember fijngehakt met aanhangend vocht, drie eetlepels yoghurt, 3 eetlepels slasaus naturel, 1 eetlepel augurken vocht, 2 augurken, 2 bosuitjes, peper, zout, klein handje walnoten gehakt

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2012
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Beef pho noodle soep

Binnen een mum van tijd heb je deze kruidige Vietnamese noodle soep op tafel staan. Beef pho soep is niet voor niets al erg populair in Amerika. De soep is erg smaakvol en dankzij het gebruik van krachtbouillon rund van Struik erg makkelijk om te maken. 

INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 1 ui, in halve ringen gesneden, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 3 cm geraspte gember, 1 kaneelstokje, 3 steranijs, 1 pot krachtbouillon rund, 2 potten water, 375 g platte rijstnoedels, 1 Spaanse peper, dun gesneden, 80 g taugé, 10 g verse koriander

  • Vietnamees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2019
  • Vietnamees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Uiensoep

Uiensoep zodat die smaakvol & pittig wordt. Als maaltijdsoep. My way (kan vegetarisch, neem groente bouillon)

INGREDIENTEN

Uien (1 kg), 3 teentjes knoflook, Bouillonblokjes (maggi of rund of groente), 2 etl bruine suiker, 1 flesje westmalle dubbel, 3 dl witte wijn, scheut balsamico azijn, 3 kruidnagels. Water., Olijfolie & Margarine., Kruiden naar smaak: zout, peper, rozemarijn, Italiaanse kruiden., Afbak ciabatta`s., Oude kaas (geraspt) 2 bolletjes mozzarella.,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2009
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pate van paddestoelen en kastanjepuree

Zeer smaakvol lunch-/brunchgerecht dat ook bij een buffet niet mag ontbreken! Houd rekening met de weektijd van de gedroogde kastanjes en de koeltijd van het gerecht. Kan heel goed een dag van tevoren bereid worden; het ontbijtspek echter pas vlak voor het opdienen grillen en eroverheen verkruimelen.

INGREDIENTEN

250 g gedroogde kastanjes, 30 g gedroogde paddestoelen, 4 el Madeira, 1 el saffloerolie, 750 g champignons in plakjes, 1 el sherryazijn, 1 tl verse tijmblaadjes, 4.1/2 el natriumarme soja of shoyu, versgemalen zwarte peper, 2 plakjes doorregen ontbijtspek (ca. 45 g) zonder zwoerd, 1 el gehakte peterselie

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  •  
  •  60-120 min.

Konkani aardappel curry (zonder ui en knoflook)

Een zachte curry uit zuid-india, eenvoudig en toch smaakvol

INGREDIENTEN

5 middelgrote aardappelen, 2 tomaten, , 1 blik kokosmelk + 50 g geraspte kokos, (of 200 g vers geraspte kokos), 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl kurkuma (koenjit), 1 tl zout (of naar smaak), , 1 handvol curry blaadjes (indiase toko), 1 el mosterdzaad, 1 el ghee (geklaarde boter - toko)

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2012
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Leidse couscous

Vegetarisch recept (volledig), heeft wat weg van stamppot door zijn smeuige karakter, maar dan wel apart en heel smaakvol. Makkelijk te maken. Recept nr. 1 van mijn jongste dochter.

INGREDIENTEN

(volkoren) couscous 300g - 2 harde (grote) uien - 1 stok prei - peterselie - bosje tijm (niet te zuinig)- evt. basilicum - blik tomaten (heel of in stukjes; of gepelde verse (vlees)tomaten) - potje tacosaus - jong belegen leidse kaas (of goudse kaas met komijn) 250 g - olijfolie - bouillonpoeder - (kruiden)zout - verse peper - evt. wat room of melk

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2006
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
Nieuwste zacht en smaakvol recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top