KIP TIKKA MASALA
DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.
6 tenen knoflook,gepeldstuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjesolijfolie1 eetlepel mosterdzaad1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels gemalen komijn2 theelepels gemalen koriander3 eetlepels garam masala200 ml yoghurt4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden1 eetlepel boter2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden2 eetlepels tomatenpurrehandje gemalen cashewnoten of amandelenzeezout1 dl slagroomhandvol verse koriander,gehakthet sap van 1 tot 2 limoenen
Rasp de knoflook en gember op de fijnste kant van een kasrasp in een kom.hak de pepertjes zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook.verhit eenflinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij.wanneer ze beginnen te ploppen,mogen ze samen met de paprikapoeder,komijn,gemalen koriander en 2 eetlepels van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel.doe de helft van dit mengsel in een kom,roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij.hussel alles goed en laat de kip een halfuur marineren.laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 min. op een laag vuur baken,zonder bruin te laten worden-als het goed is,begint het al heerlijk te ruiken!doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan.roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen.laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden.zet hem even opzij.bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar.warm de saus op en roer de room en de 3e lepel garam masala door.proef de saus en breng hem zonodig op smaak.zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-2004Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Salade met gerookte kip en pesto-yoghurtsaus
Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak.
250 gram gemengde salade, rucola, 1 dl yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, pesto, 200 gram gerookte kipfilet, 2 rijpe avocados, 2 tomaten, halve komkommer, snufje (kruiden-)zout en peper. Eventueel een handje geroosterde pijnboompitjes.
- Europees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-01-2008Europees Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Aardappelsalade a la petra
Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!
8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-07-2005Duits20-30 min.
Turks Brood
Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....
....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree, , ....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder
- Turks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-10-1999Turks Hoofdgerecht60-120 min.
Tzatziki
Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven.
350 g Griekse (of Turkse) yoghurt. 1 komkommer. 2 eetlepels vers uitgeperst citroensap.2 uitgeperste teentjes knoflook.scheutje extra virgin olijfolie. zout en versgemalen peper naar smaak. Wat paprikapoeder om het te besprenkelen.
- Grieks Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-2004Grieks Bijgerecht20-30 min.
Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood
Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.
4 el ketchup, 2 el bruine suiker, 2 el azijn, 2 el olie, 1 gehakte grote ui, 2-3 gehakte knoflooktenen, 2 eieren, 1/2 el tijm, zout & peper, 1 el mosterd, 1 el Worcestershiresaus, 8 el melk, karnemelk of yoghurt, 1 kilo gemengd gehakt, 13 el verse broodkruimels of paneermeel, 8 el gehakte peterselie, 8 plakjes dun gesneden bacon
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2003Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
knoflooksaus van roos!
Dit is mijn geheime recept. Iedereen wil altijd weten wat er in zit. Hier is mijn geheimpje:
Mayonaise, creme fraiche (of slagroom), veel knoflook (naar smaak). Beetje peper, bieslook, peterselie, lepeltje mosterd, lepeltje honing, (evt.) witte wijn. (Voor een magere en frisse variant gebruik je Yofresh en gebruik je magere yoghurt i.p.v. slagroom/creme fraiche)
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2000Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Echte Griekse Tzatziki
Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland.
500 gram Griekse volvette yoghurt (echt dikke yoghurt), 1/2 komkommer, 3 teentjes knoflook, dille (gedroogd), citroensap, olijfolie, peper en zout.
- Grieks Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-2009Grieks Bijgerecht10-20 min.
Pastasalade
Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.
*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-07-20050-10 min.
Lemon yoghurt cake
Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.
300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-01-2005Engels60-120 min.
LASAGNE MET SPINAZIE EN FETA
EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!!
450 g spinazie,gekookt en uitgelekt nootmuskaat zout en peper 2 el yoghurt 3 teentjes knoflook,gepeld en uitgeperst 1 eierdooier 200 g feta 225 g lasagnebladen voor de saus; 1,5 dl yoghurt 1ei 3 el parmezaanse kaas 3 tomaten,gewassen en in plakjes gesneden.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-12-2004Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
komkommersalade
Lekker fris, 80 kcal p.p.
1 komkommer # 2 tomaten # 1 dl (bulgaare )yoghurt # 2 eetlpl mayonaise # 1 teentje knoflook # zout,peper # 1 eetlpl gesnipperde dille of peterselie.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-05-2000Nederlands10-20 min.
Griekse Pita met gyros en tzatziki
Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!
, Pitabroodjes, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-08-2004Grieks30-60 min.
SOUVLAKI à l`écureuil
Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!
SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-01-2007Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Oreo chocolate cheesecake
Heerlijke chocolade cheesecake.
# 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr), # 200 gr Oreo`s met chocoladevulling, # 50 gr roomboter, # 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet), # 75 gr witte basterdsuiker, # 1 zakje vanillesuiker, # 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens), # 2 zakjes klopfix (à 8 gr), # 3 dl slagroom, # 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-05-2009Amerikaans60-120 min.
Yoghurt tiramisu met stroopwafels
2 pakjes stroopwafels, 75 g boter, 5 eetl. amandellikeur, 9 blaadjes witte gelatine (18 g), 50 ml sterke koffie, 5 dl vanilleyoghurt, 250 ml slagroom, stijfgeklopt, 1 theel. cacaopoeder, 1 theel. kaneelpoeder,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-12-2009Nagerecht30-60 min.
Yoghurt
Yoghurt
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-03-20000-10 min.
yoghurt.
Yoghurt
- Geplaatst op09-01-2005
- Eigen recept
Gepofte Aardappel Met Knoflookroom
Snelle pofaardappel Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken
*2 grote aardappels,bijv.superbintjes*1 bekertje zure room of griekse yoghurt*1 klein teentje knoflook*1 el gehakte bieslook *zout/peper
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-1999Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Yoghurt
Eigengemaakte yoghurt
1 liter melk en yoghurt
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-04-2000Nederlands Nagerecht10-20 min.
Yoghurt
*Een pak volle melk, *60 ml yoghurt (gebruik hiervoor alleen naturel, natuurlijke yoghurt), ,
- > 120 min.
- Geplaatst op12-10-2005> 120 min.
` Yoghurt
Gemakkelijk en goedkoop zelf te maken, en zonder bederfwerende stoffen en kleurstoffen
Yoghurt van de vorige dag (of een flesje "reincultuur"), gepasteuriseerde of gekookte melk van 45?C (of afgerromde melk, sojamelk, geitemelk, room, gesteriliseerde melk)
- Biologisch
- > 120 min.
- Geplaatst op30-07-2001Biologisch> 120 min.
Yoghurt
Zelf gemaakte yoghurt
1 ltr.melk,2 eetl.yoghurt
- Grieks Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-07-1999Grieks Nagerecht> 120 min.
yoghurt
Fruit yoghourt
Fruit
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-06-2005Belgisch0-10 min.
yoghurt
Eigen gemaakte yoghert van verse geitenmelk
Rauwe melk, hangt er vanaf hoeveel je wilt maken., Per liter 3 eetlepels yoghert
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op19-10-2003Nederlands> 120 min.
Blue berry muffin
Een Amerikaans cake-je. Recept voor 12 muffins.van"vifke
Boter om in te vetten, 115 gram gesmolten boter, 230 gram suiker, 2 eieren, 1 dl yoghurt, 450 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 schoongeboende citroen, 250 gram bosbessen of blauwe bessen, 1 eetlepel bloem.,
- Amerikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-03-2002Amerikaans Nagerecht20-30 min.
Herfst: romige appel muffins met een bite
Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!
250 gr appels (Elstar), 250 ml biologische yoghurt, 250 gr bloem, 2 el vers geperst citroensap, 1 ei, 3 t bakpoeder, 125 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 80 ml olijfolie, Poedersuiker (van Gilse)
- Wereld
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2013Wereld30-60 min.
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!
Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.
1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml
- Aziatisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-01-2006Aziatisch30-60 min.
Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.
Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt.
Zie bij de recepten
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-03-2006Internationaal0-10 min.
De 10 lekkerste simpele dressings
Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-03-2010Nederlands20-30 min.
Baked Yoghurt (gebakken yoghurt)
Een collega uit India vertelde me dat als er iets mogelijk is om te maken met melk, dan is het in India al eens gedaan. Dit recept is er een voorbeeld van. Gebakken yoghurt heb ik voor het eerst in India gegeten. Het is echt heel erg lekker. Vooral met een beetje honing erover heen. Het lijkt een beetje op griekse yoghurt, maar is toch anders. Het recept heb ik samengesteld van verschillende recepten die ik op internet heb gevonden. Je kunt het maken met vanille, maar naturel is het ook erg lekker. Het is super gemakkelijk om te maken en het resultaat is yummie!
Blikje gecondenseerde melk (380 gr), ca 800 ml Yoghurt (volle), 1 pakje slagroom (optioneel, maakt het lekker zacht)
- Indiaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-04-2013Indiaas30-60 min.
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)
Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk!
110 g boter (ongezouten)., 3 eieren, medium., 225 g suiker., Fijngeraspte schil en het sap van 3 citroenen. (vooraf goed afboenen en afdrogen). Neem niet te grote citroenen, zijn ze wel heel groot neem dan 2 citroenen.
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-12-2004Engels10-20 min.
Pastasalade met honingkip
Komt er bij jou stoom uit je oren of rollen de zweetdruppels van je rug? Misschien is het een idee om straks een heerlijke pastasalade te maken.
, , , , , 250 gram schelpjespasta, zout, peper, 2-3 kipfilets, citroensap, 25 gram boter, 1 el honing, 1 blikje maiskorrels, 1/2 rode paprika, 2 el mayonaise, 3 el yoghurt, 1 el zonnebloemolie, 1 el mosterd, wat peterselie, , , ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-08-2003Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Citroen-yoghurttaartje met appel
Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!
Boter en bloem voor het invetten van de vorm, 7 kleine appels (plm. 850 gram), geraspte schil van 1 citroen, 6 eetlepels citroensap, 150 gram zachte boter, 200 gram suiker, mespunt zout, 2 eieren (M), 300 gram gezeefde bloem, 1/2 zakje gezeefde bakpoeder, (of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel gebruiken), 150 gram volle yoghurt, 2 eetlepels (riet)suiker, poedersuiker om te bestuiven
- Duits
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-10-2012Duits60-120 min.
PERENTAART MET YOGHURT
Jaaaaaa, dat wordt weer smullen!
VOOR DE BISCUITBODEM: 4 eieren; 125 gr. suiker; 3 eetlepels warm water; 1 vanillestokje; 125 gr. bloem; 1 afgestreken theelepel bakpoeder; geraspte schil van 1/2 citroen(eerst goed schoonboenen), VOOR DE VULLING: 600 ml. volle yoghurt; 150 gr. poedersuiker; sap van 1 citroen; 6 blaadjes gelatine; 250 ml. slagroom; 5 eetlepels jam(naar keuze); 4 a 6 peren, gekookt en in vieren gesneden
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2007Belgisch30-60 min.
Raita Van Yoghurt
Indiaas bijgerecht
1 grote komkommer, 1 1/4 tl zout, 1.25 dl yoghurt, 3 tl gehakte munt
- Indiaas Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-10-1998Indiaas Bijgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Yoghurt cake
Deze cake is een klassieke yoghurt cake. Ik denk dat dit recept een van de meest bekenste in Spanje is. Het is gemakkelijk, snel en hoeft geen ingrediënten afwegen. De yoghurt beker wordt gebruikt als maatbeker voor het berekenen van de andere ingredienten. Deze cake is ook ideaal als basis voor taarten omdat het voldoende consistentie biedt.
1 yoghurt naturel of citroen (125ml), 1 deel olijfolie, 2 delen suiker, 3 delen bloem, 1 pakje bakpoeder, 3 eieren, zout, boter om in te smeren
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-06-2015Spaans30-60 min.
- Eigen recept
Bosvruchten yoghurt ijs
IJs zonder ijsmachine!
2 kopjes verse of diepvries bosbessen (480 ml), 80 ml suiker, 1 eetlepel citroensap, 240 ml magere melk, 480 ml magere yogurt
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-07-2014Nagerecht30-60 min.
Tzaziki
Grieks voorgerecht
5 dl griekse yoghurt - 1 komkommer - knoflook naar smaak (ongeveer 6 teentjes) - zout - peper - 1 eetlepel gehakte munt
- Grieks Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-10-1998Grieks Voorgerecht0-10 min.
Komkommersap met yoghurt.[/b]
Yoghurt
- Geplaatst op23-08-2003
-
Yoghurt
van Rina03 , 18 recepten, 0 volgers
-
yoghurt
van yoghurt1 , 8 recepten, 0 volgers
-
yoghurtrecepten
van hansvandervoort , 5 recepten, 0 volgers
-
yoghurttaart
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
salade met gerookte kip en pesto yoghurtsaus
van rooomaisa , 1 recepten, 0 volgers
-
kip in yoghurt
van adnaloj1963 , 1 recepten, 0 volgers
-
Zuivel in de keuken
van sonja26975 , 13 recepten, 0 volgers
-
zuivelwinkel
van zuivelwinkel , 1 recepten, 0 volgers