Zabaglione
Italiaans dessert van luchtige eidooiers
6 eidooiers 4 eetlepels suiker 6 eetlepels Marsala stijfgeklopte slagroom naar smaak geschaafde chocolade vlokken 4 lange vingers
Doe de eidooiers met de suiker in een pan. Klop het mengsel met de mixer tot het luchtig en romig is. Klop er beetje bij beetje de Marsala er doorheen. Klop het mengsel "au bain-marie", in heet water tot de vla dik begint te worden, ze mag niet koken (ongeveer 3-5 minuten) Wanneer de mixer eruit wordt gehaald, moet het mengsel vorm houden. Ga niet te lang door met kloppen. Neem de pan uit de bain-marie , giet de zabaglione uit in sorbetglazen. Doe er de slagroom op en garneer met geschaafde chocola. Geef er de lange vingers bij.
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-06-1999Italiaans Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
Recept van Koken met Sterren
6 eidooiers, 150 gr. suiker, 1 dl. Marsala (Italiaanse dessertwijn), 1 dl. slagroom, 100 gr. pure chocolade geschaafd, 4 lange vingers
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-10-1999Italiaans Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
Lekker met pasen
, , 4 eidooiers, , 50 gr suiker, , 1,5 dl witte dessertwijn, , 4 opgerolde biscuits,
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-2006Nederlands Nagerecht0-10 min.
Zabaglione
Of Sabayon. Staat steevast op het menu met mijn vaders verjaardag, en de pot .... die lijkt telkens uitgelikt :-) ...
, 100 gr griessuiker, 4 extra verse eierdooiers, 1 extra vers ei, 12,5 cl Amaretto di Saronno,
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-02-2003Italiaans Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
Eierschuim met Marsala.
6 eidooiers, 6 el fijne suiker, 1 1/2 dl zoete Marsala., , ,
- Italiaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-06-2001Italiaans Nagerecht20-30 min.
Zabaglione
4 eidooiers, 50 g suiker, 175 ml marsala (donkergekleurde zoete Siciliaanse wijn) of muskaatwijn, lange vingers of koekrolletjes (voor de garnering).
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2005Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
4 eidooiers 50 g suiker 175 ml marsala (donkergekleurde zoete Siciliaanse wijn) of muskaatwijn lange vingers of koekrolletjes (voor de garnering)
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-03-2005Nagerecht20-30 min.
Zabaglione
De meest smakelijke van alle met wijn bereide zoete sauzen is ongetwijfeld deze italiaanse specialiteit.
2 eierdooiers-2eetlp.suiker-1theelp.citroensap-1 a 2dl.Marsala-zoete sherry of zoete witte wijn.
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-10-2002Italiaans20-30 min.
Zabaglione
Lekker toetje
3 eieren,100 gr suiker,2 1/2 dl witte wijn(voorkeur Marsala),2 eetlepels citroensap,geraspte schil van 1/2 citroen.
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-01-2002Frans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Zabaglione
Makkelijk tussen alle gangen door te bereiden.
300 ml. Marsalawijn, 150 gr suiker, 1 vanillestokjes, 8 eierdooiers, boterwafeltjes en fruit (liefst bramen en frambozen)
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-01-2009Italiaans Nagerecht0-10 min.
Zabaglione
Een zeer fijn Itakliaans nagerecht, dat wel wat handigheid vraagt.
4 eierdooiers * 50 gram suiker * 2 dl zoete witte wijn * 4 lange vingers.
- Italiaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-09-2006Italiaans Nagerecht20-30 min.
Zabaglione
5 eierdooiers - 55 gram poedersuiker - 125 ml marsala - 60 ml dorge witte wijn
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-06-2005Italiaans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Zabaglione
4 eetlepels droge witte wijn of Spumante, 2 eetlepels basterdsuiker, 4 eierdooiers, 7 eetlepels Marsala,
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-10-2008Italiaans Nagerecht10-20 min.
Zabaglione.
* 2 grote eidooiers., * 2 eetlepels marsala., * 2 eetlepels fijne suiker., * 100 gr boudoirs.
- Afrikaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-2010Afrikaans Nagerecht30-60 min.
zabaglione
Italiaans toetje met lange vingers. Om je vingers bij af te likken.
*2 eieren, *3 eidooiers, *100 gr suiker, *1? dl moscato d'asti, *? dl marsala, *1 el rum, *12 lange vingers (savoiardi), *cacao.
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-03-2000Italiaans Nagerecht0-10 min.
Zabaglione
Traditioneel italiaans dessert
6 eierdooiers, 6 el suiker, 1.5 dl zoete marsala
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-10-2000Italiaans Nagerecht0-10 min.
zabaglione
Italiaans nagerecht met wijn en eieren.
4 eierdooiers, suiker, 2 dl zoete wijn, pijpkaneel.
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-2001Italiaans Nagerecht10-20 min.
zabaglione
Een heerlijk nagerecht
4 eierdooiers, 60g. kristalsuiker, 2dl. marsala of zoete witte wijn, mespuntje kaneel
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-04-2000Italiaans Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
4 eierdooiers, 65 gr.suiker, 0,6dl cointreau, 0,6 dl. bloedsinaasappelsap, wafelrolletje voor garnering
- Italiaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-05-1999Italiaans Nagerecht20-30 min.
Zabaglione
Een heerlijk en simpel nagerecht.
* 4 eierdooiers, , * 65 g suiker, , * 0,6 dl Cointreau, , * 6 dl bloedsinaasappelsap, , * wafelrolletje ter garnering,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-04-2000Nagerecht30-60 min.
zabaglione
4 eierdooiers, 40 g suiker, 0.8 dl wijn (wit/zoet)
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-07-2001Italiaans Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
Vla met marsala
, 4 eierdooiers, 1 ei, 1 1/2 dl droge marsala, 50 gr suiker,
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-01-2000Italiaans Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
4 eidooiers, 50 g witte basterdsuiker, 1 1/4 dl Marsala,
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-05-1999Italiaans Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
3 eieren, 100g basterdsuiker, 2 1/2 dl witte wijn (Marsala), 2 eetlepels citroensap, 4 lange vingers.
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-04-2002Nagerecht0-10 min.
Zabaglione
MIJN FAVORIETE DESSERT UIT ITALIA.
8 grote eieren75-125 g suiker250 ml marsala
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-05-2003Italiaans Nagerecht0-10 min.
Zabaglione
3 eidooiers, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels madeira, 1 eetlepel cognac
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-06-2000Italiaans Nagerecht0-10 min.
Zabaglione
Saus voor over de tiramisu
4 eidooiers, 75 gr suiker, 6 el marsalawijn
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-07-1999Italiaans10-20 min.
Zabaglione
3 eierdooiers, 4 eetlepels suiker, 4 eetlepels madeira, 2 eetlepels witte wijn.,
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-08-2001Italiaans Nagerecht0-10 min.
zabaglione
Een lekkere afsluiting van een etentje
4 eierdooiers, 90 gr basterdsuiker, 80 ml marsala
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-1999Italiaans Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
Een lekker Italiaans nagerecht.Met wijn en eieren.
4 eierdooiers;suiker;2 dl zoete wijn pijpkaneel.
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2003Italiaans Nagerecht0-10 min.
Zabaglione
Dit Italiaanse dessert kan warm of koud geserveerd worden.
8 dooiers, 175 gr. fijne kristalsuiker, 5 eetl. Marsalawijn
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-08-2002Italiaans Nagerecht0-10 min.
Zabaglione
Dit is een heerlijke saus voor over het ijs
1 eierdooier,11/2 eetlepel suiker,2 eetlepels witte zoete wijn
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-03-2000Italiaans0-10 min.
Zabaglione
- 3 eieren, - 2 eetlepels suiker, - 1 dl marsala ( een zoete italiaanse wijn ), - lange vingers
- Internationaal Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-01-2000Internationaal Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
Luchtige eiervla met perziklikeur
1 perzik (kan ook uit blik), 8 eieren, 100 gram suiker, 1 1/2 dl koffieroom, 4 eetl perziklikeur of marsala, 8 lange vingers
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-09-2000Italiaans Nagerecht10-20 min.
Zabaglione
Voor 4 personen:, 100 gr griessuiker, 4 extra verse eierdooiers, 1 extra vers ei, 12,5 cl Amaretto di Saronno
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-03-2005Italiaans Nagerecht0-10 min.
Crepes Met Zabaglione
50 g boter, 1 dl melk, 1 el suiker, 20 g boter, zout, Voor de Zabaglione:, 2 eierdooiers, 60 g suiker, 1 el oploskoffie, 7 el Marsala (niet te zoet)of witte wijn, 1 vijg, of ander mooi en vers fruit.
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2000Internationaal Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Mascarpone Zabaglione
Dit nagerecht heeft dezelfde lichte structuur als Zabaglione, serveer direkt of bewaar goed afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast
3 verse eieren, 110 gr. kristalsuiker, 375 gr. mascarpone, 2 theel. vanille aroma (staat bij de bakprodukten)
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-06-2009Italiaans Nagerecht10-20 min.
Warme zabaglione
Zabaglione is een klassiek Italiaans nagerecht. U kunt het zowel warm als koud eten. U kunt de vla ook bij vers fruit of over ijs serveren. Dan is de hoeveelheid van dit recept voor 4 a 5 personen. Dus zowel in de zomer als in de winter lekker.
4 eierdooiers, 50 g witte basterdsuiker, 1 1/2 dl marsala, 6 opgerolde wafeltjes.
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-07-2003Italiaans Nagerecht0-10 min.
Zabaglione (Italie)
Deze heerlijke, warme en zeer luchtige eiercustard is in Italie een populair nagerecht. Hoewel hij traditioneel met marsala wordt gemaakt, kan deze sterke wijn vervangen worden door madera of zoete sherry.
4 eierdooiers, 50 gr basterdsuiker, 60 ml marsala, madera of zoete sherry, bitterkoekjes, voor het serveren.,
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-09-2003Italiaans Nagerecht10-20 min.
Aardbeien zabaglione
6 dooiers, 240 g kristalsuiker, 225 ml marsalawijn, 30 g gelatinepoeder in 2 lepels water, 225 ml slagroom, 45 g poedersuiker, 600 g aardbeien, 2 lepels citroensap, 1/2 glas droge witte wijn
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-08-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
Amandelpeer met Zabaglione
4 grote handperen, 2 dl droge witte wijn, 7 eetlepels suiker, 3 cm pijpkaneel, 2 kruidnagels, 2 eierdooiers, 5 eetlepels Marsalawijn, 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-09-2002Italiaans Nagerecht0-10 min.