Cubaanse Ajiaco soep
Ajiaco is een stevige soep boordevol groenten, waaronder yuca, malanga, boniato, pompoen, bakbananen, maïs, uien en wortelen. Voor het vlees bevat deze ajiaco zijsteak en twee soorten varkensvlees: gerookte hamschenkels en varkensstoofvlees. …
Ingrediënten 6 recipe.people
1 eetlepel Extra Vierge Olijfolie, 1 middelgrote ui in kleine dobbelstenen, 1 Wortel in blokjes gesneden, 3-4 Teentjes knoflook fijngehakt of geraspt, 2 theelepels Zout verdeeld, 1 theelepel Oregano, ¼ theelepel Komijn, ¼ theelepel zwarte peper, 500 g Gerookte Ham in stukjes gesneden , 500 g Flank Steak in kleine blokjes gesneden * ( zie toelichting onderaan), 500 g Varkensstoofvlees Vlees in kleine blokjes gesneden, 1 blik Tomatenblokjes, uitgelekt, 3 L water, 1 Platano Verde Weegbree,(bakbanaan), geschild en in rondjes van inch gesneden, 1 Malanga geschild en in stukken van 3 cm gesneden (zie foto en toelichting)**, 1 Yuca (maniok) klein tot middelgroot, geschild en in stukken van 2 cm gesneden, 1½ Maïskolven in 8 -12 rondjes gesneden, 1 Boniato (zoete aardappel) geschild en in stukken van 2 cm gesneden, 500 g Pompoen geschild en in stukken van 2 cm gesneden,