Griekse burger (Suzuki), dip en wrap
Heb je trek en wil je snel klaar zijn probeer dan dit Griekse fastfood eens. Echt lekker, maar wel een flinke hap. Altijd lekker fris in de zomer. Dit noem ik nou een lekkere vette bek halen op Griekse wijze.http://images.smulweb.nl/smilies/5.gif
Ingrediënten 4 personen
De burgers:, , 500 gr lamsgehakt of kalkoen, 1 uitje gesnipperd, 3 el verse peterselie gesnipperd, 2 t oregano, 1 t komijn (djinten), ¾ t zwarte peper vers gemalen, Zeezout, Olijfolie, , Griekse dipsaus:, , ½ verse komkommer geraspt, 450 ml/gr zure room, 3 teentjes knoflook (geperst), 1 t rode wijn azijn, 1 el vers geperst citroen of limoensap, Beetje vers gesnipperde dilleBereidingswijze
Doe ui, kruiden en specerijen in een kom, voeg gehakt toe en meng het goed door elkaar. Maak er een platte bal van en deel die in vieren. Maak van elk deel een burger. Neem een grillplaat, smeer de plaat dun in met olie, leg de burgers erop en bak om en om bruin. Nog lekkerder is het om ze vers te bereiden op de barbecue vanwege de houtskoolsmaak. Maak de dipsaus door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. De dip is geen Tzatziki, maar lijkt er wel veel op. Tzatziki is gemaakt met Grieks/Turkse yoghurt. Zet de schaal dan even een uurtje in de koelkast. De dip moet namelijk koud zijn, de burger en de wrap (of pitabrood) warm want zo is hij het lekkerst. Maak wraps/pitabroodjes even warm (grillplaat of barbecue), leg de burger erin, doe er royaal dipsaus op en garneer af met plakjes gesneden verse tros tomaat. Heel erg lekker en in Griekenland, in een papiertje gewikkeld, op straat overal te koop als snelle hap. ;) :P