Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Yorkham

Yorkham recepten (87) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bloemkoolovenschotel met yorkham

INGREDIENTEN

2 schalen bloemkoolroosjes à 300 g (C1000), peper, zout, 200 g yorkham (vleeswaren), in brede reepjes (voor aanbieding zie pag. 11), 150 g geraspte jonge kaas, 2 tenen knoflook, geperst, 1 el verse rozemarijn, fijngehakt, 2 dl Finesse voor koken (Blue Band), extra nodig: ovenschaal, ingevet,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ciabatta yorkham

INGREDIENTEN

1 ciabatta, 1/2 citroen, 1 bosje bieslook, 1 avocado, 3 eetlepels halvanaise, 1/2 kuipje Cantadou mierikswortel, zout, peper, 1/2 zak Jonge bladsla, 4 plakken Yorkham.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  •  
  •  0-10 min.

Ciabatta Yorkham

INGREDIENTEN

1 Ciabatta, 1/2 citroen, 1 bosje bieslook, 1 avocado, 3 eetlepels halvanaise, 1/2 kuipje Cantadou mierikswortel, zout, versgemalen peper, 1/2 zak jonge bladsla, 4 plakken Yorkham

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  •  
  •  0-10 min.

Yorkham taartjes

INGREDIENTEN

200 g Yorkham naturel gesneden, in stukjes, 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries), 6 eieren, losgeklopt, 1 bekertje slagroom (125 ml), 70 g cheddar (kaas), geraspt, 1/2 pak gesneden bladspinazie (a 450 g, diepvries), 2 potten kikkererwten (a 350 g, biologisch), uitgelekt,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse bol met Yorkham en zoete-uiensalade

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 zoete ui, , 5 eetlepels olijfmayonaise, , zout, , (versgemalen) zwarte peper, , 2 Italiaanse bollen, , 15 g boter of margarine, , 1 zakje rucolasla (` 30 g), , 4 plakken Yorkham,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Tosti met Yorkham en blauwe kaas

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

8 plakken Yorkham, 8 sneetjes witbrood, 100 g gorgonzola (of andere blauwe kaas), 2 augurken, in plakjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2005
  •  
  •  10-20 min.

Toost met roerei en Yorkham

INGREDIENTEN

8 sneetjes wit casinobrood, 50 gram Yorkham, 4 eieren, peper, zout, 3 eetl. fijngeknipte bieslook, 25 gram boter, 4 eetl. slagroom.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  •  
  •  10-20 min.

Salade Met Yorkham En Cheddar

Een lekker fris en licht voorgerecht met een knapperende 'bite' door de rookamandelen.

INGREDIENTEN

* 1 1/2 deciliter citroensap, * 2 eetlepels vloeibare honing, * 1 eetlepel mosterd, * 4 theelepels salieblaadjes, * zout, peper, * 1 deciliter olijfolie, * 80 gram cheddar, * 2 groene appels, * 100 gram gemengde sla, * 125 gram rookamandelen, * 400 gram Yorkham

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Yorkham met Sauce Solognote

De Yorkse ham (een gepekelde achterham), leent zich uitstekend om gepocheerd te worden ! Een lekker gerecht met een fijne saus.

INGREDIENTEN

-8 dikke plakjes Yorkse ham (circa 1/4 cm), -5 cl wijnazijn, -3 sjalotjes (zeer fijn hakken), -2 glazen droge witte wijn, -mespunt suiker, -3 eierdooiers, -1 dl slagroom, -zout, -versgemalen witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

italiaanse bol met yorkham en zoete uiensalade!

EEN GOED GEVULDE LUNCH.

INGREDIENTEN

1 ZOETE UI, 5 EETL. OLIJF-MAYONAISE, ZOUT, GEMALEN ZWARTE PEPER, 2 ITALIAANSE BOLLEN, 15 GR. BOTER OF MARGARINE, 1/2 ZAKJE RUCOLASIA, 4 PLAKKEN YORKHAM.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Ovenschotel met asperges, yorkham, bieslook en peterselie

Een heerlijk lente recept!

INGREDIENTEN

600g asperges (wit), 200g yorkham, 200g lichtbelegen kaas (raspen), 2 eieren(niet te hard gekookt), 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel peterselie, 25 g roomboter, 1 eetlepel paneermeel (of oud gekruimeld brood)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mini-hamsandwiches met mosterdboter

High tea

INGREDIENTEN

* 1 eetl mosterd, * 3 eetl roomboter op kamertemeratuur, * 8 sneetjes bruin casinobrood, * 4 plakken Yorkham, * 1/2 zakje veldsla

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2005
  • Engels
  •  0-10 min.

Witlof, zoals aan de Donksesteenweg

Dat je voor uitgelezen gerechten met witlof bij onze zuiderburen moet zijn is bekend, maar de allerheerlijkste specialiteit met witlof hebben we gegeten aan de Donkssteenweg in Brasschaat. Helaas kan dat sinds enkele jaren niet meer. Nog altijd hebben we er moeite mee wanneer we er langs rijden. Je zou er nog eenmaal willen proeven van die witlof met die kostelijke romige saus.

INGREDIENTEN

1 kg witlof, bij voorkeur kleine stevig gesloten struikjes, 50 gram boter, 2 el limoen- of citroensap, 2 dl kippenbouillon, bij voorkeur zelf getrokken, 2 eieren, 2 dl (kook)room, 25 gr fijn geraspte oude of overjarige Goudse kaas, zout, witte peper uit de molen, vleugje nootmuskaat, 12 - 16 plakken gekookte (York)ham, niet al te dun gesneden (samen ca. 450 gram),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Liël`s bagel-ham-ei-broodje

Lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

Bagels, yorkham, eieren, geitenkaas, z/p

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2011
  • Wereld
  •  0-10 min.

asperge's in ham

Lekker en heel erg makkelijk. Een kind kan de was doen.

INGREDIENTEN

3 ons Yorkham, 1 potje asperge's, mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2004
  •  
  •  0-10 min.

gevulde varkenshaas

Niet moeilijk te maken maar toch een echte delicatesse!

INGREDIENTEN

1 varkenshaas, varkensvleeskruiden, (york)ham, roomkaas (paturain of andere kruidige roomkaas kan ook), braadboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperges met ham, eieren, aardappels en botersaus

Het bekende recept van asperges met ham, eieren, aardappels en botersaus. Ik kook alleen de eieren niet hard maar zacht (het wit is hard, het eigeel net niet meer vloeibaar).

INGREDIENTEN

4 middelgrote aardappelen, Circa 800 gram asperges, 4 eieren, 6 flinke plakken Yorkham, 75 gram roomboter, 1 eetlepel citroensap, Zout, Beetje bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Macaroni met ham, kaas en soepgroenten

Dit is de macaroni die mijn man het liefste eet. Super eenvoudig en lekker. Als je weinig tijd hebt!

INGREDIENTEN

400 gr macaroni (elleboogjes) - 2 el olie - zout - 1 flinke ui - 300 gr fijne soepgroenten - 250 gr gekookte ham (liefs Yorkham AH) - 150 gr geraspte belegen kaas - maggi - peper - 1 tl paprikapoeder - 1 tl kerriepoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ham-monchou rolletje

Rolletje ham, gevuld met monchou en ui

INGREDIENTEN

4 plakken Yorkham, 1 pakje Monchou, 2 sjalotjes, beetje zout en peper, 1/2 theelepel gembersiroop

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Ham

Een maaltijd die lekker is en zo op tafel

INGREDIENTEN

, , , , , , , 2 grote of dikke plakken gekookte Yorkham, 2 sneetjes brood, 1 eetlepel mosterd, 50 gram versgeraspte belegen Goudse kaas, versgemalen peper, 1 tot 2 eetlepels olijfolie, , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Broodje ham en aardappelsalade

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

4 voorgebakken, pistolets, 2 el (grove) mosterd, 4 plakken Yorkham, 100 g aardappelsalade, 1/4 bakje tuinkers,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Liël`s pesto-hambroodje

Lekker gezond broodje voor de lunch

INGREDIENTEN

Vers broodje, pesto, yorkham, coleslaw: koolsalade (kant en klaar), olijfje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2011
  •  
  •  0-10 min.

hamrolltjes

Lekker als borrelhapje of als een klein voor gerecht

INGREDIENTEN

2 ons yorkham, 1 pakje monchou, halve ui, beetje peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2006
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

York­ham­taartjes

INGREDIENTEN

200 g Yorkham naturel gesneden, in stukjes, 1 pak tuinerwten extra fijn, 6 eieren, losgeklopt, 1 bekertje slagroom (125 ml), 70 g cheddar (kaas), geraspt, 1/2 pak gesneden bladspinazie (diepvries), 2 potten kikkererwten, uitgelekt,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2012
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Boontjes

Boontjes in roomsaus, gewikkeld in ham, met een kaaskorstje erop mmmmmmmmm!

INGREDIENTEN

1 kg. sperziebonen, zout, ca. 50 g. boter, 2 dl. slagroom, peper, nootmuskaat, 12 grote plakken gekookte (York)ham samen ca. 250 g., 3 eetl. droog kruim van witbrood, 3 eetl. graspte oude goudse kaas, 1 eetl. gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Asperges met fijne worteltjes

Een lekker gerecht wat snel te bereiden is na het asperge seizoen 

INGREDIENTEN

± 800 gr asperges uit glazenpot wel de dikke versie asperges, ± 300 gr fijne worteltjes uit glazen pot of blik, 100 gr beenham of yorkham, 80 gr oude gerasptekaas of extra belegen, wat roomboter en paneermeel of beschuitkruim.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

broodje ham aardappelsalade

Lekker lunch broodje

INGREDIENTEN

4 voorgebakken pistolets, 2 el grove mosterd, 4 plakken yorkham, 100 gr aardappelsalade, 1/4 bakje tuinkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2006
  •  
  •  10-20 min.

asperges a la flamande

Nix vlaams aan, deze oerhollandse manier van asperges serveren!

INGREDIENTEN

600-800 gr. asperges (de AH verkoopt zakjes die precies goed zijn voor 2 personen), 100 gr. yorkham, 4 eieren, 50 gr. roomboter, peper, zout, nootmuskaat, suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Croque monsieur

De croque monsieur, het lekkerste broodje van Frankrijk. Dit is hoe je hem echt maakt! 

INGREDIENTEN

Voor de bechamelsaus:, 25 g boter, 25 g bloem, 300 ml melk, 1 tl mosterd, peper en zout, , 2 sneetjes witbrood, 75 g geraspte gruyère, 1 plak yorkham, roomboter om de sneetjes mee in te smeren,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2017
  • Frans
  •  10-20 min.

kipcordonbleu van verse kipfilet

Beter dan die geperste gehakt dingen !!!

INGREDIENTEN

Voor elk persoon 1 halve kipfilet,reepjes kaas(ongeveer 10 cm lang en 1 cm in doorsnede),lekkere yorkham of andere ham naar keuze(niet te vet)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gebakken Broodje Ham en Kaas uit Koekenpan

Makkelijk en een heel lekkere broodje.

INGREDIENTEN

2 sneetjes wittebrood, 2 t zachte grasboter, 2 plakjes kaas (cheddar of belegen Goudse kaas), 1 t mayonaise, 1 t korrelmosterd, 2 plakjes Yorkham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2016
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Ham-kaas­ snackrolls

Heerlijke snack voor bij de borrel !

INGREDIENTEN

1 rol vers bladerdeeg, 5 plakken extra jong belegen kaas, 5 plakken yorkham, 3 el honing mosterd saus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Asperges met frisse knoflooksaus

INGREDIENTEN

1,5 kg asperges, zout, 1 dl yogonaise (calvé), 1 dl zure room, 1 teentje knoflook, gepeld, 1 zoetzure augurk, fijngehakt, 3 el peterselie (c1000), fijngehakt, 400 g yorkham, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Anja's Lof

Op verzoek van Harry de kok mijn favoriete bereidingswijze voor witlof.

INGREDIENTEN

4 vaste stronkjes witlof, vier plakken mooie ge kookte ham ( liefst Yorkham), geraspte kaas, gember, hardgekookt ei.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Macaroni schotel met ham , kaas en prei

Smeuig macaroni gerecht

INGREDIENTEN

~~, 300 g macaroni grande , 3 preien , 200 g Yorkham , 150 g jong belegen kaas 50+ , 25 g boter , 3 takjes tijm (blaadjes gerist) , 125 g crème fraîche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Omelet Italiënne

Door middel van welke kruiden je gebruikt kun je het ook Omelet Francaise heten

INGREDIENTEN

3 eieren, ½ bakje champignons, 2 tomaten, ± 5 sjalotjes, ½ pakje feta, 2 plakjes yorkham, 2 eetl. room, 1 eetl. italiaanse kruiden, zout en peper uit de molen., ± 30 gram margarine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

mini hamsandwiches met mosterdboter

INGREDIENTEN

1 eetlepel mosterd, , 3 eetlepels roomboter op kamertemperatuur, , 8 sneetjes bruin casinobrood, , 4 plakken Yorkham, , 1/2 zakje veldsla,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  •  
  •  10-20 min.

Macaroni ham-kaas

INGREDIENTEN

350 g meergranen macaroni (pak 500 g), 25 g boter, 2 eieren, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 prei, in ringen, paneermeel, 3 pakje Yorkham (450 g), 300 g Goudse kaas belegen 48+

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jurasienne

Gegratineerde kalfsoesters met portsaus.

INGREDIENTEN

* 2 kalfsoesters van 150 gram elk, * roomboter, * 75 gram gesneden champignons, * 2 dl. cognac, * 2 eetlepels room, * 2 dl. port, * 2 plakjes gruyere, * 2 plakjes yorkham, * verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges met Parmezaanse kaas

Een gerecht dat al sinds het begin van onze jaartelling bij de oude Romeinen bekend was. Het kan, samen met een plak gebakken ham, als een hoofdgerecht worden opgediend. Bij een mootje gebakken zalm kan het (zonder de ham) als een bijgerecht worden gegeten.

INGREDIENTEN

, , 10 - 12 dikke witte asperges (kwaliteit AA), ca. 1.5 kg, , 75 gram roomboter, , 4 - 5 eetl. fijngeraspte Parmezaanse kaas, , 4 grote plakken gekookte (York)ham, samen ca. 100 gram, , , ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top