Wortelsoep
Supersnelle, supergezonde en heel erg lekkere wortelsoep!
Ingrediënten 4 personen
4 flinke winterpenen, 2 tenen knoflook, 1 grote ui, 1 groentebouillontablet, ong. 700 ml water, 1 el kerriepoeder, 1 handje fijngehakte verse peterselie, zout, peper, olijfolieVoorbereiding
Schrap de winterpenen en snijd in grove blokken Snijd de ui klein pers de knoflook of snijd deze fijn
Bereidingswijze
Breng water aan de kook in de waterkoker oid Verhit olijfolie in de koekenpan en fruit de ui, knoflook en de helft van de kerriepoeder Voeg de peen toe, alsmede het kokend water en de bouillontablet breng wederom aan de kook en laat 15 tot 20 pruttelen totdat de peen zacht is pureer de soep en plaats op een zacht vuurtje, breng op smaak met de rest van de kerriepoeder, de verse peterselie en zout en peper naar smaak